Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 26 956
  • 598
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
. Първо трябва да е ясно, че единствено на по-големите ученици им е разрешено излизането извън училището. За малките от началните класове това е абсолютно забранено, те могат да излизат само и единствено с придружител. Т.е. за какво говорим изобщо? Малките деца, които са най-уязвими нямат право да излизат навън, изобщо не мога да си представя кой е този директор, който ще ги пусне свободно да напускат територията на училището, изтръпвам само при мисълта.

Къде го пише това?

# 301
. Първо трябва да е ясно, че единствено на по-големите ученици им е разрешено излизането извън училището. За малките от началните класове това е абсолютно забранено, те могат да излизат само и единствено с придружител. Т.е. за какво говорим изобщо? Малките деца, които са най-уязвими нямат право да излизат навън, изобщо не мога да си представя кой е този директор, който ще ги пусне свободно да напускат територията на училището, изтръпвам само при мисълта.

Къде го пише това?

За съжаление в нашето училище всички деца излизат извън двора още от началото на уч година или 5 ти учебен ден за първокласниците  ooooh!

# 302
Този проблем е обект на други наредби, а не на обсъжданата тук. Затова тр ние родителите да се интересуваме повече от училищния живот на нашите деца по принцип. Явно досега този факт не ни е безпокоил????

# 303
Напротив, безпокоеше ме  от самото начало...

# 304
Ако забраната е само за "Боклуците",защо се премахват вафлите и изобщо захарта,всеки уважаващ себе си диетолог знае,че захарта е много необходима за подрастващите,особен но за определени възрастови групи,децата са много активни и имат нужда от калории,от подкрепителна закуска на добра цена,ако се  забранят консетвантите и подсладителите в захарните изделия те няма да са по-малко полезни от шоколада,да не забравяме,че дори "чистия" шоколад е напълнени със всякакви подсладители и консерванти.
Те по полезни ли са в момента ? - НЕ , здравословни ли са - НЕ,имам определена сдържаност относно твърдението,че плодовете са по-полезни от един шоколад-именно,защото в тях се съдържат много  нитрати,тежки метали и дори хим.елементи от "чернобилската авария с живот на полуразпад 500 год" , другите плодове се пръскат с пестициди,бананите се третират с химикали за да узреят,защото са зелени.
Много може да се поспори за това кое е здравословно или не , мисля,че ние родителите трябва да сме първите,който да кажат и да определят с какво да се хранят децата ни,след като токова много родители мислят,че една пица,която не е забранена от наредбата е здравословна за децата им,мисля,че трябва да уважаваме тяхното мнение,а не да скачаме и да казваме гледай ги тези идиоти.
Мисля ,че до тук на всички им са ясни две неща:
1.В училищата се премахнаха много от излишните неща-което е много добре.
2.масово децата излезнаха от училище,в България няма закон който да забрани на директорите да заключват училищата,ще ви кажа какво правят в момента,на мен ми бе връчена декларация,че училището не може да спре децата да излизат навън и ние родителите трябва да им забраним да го правят.
Накрая пише:"Училището не носи отговорност за деца напуснали по свое желание училищния двор !!!"
Тези декларации ги има в цяла България.
И ние се борим за здравословно хранене, а ни саботират директорите на училищата дори.
Сега да се обадя ли РИОКОЗ и да кажа,че децата излизат навън или ще ми дадете някой друг телефон,защото проблема е много по-сериозен от това имали ябълка или не,според мен.
Както казах в училището на малката няма стол от 15 септември и няма да има до края на годината със сигурност.
И всички деца излизат навън да търсят храна,някой родители пращат храна,но това не е решение.
Преди стола много добре работеше и с другите родители много бяхме доволни от човека,но сега и това нямаме.

Тео 77 ,прочетох някой стари твой публикации и искам да те поздравя за твоята гражданска позиция и активност.

Между редовете видях,че си директорка на софийско училище,ако е така,надявам се да не караш родителите да подписват подобни декларации.

Вафлите СА боклуци.Както и всички индустриално произведени "сладости".
Захар,привнесена отвън под формата на кристалчета НЕ Е НУЖНА на никое тяло,особено на детските.
Хора,когато раждаме и гледаме деца се предполага да е по наше желание.Извинения-аз не знам,нямам пари,как със 120лв.,всичко е отровно,ала -бала....,не чух,не видях,не прочетох....са най-малкото безотговорни.

# 305
Днес са давали безплатни закуски- кашкавалка с чай. Лавката е отдадена под наем с нов договор, човекът сега си приготвял асортимента, отговарящ на изискванията на наредбата. Ще видим, дано я спазва. Ако не- знам реда за сигнали. Няма нищо страшно в това, лавките да заредят с нормална храна и да очистят боклуците. Страшно е само за търгашите.
Мен не ме притеснява излизането от училище. Малките деца, поне при нас, в голямото междучасие са с учител, въпрос на организация. Освен това детето ми или е закусило у нас, или има подготвена от мен закуска или може да се възползва от безплатната такава. Като отворят лавката- от нея също може да купува, ако отговаря на изискванията няма да правя аз закуска, ще му давам пари. И 2 лв. пак ще са напълно достатъчни за целта, дори 1 лв., защото ние пием вода, не боядисани сокове. Има какво да закуси, а междучасията ползва не за да се тъпче, а за да си почине и поиграе. Сам предпочита да си носи, за да не се реди по опашки.
По- големите деца без друго сами ходят и се връщат от училище.
За да не се "страхуват" останалите родители вече бе писано многократно- купете им какъвто там артикул си харесвате, смятате за полезен, но неналичен на достъпните за целта места и им го сложете в чантата. Това е изкуствено съчинен проблем, на който няма да се върже никой.

# 306
КАЛЕСИН :

Вафлите СА боклуци.Както и всички индустриално произведени "сладости".
Захар,привнесена отвън под формата на кристалчета НЕ Е НУЖНА на никое тяло,особено на детските.
Хора,когато раждаме и гледаме деца се предполага да е по наше желание.Извинения-аз не знам,нямам пари,как със 120лв.,всичко е отровно,ала -бала....,не чух,не видях,не прочетох....са най-малкото безотговорни.

[/quote]

Алооо Калесин,ти да не си дистрибутор на диетични или на диабетични храни,че толкова безкористно отричаш всичко останало,като токова не вникваш в смисъла на предложенията ми, поне не дей да пишеш,елементарни коментари, без капка съдържание.
Ако имаш телефона на доц.Байкова,моля ти се обади и се и я питай,да ли захарта на кристали е вредна за децата или за възрастните,да видиш какво ще ти отговори тя.
Ако и нямаш телефона мога да ти го дам.
Опасностите ,както тук много хора са го проумя ли не се крият в захарта,а в консервантите,Е-тата и другите пълнители,това го пише всеки учебник или книга за здравословно хранене.
Няколко пъти те гледах по телевизията и искам да ти кажа, да седнеш и да почетеш малко книги на здравословна тематика или Тео да ти прати малко материали по темата,защото просто не ти се вързват думите с действията и у мен лично остава впечатлението,че ти преследваш по-скоро скрити цели отколкото здравето на децата ни.
Тео моля те скъпа занимай се с този човек малко,почва да си изпуска нервите и ще провали всичко постигнато до тук.

# 307
Диетичните са боклуци, колкото и тези, за които става дума в темата. Какво има повече за обясняване? Съмнявам се, че някой дава на детето си диетична храна  Crazy

Не знам, аз вече се съмнявам в резултатите ... докато има хора, които вярват, че е по-добре детето им да се натъпче с вафла, вместо с кисело мляко (щото не било истинско) и не прави разлика м/у захар и захар, децата ни ще затлъстяват все повече. А след години или ще се радват на месата си и ще казват колко са красиви, или ще се опитат да премахнат от менюто си тестено, сладко и газирано. Тогава трябва да отговаряме на върпоса - защо сме ги накарали да го започват.

# 308
Диетичните са боклуци, колкото и тези, за които става дума в темата. Какво има повече за обясняване? Съмнявам се, че някой дава на детето си диетична храна  Crazy

Не знам, аз вече се съмнявам в резултатите ... докато има хора, които вярват, че е по-добре детето им да се натъпче с вафла, вместо с кисело мляко (щото не било истинско) и не прави разлика м/у захар и захар, децата ни ще затлъстяват все повече. А след години или ще се радват на месата си и ще казват колко са красиви, или ще се опитат да премахнат от менюто си тестено, сладко и газирано. Тогава трябва да отговаряме на върпоса - защо сме ги накарали да го започват.

Боже, я стига сте ни заплашвали,че децата ни ще ли да станат дебели,това е пълна измислица,всеки организъм е предразположен към затластяване,ако няма движение и баланс в храненето,значи ние вместо да настояваме да се увеличат часовете по спорт и да се организират повече спортни прояви, се опитваме да ограничим храната,ами айде да го направим аз съм За,но нали се сещате,че докато на оградата виси по един дюнер,това НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ.
И е крайно време да стъпим на земята и да си говорим за истинските проблеми,със заплахи и ограничения живота е показал,че ефекта е НУЛЕВ.

# 309
Не те заплашвам, казвам си мнението.
Какво толкова има в дюнера? Пилешко месо, зеленчуци, пържени картофи (спокойно може да се поръча без) и тънка питка.

# 310
За да не се "страхуват" останалите родители вече бе писано многократно- купете им какъвто там артикул си харесвате, смятате за полезен, но неналичен на достъпните за целта места и им го сложете в чантата. Това е изкуствено съчинен проблем, на който няма да се върже никой.

По тази логика,другите родители (а те са в хиляди повече от такива като теб)  Mr. Greenще кажат само - 'ами купувайте си на децата ябълки и портокали и им ги слагайте в раниците-къв ви е проблема?'

# 311
Диетичните са боклуци, колкото и тези, за които става дума в темата. Какво има повече за обясняване? Съмнявам се, че някой дава на детето си диетична храна  Crazy

Боже, я стига сте ни заплашвали,че децата ни ще ли да станат дебели,това е пълна измислица,всеки организъм е предразположен към затластяване,ако няма движение и баланс в храненето,значи ние вместо да настояваме да се увеличат часовете по спорт и да се организират повече спортни прояви, се опитваме да ограничим храната,ами айде да го направим аз съм За,но нали се сещате,че докато на оградата виси по един дюнер,това НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ.
И е крайно време да стъпим на земята и да си говорим за истинските проблеми,със заплахи и ограничения живота е показал,че ефекта е НУЛЕВ.

Аз пък не искам да се увеличават часовете по спорт. Моят син има 4 часа ФВС седмично и тренира три пъти по два часа футбол. Когато човек иска да се движи, намира начин.
   Хем не искате да " ви плашим" с нездравословното хранене, хем вие ни плашите с липсата на движение.
   Какво излиза. Дай да се тъпчем с боклуци, пък после ще ходим да тичаме. На предходните страници в много постове бе обяснено, че вредата на забранените храни не се изразява единствено в тяхната калоричност. Или вие четете само постовете на хората, отричащи необходимостта от тази наредба?
По тази логика,другите родители (а те са в хиляди повече от такива като теб)  Mr. Greenще кажат само - 'ами купувайте си на децата ябълки и портокали и им ги слагайте в раниците-къв ви е проблема?'
Няма да се наложи. Вече има наредба, която доста ни улеснява в това отношение. Вие, с ФаФличките и снаксовете имайте грижата.  Laughing

# 312
lilitosf,на прав път си  Wink. Няколко човека от този форум и по-точно от тези,които са в основата на нещата,получават дивиденти от тази си дейност. От къде знам ли?-Всеки си има своите малки тайни  Wink

# 313
  • Sofia

Какво толкова има в дюнера? Пилешко месо, зеленчуци, пържени картофи (спокойно може да се поръча без) и тънка питка.

И въпреки това гледам да  купувам дюнери много рядко.

# 314
ivben,имам един сериозен въпрос към теб и не е нито заяждане,нито е провокативен. Видях,че си дюканка. Бяха ми казали,че диетата на Дюкан не разрешава консумацията на плодове. Защо?

Общи условия

Активация на акаунт