Цялата ДЕКЕМВРИйска дружина се моли силно за Полина!

• 16 909
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Честит празник на Петя! Още 5 х 22 да празнуваш!
Цитат
Аз отново залитнах здраво към късото и съм сериозно окастрена  Mr. Green Дано не ми порасне дълга до като се наканя да се покажа.
А, утре ще те щракна, няма да ти се размине  Wink
Гледахте ли клипа от тази тема? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423755.0
Умилих се...

# 211
 bdbaloniЧестит рожден ден, Петя!Здраве и късмет ти желая  smile3525

за дрешките - ще взема от една приятелка, която взе от мен дрешки, когато се роди дъщеричката й.Без розовите естествено GrinningОще повече че и двете сме с един и същ термин и дрешките са зимни.Имам и типично момчешки дрешки от сина ми, защото всички родили след мен са с момичета.С първото ми детенце пак взех от приятелка, отделно и аз си купих, а и много ми подариха.Те порастват с часове малките човечета, така че няма да се изхвърлям.Държа само дрешките за изписването да са ми новички.

за безсънието -някой беше споменал  ConfusedАз откакто съм бременна съм спала непробудно 2-3 нощи.Будя се минимум по 2 пъти през нощта, а понякога дори се въртя 2-3 часа след това и не мога да заспя.Сутрин ставам рано, а следобед ми е много топло да спя.А така обичаммммм  SleepingИ като знам, че после искам не искам няма как да си дремя в кревата...

за Нова година- една комична случка да ви разкажа.Наш приятел се връща тези дни от селото си и разказва каква механа строяли сега там, какви барбекюта и т.н. и моя мъж възторжено заявява :"Там сме за Нова година!" Естествено- отговаря приятеля ни, това щял да предложи на цялата ни компания.Аз се смея и казвам спокойно:"Слънце, ние двамката с теб сме си тук за Н.Г. и ще раждаме!" smile3555 Да бе, вярно, той забравил за секунда...

за Поли- моля Господ да е с тях!И нека закриля всички ни, нека всяка една от нас бъде горда и щастлива майка през декември! Praynig

# 212
Не става дума за всяко дете, а само за тези записани в частни детски градини.
В общинска ... за което дете не е записано в общинска ДГ.

# 213
Добър вечер. Имам коластра вече. Рапорт даден.
П.П Петя, това за тортата беше шега.
евил, гледах го клипа. То като на панаир се бяха събрали. Милото...

# 214
Evil и мен ме умили, 10х за това, че споделяш...Аз например имам такъв безумен комплекс от спомените и отношението, че примерно ще чувствам като лукс да ми дадат бебето веднага, камо ли да засуче, ще се притеснявам да искам и това ме ядосва!!!!!
За количката - ще се постарая заради теб и Ета, знам, че бихте повече я оценили от мен, не съм убедена, че е много разумна като разход, иначе за манящината е  Peace
за разкрасяването - и аз имам изблици и мераци, хич не се щадя, вчера се снабдих и с един дънков сукман - дълъг, светлосин, с набор под цицките....ммммм....сигурно ми слага два месеца отгоре, ама ми е толкова широко и комфортно, че ще го пълня с кеф!
мушнах и една страхотна есенна пола от много фина вълна с широк памучен ластик горе и с разкроена платка долу Thinking....реших че съм се обзавела временно, защото под сукмана мога да слагам всякакви блузи и обувки, в зависимост от сезона и да го нахлузвам връз...а полата за някви по-специални поводи през есента с подходяща туника, а защо не и втален топ Naughty
а на малката как и се каня да я обличам!
бъдете здрави!  bouquet

# 215
  • Варна
Не става дума за всяко дете, а само за тези записани в частни детски градини.
В общинска ... за което дете не е записано в общинска ДГ.

В тази статия може и да пише общинска, но не беше така , виж поразрови се и на други места и ще разбереш как е - не прието в държавна детск аградина, но записано да ходи на частна, а не да си стои в къщи или да го гледат баби Peace

# 216
  • София
Благодаря на всички за споделените мнения. Сериозно ще се замисля дали да ходя на концерта. Тълпата не ме притеснява, защото смятам, че няма да е толкова страшно - още повече ще съм на трибуните, но това с децибелите ме притесни.  Sad
Така ми се ходеше на този концерт, чакам го от толкова време, но все пак бебето е по-важно и би било много безотговорно и егоистично от моя страна да не се съобразя с рисковете за него.
eta спомням си, че и първия път когато я пусна прочетох тази статия, но явно съм я забравила.

Петя , честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве и радост, леко раждане и едно здраво и хубаво бебе.

# 217
Привет момичета,
Чета ви от доста време, но не съм писала досега. Наскоро минахме най-важните изследвания и реших да добавим и бебка в Декемврийския списък. Това обаче не се оказа лесна работа Simple Smile. Писах 2 пъти на December2009, но не се получи. Тъй че моля ви за помощ - как да стане това?
Честит рожден ден на Петя!
Стискам палци на Поли!

# 218
Честито момиченце Nista   bouquet
Кога ти е термина, първа бременост ли си и от кой град евентуално?

Честит рожден ден Петя... много здраве и късмет Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 09:54 от Aluin

# 219
Добро утро бебевозки. Закуска и кафе не знам как да сервирам и оставям на друг да се погрижи.
Choosy не е ли рано за коластра. Първия път въобще нямах такова нещо и като ми го дадоха си мислех, че нямам. Добре че дойде една много отзивчива докторка и ми показа как да изтискам и то потече, но малко заболя. Тя подробно ми обясни как да го слагам да суче и други ценни съвети. Всичката информация дето имах по въпросите относно кърмене и гледане на бебето се беше изпарила. Въобще не знаех какво да правя като ми дадоха малкия вързоп.
AdelF количката е хубава и много различна, щом ще е подарък супер, не го възприемай като разход.
 Nista добре дошла мила.

# 220

Айде закуската и кафенцето от мен да са днес.
Nista добре дошла при нас, леко бременеене до края.
Хубав ден днес и хайде пак идват почивните дни  Sunglasses

# 221
  • Варна
Добро утро! май не е рано за коластра, точно вчера четох някъде ,че периода 24-25г.с. е възможно това.

Бебето: то вече тежи 660-700 г и е приблизително 35 см. Развиват се белите дробове – подготовка за самостоятелно дишане извън утробата. Продължава втвърдяването на костите и развитието на костния мозък. Бебето е в състояние да усеща светлината.

Ти: Краката започват да отичат, изпитваш болки в кръста и гърба, гърдите стават изключително чувствителни при допир. Възможно е и да отделят първите капки коластра. Не ги изцеждай, а просто попий с кърпа или салфетка. Това са нормални следствия от бременността. Ако е лято, положението ще е дори по-неприятно. Вдигай краката си от време на време, поливай ги със студена вода, полегни в странична позиция (най-добре на лявата страна), пийни вода. Продължавай да си напомняш, че това положение няма да продължи вечно.
Прави леки упражнения, подходящи за състоянието ти.

# 222
Добро утро! Петя да си жива,задрава,щастлива Успех във всичко с което се захванеш,късмет във всичко,което не зависи от теб и сбъдване на всичко за което мечтаеш! (с малко закъснение  Blush
Вчера ходих до Шейново да се видя и съответно запозная с една акошерка-много готина жена,много добре се държа най-важното вдъхна ми спокойствие и увереност,много ми допадна. Все пак за мен трябва и да съм спокойна при лекаря който ще ме изражда и да му имам доверие. Даде ми телефони всчкакви защото аз имах само личния й телефон и каза че мога да й се обаждам когато си поискам ако нещо ме притеснява и т.н. Не беше от тези лекари които казват да идвайте веднага при мен за да само и само да си даваш парите на тях. Тя даже ме посъветва как да си направя консултацията и каза да си назнача влагалищен секрет(на мен до сега не ми е правено) а трябвало даже поне два да имаш ама втория ще ми го правят май накрая. Останах много доволна и таткото е щастлив че най-накрая имаме някаква равръзка на нещата даже си говорихме че следващата консултация ще ме пускат мисля на 4измерен и той щял да влезе да гледа (за сега) да се надяваме наистина да влезе!
Добре дошли на новите мачета! Пожелавам на всички лека бременност!
Шер аз днес влизам в 23та г.с. и от няколко дни наблюдавам чувствителност в гърдите. Даже мислих точно да попитам дали някоя мама го усеща и тя това нещо... Стига съм писала да се захващаме на работа- като закусчица и кафенце.
Ангелчето^^ благодариме за закусчицата! Лек и ползотворен ден на всички  Hug

# 223
Добро утро, бебевозки (и дупевозки, ако приличате на мен  Wink )   bouquet

Evil, мило и някак неприятно ми се стори клипчето. Веднага обяснявам защо неприятно- тази бедна женица и малкия мишок, вместо да бяха оставени на спокойствие да се насладят на първите си мигове, то цяло село се беше скупчило там да гледа сеир и някак леееко кофти вкус ми остави това, ама може би защото аз си ценя високо усамотението в такива лични и мили моменти  Thinking
Иначе за самото поставяне на гърдата- на мен Яна ми я сложиха веднага щом я извадиха от мен-т.е. от там долу направо върху мамините цици. Сукане не може да се нарече това, което опита да направи, но беше много близко и някак толкова..... необяснимо е- само като го изпиташ разбираш. В Англия поне отдавна са приели плюсовете на поставянето на бебето на гърдата за сукането + това, че наистина плацентата излиза доста по- бързо и съвсем неусетно в моя случай поне. Изобщо не би трябвало да ви е неудобно да настоявате за това, но го направете предварително! Аз мисля да започна борбата за това+присъствие на таткото+да не ми отделят детето и за секунда от мен+ да не помислят даже за адаптета още след няколко седмици, че да имам време за убеждаването им  Laughing
Всичко това ми напомня, че бях обещала подробен разказ за раждането на Острова преди доста време и още не съм го направила  ooooh! Само се чудя да не отегча тук хората, които не ги вълнува това занимание  Thinking

Nista., добре дошла и лека бременност на теб и бебка.

AdelF , браво за покупките и да си ги носиш с огромно удоволствие и комфорт   bouquet

Разкрасяване- ежедневна битка е това чудо, особено сега, когато ми е забранено шматкането насам натам, а тепърва ме чака боядисване и педикюри  Tired  Вчера си оставих двата чифта дънки да ми ги стесняват- дано да не объркат нещо, че си взех по- големи номера (ужас, стигнах 38ми размер дрехи неусетно  Crossing Arms ), за да са ми добре на корема, но на краката са ужасно широки, а много мразя да преправям дрехи, защото винаги има риск да не стават за носене след това.

Ета, днес чакаме снимки от още  прясната нова прическа  Peace

Дрешки за бебетата- от никого няма да взимам. Имам си от Яна, а и тепърва ще се поглезя да купя и нови, защото все пак тези са стояли сгънати и изпрани вече 3 години и не знам как са като материи. Нямам нищо против взимането на дрешки от приятелки или близки по принцип, но това значи да се лиша от основно мое хоби като пазаруването (за ужас на семейния кофчежник  Twisted Evil ), а и при мен няма други ентусиастки майки- аз съм пионерът във възпроизводството от всичките ми близки и другарки.....те още живот си живеят и кариери правят.

# 224
Добро утро, мацки! Пия си кафето с мъка   Confused Мъчат ме киселини, от три дни мира не съм видяла. Почнах талцид - ефект никакъв, от вчера се наливам със сода, по- биват нещата
Чета ви, ама не ми се пише нещо  Sick
Честит рожден ден на пропуснатите от мен рожденици  Hug Добре дошли на новите мами
Някакви новини от Поли има ли!?
Choosy, котенце ли имаш? Мамите с котки и кучета как ще процедират???? В нас е настанал смут, мъж ми иска да ми "изпраща в командировка" котарана  Cry да я дава на баба ми. Сърцето ми се къса, засега удържам фронта и си е тук до мен....... но едва ли ще си остане тук "с бебето" после

Общи условия

Активация на акаунт