Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  Здравейте,момичета,
  Как сте днес?
  За болничните-на мен ми ги изплатиха до 19.08.-термина ми според болничния;за акта за раждане-взех го само с моята л.карта,въпреки ,че ми бяха казали да нося и тази на таткото.
  За коликите-ползваме Саб Симплекс и чай от копър,но днес и взех и Инфакол-да го пробваме.
  Янче,и нашите пъпчици са с бял гноен връх.Педито ми изписа Локоид (не си спомням дали писах вече),да мажем 3 дни,но ефект няма Sad Пиши ми после дали на Анди са й писали от това,което са ви предписали.
  И аз я слагам да лежи на една страна,като сменям страната на няколко часа.
  Да ви питам-слагате ли вече бебчовците по корем,за да си вдигат главичката?От 2 дни се пробваме,но ефекта е почти нулев,вдига си я за секунда и я забива веднага.
  И още едно питане-подсичат ли се дупетата не бебетата ви?На малката й се получиха едни пъпчици,които след няколко дни станаха ужасни ранички,и то не толкова по дупето,колкото по "пеперудката й" Simple Smile Пробвахме с крема за подсичане на Себа мед,Судокрем,на Хип,а днес взехме и Бочко.Но като й сменям памперса пищи,явно й щипе Sad Помагайте !!!  Praynig

# 226
  • София
Момичета, до кога акото на бебо трябва да е зелено и кога трябва да стане жълто- кафяво?

# 227
gemma аз ползвам витаминния крем на мустела за бебета против подсичане и да не чува дявола за сега сме добре. Иначе знам, че на мустела има и крем за вече подсечени бебенца, който да ги оправи и облекчи. Ако искаш консултирай се с педиатъра си. Аз лично съм много доволна за сега от продуктите на мустела.
Elyah нашето ако мисля, че от около 10 дни е жълто - кафяво.

# 228
gemma, като я измиеш, оставяй я по-често по голо дупе. На въздух е най-добре, после мажеш обилно  и слагаш памперса. Аз лично ползвам Бочко, но предполагам и другите са добри. А за главичката смятам, че е рано още. А и бебчетата са различни, Юлето доста късно си повдигна главичката, а малкия гледам сега е доста здрав и сигурно рано рано ще я вдигне. Не насилвай нещата, всичко ще си дойде с времето, едни ще проходят на 10м, други на 1г и 3м примерно, така, че не се притеснявай за това.

Звезди, добре ти е казала Сънчо, и аз мисля, че ще ти помогнат да кърмиш  Peace

# 229
Мамчета тръгвам към болницата- стискайте ми палци всичко да е наред Praynig

# 230
ДЖЕМА: и ние имахме пъпчици по дупето и польочето, но освен че слагах кремчето за подсичане (на бюбхен) я оставям всеки ден малко да й диша дупето-5-10 мин. може и докато я кърмя (върху протектор) и така й минаха Simple Smile но тези са нормални да се появяват от време на време и да отминават... А и Цвети същото е писала. аз само бих добавила след като я намажеш да оставяш да диша малко кожата, да абсорбира крема добре. иначе ако веднага затвориш памперса пак се получава спарващ ефект...

ЕLIAH: до колоото съм чела само първите няколко дни е нормално акото да е зеленикаво до черно. на нас ни беше така 2 дни след изписването и после сиу стана златисто каквото трябва да е.

# 231
Здравейте момичета! Hug
За болничния да кажа моя 45 дни преди раждане още не е преведен,вече изперквам,ужас. Crazy

Джема аз го мажа със Sudocrem,страхотен е.Ето ти и една тема да прочетеш за да се убедиш.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341952.0,аз поне съм много доволна от него!Другият "ВЪЛШЕБЕН"(поне за мене) крем за подсичане това е Павлодерм,просто е невероятен и ефекта е моментален,с дъщеря ми само това съм използвала и проблеми не съм имала,крема е и много евтин.Успех! Hug

Момичета, до кога акото на бебо трябва да е зелено и кога трябва да стане жълто- кафяво?
Еми по принцип само първите дни след раждането трябва да е така,докато не се изчисти бебето,после си се нормализира.Даниел беше така до към 5-я ден.

jijin стискам ти палци силно.

Момичета колко често акат вашите кърмени бебенца?И папат ли през нощта?Защото тука чувам едни майки дето викат,че на техните не им давали да ядат през нощта дори като новородени.Аз давам и на малката съм давала първия месец.Щом детето си иска как няма да му дам то има нужда.

# 232
  • На плажа
Joanna87,възможно е да е от капките,чувала съм и от други,че се запичат.Ние за сега акаме добре-на еспумизан сме.
Трейси,добре дошла,дано всичко с кърмата се нормализира  Peace

SmileLikeHeaven
,добре правиш,че си поспиваш,по-малко и сънят ще се регулира,и ще е по лесно.
jijin ,стискаме ти палци  :pray
Джема,дано скоро се оправи дупето на малката красавица.

# 233
  • Кърджали
Биа, моята щерка ака най - често по един път на ден, но в много обилно количество. Изцяло е на кърма засега.
А нощем обикновено се събужда да яде към четри и нещо - пет часа. Преди това яде към 11- 12, значи следва в 4-5, и после се събужда пак да яде към 7-8. Така си е от самото раждане. Щом така иска, така я храня, нито имам намерение да я държа гладна само и само аз да спя... То и без това като ми реве от глад как да спя...

# 234
Биа,моя син ака след всяко хранене.За това аз сменям памперса след хранене,а не преди това.Simple SmileПонякога още докато яде се изаква.И се кърмим и през нощта.Направо вече гледам така Shocked Кърмим се на поискване.Ама днес като че ли нямама кърма.Все е гладен милия.И се чудя какво да правя.Да давам ли добавка?Докторката идва и каза да давам по 50 мл след всяко кърмене.Ама си мисля,че ще тсане като със баткото-когато той беше бебе на 11 дена докторката каза,че ми били меки гърдите и съм нямала кърма и за това да дохранвам.И постепенно ми намаля кърмата.Докато накрая едва изцеждах по десетина грама и от двете,но пък ми образуваха бучки и ми изписаха някакви хапчета,та да не направя  мастит.И резултата - за първия месец беше качил 1 700. #Crazyзначи и кърма съм имала!
И сега пак ме е страх да не е гладно милото и не знам какво да правя.Мразя го това дохранване.Искам нещата да са ясни-или само на кърма, или само на АМ.
Стискам палци на джиджин!
Еlyah,как сте със жълтеницата?Знам,че ако е силно изразена може изпражненията да се по-дълго време зелени.Обади се на докторката за всеки случай. Peace

# 235
Честито малката магаричка на Магарето! Да е жива и здрава, послушна и красива!

Стискам палци на Ангелинка да се оправи по-бързо. На Ками кураж Hug!

Добре дошла на Трейси!

Моят сладур не се запича от капките, а от млякото. От няколко дни сме на Аптамил, едва днес ака 2 пъти, иначе само по 1. Акото му е златисто на цвят, но не е много рядко.

Въпросче за майчинството: Кога започват да превеждат майчинските, след като изтече 3-я болнични ли? И болничните на каква стойнст са...80% от последната заплата? И последно, при условие че първите 2 болнични се застъпват (при родилите преди термин) трябва ли това да се компенсира при 3 болнични или е компенсирано при 2-я от болницата?

# 236
МОМИЧЕТА ИМАМ СЛЕДНИЯ  ВЪПРОС:

имам невероятната възможност все пак да отида на концерта на Мадона (намерих 2 билета, при товаза много хубави места ). Какво ще ме посъветвате относно храненето на бебката за 4-5 часа ако ни няма??? Много ми е криво, че не мога да се изцедя с моята скапана помпа на Нук. А на ръка цеденето ми е най-ефективно под душа с топката вода и масажчета, иначе не мога много да изцедя, при това в съд!! не знам как би излязло достатъчно за една доза. (колко мл трябва да ядат сега бй дъ уей???) Според вас за едно хранене може ли с АМ?? МОЛЯ давайте съвети... Simple Smile

Стискам палци за Jijin!!

# 237
Елиа, Биа ти е отговорила, само първите дни, още в родилното даже.
Яна, опасна си, дано успееш да изцедиш повече. нали Сънчо ти беше наблизо /ако има, вземи друга помпа от нея и пробвай да изцедиш/.Весело изкарване!
Пете, болничните се превеждат месец за месец, зависи кога фирмата, където работиш си плати осигуровките и ги регистрира в НОИ. След това 15дни и трябва да са ти по сметката.
При третия болничен, мисля, но не съм сигурна.

днес бяхме на тонове - добра реактивоност на плода.
Видяхме се с най-добрият приятел на Митко, които живее във Валенсия, заедно със съпругата му. Те дойдоха точно малко преди да вляза за запис на тоновете. Даде ми едно ветрило, защото в Шейново беше много задушно и направо се родих.

Сега Даниел избра да се изкъпе с мама,а с тати избра да се облечат и да прочетат приказката. Много си ги обичкам /когато слушкат/

# 238
  • София
Стискаме палци на Жижин,явно следващата госпожица Дева ще се появи съвсем скоро!
 В последните 4 дни само девойки,пазете се момчета, ние идваме! Heart Eyes
Утре сме на запис и преглед,надявам се да имаме яснота по въпроса- А сега какво да правим newsm78 Още в събота доки ни каза,че ако ни пусне системата и ще придизвика раждане Shocked
За това мама реши да си угоди тази вечер в любимото Хепи,че после не се знае кога пак!

# 239
Славенче, това, че са ти меки гърдите не е никакъв критерии. Мляко се произвежда и на момента на кърмене. Имаше една мама в болницата, и тя с 2-ро дете, дето така й бяха меки гърдите и все едно няма нищо, но щом малката само я оближеше и тръгваше кърма. А и не забравяй, че има периоди дето децата ядат на често и са все гладни, кърмаческа стачка май се водеше. Може просто да е в такъв период. Аз например забелязвам, че Митко денем и пре час иска да яде, а вечер прави паузи по 3ч, а през ноща дори 5ч. Така, че водя се по него. А каката съм я кърмила едва ли не нонстоп първия месец, и не съм си и помислила, че нямам кърма (как съм била убедена в себе си, чак се чудя).

Болничните както е казала pepejeans се изплащат месец за месец. Например 1-вия за 45 дни дето е, след като изплатят първите дни за юни месец, после за юли ми ги изплатиха първия вторник на август месец. Въпроса е болничния да е правилен (иначе НОИ връща за корекции), да се подаде от счети, както и да се платят осигуровките, тогава НОИ до 15 дни ги превежда по сметка. Ако още не сте получили никакви пари, по-добре попитайте във фирмата ви, счетоводителите какво става и защо още нямате нищо по сметка. Старата ми фирма бавеше осигуровките с 2м, така, че добре да сте наясно. При мен предния път имаше и сгрешен болничен, та от ноември бях в болнични, а първите пари получих март  Crazy
И не са 80% от заплатата, с една дума са си парите, дето сте си получавали. Ако имате ПИК код може да си проверите всичко в сайта на НОИ. Там ще видите и колко ви изплащат на ден, и така ще може да си сметнете всеки месец какви пари ще получите (по броя на раб. дни).

Айде стискам палци на следващите мами  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт