МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 878
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честито на всички месечинковци!  Hug    bouquet Heart Eyes
Окич, тортата е страхотна  Peace
Инкогнито, в топла вода не става ли? Аз по принцип рядко топля пюре - само, ако е било в хладилника или е от много гъстите. А басейнчето ви е чудесно  Peace
И ние сме в ужасно киселата група днес. Припомних се количния период направо  Tired , не издържам вечееееееее  Twisted Evil
Зеленкото, наистина ли вадиш всичко?  Shocked Само аз ли нямам нито една снимка на хартия  Rolling Eyes Embarassed

# 136
Зеленкото, наистина ли вадиш всичко?  Shocked Само аз ли нямам нито една снимка на хартия  Rolling Eyes Embarassed

и аз Blush тая седмица ще чакам поръчката си от снимкитеВи крайно време ме малко снимки да извадя,мисля ако ми допадне как стават от сайта,да си поръчам да ми извадят още,ама като за начало 60 ми стигат,да има да дам на бабите Mr. Green

и по този повод да ви попитам,Вие какви албумчета си купихте (който си е купил де) Rolling Eyes

# 137
Честито на месечковците! Heart Eyes Hug

оки4 много оригинална почерпка!Благодаря! Hug

Еlwing не си сама,имам към 3GB снимки и нито еда на хар.носител.Все се каня да правя поръчка в снимките.ви,имам 5-6 албума ама празнииии...а сега съм на вълнА клипчета.. Whistling

baby_moni имам голям с бебешки мотиви и разни неща за записване на първа стр. още от каката  Blush,и няколко пак големи(с по четири снимки 9/13 по вертикала) с герои на Дисни.

А някой с по-голямо детенце да сподели от група 2 (15-36) добри отзиви за столчета? Но искам да е такова със собствени колани, по-сигурни са. Гледах на Recaro, малко са скъпи, но може би си струва? Какви са им краш тестовете? Дайте линк да прочета за новите краш тестове!

Aз взех за каката на Рьoмер кид,когато избирах(мин.година)в резултатите на АDAC този модел беше в челната 5-ца с най-добри показатели за тази група и хич и не гледах повече.. Simple Smile Успях и чисто нов с лепенките и стиропора да го взема на половин цена,иначе ми идваше скъпичко-около 400лв. Money

Дари си спи спокойно и на по-дълъг път,обляга си главата в страничните предпазители(мекички са отвътре)облегалка и подлакътници се местят нагоре/настрани и се сваля тапицерията.

Ето това представлява нашето,но е друг десена http://www.britax-roemer.com/car-seats/kid-plus/default.aspx

Ето тестове на АDAC за 2009/2008г.

# 138
  • Варна
Елвинг, последните 2 реда от поста ти си ги присвоявам  Mr. Green  

Аз набързо да си кажа мъката - вече втори ден ми се налага да дохраня следобеда с АМ. Ми ... мъчих, мъчих, ама не става - реве детето. Та в тази връзка да питам мамите, давали розов ХИП: Защо така на бучки става туй чудо??? Някакъв съвет?  
Явно ще трябва да захранвам вече, но ми я няма педиатърката, а тая дето я замества е живо бедствие  Close

Иначе се включвам и в групата на все по-трудно приспващите. Добре поне, че като заспи веднъж, кара до сутринта. Но вечер са едни битки епични  ooooh!  Обръща се по корем и писва, но щом я обърна, на секундата е пак засилена. Вече си е направо бой това нашето, т.е. моите усилия да я удържа да не се обърне  Tired  И с всяка секунда се разбужда все повече.

# 139
Качих 6 снимки в албума на 5 месечните, но няколко пъти надписвам, а после надпис няма.  http://martenichki.snimka.bg/baby/veche-s-m-na-5-meseca.396273.14375189
Три са от Плевен с Алек на Вили.

# 140
Бухта, пробвай да го разтваряш в по-топла вода АМ  Peace
Аз от няколко дни давам каша на Хипп с АМ в нея. Разтваря се доста по-трудно от Блевита  Rolling Eyes Става на бучки. Така, че аз правя водата по-топла и разбърквам хубаво бучките. Оставям 10-ина минути да се запари под похлупак и тогава давам  Peace Така бучките се разграждат и достига нужната гъстота /това за каша, де/

# 141
Честити месечинки на 24ковците!!!

Инкогнито- ми ако дойдете до Сф, ще се запознаеш и още мами. Заповядайте.
Васида- аз мисля като и писнат забавленията на Елия да и взема това http://www.vegatoys.com/?area=toys&task=view&id=3101

# 142
  • София
От сутринта съм се зачудила, като отидем на Боровец другата седмица, как ще затоплям пюретата  Thinking . Мисля, мисля, но нищо не измислих  Crazy . Освен да си купя подгревател, но има ли смисъл като ще го ползвам една седмица  newsm78 .
А защо ги топлиш? Аз го давам на стайна температура. Ако е седяло в хладилника, го вадя 1 час преди да го дам и то си се стопля. В краен случай, както е казала Elwing, става и с топла вода.

Иначе се включвам и в групата на все по-трудно приспващите. Добре поне, че като заспи веднъж, кара до сутринта. Но вечер са едни битки епични  ooooh!  Обръща се по корем и писва, но щом я обърна, на секундата е пак засилена. Вече си е направо бой това нашето, т.е. моите усилия да я удържа да не се обърне  Tired  И с всяка секунда се разбужда все повече.
И ние сме така. Ужасно е просто. Ей сега спахме заедно двамата - ми то през 10 мин се пробужда леко и веднагически почва да се пъне да се обръща. Добре че бях легнала от правилната страна, та да го подпирам. И като види, че не може, отказва се и пак се успива. Май ще трябва да го подпирам пак като новородено, за да не може да се върти  ooooh!

Честито и от мен на всички празнуващи днес!!!

# 143
  • Варна
Веси, мерси. Първият път беше още гореща водата, че по спешност го правих и пак стана на бучки. Даже реших, че е точно заради високата температура на водата.

Ели ,това го дават за деца над 3 год., иначе и аз го бях загледала като вариант да затварям дребната, за да крадна 15 мин.

# 144
  • София
Здравейте и от мен, момичета !

Аз напоследък нещо не съм от пишещите, но поне си чета редовно.
За колажа - още като пуснахте анкетата и гласувах за белите блузки и различните пози, но ще следя развитието. И на мен ми допада с белите чаршафи... и ми напомня на рекламата за изложбата с "С приятел до теб"....

Кафе с мед и аз се радвам, че появи отново и че вече ни пишеш от един мой най-любим град. Сега ще има на кого да се обаждаме като ходим до папата Wink

За ревящите бебета - че аз от кога пея, че и ние сме така, ама явно на човек като му дойде до главата тогава се сеща - имам предвид Никитка И нашата Биба ги има тези супер нервни изблици и стряскания с рев на сън, че докато не я събудя не се укротява и така може по няколко пъти на нощ.... Но отминава и друго идва. Сега при нас е мода вече да търси само мама. Толкова ми се радва и смее, което е супер мило като усещане, но в същото време е малко плашещо - вместо да стават все по-големи и самостоятелни (лелеее какви мечти имам за тази тяхна крехка възраст, но всъщност имам предвид да не са изцяло зависими от мама), от няколко дни не иска никой друг да я гушка и забавлява - с изключение на татко й де, ама и той понякога ме вика. Замислила съм се по този въпрос, понеже гласим майка ми и баща ми да идват и да я гледат докато сме на сватба на 05.09.... ама ще го мислим де. Тях пък може и да си ги спомня и приема...

За столчета за кола гледам че вече се обсъжда. Та с интерес следя коментарите на мамите с опит и познания. Веси много ме замисли с клипчетата с возенето на бебета обратно на движението до 4 г. и определено ми допадна идеята. А имаш ли/или някой друг, ако знае/ представа дали всяко столче може да се монтира по този начин или е необходимо да са специално пригодени... Дано да ми стана ясен въпроса.

Идеи за еднодневни пътувания не помня точно кой питаше, може би Jivotinche - интересно е на Ждрелото на р. Ерма - в посока Трън - не е далеч, а много живописно, има и екопътека, макар че с бебе... но имаше и полянки. Другото, за което се сетих са Крушунските водопади - поне на мен напоследък са ми страст и може би скоро и ние ще ги посетим. Падат се около Ловеч - пак не е далеч, а е много красиво. може и до Костенец...

Аз не пиша, не пиша... и накрая се олея... а исках и още да се изказвам, ама не помня

Аааа, да кажа, че в събота се виждахем с приятели в Западен парк (аз на нито една среща не можах да се включа там), ама то много хубаво станало с новите съоръжения - моите спомени бяха от преди 4 години...

Хайде стига толкова              

Честито на всички пораснали бебоци

# 145
Elwing, аз също нямам от години извадени снимки - все се каня, ама...

Бодливка, мерси.

Зелено човече, какъв е този препарат на Фролш - за паркет ли?

ТаняР, не всяко столче става за монтиране обратно - трябва да е специално указано, че може. Това на Макси Кози Приори, например, което имаме - не може, води се forward facing.

# 146
Здравейте момичета, ужаааасно ми липсвахте Hug. Наложи се да сменим името на сметката, която ще се получава на този адрес за нет и това им отне 2 седмици ooooh! Ние сме добре,  Яна яде и расте, вече почти не ми се случва да сменя ненасран памперс Crazy Crazy Става все по-дива и много си играе с батко си. Още няма зъбчета. Имам много да чета, но май няма да мога да наваксам. Честито на всички които са има поводи докато ме нямаше.
За анкетата опитах се да гласувам но ми написа че е заключена.
Целувам ви всички и ви прегръщам, отивам да попрочета нещо. Peace

# 147
Веси, мерси. Първият път беше още гореща водата, че по спешност го правих и пак стана на бучки. Даже реших, че е точно заради високата температура на водата.

аз давам розов хип,като е студена водата става на бучки винаги,като е вряла също понякога.Пробвай с пръст да ти идва топличка и слагай лъжичките по бавно една след друга, после остави към 20-30 сек в съда ,който топлиш водата и почни да раздрусваш ,ама много енергично и ще стане Peace
После може да го изстудиш под студ вода на чешмата.

# 148
ОХ, ЗАБРАВИХ ДА ЧЕСТИТЯ МЕСЕЧИНКИТЕ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС И СПЕЦИАЛНО НА МАРИЯ НА ОКИ4  bouquet

Алекс мама и аз мислех,че ще ми е по добре като почне сам да се придижва, ама не съм много сигурна дали е така - като го гледам как щъка, ама май най добре ще бъде както е казала Веси - да обезаопасим хола, където да го оствям на земята.
Иначе кошарката с топките не мисля, че ще му хареса, просто затвореното пространство никак не му харесва и затова си мисля, че и паяци няма да ни оправят, само така ще си запълвам къщата с неща, които пречат

# 149
  • Ловеч
Косьо и той е вкиснат по цял ден, а като му се доспи става кошмарно. Не са зъби, не го боли нищо само иска внимание, гушкане, разнасяне и разходки. Нощно време спи човека, но се буди към 7часа и започва да мрънкоти, през деня не му се събира много сън - явно всички бебоци минават през тези периоди на проклетясване.
Опитва се да пълзи, така както описа Анастасия22. С обръщането по корем съм се видяла в чудо, много се кефи да стои така... ама много повръща - не се търпи, а като го сложа по гръб реве.
Аз захранването го направих онзи ден първо с обикновено АМ /бях взела една Хумана докато бях бременна/, не се изрина и днес дадох морковена супа с ориз на Хипп. Понамръщи се първо, но взе че му се услади.... сега ще дебна за реакции и ако няма утре ще дам пак от бурканчето.
Ще изровя темата за ракията от нафталина за да споделя моя опит. На баткото първото зъбче му изникна две седмици преди годинката, няколко месеца преди това една майка от квартала каза че топяла пръста в ракия и мажела венците на бебето за обезболяване. Тогава реакцията ми беше нормална... как може да дава ракия на детето, каква майка...., как може като има толкова препарати за обезболяване и т.н. Обаче като започнаха да никнат зъбите и след като изпи две шишета Панадол и измазах 3туби с Калгел и Дентинокс без някакъв видим ефект, се присетих за това майче и в отчаянието си натопих пръста си в ракията, изтръсках го и му намазах венците. Ефекта беше мигновен и детето заспа. Така че когато детето ти пищи от болка и не можеш да му помогнеш по никакъв начин започваш да гледаш по друг начин на бабешките лекове/този извод не се отнася за топенето в солена вода/. И никога не казвам никога оттогава. Ама как го написах.... ще го нарека: Притчата за зъбчето  Joy
Елвинг - не само не вадя снимки, ами не съм и сваляла скоро. Моята сапунерка е телефона ми, прави снимки като Кодак С300.
Кой питаше..... аз миех през ден с Доместос всичко... и се наложи да сменя паркета.
КаЯна - целувки на снахата   bouquet  

Общи условия

Активация на акаунт