Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 884
  • 598
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Не съм Ивбен, но се надявам да приемеш отговора ми - защото съдържат въглехидрати.

# 316
Ок,мерси!

# 317
За да не се "страхуват" останалите родители вече бе писано многократно- купете им какъвто там артикул си харесвате, смятате за полезен, но неналичен на достъпните за целта места и им го сложете в чантата. Това е изкуствено съчинен проблем, на който няма да се върже никой.

По тази логика,другите родители (а те са в хиляди повече от такива като теб)  Mr. Greenще кажат само - 'ами купувайте си на децата ябълки и портокали и им ги слагайте в раниците-къв ви е проблема?'

Логиката ти куца. По твоята е редно и цигари и алкохол да има в училище, понеже на "мнозинството" деца родителите са напълно безхаберни и те стават и лягат с такива продукти.
Обясни се и това многократно и се разбра и от малките дори- на деца не се предлагат вредни неща, защото могат да вземат и да опитат, те нямат задръжките и волята на възрастния човек /доста възрастни също я нямат, затова са по 100 и горница кила с хронични заболявания на по 30 години/. Затова се предлага само очевидно безвредното, а вредното си го купувайте вие, ако намирате, че ви е нужно.

Не става въпрос за диетична храна, а просто за храна. По- голямата част от нещата, които се тъпчат и от родители и от деца, е не- храна.

# 318
Снощи с очите си видях автомата за сандвичи пред учителската стая, лавката не можах да "ревизирам", но тези дни и това ще направя. Понеже на родителската среща тези въпроси бяха оставени съвсем за последно, и времето не стигна, мисля да прескоча директорката и жалбата да пусна аз.

# 319
Предстои да уредим с нашата директорка семинарите по хранене Grinning

Между другото,"дивидентите"ми идват от девойките с вафлите.аз съм зъболекар Wink
за съжаление идват и от децата ви,което е основната ми причина да съм социално активна по тази тема.

# 320
И въпреки това гледам да  купувам дюнери много рядко.

Аз също, като цяло храна отвън гледам да се купува не повече от веднъж месечно.
По въпроса за яденето в училище, не е ли прекалено много междинните хранения да са така стабилни Tired

... 'ами купувайте си на децата ябълки и портокали и им ги слагайте в раниците-къв ви е проблема?'

Подражаването на тези, които си купуват боклуци от лафката. Нали го коментирахме вече?

За Дюкан - това е режим с цел отслабване, временнен начин на хранене, до постигане на желаното тегло, като се приключи, плодовете се включват, както и др. групи храни, за да се постигне балансирано меню. Но свалянето е най-постижимо с минимум въглехидрати, та затова ...

# 321
Наредбата много ми харесва, а още по-доволна съм, че в нашето училище изобщо няма лавка. Не знам тази работа с внасянето на боклуци отвън дали е разрешена някъде, но преди началото на учебната година ни предупредиха, че е забранено в училище да се внасят чипсове, вафли, шоколад и т.н. по разпореждане на РИОКОЗ. Само кроасани може от пакетираните.
Безплатната закуска още не са я дали при нас, затова родителите слагат храна за училище. Понеже и аз споделям мнението, че не е особено добре да се закусва 2 пъти подред, слагам на сина ми сандвич от ръжен или пълнозърнест хляб в чантата, а у дома закусва нарязани плодове - и без това сутрин рано няма особен апетит, което се променя след 2 часа занимания, затова там е по-калоричната закуска.
А тази безплатна закуска - най-добре да махнат и нея. Това е просто подигравка с децата и изобщо няма нищо общо със здравословното хранене, на моето дете съм заръчала да не я яде, каквато и да е тя: доколкото разбрах редиват филия с маргарин и нещо отгоре, бутер-банички и тутманик/кашкавалки и т.н.

# 322
Синът ми вчера разясни какво прави с безплатната закуска-"когато е ябълка си я взимам.когато е друго си взимам...топката,и отивам на двора Laughing

# 323
За да не се "страхуват" останалите родители вече бе писано многократно- купете им какъвто там артикул си харесвате, смятате за полезен, но неналичен на достъпните за целта места и им го сложете в чантата. Това е изкуствено съчинен проблем, на който няма да се върже никой.

По тази логика,другите родители (а те са в хиляди повече от такива като теб)  Mr. Greenще кажат само - 'ами купувайте си на децата ябълки и портокали и им ги слагайте в раниците-къв ви е проблема?'

Логиката ти куца. По твоята е редно и цигари и алкохол да има в училище, понеже на "мнозинството" деца родителите са напълно безхаберни и те стават и лягат с такива продукти.
Обясни се и това многократно и се разбра и от малките дори- на деца не се предлагат вредни неща, защото могат да вземат и да опитат, те нямат задръжките и волята на възрастния човек /доста възрастни също я нямат, затова са по 100 и горница кила с хронични заболявания на по 30 години/. Затова се предлага само очевидно безвредното, а вредното си го купувайте вие, ако намирате, че ви е нужно.

Не става въпрос за диетична храна, а просто за храна. По- голямата част от нещата, които се тъпчат и от родители и от деца, е не- храна.

Хайде стига  с този изтъркан лаф ''ми да им дадем тогава цигари,алкохол и наркотици'. Колкото до това,дали и малките деца са разбрали,че не трябва да консумират боклуци-ами тук на теб нещо ти куца защото не съм видяла изобщо да намалеят консуматорите на тези храни. Ако визираш мен като представител на хората с тежка категория-пак си в грешка. Нося си със себе си тези 105 килца от доста време,но нито съм с хронични заболявания,нито имам диабет,нито пък съм станала дееспособна. И една забележка-не се пише неналиченне наличен. Май станахме множко неграмотните.  Mr. Green

# 324
Понеже повтаряш едно и също, на което вече е отговорено по един и същ начин.
За децата очевидно не си разбрала, което намирам за нормално. Теб не те знам в лека ли си, в тежка категория ли си, не съм те виждала, нито ме интересуваш лично ти. Просто често срещано е дебелите и болните да не се интересуват от причините за състоянието си, но те не могат и не следва да налагат модела си над останалите, защото не те и техният начин на живот могат да допринесат някому ползи, напротив. Същото се отнася за пушача, пияницата, наркомана.
Не помня да съм ти правила забележка за грамотност, въздържам се от лични нападки, излизащи от обсъждания въпрос, на това можеш да си поиграеш с някого от твоята "категория". Ето и как се пише думата "неналичен", в случай че те интересува:
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0% … D1%87%D0%B5%D0%BD

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B … 5%D0%BD&meta=
Проверката за правопис, която можеш да направиш във форума няма да ти даде всички резултати при липсваща дума, каквато е вълнуващата те.
Дали сте множко неграмотните не ми е нито интересно да дискутирам, нито има отношение към целта на настоящото занятие.
До тук с личния ми отговор, дължах ти го, защото се обръщаш към мен, лично.
Ако имаш нещо НОВО по темата- ще чета, не ми пречиш.

# 325
... И една забележка-не се пише неналиченне наличен ...

Айде бе  Crazy Joy

# 326
... И една забележка-не се пише неналиченне наличен ...

Айде бе  Crazy Joy

Тъй де! Laughing

# 327
Лафът не е изтъркан Деси, а аналогията с алкохола и цигарите и напълно уместна. Не казвай голяма дума за болестите - някой с години могат да ядадат боклуци и "нищо да им няма", а други, особено подрастващи организми могат да се повлияят по-бързо.
Гледам, че сте почнали да правите и Вие бележки за правописа, та затова ще си позволя да Ви попитам - а знаете ли значението на думата "дееспособен", защото "нито пък съм станала дееспособна" във Вашето изказване може да означава две неща - че нямате навършени 18 години или че сте над 18 години, но поради слабоумие или душевна болест не можете да се грижите за своите работи, сте поставена под пълно запрещение и поради това сте недееспособна. Това, вярвайте ми е значението на думата дееспособен, и ако никога не сте ставала дееспособна, то нещата с изказванията  Ви стоят по един начин, ако просто неправилно използвате думата - по друг. Не че за мен има значение. казвам Ви го просто да го знаете. Записано е в Закона за лицата и семейството.

# 328
Аааааааа,тогава се сърдете на третото бутонче 'проверка правопис'  Whistling Judy,това с неграмотните не се отнасяше персонално към теб. Просто го вмъкнах към коментара ми относно твоето писание.

Просто често срещано е дебелите и болните да не се интересуват от причините за състоянието си

За това съм съгласна с теб Peace. Но не мога да се съглася с твърдението ти,че налагам своя модел,своя начин на живот. Някой да ми посочи поне един цитат,че укорявам и се правя на дълбоко изумена,че някой си не разрешава на детето си да яде зрънчо,например. Става точно обратното. Винаги съм казвала,че всеки сам решава как и с какво да храни детето/децата си и не съм набивала на никой в главата изцепки от рода 'ама как,задължително му давай чипс','ти добре ли си,да не даваш на детето си да яде хамбургер...'Нито имам желание,нито намерение да превъзпитавам някого,всеки има глава на раменете си.

# 329
Деси, знам къде си направила проверката, там е непълно и може да доведе също до грешки, но и аз не правя подобни забележки. Важно ми е да разбера смисъла на написаното. Забележка такава по темата направих досежно петицията, която един, подписващ се като лекар май, предложи- все пак петиция е, кани се да я представя и разгласява широко.
Аз също не се възмущавам, ако нечие дете яде боклуци, ако пуши или пие във входа на блока. Не мога аз да възпитавам чуждите деца. Възмущавам се, ако въпреки полаганите от мен усилия, моето бъде накарано да се тъпче с тях, защото само или най- вече това се продава в училището и то се купува от останалите, а децата копират. Затова и тази мярка е възприета и прилагана от години в други държави и се предлагаше и възприе сега у нас.

Общи условия

Активация на акаунт