МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 853
  • 287
  •   1
Отговори
# 255

veselina_s_p
, благодаря за пояснението, ти да не си учителка по български език? Laughing

Ами не съм. Но не знам защо трябва да съм  newsm78
А за правописните грешки, аз си знам, че правя много в постовете  Blush Преди задължително си пусках бутона за правопис преди публикация. Но сега едвам имам време да прочета написаното и да си напиша моя пост, за да минавам и през този бутон  Rolling Eyes
Аз просто пиша много бързо по клавиатурата и за това най-редовно обръщам букви или натискам някоя съседна.
За това пък се старая да не правя понктуационни или стилистични грешки  Peace Те, така или иначе, не могат да се коригират с бутон  Wink

GalinaG24, аз на Маги купих преди време едно сакче на Gabol. Много е сладко. Точно нито е голямо, нито е малко  Peace Събира целия й багаж за седмица почивка  Peace Ето такова:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8811
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8798
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/6923
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/5052
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/5128

Това са десени от новата колекция. Но мен нещо не ми харесват особено  Rolling Eyes Предишните бяха по-хубави.

Колажите с очилата и блузките са много готини  Peace Но, така е, като започнем поле-лека да понамаляваме пишещите в темата, ще видите колко лесно ще се решава всеки въпрос  Mr. Green
Ние в момента в другата отчетна пишем основно 10-15 мами. Има моменти, когато никой не е писал няколко дни. Но така е, като минат няколко години във форума  Whistling

# 256
Здравейте мацки!
Честит Имен Ден на малката ни снахичка Ади!

Нати, Честит Имен Ден !

Отивам да чета и после ще се включа!

# 257
  • София
сега и да ги облечем с бели блузки няма да си личи кое е момиченце и кое момченце,все още не са се очертали като пол,а до година,момиченцата вече ще имат буйни коси #Silly за фиби
Ние пък си имаме вече коси  smile3534
http://martenichki.snimka.bg/baby/veche-s-m-na-5-meseca.396273.14432170
и квото и да облечеме все сме готини newsm03 , затва ни е все едно за колажа  Whistling
Честито на всички, които имат повод  newsm51

# 258
  • София
Здравейте пак от нас.

За колажа да се изкажа и аз, че съм гласувала в коригираната анкета. Щом се допитваме до всички, редно е накрая да се приеме преобладаващото мнение и всички да се съобразим с него, дори и да не съвпада с нашето желание. Казвам го без да целя да засегна или обидя някого. И най-вече смятам, че май трябваше още от начало тези, които ще вложат от личното си време, да кажат как ще им е най-удобно, а ние да се съборазим с тях.

За албумите от Джъмбо, искам да питам има ли някой, който ще ходи скоро, та ако разрешат, да снима кориците  Mr. Green На мен ходенето до там ми е един път месечно (за подплънки), защото ни идва малко далече и трябва с кола, пък аз не шофирам, т.е. трябва да бъда закарана  Whistling Та докато му дойде времето, има бая време (към средата-края на септември), не е проблем да купя, само да не е спешно. Друг ще иска ли?

анастасия22, GalinaG24, за замразяване в бурканчета точно тези дни има интересно мнение в Кърмаческия подфорум, темата е Примерна схема за захранване, някъде около 30-та страница +/- 1 или 2 страници. Пише, че ако бурканчетата не са предвидени за замразяване (т.е. тези, които описвате), има опастност от много ниската температура да се отлюспят малки частички стъкло и да останат в храната. Препоръчва се забразяване във формички за лед и после прехвърляне на получените кубчета в надписани пликчета (найлонови)

Моля мамите от срещата в Банкя да ме дирят на Скайп за снимки и Елле, благодаря, ако имаш възможност да качиш моите.
Който няма Скайп, аз имам и някакво icq, но за по мейл не знам дали ще стане, защото са 280 МВ снимки и 162 МВ клипчета  ooooh!

ТРИНАДЕСЕТА  Twisted Evil Софийска среща Западен парк 11 ч. тази неделя 30.08.2009 г. Моля, записвайте се: зелено човече
Относно срещите, май ще вземат да "вържат" метрото на 07.09.2009 г. и ще започнем да редуваме срещите Западен парк - Борисова градина 1:1  Mr. Green

# 259
Зеленко: що се отнася до замразяването, знам за този вариант с кубчетата, ама някак си не ми изглежда.. хигиенично. Не мога да обясня защо точно, но..
А колкото до бурканчетата: аз знам, че не стават за замразяване. Ставаше дума за контейнерите за кърма: те са за замразяване. Мисля, че са от ПП или някаква друга пластмаса. Но лошото е, че излизат скъпичко.. 10бр с капачетата са 25лв ако не се лъжа.  newsm78

# 260
сега и да ги облечем с бели блузки няма да си личи кое е момиченце и кое момченце,все още не са се очертали като пол,а до година,момиченцата вече ще имат буйни коси #Silly за фиби
Ние пък си имаме вече коси  smile3534
http://martenichki.snimka.bg/baby/veche-s-m-na-5-meseca.396273.14432170

абе и ние си имаме,ама сме мъжки Mr. Green все още има хора които ме питат какво е,а все го обличам като момченце newsm45 накрая ще му закича 2 фиби,поне да спрат да ме питат,защото който и да го погледне,казва че по-прилича на момиче Thinking

аз в камерата имам замразена кърма в стъклено бурканче/шише,да внимавам като размразявам или директно да изхвърля кърмата newsm78

# 261
Здравейте!

Бързам да си похваля момата колко е пораснала/ за разлика от мин. месец/ - 650 гр. и 4 см.  Grinning, най-после стигнахме заветните 6 килца  Grinning/ че ги и надхвърлихме/.Вярно, че започнахме пюрета и каши, ама тя по толкова малко хапва, и то не винаги изобщо иска, че не знам дали е от това или просто си наваксва от мин. месец, но няма значение. Та вече сме 6.450 и 64 см. По стария стандарт сме си точно в нормите / на 6 м. да си утрои теглото/.
Сложихме и ваксина Хепатит В и приключихме с ваксините до 1г. София обаче се скъса да реве, ама направо до захлас...обаче не от ваксината, а преди това, само щом доки я взе...май много и се спеше, а в този момент не дава никой да я пипне, освен мен.А после на боцкането почти не реагира/ а нали уж била болезнена/.

За колажа - и според мен ще е по-добре да си личи, че е нещо организирано, защото просто някакви снимки има в албумчетата колкото щеш. Но ще се съобразя с крайното решение, каквото и да е то.Но определено не съм съгласна просто да пратим каква да е снимка. Гледах другите колажи - ами много добре стоят с белите блузки, а с очилата са просто страхотни.  Peace

А за правописа...какво да ви кажа... ooooh! Много неща ми бодат очите, ама от опит знам на тази тема пък какви войни стават, та за това си мълча. И то най-много се засягат точно тези, които правят най-много грешки  Crazy. Само ще кажа, че винаги си личи, кога една грешка е от бързане и случайно натиснат съседен бутон или е от незнание  Wink / като "Й" накрая на думите в мн.ч., разни "инджекции", случЕи и тем подобни.А и разни запетайки нацвъкани просто за красота или престиж, също  Mr. Green  Laughing Ама здраве да е. Тепърва е късно да се учи правопис   Wink /който има сега първокласнички да му мисли...дупе да ми е яко...че няма да допусна детето ми на дърти години да пише неграмотно на родния си език/.

# 262
Зеленко: що се отнася до замразяването, знам за този вариант с кубчетата, ама някак си не ми изглежда.. хигиенично. Не мога да обясня защо точно, но..
А колкото до бурканчетата: аз знам, че не стават за замразяване. Ставаше дума за контейнерите за кърма: те са за замразяване. Мисля, че са от ПП или някаква друга пластмаса. Но лошото е, че излизат скъпичко.. 10бр с капачетата са 25лв ако не се лъжа.  newsm78

Можеш да направиш така - слагаш пюрето в чисто нова и изварена (ако може - ако не, добре измита) ледарка, а ледарката - в пликче за замразяване. Така няма да поеме пюрето от другите миризми (ако това те притеснява) или да полепнат по него примерно скрежчета или нещо мръсно  от фризера (ако това те притеснява). После кат осе замрази, можеш направо същото пликче да използваш да прехвърлиш кубчетата. Имай предвид, че има някои пюрета, които не са подходящи за замразяване (напр. от банан, авокадо, картоф и други, ако те интересува, мога да погледна и да ти ги кажа и останалите).

Децата, които се отказват от нощното хранене/будене веднъж завинаги ли го правят?

Не  Laughing

Момичета моля за съвет.Аз нали съм голяма маниячка на тема гладене и ме сполетя голяма беда,дъската ми за гладене се прецака нещо ,започна да скърца и да се клати,пробвах да я позатегна,но без резултат.Дайте идея за хубава дъска за гладене,може и за ютия,та като съм тръгнала да сменям,да подменя и двете.

Аз съм си харесала една в магазина на Брабантия в Сити Мола, но е скъпичка и още й се кумя. Най-вероятно ще я купя като взема някой по-хубав хонорар Simple Smile Дъската става и на стълба - на мен това ми е много удобно, защото имаме високи гардероби и голяма неудобна стълба. Дъската струва според размера си от 100 до 200 лв, че май и отгоре имаха, най-малката е 100. Ютия съм си харесала на Филипс.

Хм, лоша работа...
А дали на ламината ще става пак така? Че свеки го е ползвала само на теракот.

Не, ламинатът си е ОК. А за паркета - явно зависи от лака, с който е покрит отгоре.

Мерси и аз за отговорите за чистенето. Това с оцета го знам, но мирише много на оцет, а моите мъже не понасят тази миризма. Но виж, не съм се сетила да капна някакво масло вътре.

Нагаина, от какви магазини се снабдява човек с такова чаено масло?

За правописа и аз много се дразня, но си трая, защото също пиша бързо и правя грешки на клавиатурата. Но как ме дразни неправилен пълен член ако знаете... Не, не съм учителка, просто обичам българския език и да се пише правилно.

За колажа - бели блузи на бял фон правят БЕБЕТАТА да изпъкнат и да са център на композицията, но в крайна сметка каквото се реши.

veselina_s_p, по принцип производителят трябва да е указал, че столчето става и като forward facing и като rare facing. На това специално пише forward facing, но можеш да провериш пак де -ние имаме стария модел.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 17:20 от SZA

# 263
Абе, аз забравих, че Poli+ ми искаше снимки на дъската за гладене...
Ама не знам как да кача снимките.

# 264
За колажа- гласувах , даже по точно си промених гласа , щото преди гласувах по друг начен , но сега като чета и се разколебах. Peace  Смятам , че ако ще бъде колаж нека да се постараем малко, иначе къв  е смисъла? Каквото решим това е , всеки трябва да се съобрази с общото решение. Така че както се реши , ние ще спазим изискванията.

Кафе с мед- ти сега като си в Италия, мога ли да ти звъня по Gsm- ма?

И ние от 1 седмица сме много криви. Но като чета , че и вашите бебоци са така и се успокоявам. В много от постовете разпознавам моят Теди.

Все се каня да ви питам , от къде намирате такива хубави картинки , които слагате в постовете си?

Ей сега щеше да падне от кревата , ама с такъв скок стигнах до него,  че щеше да ми изкочи сърцето от ужас , а той естествено изобщо не разбра кво става.  Whistling

Ами както излиза и септември май няма да има среща , но пък то и през октомври има много слънчеви дни , така че може да си наканим поне на Витоша да отидем.  Ние ходим в една станция "Елица"- май е на радиото и телевизията (малко над златните мостове) но тази година пропуснахме , а и не знам какви са цените сега.

Имаше и още нещо , ама сега не се сещам , та чао за сега!  Heart Eyes

А , сега се сетих  да пиша за албумчета- преди 2 дни взех от метро голям албум (на страница по 3или 4  снимки беше, оф забравих , ама не ми се слиза да видя) за 300 бр. за 6-7 лв. беше и също е с твърди корици.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 16:55 от dyMa

# 265
  • София
baby_moni, хич да не ти пука Simple Smile
зелено човече, аз живея близо до Джъмбо и мога да ги снимам, но не знам дали ще стане днес, щото изпрах тапицерията на количката и не знам дали ще изсъхне. къде да ги кача утре?
Толко ли си нямате задачки, че и правописа зачекнахте?  newsm78

# 266
Толко ли си нямате задачки, че и правописа зачекнахте?  newsm78
И аз това се чудя Rolling Eyes Ама май ни стана практика да се джаФкаме за нещо Whistling

за албумите- аз си стърся сватбен такъв, че то срамота вече. Скоро 1 година ще празнуваме, а 1 снимка нямам.

# 267
абе и ние си имаме,ама сме мъжки Mr. Green все още има хора които ме питат какво е,а все го обличам като момченце newsm45 накрая ще му закича 2 фиби,поне да спрат да ме питат,защото който и да го погледне,казва че по-прилича на момиче Thinking

И ние сме така!   bouquet

# 268
Но как ме дразни неправилен пълен член ако знаете... Не, не съм учителка, просто обичам българския език и да се пише правилно.

А аз изобщо не го обичам , затова си влезнах в Математическата гимназия и си учех пои 10 4аса математика и 10 информатика. Имахме само по 2 бе+лит.  Twisted Evil
И никой не можеше да го промени , защото пращахме на световни олимпиади и печелехме първи места - даже на камбаните в Младост има плочи за заслуги и 1ви места на съученици и на никой не му дремеше дали ще пропуснат някоя запетайка-тъй де, нали са прославили страната.
Е , не значи да си неграмотен, ама като пиша нещо важно си го проверявам чинно , а като бързам карам джаста праста.. Mr. Green

# 269
  • София
Аз за замразяването да кажа - някой по едно време беше споменал, че замразява в пликчета за кърма, та аз възприех много бързо идеята и си имам така замразени пюрета от праскова - ползвам тези на Лансинох, и към 150-180мл си се събират идеално вътре. Мисля, че е ОК от към грамаж - колкото едно бурканче горе-долу. Пък пликчета така или иначе имам - нали се бях запасила докато звяра беше в болница и накрая така и не ми потрябваха:(

Общи условия

Активация на акаунт