Без чипс, вафли и газирано в училище наесен

• 27 424
  • 598
  •   1
Отговори
# 450
Това, с носенето на сандвичи и храна от дома, явно е всеобщо. Вече ви споделих, че и при сина ми е така, което отчитам като резултат от наредбата, защото миналите години не беше така.

# 451
Значи все пак има някакъв резултат от наредбата Hugи моите деца започнаха да си носят ябълка и банан от къщи,което миналата година се случваше след хиляди молби от моя страна.

# 452
Много се радвам! Heart Eyes Hug  bouquet

# 453
Значи все пак има някакъв резултат от наредбата Hugи моите деца започнаха да си носят ябълка и банан от къщи,което миналата година се случваше след хиляди молби от моя страна.
Е , за твоето дете моето сподели, че закусва у вас, и аз веднага -"Браво, виждаш ли че това е правилното..." и все от тоя сорт неща.Поздрави  bouquet!вашият пример много ми помогна, плюс коментарите у дома за наредбата, някой по-големи батковци също -те пък го "светнаха", че така си спестяват джобните/, и така...

# 454
Радвам се,че сме помогнали,макар и с много мъничко Grinning А закусват в къщи и двамата,откакто ми каза,че не разбрал с какво му е намазана филията от безплатната закуска ooooh!попитал госпожата и тя не можала да му отговори що е туй отгоре връз филийката Mr. Green
Радостното е,че като че ли самите деца променят хранителните си навици,ееее,трябва да мине малко време,но аз съм доволна от резултатите досега Hug

# 455

За обучението на родителите- какво пречи да се разработят цветни брошури, които сестрата да предоставя например, не е много, но за начало става(дори мисля че ХЕИ имаха такива )

Абсолютно нищо не пречи, само желание трябва. Peace
По различни теми има такива брошури..виждала съм дори такива против генномодифицираните храни някъде в нета, но къде ги наяве?! Crossing Arms 

аз ще направя-и със сигурност ще намеря начин да станат достъпни поне в 31во,и 73то
(това като частно мероприятие;могат да бъдат и част от проект към МОН или ДАМС за детско хранене и спорт,но ще стане бавно)

# 456
някой по-големи батковци също -те пък го "светнаха", че така си спестяват джобните/, и така...
Направо гениален довод! Добре е да се вкара в масова употреба Simple Smile

# 457
някой по-големи батковци също -те пък го "светнаха", че така си спестяват джобните/, и така...
Направо гениален довод! Добре е да се вкара в масова употреба Simple Smile
То идеята пак от форум дойде, аз чак толкова комбинативна не съм Money, ама "сиромах човек-жив дявол". Джобните са му 2лв/ден, а пък претенциите му растат, та си търси начин явно да спести нещичко Joy

# 458
Влизам да се похваля, че вече купих купони за стола за следващата седмица, прочетох менюто и съм направо във възторг. Всеки ден различна топла супа, второто се редува готвено с месо и постно, в петък риба, всеки ден различни десерти, задължително плодове, кис. мляко и т.н...Досега течеше ремонт на стола, затова се бавеха с отварянето. Фирмата е друга, както и аз писах преди време, най-големият проблем на хората е, че общината прави конкурсите няколко дни пред 15-ти, докато мине процедурата, да се организират и подготвят, истинско безумие от страна на общината. За лавката дори не питах дали ще отваря от понеделник, понеже не ми важна. Истината е, че за фирмите, които и преди са си готвили и гледали отговорно работата, според препоръките и на предишната наредба, новата няма кой знае какво значение, защото разликата е основно в липсата на боклуците и във вече по-задължителният характер, защото явно препоръчителният такъв се тълкува като ширико зейнала врати за заобикаляне на нормативните актове.

# 459
Много ме радва написаното по-нагоре, явно резултатите от наредбата са далеч по-добри отколкото изобщо сме предполагали предварително. А и както родителите, така и децата се оказаха далеч по-умни, отколкото масово се изкарваха. Grinning Медийното отразяване пък на "прословутата наредба" Laughing, изигра страхотна образователна роля за целокупното родителско съсловие и население, та не знам дали изобщо вече има някаква нужда от образователни програми. Laughing

# 460
Много ме радва написаното по-нагоре, явно резултатите от наредбата са далеч по-добри отколкото изобщо сме предполагали предварително. А и както родителите, така и децата се оказаха далеч по-умни, отколкото масово се изкарваха. Grinning Медийното отразяване пък на "прословутата наредба" Laughing, изигра страхотна образователна роля за целокупното родителско съсловие и население, та не знам дали изобщо вече има някаква нужда от образователни програми. Laughing

Права си, но днес си мислих, че огъня трябва да се поддържа, защото след първоначалния ентусиазъм, може да има отново неглижиране на проблема.

# 461
Свалям ви шапка,на ентусиазма,на желанието за промяна,как се надъхвате взаимно,бравоооо.....
Искам да ви кажа нещо,след 6 месеца ще има ревизия на наредбата,дано да се подобри,а за списъка с храните на Петрова,няколко засегнати български компании само чакат да се обяви за да е внесат в съда.
Хубавото,като цяло е ,че много родители без да знаят пращат децата си със суха храна и скоро,ще се появи масов проблем-гастрит,колит и язви на стомаха от тази здравословна храна,дано да не съм лош пророк,дано......
Теодора Пиралкова скъпа, много нещо замъкна на последък.
За няколко седмици са регистрирани няколко нови родителски сдружения,с много различно мнение от вашето до момента,май скоро няма да сте сами на срещите с министъра,Доцентката и Петрова.
Конкуренцията води до по-високо качество на продукта,само да не ги бламирате,както бламирате всички друго мислещи до тук.

Бъдете здрави !!!

# 462
Без друго до момента по лавките друго, освен "суха храна" и нехрана не се предлагаше въобще.
Нямам нищо против да проведете среща, да изложите становището си. Ако се излъчва ще следя да я гледам /слушам/. Не се опитвайте да ни плашите с това, обаче, това не е нещо страшно за нас. Не сме малки деца да се плашим. Конкуренцията никъде я няма на пазара в чистият й вид, тъй като лошото качество на вредните стоки обикновено води до ниската им цена, нормално, затова беше редно отдавна и у нас държавата да се намеси и да сложи началото на края на нелоялната спрямо здравето на децата търговия.
Аз така и не разбрах какъв ви беше проблема да си оставите лавката и да съобразите асортимента с наредбата. В нашето училище, както вече писах, това бе направено. И да подесетя- не става въпрос за диетични храни или специализирани такива, които се произвеждат или внасят от брой търговци, които мога да сметна на пръстите на едната си ръка. Провеждали сме с години търгове за хранене /на студенти/, тъй като сме били именно на страната на потребителя, не на търговеца, знам колко кандидати се явяват, не всички са свързани лица, напротив. 

# 463
Да де, и аз първоначално така разсъждавах-суха е храната в лавката, аз ако му пращам закуска-пак ще е суха. Обаче се оказа малко по-различна ситуацията-моите закуски са от пълнозърнест хляб и брашна, различни от белите.В лавката това не се предлага. Не слагам колбас с неизяснен произход, млечните продукти са си "млечни", та дори и така оплюваните пържени закуски да пратя, поне ще съм сигурна, че са пържени в олио, което не е станало канцерогенно от многократна употреба.
 За мен столът е идеалния вариант, заради топлата храна поне на обед. И си мисля, че няма да е зле, както има рецептурник с точните пропорции на храните в стола, да има и такъв във лавките-точно и ясно.

# 464
О, да не би досега в лавките да се продаваха супи? Изключвам 1/2 кубче сух бульон, разтворено в гореща вода от кафеварката  Wink
Когато сандвичът се яде веднъж на ден, лично аз не се безпокоя нито от гастрит, нито от нищо. Напротив - много добре допълва менюто на детето ми. И, както казва TIHA VODA, сандвичите, с които пращам детето ми на училище, нямат нищо общо с тези, които би купило от лавката или близката сергия за бързо хранене.

Общи условия

Активация на акаунт