МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 893
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно
natsti Честит ти имен ден! Да си здрава, обичана и все така лъчезарна и красива newsm51
Танче, разбира се, че ще се обадиш, пък и за какво ти е папата, можеш при мен да дойдеш  Flutter  Hug

Диди, естествено, че можеш да ми звъниш и на бг номер, оставила съм го включен, аз като видя, че си звъняла, ще ти се обаждам от друг  Wink

За контейнерите за замразяване - защо не ползвате стерилни, големи контейнери за урина, продават ги в аптеките за няколко стотинки. Аз тях ги ползвам за дози АМ за из път, имат винтова капачка, според мен биха били удобни и за пюрета за хладилник и фризер.

За правописа - на мен това също ми е болна тема, но не го коментирам по същите причини като Никита. Най-грешащите - най-много скачат Rolling Eyes . И мен ме боде в очите, ама си трая  Whistling .  Късно е да се поучаваме.

# 271
Добър вечер и от нас

Честит имен ден на днешните именници малки и големи - да ви е живо и здраво името и със здраве да си го носите.

Честити месечинки на порастващите бебоци.

Ето и нашите мерки от днешната консултация на Ники - наддал 450 гр /7,650 кг./ и пораснал с 3 см /70 см/. Нямахме ваксина за днес и миличкото много се смя на докторката, но тя имаше толкова много деца за преглед, че не успя да му отвърне подобаващо.

Сега един въпрос - какво правите с пюре, което детето не е харесало? Направо хвърляте ли или мешате с нещо, което яде? Вчера реших да му дам картофи с тиквички на Хип, но Никола такава физиономия направи - все едно оцет му дадох. Днес обаче, му го смесих с любимите моркови - и яде. Чудя се дали причината е в консистенцията, че то е гъсто, а морковите по-редки?

И последно за колажа - мисля, че е редно да се съобразим с мнозинството от анкетата, и щом ще се прави организирано - да се прави по правилата. Аз ще изчакам да видя какво ще се реши, независимо дали ми харесва или не ще снимам Никола.

Лека вечер и послушни бебета.

# 272
ivelina , аз не хвърлям, а мешам най-често с тиква, че и е любима Simple Smile
Ето снимки от кръщенето, ако на някой му се гледа http://picasaweb.google.com/dkaramancheva/Krashtene22082009#
Като заговорихте за ютии, та да споделя нашата е Филипс отпреди 2 години и напоследък пара хич не пуска. Някой да има идея от какво може да е или как се оправя?

# 273
абе и ние си имаме,ама сме мъжки Mr. Green все още има хора които ме питат какво е,а все го обличам като момченце newsm45 накрая ще му закича 2 фиби,поне да спрат да ме питат,защото който и да го погледне,казва че по-прилича на момиче Thinking

И ние сме така!   bouquet

Айде пак строй се,преброй се! Mr. GreenИ ние сме към вас.И най-много ме изумяват на консултациите.Всеки път,ама без пропуск "Айде сложете я и я съблечете!" Joy И после "А ма то момче било". hahaha

Ивелина,пюре,което не харесва,не хвърлям.То иначе всяко второ трябва да е в коша. Laughing Правя буламачи с други пюрета,често слагам и плодово,да е по-сладко и т.н. А ние мразим картофи и това,което ти казваш с тиквички също. Sick Но съм забелязала,че е до вкус,а не само до гъстота.Колкото и да го разредя,не променя ли вкуса като добавя друго нещо,не близва. Crazy

Благодаря ви много за отговорите за сополките,момичета! Hug  bouquet

# 274
Аз за замразяването да кажа - някой по едно време беше споменал, че замразява в пликчета за кърма, та аз възприех много бързо идеята и си имам така замразени пюрета от праскова - ползвам тези на Лансинох, и към 150-180мл си се събират идеално вътре. Мисля, че е ОК от към грамаж - колкото едно бурканче горе-долу. Пък пликчета така или иначе имам - нали се бях запасила докато звяра беше в болница и накрая така и не ми потрябваха:(
Аз бях тази  Rolling Eyes И аз същите пликчета ползвам.

Шуше, ама много си се разхубавила   bouquet  Мария е плачкала, ама е сладурана. Hug

Ние няма пюре дето не харесваме, но все пак сме си прасенце и си похапваме стабилно.

# 275
  • София
 Ама сте писателки!
 За колажа на мен ми е все тая, ама да попитам що не видях предложение по един латексов костюм с бич да им облечем. Grinning Grinning Grinning Лигавя се, разбира се, ама може ли цяла тема за блузки и чаршафи да изпишем... Laughing Че и за екипна работа (Бодливке) се говори, все едно ще излитаме на луната, а няма да снимаме бебета. Ми, европейци сме вече. Девизът не беше ли "единни в многообразието"? Върнахте ме зорлем в комсомолските времена. Grinning
 Е, от толкова четене пак забравих какво ще пиша.

# 276
jivotinche: а тези пликчета от къде мога да си ги набавя? Това за контейнерите за урина също е идея. Не се бях сетила за тях..

Ивелина: ние пюретата ги мешаме с тиква. Даже сега ходихме до ХИТ_Младост специално за тиква. Иначе зависи според мен и от вкуса, и от консистенцията.

Хайде лека и мека, че ми са кървясали очите!

# 277
Я и аз да се разпиша, че докато се присетя и ще свърши темата...

Днес ми е едно криво... ходихме семейно за зъболекар - имам да сменям една коронка, а  и на мъж ми ще му обличат зъб и сега сме с изпилени зъби и нещо ми е трапно още около венеца, та... Sick

За колажа повече няма да пиша, а ще преценя каква снимка да сложа след като вземете окончателното решение. Laughing

Мънки, забравих да напиша - ние сме ЗА среща септември, но щом ще сме само софийски мами е много по-добре да е на Витоша. Станцията на Дума е много хубава. Преди 2 години организирах семинар там и си изкарахме супер. Peace

Зеленко, може да ни напишеш за срещата в събота. Ще изпращаме нашите и може да позакъснеем, но ще дойдем.
Снимки от Банкя ще ти пратя утре, че сега трябва да ровя да ги търся.

Правописът и мен адски ме дразни, но никога не си позволявам да правя забележки, защото понякога като се загледам в някой мой пост пуснат набързо и ми се изправя косата от грешки, допуснати в бързината и затова всеки втори пост ми е редактиран, че поне да не ми гледат хората срамотиите. Embarassed

Ох, пустият му мозък пак е ми стига....още исках да пиша... newsm78

А, да...има ли вече говорещи бебета? Рая съвсем съзнателно казва та та та и търси татко си... Интересното е, че същото правеше с дядо си и баба си, само че там ги докарва на нещо средно като да, дя и бя...ама така нежно ги казва и се кефи на звука, че ми пълни душата и само я мачкотя... Sunglasses Grinning

# 278
Tony_st, Ники също "говори", но по-скоро казва ба-ба-ба като срички, не като обръщение. Някой път, като ме "вика", явно се опитва да го докара на ма-ма, но не успява и казва ма-ба Simple Smile Тогава го разпознавам, че ми говори  Laughing

Лека нощ от нас, че ме чака огромна купчина гладене.

# 279
Tony_st, Ники също "говори", но по-скоро казва ба-ба-ба като срички, не като обръщение. Някой път, като ме "вика", явно се опитва да го докара на ма-ма, но не успява и казва ма-ба Simple Smile Тогава го разпознавам, че ми говори  Laughing

Лека нощ от нас, че ме чака огромна купчина гладене.

hahaha

ние сме на "ма-ааааа...." и нещо като "буа-аааа..." ,а "ба-ба" ми е викал на няколко пъти и точно тогава баба или излиза от стаята или я влиза.

лека нощ Hug

# 280
  • София
jivotinche: а тези пликчета от къде мога да си ги набавя?
Аз си ги взех от тук. Но ги има в големите детски магазини - в Пигис-а например.

# 281
Незнам дали вече осъзнато произнасят срички вашите бебета,но Адриана кашля нарочно,когато търси внимание! Shocked Joy Отваря си широко устата и се покашля няколко пъти,след малко отново,докато де дойда при нея.Днес цял ден си правих експерименти(без да казвам на мъж ми) и той като си дойде вика отивам да правя АМ и аз се изнизах от стаята и тя започна да кашля докато не влезе мъж ми при нея.  Laughing ooooh!

Шуши много са ви хубави снимките от кръщенето-изглеждаш спокойна,въпреки че друго писа.. И кога успя и прическа да направиш,и всичко.. Като имаме семейни събирания,последна се сещам че трябва да съм Убава..то и по принцип не се нося в рокли и костюми. Rolling Eyes
За ютията ти-според мен е котлен камък,който задръства дупчиците.Пробвай с игла или сипи подходящ препарат. Peace

Не сме коментирали скоро колажа..  Joy та да кажа(Мънки),че когато нещо се прави организирано,следва да е работа в екип.Аз поне така го разбирам. Peace Иначе си права,това все пак са бебета за колаж в тема на форум,не за корица на Вог.

Всъщност veselina_s_p e много права:
Но, така е, като започнем поле-лека да понамаляваме пишещите в темата, ще видите колко лесно ще се решава всеки въпрос  Mr. Green
Ние в момента в другата отчетна пишем основно 10-15 мами. Има моменти, когато никой не е писал няколко дни. Но така е, като минат няколко години във форума  Whistling

Може би и аз трябва да намина след 2-3г.когато няма да се налага да се обясняваме по цяла тема кой-какво е искал да каже в по-предишната.

# 282
ау, това моето като види, че ще пиша и пощурява. Някой път ще я оставя да си щрака на спрян лаптоп.  hahaha
Elg,  Joy ние направо си имаме една отделна клавиатура, която си стои в кошарата, защото сме същите hahaha. Сега обмислям да й купя дистанционно за телевизор, защото и от него пощурява, но ако е включен ТВ, много сменя програмите Joy

Честито на всички именници и половингодинчовци! Да сте живи и здрави  bouquet

Ние много отдавна "говорим" започваме с ам-ам и продължаваме с мам-маа-мам-маа, като е гладна и аз нали много се кефя, любимия ме обвинява, че я държа гладна, за да казвала мама hahaha

Шуши, Мария е като малка принцеска на снимките Flutter

Зеленко, мерси за разяснението за замразяване на бурканчета, аз мислех да питам не се ли пука стъклото във фризера, че за 1 ви път чувам, че може да се замразява, но вече разбрах Peace
А защо картофа не може да се замразява? И какво друго не може?

# 283
Здравейте, мацки. Аз малко късно ама нали тук сме с два часа на зад та.... Честито на всички именници и месечинковци  bouquet.
Тони мила много ти съчувствам за зъбите. А по въпроса за тениските и аз много искам боди на Рамщайн, малкия току втрещи народа мато каже че любимата му група е тя.
Шуши стахотни сте на снимките, а малката е невероятен бонбон.
 За дистанционните да кажа, внимавайте като ги давате на бебоците, майками така даваше телефона си на Боян, като беше малкък и като го занесе на поправка, бяха изумени колко е раждясал, питаха я дали го е пускала във вода а тя вика "Не това е от лигите на внучето" Crazy

Ние вече си имаме най- накрая лични лекари. За мерене, малката ще я водя на определено място където само мерят бебето и има специалист с който да разговаряш за хранане и тем подобни, а не се ходи на лекар. На лекар е само ако е болно. Баткото от 5ти тръгва на училище, само дето училището не работи сега и няма с кой да говоря за униформи и тн.
Момичета да си призная трудно е но се радвам че сме тук. Сега, като ни пуснаха нета и се чухме с родата, ни затрупаха с проблеми, и имах яки скандали. Даже написах едно писмо на майка ми, че ако така продължават нещата, няма да има за какво да се връщам. Оказа се родата, която сега живее у нас под наем ( почти за без пари), в чисто новия ни апартамент, който е и обзаведен и с уреди и климатици и тн. , ми правили разбираш ли услуга че били там. Вчера бях полудяла и бях на крачка да ги помоля да спрат да ми "услужват". А като ги питах какво става с парите за депозита ми отговориха  "не сме банка" и се оказа че нищо няма да ни дадат.
Оф оплаках ви се.
Ето малко снимки от нас.
http://kayana1.snimka.bg/family/veche-mina-mesec.414951
Целувам ви.

# 284
SZA, от билкова аптека/дрогерия. Аз все се каня да попрочета и за другите масла. Хем и като ароматизатор за под да ги ползвам Simple Smile

Ние бяхме на консултация тия дни, моят юнак само 220 гр е качил тоя месец, паднах. Ама е нормално сигурно, все пак на 4 и половина беше 7 кила.

Пък да се оплача, ходих до банята преди малко, явно ми идва Sad Пак, че толкова устисках, ама явно дето все се мъча да му спра яденето нощем на детето - на ми сега. Дано не е толкова страшно, колкото разправят.

Общи условия

Активация на акаунт