Отговори
# 60
Felina, тъкмо си мислех, че не е удобно да те притеснявам, че котито си е при теб и ти се появи  Hug
Искам да те питам с кое кремче последно се оправиха пъпчиците на малкия по лицето.
Приятелката ми има същия проблем с нейната дъщеря, много се е шашнала. Обещах и че ще питам.
Спомням си, че много се обсъждаше този проблем преди месец-два. Последно кое е вълшебното мазило?
10х!!!!   bouquet

# 61
Здравейте момичета,
поизгубих се в последните седмици, защото бяхме на вилата, а после нямахме нет. На вилата ни хвана гадния летен грип, изпорязболяхме се всички  ooooh!, и Диана също Sad, повръща, разстройство, но търпеливо беше детенцето, а аз бях ни жива, ни умряла от повръщане и температура, добре че както бързо идва, така и бързо си отива този грип.
Минолтичка, много ти благодаря за снимките, как успяваш с всичко направо ти се чудя  bouquet
QWERTYASD, ако искаш ми пиши на лични, ние също минахме през ада с намаляването на слуха и серозен отит с нашия батко, мога да ти разкажа нашата история, завършила слава Богу с щастлив край Simple Smile
Ваня 1975, ако не се лъжа, мисля че беше от Карлово. Аз ще бъда там за около седмица от 27-28.08, ако искаш може да се видим Wink
Да кажа, че Синфлурикса се слага до 5 годишна възраст по инфо от педито. Ще го слагаме на Диана, защото след ужасът който преживях с ушите на нашия батко се надявам тази ваксина да ни спести тези неприятни емоции. Ще го сложим около годинката, защото закъсняхме. При племенника ми, който е на 3 години имаше само по-голям оток без температура.
За косата - моята пада и то доста, но на Диана - не Naughty.
За кг - забременях 52 кг, стигнах до 72 кг, след раждането бях 63 кг, а сега съм 56 кг,  ooooh! , като се има предвид че съм 161 см - мнооого стройна Laughing, остават още 4 кг.
За морската среща във Варна какво да кажа, благодаря на всички участници в нея, беше ми мнооооого приятно!

# 62
Здравейте май-чета! Hug Едва сега остана време да драсна два реда и да попрочета на две на три за какво сте си хортували тези дни  Laughing
Нашата беболина имаше до скоро колики, но аз твърдо реших да спирам с Инфакола, защото я запичаше, страшна работа - не беше акало горкото 5 дни. Спрях го аз онзи ден и започна детето да си ака всеки ден Simple Smile

...Коя е мамата с Пег Перего-то? BlushМного е красива Blush
Сиска, помислих,  newsm78, помислих и май се оказа,че това съм аз Laughing Голяяяяяяма почерпка имаш от мен и бебка Жанета Heart Eyes  bouquet

Мадленка и аз карам втори пубертет, много гадна работа, ама хормоните спирачки нямат!!! Sad
Иначе онзи ден много хубава срещичка си спретнахме, само дето аз дойдох последна и си тръгнах първа,заради това цедене и хранене от шише. Нашата хубавица най-малко коса има Sad от цялата варненска група, а напоследък намирам и косъмчета по възглавничката, то ако продължава така, съвсем ще останем гологлавички  Sad, ама както казва татко й- компенсира го с големите си сини очи  Laughing
Гледах снимките на бебчовците ни - големи сладури са ни всички май-ски бебоци!!!  Heart Eyes
Да кажа за тези мами, които искат де си увеличават млекцето - при мен след изпробване на ВСИЧКО, като че ли ефект има чая за увеличаване на лактация на фирма - Шарков и сие - Пазарджик.  Сори за спам-а!!! EmbarassedЩом видях,че има някаккъв ефект се свързах с производителите и ги помолих да ми изпратят 10 опаковки и жената ме пита -"Вие от магазин и ли от аптека поръчвате?!"  Laughing А аз: "Не госпожо, аз съм просто майка, която иска да си увеличи лактацията" Laughing Joy :lol
loranholl - видях,че питаш за мазило за пъпчиците, аз мазах Жанетка с обикновена вода на Мустела - Физио бебе, мисля че се казва и минаха Peace
Хайде момичета, аз отивам пак да се цедя, спокойна нощ на вас и на малките бебоци!!!

# 63
  • Sofia
Аз съм изтощена. Тази вечер след като изкъпахме бебо, като почна един реееев. Пък ние нали не сме свикнали да реве изобщо, се пощурихме. Оказа се че огладнял по-рано човекът. Изобщо той се промени от около седмица. Коренна промяна просто.Като че ли изведнъж порасна. Капризен, реве като се ядоса на играчки, проявява характера направо  Sick

# 64
Ами честно казано мазах с какво ли не и накрая от СУДОКРЕМЧЕТО се оправи работата.Аз мислех че е само за дупе против подсичане ама се оказа че става за всичко.Е да пази очичките твойта приятрлка  Hug

# 65
  • Пловдив
Хайде и аз на отчет.
След днешния преглед Велизар е 6800гр и 63см . Само на кърма е и лекарката остана доволна. Каза да почвам с пюретата вече. Аз сокове не съм давала , а с пюретата ще почнем чак в края на септември. В началото смятам да си ги приготвям сама - за една лъжичка на ден не си заслужава да вземам купешки и да хвърлям остатъка.
Биха му и ваксината по ЗК. Миналия път имахме големи проблеми , но днес всичко е наред (да чукна на дърво). Нито температура е качил , нито се е подуло крачето. Само , че днес много плака милото и от умората от плача още щом излезнахме от болницата и заспа. Беше малко по-неспокоен само , но дано да е само това последствието .
Аз май не съм разказвала за детенцето ми. Обръща се от гръб по корем , обратния процес му е труден все още ; пие сам водичка от шишето (е , аз първо му го нагласям де , ама ако го изпусне сам го връща в устата си ) ; като стои по корем се мъчи да лази , но д-то тежи и забива главата в леглото и се набира с брадичката напред ; много обича баща му да го подхвърля и се смее с глас от кеф . Общо взето е много весело и живо детенце.
Ще ми се да дам нова снимка , но като види апарата и спира да се смее , затова трябва да избирам между сърдито и по-сърдито човече за колажа.

П.П Сложих снимка , но нали съм един компютърен гений , не мога да я намаля - моля тази от вас , която прави колажа , да я намали , а аз ще имам да черпя.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 23:27 от Mirayes

# 66
  • София
Mirayes , мила, само внимавайте с подхвърлянето на бебето. Ако е  това, което си представям, не се препоръчва, за да не се блъска мозъчето в черепа. Ама го обясних...

# 67
kazablanka, Felina  Hug супер сте! дано помогне, че това майките не сме като нормалните хора
и за една пъпка правим драма  Crazy

Лято, срази ме! И ние го подхърляме дребния, умира от кеф! По принци ли не се препоръчва или просто още са малки?
Мен лично доста са ме подхърляли на времето  newsm78  сигурно затова не съм в хабера  Sick

# 68
  • Пловдив
Mirayes , мила, само внимавайте с подхвърлянето на бебето. Ако е  това, което си представям, не се препоръчва, за да не се блъска мозъчето в черепа. Ама го обясних...

Ами , Заприн го слага да легне на двете му ръце - едната е под дупето , другата под главичката и леко го подхвърля нагоре в хоризонтално положение както си лежи детето - тялото на Велизар изобщо не напуска ръцете на баща му. Ох , ама го обясних . Не знаех , че е опасно ... Embarassed

# 69
  • София
Това не ми звучи толкова опасно, споко  Simple Smile
Ето какво намерих, на разни места пишат за различни рискове при подхвърляне:
"Д-р Мира Славчева е педиатър и личен лекар. Нейната практика показва, че малко родители знаят, че нервната система на тяхното бебе е още незряла и развитието й продължава до навършването на една година. Радвайки се на бебето, майката или бащата често го подхвърлят без да съзнават, че това може да доведе до отлепяне на ретината на очите. “ Ако пък вече са поникнали първите зъбки, има реален риск малкото дете да си прехапе езика”, разказва д-р Славчева. Тя отбелязва, че често при игра някой от родители повдига рязко и сваля бебето. Това респективно води до рязко повишаване и понижаване на кръвното му налягане и може да предизвика кръвоизливи. Освен това, пояснява детският лекар, бебетата са с неразвита спинална мускулатура и не могат да запазят опора. При такива случаи, когато възрастният разтърсва детето, то се чувства като след падане." И т.н.

# 70
  • София
Това не ми звучи толкова опасно, споко  Simple Smile
Ето какво намерих, на разни места пишат за различни рискове при подхвърляне:
"Д-р Мира Славчева е педиатър и личен лекар. Нейната практика показва, че малко родители знаят, че нервната система на тяхното бебе е още незряла и развитието й продължава до навършването на една година. Радвайки се на бебето, майката или бащата често го подхвърлят без да съзнават, че това може да доведе до отлепяне на ретината на очите. “ Ако пък вече са поникнали първите зъбки, има реален риск малкото дете да си прехапе езика”, разказва д-р Славчева. Тя отбелязва, че често при игра някой от родители повдига рязко и сваля бебето. Това респективно води до рязко повишаване и понижаване на кръвното му налягане и може да предизвика кръвоизливи. Освен това, пояснява детският лекар, бебетата са с неразвита спинална мускулатура и не могат да запазят опора. При такива случаи, когато възрастният разтърсва детето, то се чувства като след падане." И т.н.

При нас таткото(педиатър) също си го подхвърля във въздуха и малкият много,ама много се радва и се смее с глас.
За първи път чувам за такива рискове.

# 71
  • София
Тогава трябва да се забранят люлките - има рязко движение и спиране по дължина на тялото, бънджитата - сътресения във вертикална посока, кенгуруто и слинга - огъва се гръбнака, излизане на слънце - опасно е за ретината и за кожата, да се консумират храни от животински произход - много наситени мазнини, да се пие вода - заради натоварването с минерали, да се излиза в големите градове - замърсен въздух, ама то направо е вредно да си жив!

# 72
Това, за което говорите се казва Shaken Baby Syndrome - ако някой иска да прочете.
Идва от начина на приготвяне на шейк, най-вероятно  Simple Smile
Но става дума за интензивно, рязко разтърсване когато родителят е ядосан, или по грубо подхвърляне и люлеене.

# 73
Добро утро готини мацки  Heart Eyes
Ама и вие една тема сте подхванали, я си гледайте децата без много да втелясвате  Crazy
Лято, миличка, с кърмата сме горе-долу добре, но като не си пия чая и бирената мая определено се чувства, че намаляла. Дохранвам малката само когато си поиска, напоследък се е научила да реве неистово когато приключи с храненето и като се оригне или се погушкаме малко спира и започва да се хили  Grinning. Абе всеки ден нова магария  Crazy
Фелинка, Глъм е при майка си в Хасково и предполагам, че нямат нет там и за това не пише. Иначе те са добре и ви поздравяват, ще се приберат към София Септември.
Хубав ден на всички ви   bouquet

# 74
Добро утро . Какви са тея шантави теми рано сутрин  Crazy

Бързам да ви сервирам закуска с кафенце  Simple Smile Днес мойта принцеса става на 3 месеца .

Общи условия

Активация на акаунт