Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Хайде и аз да се похваля!На 18.08.2009г. се роди нашата дъщеря Татяна с перфектни мерки 3820гр. и 51см.Изплакахме точно в 11.18ч.Бяхме планово секцио с епидурална в АГ Клиника Селена!Изживявянето беше страхотно!От тук искам да изкажа специални благодарности на др.Кръшков и доц.Пехливанов,на най-усмихнатата анестезиологична сестра-Стефчето и на края, но не на последно място на най-добрия анестезиолог-др.Георгиев!За мен и за бебка бе голяма чест,да попаднем в техните ръце!Ще сме ви благодарни цял живот! Hug Hug Hug

# 136
Честито,Захира  bouquet.Пожелам ти много усмихнати дни и спокойни нощи с малката бебка
Аз ще ви разкажа на бързо за моето раждане:на 31.07 ме приеха в болницата с термин 1 август.До тогава нямаше кой знае какви позиви за раждане,но предпочетох да съм там по-рано,за да съм спокойна,а и от там ми казаха,че мина ли си термина влизам веднага.Бебо,като че ли усети,че сме в болница и му идва времето да се покаже Grinning.Още същата вечер започнаха контракции на 5 мин,но до сутринта спряха.Деня беше спокоен с леки болки,но нищо друго.Следващата вечер пак се започна.Този път контракциите бяха на 8-10 мин,но доста по силнички и понеже от предната вечер болките ми нямаха никакъв ефект върху разкритието ми се молех поне тези да подействат.Сутринта бях вече с 4 см и док се опитваше да ги направи повече.Не са ми правили клизма,но от силните контракции висях само в тоалетната и се изчистих сама.Видя се,че в този ден ще се ражда.За щастие персонала се държа страхотно с мен и правеха всичко,за да ме улеснят.Пратиха ме в предродилна зала чак като бях с 8 см и ми сложиха коланите да слушат бебчо.Честно казано много от времето прекарано там ми се губи Crazy чух само как доки извика РАЖДА СЕЕЕ и бегом към магарето.Не знам точно с колко напъна родих,но като го видях това малко човече се свестих веднага.Не ме срязаха ,но само малко се цепнах за 2 шева.Подадоха ми го,но толкова треперех,че ме беше страх да го гушна и само го целунах.Веднага си пойсках телефана и докато доки ме шиеше съобщавах хубавата новина,че съм вече МАМА на всеки от телефонния ми указател Flutter.Полежах 2 часа в родилна и ме закараха в стаята.Веднага ми донесоха Ники и вече нищо не можеше да ме задържи в леглото.Станах изкъпах се,смених си нощницата и чаршафите и си взех бебето да го кърмя.То милото сякаш до сега само това беше правило.Засука,а аз само го целувах и още не можех да повярвам,че е мой.И така на 2 август в 13 ч се сбъдна най-голямата ми мечта Heart Eyes

Честито на всички мамчета   bouquet

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 16:45 от dolls

# 137
Здравейте момичета, дали ще ви изчета скоро..влизам в ритъм все още. От четвъртък сме си вкъщи с Божидарчо, той се роди 2790гр., 48 см...голям сладур е. Пожелавам на всеки такова раждане, чувствам се сякаш се връщам от почивка в луксозен хотел..такова усещане оставя в теб, перфектните условия, организация, координация и човешко отношение, което открих в клиника Селена в Пловдив. И за мен и  за Божидар се грижиха много добре, помагаха ми във всички трудности, с които се сблъсках..пожелавам на всички такова леко и приятно ражадане като моето..и като гледам Лилия Златна се хвали от същото..ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ И ОТ МЕН!!!!!
Вие какво правите , как сте, ще ви изчета и ще разбера..липсвахте ми всичките...ние не щем да акаме и сега това ни тормози, а уж сме само на кърма...ако има трик по този въпрос, моля да споделите..
Ще кача снимчици скоро..
 Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 138
Честита дъщеря Захирка,да ти е жива и здрава и лесно и скорошно възстановяване! Hug Heart Eyes

Ние днес вече взехме препарат за пъпките с гноен връх, които доста се умножиха и ни притесниха Sad педито каза, че най-вероятно е стафилокок Sad но аз не се шашкам, тъй като тоз препарат много бързо помагал (нещо с Б беше...)
Янче според мен това е бебешкото акне,това не е притеснително,почти всяко бебе има такива пъпчици.Аз си спомням колко се бях притеснила с дъщеря ми,беше цялата в гнойни пъпки,ама цялата нямаше место по личицето и без пъпки,но не съм я мазала с нищо освен със смрадлика,минаха за около месец всичките. Hug

# 139
Честито на новите мами!
Добре дошли и на завърналите се у дома!

Славенче, нашите очета се движат едновременно, от време на време като се концентрира върху физономията на татко му ги събира, незнайно защо... newsm78 Знам, че не е добре бебето да се гледа откъм темето, че си обръща очичките. Но ако имаш притеснения, по-добре се консултирай с лекар  Naughty

Сосми и нашият юнак ака рядко, 1 на ден, но пък пълни памперса. Казаха че това не се смята за запек и че минава за нормално. Ама такъв зор вижда милия, така се черви и вика, че ми става жал като го гледам...

Фифонка стискам палци Peace!

Хайде дано и останалите (малко) 2 в 1 да се понапънат и да се "обебят" скоро  Hug!

# 140
Честито на всички мамчета, да са ви живи и здрави дечицата  Hug
Захира ме изненада Simple Smile
И нашите очета по някога ги събира, но и щерката така правеше, а при нея ми се струваше, че едното гледа по в страни. Ама май само аз го виждах това. Славенче, да не би просто прекалено да се вглеждаш? Питай доки.

За акането, аз знам за случай където кърмаче ака веднъж седмично примерно. И то било нормално, защото усвоявало мн добре кърмата, така, че не е задължително да акат често. Ако пишка и е спокойно детето мисля, че всичко е ок.

Desy_Stz не се предавай с кърменето. Дори и да даваш АМ като добавка, не спирай да кърмиш, дори давай гърдата още по на често, бебето стимулира слизането на кърмата. Не се отказвай  Peace

# 141
Привеет Simple Smile честито на всички мами с новопоявилите се бебоци, да сте здрави и мноого щастливи!!!
 Да споделя за коликите, и ние даваме колийф, струва ми се, че помагат или коликите ни отминават, но сега след хранене неразположението му е за доста по кратко време, преди по около 3 часа го разнасяхме напред назад ревящ, а сега няма и час и не реве зверски, а само пъшка и мрънка свивайики си крачетата, и въпреки, че в упътването пише преди всяко ядене понякога пропускаме, а има и по евтин вариант дето го пише в листовката, слагаш по 2 капки в 10-15 мл. кърма и го държиш 4ч. в хладилника и после даваш, но не съм пробвала..
   За пъпчиците и на нашето дребосъче му излязоха мноого, целите бузки му бяха покрити и на челцето също, док-а ни вика "ооо кой го е целувал толкова" и ни изписа пиоктанин и гентамицин, ама аз само като си помислих, че с тоя пиоктанин ще го боядисам целия лилав, а и все си мисля, че това е чистка от хормоните, които съм му предала по време на бременността, та една приятелка ме посъветва, да купя сребърна вода и да го мажа с нея и така и направих и пъпчиците завяхват, за 2 дена вече са на половина..
   И понеже и аз имам проблем с едното зърно - малка рагада и доста болка мажа и него със сребърната вода и с кърма и зърното ми е доста по добре..

# 142
Зо, аз мажа пъпчиците на бебо със сребърна вода и минават.  Peace Ако искаш пробвай за няколко дена.

# 143
  • София
Честито специално на Захира, Трейси и Поли-Зо, че те са си от най-редовните писачки, но и на всички останали мамчета да са им живи и здрави бебенцата.

Деси, мисля, че не е добра идеята да редуваш АМ с кърмене, тогава със сигурност ще ти намалее кърмата. По-добре първо гърда, после шише, но не разбирам причината... как сте с пелените - напишкани, наакани?

Тина, браво на вас за наддаването, ти ли се притесняваше, че ака малко?

Славенче, как така не си движи очето? Изобщо ли? Според мен е по-добре да си попиташ докторката, може да му е по-мързеливичко и да трябва да се направи нещо, примерно да се затвори с марличка другото оче? Надявам се, че е нещо временно.

Янче, това с Б е бактробан гел, едно мини гелче и струва сума ти пари. На Ивка и го бяха изписали заради хъркащо носле, секрета от което показа стафилококи. Другото бяха пъпчиците, и аз мажех с пиоктанин.

Много ви благодаря за успокоителните думи относно теченията. Аз не съм от най-шашкащите се, но понеже предишния път положението беше много сериозно, затова си се притеснявам. Най-много ако нищо не се пръкне до 2-3 дни да отида на един ехограф за успокоение.

Забравих да ви напиша за моя бебешор - като го извадиха и анестезиолога вика - ето го пича, а една от акушерките каза: И ака даже  Mr. Green

Я да ви питам още нещо - пъпчето преди да падне може ли да определите какъв цвят е под щипката? Вчера ми белееше, днес ми изглежда доста по-тъмно, нещо като коричка? На кой ден падна при вашите бебоци?

Стискам палци на всички тръгнали да раждат - леко раждане и здрави бебенца, на мамите със секцио (особено на теб фифонка, че май на теб ти е най-скоро) - леко да ви мине операцията, бързо да се възстановяте и скоро да си гушкате бебенцата.

# 144
Здравейте и от мен! Благодаря  на всички ви за пожеланията! Пиша ви от болницата.
Днес на 22 август в 14 и 16ч. на бял свят се появи моето слънчице  Андреа с перфектните мерки 3140гр. И 50 см. както ви е казала Петето.
Контракциите започнаха на 21 сутринта  през 2 часа и  и постепенно до 9 и половина вечерта станаха на по 7-8 минути, 15, 10 и така, но не ставаха регулярни за да тръгваме към болницата. Постепенно поутихнаха и аз съм заспала и към 5ч. Сутринта започнаха силни и регулярни контракции на 3-4-5 минути. Станахме, изкъпах се, нагримирах се /няма да раждам без грим я/и право в болницата. В 7 и 30 ни приеха, прегледаха ме за разкритие - 3см и то познайте кой - д-р Кръстанова. И оттам вече ме качиха в предродилна, дадоха ми нощница, направиха ми клизма и се почнаха разходките /така страшните клизма и катетър въобще не ги усетих/. Цял късмет, че д-р Герганова беше дежурна от 8ч. И така не се е налагало да я викат по спешност. Прегледите за разкритие страшно много ме боляха, не можех да се отпусна, а след първия започна да ми  пада тапата и кръв, Разкритието постепенно взе да става на 4см., 4..5, включиха ми система с окситоцин, след дълги разходки стана на 6см. разкритие, а контракциите ставаха все по-силни и болезнени и по едно време взе да ме напъва, стоях клекнала, на тоалетната чиния и къде ли не. Изтренирахме няколко напъна в предродилна след като се установи пълно разкритие и ме поведоха към родилна зала, където за около петнайсетина минути и  напъни на 5-6 контракции родих. Срязаха ме накрая, но това е бял кахър на фона на контракциите и прегледите за разкритие. Анди изплака почти веднага и ми се стори най-сладкото същество, прилича на татко си. Започнахме да чакаме раждането на плацентата, но и след 40 минути това не се случваше и решиха да ме приспят и да ми направят  ревизия за да я извадят. Да ама анестезиолог такка и не идваше. Общо взето раждането и самия екип каза, че е минало като по учебник, обаче възникват непредвидени ситуации като това с плацентата. Като се събудих мъжа ми беше до мен вече в стаята, доведоха ни и бебка да я видим отново, а междувременно ме бяха и ззашили с упойката от плацентата. Обаче сега ще съм на антибиотици заради плацентата и няма да мога да кърмя та от утре се почвам с помпата. Чувствам се страхотно след раждането, и дори и да ме боли нещо на фона на тези кошмарни болки от контракциите и прегледите за разкритие нищо не се усеща. Сядам си на дупето въпреки отока, но и толкова много Арника изпих. Единствено ме вдигнаха следдобед да ме раздвижват и припаднах, но било от упойката. После вече станах.
Пожелавам на всички такова леко и сравнително бързо раждане като моето, без упойки и напълно естествено. По подробно ще ви разказвам като имам повече време!
Много съм благодарна на д-р Герганова и целия екип, които ме израждаха, както и на една акушерка - Ели. За по-хубаво раждане не съм си и мечтала. А и само да кажа, че от изключителна важност е дишането по време на контракция, както и да слушаме акушерките въпреки, замъгленото съзнание.
Прегръдки на всички ви!

Гери в  една стая съм с две много готини майчета и има едно свободно легло, така, че не се колебай, а и утре Илиев е дежурен цял ден Grinning Laughing !

# 145
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Извинявам се, че нахълтвам в темичката ви, он бих искала да поздравя Захира!   bouquet Много щастие, късмет и здраве желая на двете ви с Андрея!

# 146
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА! МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ БЕБЧЕТА ВИ ПОЖЕЛАВАМ, А ВИЕ БЪРЗО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАЙТЕ!   bouquet  bouquet  bouquet
Добре сти се завърнали останалите! Дано бързо да се нагодите един към друг и безпроблемно да хапват и спят малките ви съкровища! Благодаря ви за окуражителните разкази   bouquet
Дребосъче, точно се чудих какво се случва с тебе, не те засичам никъде и вече чаках вести. Стискам ти палци и силно те прегръщам, да зарадваш таткото в понеделник с още 1 красавица  Hug
Гери, и ти ли си още тук, дано танците помогнат! Аз пак няма с какво да се похваля, запомних всяко дърво и боклуче в Борисовата, но освен болки в гърба никаква полза не виждам, поне някой грам да бях свалила  newsm78 Хайде да се отправям на дълга разходка, че септември наближава.
Приятен ден на майчетата, а на малкото останали чакащи/раждащи - бързо и леко да минава Hug

1 въпрос за коликите, някой пробвал ли е Lefax. вече 2 пъти ми го препоръчаха, било някакво гелче с вкус на банан, но пак става с поръчка, тук май не се продава  newsm78 При нас още рибката е в морето, но аз сложих тигана и се запасявам за всеки случай с каквото ми попадне  Joy

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 08:45 от liubopitka

# 147
Здравейте ,знам че повечето не познават ками_80 ,отдавна е тук, след като забременя се наложи да лежи за да може да задържи бебето, имаше рискове от спонтанен аборт. След първия аборт и мъките които преживя имаше рискове големи , затова не влизаше редовно и повечето нея познават ,а тези които я познават са родили отдавна и ги няма. Мама- Kами са добре и друго , малката на Kами е Ангелика не Камелия Grinning

# 148
Някой писа че е нормално да не ака толкова често юнака, но мен и друго ме тревожи. Тъй като сменям памперса преди всяко хранене, не винаги е пълен и това е от няколко дни насам. Като под пълен имам предвид да тежи иначе си личи че е пишкано, но не много. Е вярно като отидем на мивката да мием дупето се изпишква почти винаги.

Сега, към всички мами сдобили се с бебоци, ми се иска да поразсъждаваме малко за имунизациите. Вие как ще практикувате: имунизациите против полиомиелит, дифтерия, тетанус и коклюш по здравна каса ли ще ползвате или ще си купувате комбинираната, която включва и още едно заболяване, не мога да се сетя сега как се казваше?  newsm78 Питам, защото нашата педиатърка ни каза да си изберем, но тази комбинираната струва 60 лв. за единия прием, а те нали се поставят в три последователни месеца.

И тези който вече направиха един месец могат ли да споделят как беше на първата имунизация имаше ли много рев и сълзи

# 149
  • София
Честито на всички обебили се!
Ние минаваме само да се разпишем,че сме доста ангажирани  newsm75 newsm79 1dishes 1ironing wash

Общи условия

Активация на акаунт