Къде в Пловдив 6

• 78 701
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
JeniB , повечето пловдивски лекари препоръчват БХС независимо от възрастта.
Според мен е излишно предвид неточните резултати. Аз раждах в София и не знам каква е практиката тук. Правих си една ФМ при добър специалист, която дава много по-достоверни неща.

# 736
Момичета, все пак темата е Къде в Пловдив - за бременността, изследванията и лекарите има други теми  Peace

# 737
  • Пловдив
Здравейте, знаете ли откъде да си купя качествен чадър ?

# 738
  • Пловдив
Здравейте, знаете ли откъде да си купя качествен чадър ?

хубави чадъри има в Халите-като влезеш първия магазин вдясно.35 лв са мъжките,24 лв дамските

имат и щанд в Мола-срещу Пикадилито

# 739

Това пък за първи път го чувам.

# 740

Това пък за първи път го чувам.

Ами да - прехвалената доктор Кръшкова си беше спестила да кажа на едно момиче, което лежа до мен във ВМИ за изтекли води и на другия ден роди детенце със синдром на Даун. Просто защото Кръшкова беше пропуснала да й спомене за съществуването на това изследване.
Да, БХС в 11-13 седмица дава резултати с точност до 90% при точност на ехографския преглед, без спина бифида.

Днес се връщам от преглед при доц. Томова в София да фетална морфология в 23 седмица - единият от първите въпроси беше да ми види резултатите от БХС и първата фетална морфология. За сведение доц. Томова е доайен в ФМ в България.
Да, никой от техните прегледи не дава 100% точност, но това не пречи да се правят.
За справка съм на 31 години и в предишни бременности съм правила БХС.

Сега се прокарва нов проект БХС да стане част от задължителните изследвания по ЗК при бременност. Това ще е факт до година две, така както се получи с късното захраване при педиатрите. Трябваше няколко години и нещата се промениха.
В Италия където ражда сестра ми на 21 години, БХС беше задължителен в 11-13 седмица, не късният който препоръчват нашите компетентни доктори.

# 741
  • Пловдив
Каспър ,спамя за последно темата .Страшно много жени разчитат на това , че са млади и нямат нужда от БХС и ФМ,което ме шокира.Незнам на какво разчитат  Naughty

Ти как си?Всичко наред ли е Hug Hug?

# 742
Момичета,дайте идея.Имам една пола,която страшно много се лепи по краката ми,да знаете за някакъв спрей да е напръскам или ..въобще какво да я направя,за да мога да я нося?

# 743
  • Пловдив
Момичета,дайте идея.Имам една пола,която страшно много се лепи по краката ми,да знаете за някакъв спрей да е напръскам или ..въобще какво да я направя,за да мога да я нося?

Подплата има ли?Ако няма слагаш подплата.Ако се лепи подплатата,я сменяш

# 744
Има подплата и не мога да я сменя,защото в долната част има ивица,която е като завършек на самата пола и ако го махна ще се загуби ефекта.

# 745
Каспър ,спамя за последно темата .Страшно много жени разчитат на това , че са млади и нямат нужда от БХС и ФМ,което ме шокира.Незнам на какво разчитат  Naughty

Ти как си?Всичко наред ли е Hug Hug?

Няма да се казваме нищо още.
Още малко остава.

# 746
Габи02 без да засягам кайто и да било искам да ти кажа, че от четене във форуми и в интернет повечето бременни майки направо се побъркват. Ако искаш различно мнение намери си добър лекар и спри да четеш и да питаш за всичко тук- доста майки се мислят за много разбиращи, но истината е че всяка бременност е много строго индивидуална и различна и те трудно ще ти дадат компетентен съвет.
Колкото да БХС хубаво си помисли дали го искаш ако си под 35....мое мнение

И за последно въпросите ти наистина са за друга тема Peace
Нищо лично към много " разбиращите"  майки...лек ден на всички

# 747
mo_ni, иронийката ти е излишна, пак нищо лично.
Пожелавам ти да не никога от разбиращите майки, защото не са станали разбиращи ей така от любопитство. Дай да те попитам къде да го намеря този добър лекар?
Като повечето в Пловдив дори не са и чували за сложни и заплетени случаи, а още по-гадното е, че не искат и да чуят.
Като моята по ЗК - отивам за болничен и ми казва - дай да ти го напиша и не искам да гледам, защото ти знаеш повече от мен. И няма грам ирония в това й изказване. Ами прочети, запознай се, научи нещо ново. Нали утре ще ти дойде пациент, който няма да има възможност да излива маса пара по генетици и всякакви изследвания и да познава доктори всякакви и ще разчита сляпо на теб да си запази бебето.

В крайна сметка правете каквото си искате, животът си е ваш, парите са си ваши...
Само като не знаете и не разбирате нещо, си мълчете, няма нищо лошо в това да замълчиш като не разбираш от нещо, смешно е да се изказваш компетентно за неща, от които си нямаш грам понятие, защото си чул нещо си от някой си.

# 748
  • Пловдив
mo_ni, иронийката ти е излишна, пак нищо лично.

В крайна сметка правете каквото си искате, животът си е ваш, парите са си ваши...
Само като не знаете и не разбирате нещо, си мълчете, няма нищо лошо в това да замълчиш като не разбираш от нещо, смешно е да се изказваш компетентно за неща, от които си нямаш грам понятие, защото си чул нещо си от някой си.
  202uu

За жалост имам приятелка  под 25 години ,която роди детенце с Даун.И  понеже е млада реши ,че няма нужда да си прави изследвания.(сигурна съм, че не е само тя)

# 749
Каспър, хич и не се съмнявах, че точно ти ще кажеш нещо.
В поста ми няма и грам ирония, съжалявам че не си попадала на добри лекари- вината не е моя- но просто е дразнещо  когато майки раждат по едно дете и вече си мислят че знаят всичко и че могат едва ли не да са консултанти по здравни въпроси. Не се правете сега на много засегнати, аз не визирам никой
Исках да кажа, че младите майки имат нужда от добри думи, някой да им каже..." бъди спокойна, радвай се на бременноста си, мисли позитивно", а не " чети във форумите колко майки са пострадали, починали при раждане или родили болни деца...това е ужасно за една бременна- да го мислиш 9 месеца. Така че стига с тия изследвания- нужни и не толкова нужни.
 И точно следващия пост на Анели потвърждава думите ми- веднага...ама една приятелка под 25 и т.н.
Точно това въобще не е нужно все да даваме лоши примери, защо го правим не мога да разбера..., длъжни ли се чувстваме да плашим бъдещите родилки какво ли?...
Мога да пиша още много, защото има с какво да защитя мнението си, но мисля че въобще не е нужно, който ме разбра ме разбра
Колкото до последните ти редове не разбрах пак ли към мен ги отправяш, но ще ти кажа, че за съжаление съм от доста разбиращите по много сериозни проблеми каквато е Спина бифида, но това си е мой проблем и мисля че правилното е вместо да плаша бременните ми приятелки с моя горчив опит- просто им казвам да си пият фолиевата киселина ....и да забравят за интернет поне 9месеца....

Повече няма да спамя тук, който има да ми казва нещо- чета си личните редовно

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 09:55 от mo_ni

Общи условия

Активация на акаунт