Отговори
# 75
  • София
И аз докато Ани имаше колики много я люлеех, за това се информирах за разтърсването на бебето. Ето какво намерих на англиийски, който знае да го преведе:

Bouncing your baby on your leg, swinging him in his baby swing, and tossing him in the air aren't going to cause shaken baby syndrome. SBS is also extremely unlikely to happen because of an accidental fall. It takes violent, back-and-forth motion to produce SBS.

Общо взето подхвърлянето във въздуха и люлеенето не са проблем. Така че успокойте се и си играйте с децата.

# 76
И аз докато Ани имаше колики много я люлеех, за това се информирах за разтърсването на бебето. Ето какво намерих на англиийски, който знае да го преведе:

Bouncing your baby on your leg, swinging him in his baby swing, and tossing him in the air aren't going to cause shaken baby syndrome. SBS is also extremely unlikely to happen because of an accidental fall. It takes violent, back-and-forth motion to produce SBS.

Общо взето подхвърлянето във въздуха и люлеенето не са проблем. Така че успокойте се и си играйте с децата.
newsm74 newsm74 newsm74
Ето да ни видите колко сме приказливи  blahblah и какво само показваме:
http://www.facebook.com/v/122455975237
http://www.facebook.com/v/122457440237

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 10:15 от madlena_bg80

# 77
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на desive78 !!!

Мадленка,малката е много сладка и с тази косица ми напомня на бебешкия период на дъщеря ми-беше същата Hug

# 78
Честит рожден ден Деси! Да си ни жива и здрава, весела и щастлива! [/i][/size]

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 12:27 от madlena_bg80

# 79
Честит рожден ден desive78 Много здраве и щастие.
madlena_bg80,голяма сладуранка е бебка и е много пораснала от както я виждах Simple Smile
Коликите на Аглая и минаха от БиоГая,но още продължавам да ги давам,че и помагат за акането.Тя и сега го прави през ден пък без тях не знам а и ме е страх да и ги спра.Още месец мисля да и ги давам.
За килограмите бях 52,в болницата влязох 64 а сега съм 55.Трите килца ми останаха на корема и дупето.
Днес май се очертава жегичка и пак трябва цял ден в къщи да си стоиме Sad
Приятен ден

# 80
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, DESIVE78 Желая ти щастие, здраве и сбъднати мечти Simple Smile)

# 81
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на desive78 !!!
Много здраве,късмет ,щастие и сбъднати мечти!  Tada

# 82
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  desive78 ! Много здраве и любов и щастливо майчинство!
По въпроса с коликите- аз преди седмица спрях Био Гая и Инфакола. Положението е абсолютно същото както с капките- кривукаме се от 6 до 7 вечерта. Иначе акаме през 3-4 дни, в последно време на 6 дни веднъж. Аз обаче не се притеснявам, защото четах, че след 6-тата седмица стомахчето на бебето започва да усвоява по добре кърмата, и е нормално бебето да ака веднъж на 1 до 7 дни.

# 83
Аз обаче не се притеснявам, защото четах, че след 6-тата седмица стомахчето на бебето започва да усвоява по добре кърмата, и е нормално бебето да ака веднъж на 1 до 7 дни.

а стига бе, това възможно ли е!  newsm78 Моя на втория ден оревава света и максимум на третия ден взимам мерки.
Нашата докторка ни каза повече от 3 дни да не чакаме и даже ми даде едни свещички за много тежки случаи (когато храна и термометър не помагат)

Честит рожден ден на desive78! Здраве и щастие за цялото семейство!  bouquet

# 84
ОФФФ с тва изхождане и моя е на 5 дена веднъж. Като гледам не това му тежи и не от това реве. Обаче като пръцне настава такава газова атака, че може да почине човек.

# 85
Аз обаче не се притеснявам, защото четах, че след 6-тата седмица стомахчето на бебето започва да усвоява по добре кърмата, и е нормално бебето да ака веднъж на 1 до 7 дни.

а стига бе, това възможно ли е!  newsm78 Моя на втория ден оревава света и максимум на третия ден взимам мерки.
Нашата докторка ни каза повече от 3 дни да не чакаме и даже ми даде едни свещички за много тежки случаи (когато храна и термометър не помагат)

ето тук в последната колонка на наакани памперси пише: http://andonova.multiply.com/photos/hi-res/3/1?xurl=http%3A%2F%2 … album%2F3%2F3%231
а също тук, написаното След шестата седмица: http://www.biberonbg.com/info/zapek.htm
но всъщност всяко дете е различно, и всяка майка си знае най-добре.

# 86
ОФФФ с тва изхождане и моя е на 5 дена веднъж. Като гледам не това му тежи и не от това реве. Обаче като пръцне настава такава газова атака, че може да почине човек.
и ние така с газовата атака Joy Joy Joy

# 87
  • гр.Стара Загора
Честит Рожден Ден desive78!!!
Желая ти много здраве и любов и пълна къща със деца  Mr. Green
Мамчета днес ме е ударила една любовна муза ще правя романтична вечеря на мойто Боби  1dating.Миличкия ми от 15 дни не е почивал само на Богородица ама тогава със  свекитата и майкини се събирахме.Очертава се да работи още 10-на дни така и евентуално утре да почива но не смея да се надявам че да не се разочаровам  smile3506
Ще правя пържолки на тиган със гъбен сос и пържени картофки една спешъл салата с много екстри и накрая торта със бадеми и шампанско дано да се получи.Ако всичко върви по учебник ще ви пусна снимчици  smile3509
Хайде стига съм се обеснявала че трябва да се приготвям и Еви да храня и преспивам  hahaha Joy hahaha
madlena_bg80 много е сладка Алекс и Евелин е същата дори в момента е в шезлонга и пее така  blahblah blahblah blahblahГолеми са сладурчета тез наш`те бебета
Стискайте палци да се справя с тортата че много се притеснявам  newsm50

# 88
Аааа, не съм съгласна, че е нормално да ака на 5-6-7 дни по 1 път!!!  Thinking Представете си вие ако не ходите до WC толкова време, как се чувства организма - ами то ще му тежи и ще му е некомфортно на бебенцето. При зрял индивид даже, организмът може да се натрови, тъй като не освобождава токсините... хайде, при бебетата, които са само на еднообразна храна, може да не е чак така напечено, но пак си е кофти!
Фелинка, чайчетата, както и водата не е хубаво да се дават преди ядене (30-60 минути), понеже коремчето на бебчо се пълни и раздува, след това няма място за млякото, бебчо е с надут корем, но пък ненаяден ...

rosita__, стискам палци да се получи тортата! Simple Smile чакам и снимчици, ще го зарадваш ти твоя Боби  Peace

Момичета, пускате ли на бебенцата Baby TV? Аз от няколко дни му пускам на Максо и той направо си умира от кеф ... Така им гуга и им се смее   Party  
Ето го фенът: http://www.facebook.com/diana.filipova#/photo.php?pid=3435052&id=667401109

# 89
  • София
Здравейте, момичета! Ние днес го ударихме на пазар, малкият го гледа баба му. За малко не ни дочакал, събудил се и ревал за ядене, та тя размразявала и хранила. Значи изпил около 130 мл, и аз като си дойдох, си дояде и от мен. Къде събира толкоз мляко, просто не знам  Crazy И нощес яде и от двете гърди, защото си нямах друга работа и му предложих. Ама ми се стори още гладен след едната, та... Само да не му се разширява стомахчето, иначе да си папка. И да има какво де  Rolling Eyes
Радвам се, че не е толкоз лесно да се получи този синдром, че вече го мислех на кого съм казвала да не друса малкия и на кого не съм  Crazy
rosita__ , номер едно както винаги!!  Peace Стискам палци за тортата!
Хм, за акането - че Иванчо си го прави по 2-3 пъти на ден, сега какво, това не е ли в нормата  Thinking Аз нямам нищо против всъщност, изглежда ми ОК така.
 nbirthday,  desive78! Много късмет, здраве и щастие!!

Общи условия

Активация на акаунт