ОКТОМВРИйчета игриви, правят своите мамите щастливи!

• 11 758
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Cho_ko -стискаме палци всичко да е ок с госпожиците. Много хубаво, че са подготвили дробчетата им и си под наблюдение- те ще направят всичко най-добро за трите ви!  Hug

# 241
Ипанемче, вземи си помпа задължително, аз моят мъж го пращах на пожар да ми купува, защото не се бях запасила. Моята е на Авент-комбинирана (ръчна и електронна), но на мен ми беше по-удачно да я ползвам като ръчна.  Peace
Чоко, успех мила, всички сме с теб и бебките! Hug Hug Hug

# 242
  • София
Mishinka_M, не се тревожи за килограмите, щом бебето се развива нормално, това не е никакъв проблем. Аз също бях 50 кг преди да забременея, но сега вече съм 60 кг. Моята док каза, че най-добрия вариант е да стигна до +12 до края на бремеността, или макс 15, но пък иначе аз съм доста по-нисичка, 164 см.
Dely87 , забравих да ти пиша - страхотни покупки и стаята на бебо е много сладурска, ти също  Wink. А за чантата за родилното, много странно тази нощ сънувах, че трябва да я подготвя, а аз не съм купила нищо за там. Иначе имам една чанта подобна на твоята, но не мислех да я ползвам, мислех че ще ми е малка, и бях решила да взема сак, че събира повече неща. Моята чанта по принцип е за ръчен багаж за пътуване, но сега се сещам, че за Токуда май не трябва много неща да се носят, ако има и други момичета, които ще раждат там, пишете какво ще взимате с вас  Hug
А да ви питам, някой ходил ли е на курсове тук: http://www.roditeli.info/parents/courses/ . Изглеждат полезни, но не знам дали не е късно да се ходи вече, аз си харесах курса Мама и бебе, лекциите са за раждане и гледане на малко бебе, а аз и за двете се чувствам все по-неподготвена с наближаването на момента. Ако има желаещи, може да се уговорим да ходим, аз мисля да се обадя да проверя за цени и информация.
Рони, честито за покупките, и внимавай с тези пътувания, май е време за почивка  Hug
Жени, по-добре е да си ползваш това което ти се дава по право, още повече, че и тези болки в гърба май подсказват точно това, аз така се чувствах последните седмици в офиса.

Чо-ко, сигурна съм, че всичко ще е наред, само се опитай да си спокойна мила  Hug

# 243
ЧоКо, сега видях, че си в болница. Радвам се, че контракциите са овладяни. Стискам ти палци да изкараш колкото се може повече време с бебеките в теб. Сигурна съм, че в МД ще се погрижат за вас подобаващо, лекарите там са на ниво. Силни прегръдки и се включвай когато можеш. Hug

Ипанемче,  и според мен помпата е необходима преди раждането. Аз първият път изчаках да видя дали ще ми трябва, и ако не беше момичето от съседното легло да ми услужи с нейната трябваше да остана още 1 ден в болницата, докато мъжът ми донесе моята. Сега ще се запася, защото си знам как реагира организма ми и ще ми е необходима.

Благодаря момичета. Наистина е време за почивка и ще й се отдам напълно. Имам още малко задачки по намирането на апартамент. Утре ще подам докумнетите в агенцията, а в четвъртък си чакам отговор дали сме одобрени. Та ако всичко е ОК, началото на септември ще се нанасяме и пак няма да е голяма почивка, но поне пътуванията ги ограничавам до градски. Simple Smile

# 244
desifame,каде ще са тези лекции? Май не мога да видя адрес.Мисля че няма да е лошо да отида и аз Simple Smile а и си е разнообразие и ще се чувствам още по-спокойна.
Ако се обадиш и за цените моля те пиши ми на лична.

# 245
  • София
Чо ко, ще се оправите, сигурна съм  Hug  Grinning

Мами, помпите кога започвате да ги ползвате? Веднага след раждането за да предизвикате лактация или чак след като започнете да кърмите за доизцеждане? И не се ли притеснявате, че ще отиде зян така ценната коластра ако я изцедите вместо да я изсуче бебето? Питам защото изобщо не съм наясно  newsm78

# 246
Чо-ко стискам палци ти и малките бебки да сте добре!  Hug

Мами за килограмите аз съм +12 и последния месец не съм качила нито един, но напоследък забелязвам че не мога да ям голямо количество храна. В смисъл, че хапвам много по - малки порции от преди месец. Явно бебето притиска стомаха и няма място  newsm78! Ще видим как ще е другия месец - дано се спра до 15 кг  Embarassed, че след това свалянето ще е много трудно!

# 247
Cho_ko много се радвам,че положението Ви е овладяно и се надявам да издържите още малко Hug

# 248
Значи е задължителна предварителна покупка- благодаря момичета!  bouquet
Сега се чудя каква пък да е помпата- Томи Типи, Авент (тази май е най-препоръчвана из форума) или някаква друга newsm78

Addri - честно казано повечето мои познати ползвали помпа им е трябвала спешно- гърдите се надуват изведнъж и ако не ги освободиш от кърма става лошо...иначе може да се ползва  (дай Боже да има кърма) по-нататък сигурно още- да изцедиш и таткото нахрани бебето при нужда, напр. Но нека по-опитните споделят по-добре Embarassed

# 249
Здравейте, аз докато се запиша и темата свършила.
Ида от лекарката, бебето вече е обърнато и не се спира, имам контракции по 4-5 на ден, било нормално според доки  newsm78
В понеделник съм при Ковачева, да видим и тя какво щекаже.
Момичета, загубила съм си помпата, според вас има ли смисъл да си купувам, към кърмещите майки ми е въпроса, мога ли да мина без помпа? Миналият път цедих, цедих, хем аз се мъчих, и пак ми спря кърмата след един месец.

# 250
Чоко, стискам палци да издържите повечо!

Здравейте!

Лелеее! Докато ви изчета очите ме заболяха!

Аз днес си купих три нощници от разпродажба на половин цена. Съвсем случайно стана.... Сега остава да изпратя майка ми да ми вземе и една за кърмене, че нямамам удобен транспорт до там, а и ме понамързява вече да ходя.... а и се уморявам сравнително бързо  Blush
Някой бешепитал нощниците откъде.... ами аз обиколих доста магазини за бельо и има доста хубави модели с копчета. Много сладурски има и цените са между 16 и 20 лв.

Честито на всички за покупките! Всичко е много хубаво! Тумбачетата също са страхотни  Hug !

Днес купих и един много хубав панталон за бебо. Той е за малко по-големи бебовци, обаче толкова ми хареса.... Ще го снимам аи ще покажа утре.

За матрачета.... Навсякъде може да се поръча! Много фирми изпълняват поръчки по индивидуални размери. От БГ фирмите препоръчвам Нани, защото са по-качествени от ТЕД. И на двете фирми съм пробвала матраците. На тед за една зима стана ужасен! Матрака на Нани не е мръднал от 5 години. двулицев е и е направо на пода... изкривен до неузнаваемост, но няма толкова удобно нещо! Страхотен е! (сега трябва да ми платят за рекламата Whistling ) То е малко субективно това разбира се, но аз да си кажа....

Помпата и на мен ми беше в списък "евентуални покупки" но реших че после много философи ще се съберат и ще ми донесът нещо което... абе не това което искам! Той половинката ще е доста шашнат и хич няма да се сети какво съм казала , написала, подчертала с 10 черти и тн. И така много бързо взех решение и се сдобих с помпа на Томи Типи.....

Кош за пелени... аз ще си инсталирам едно в спалнята, но съвсем обикновенно с капаче. Отделно всеки памперс ще го опаковам в торбичка и така ще влиза в коша... поне вечер задължително... а на сутринта всички памперси отиват  на "работа" с половинката... тоест: той взима торбата от коша и заминава. През деня все ще мога да излчза по някое време да изхвърля още една торба с памперси.....предполагам newsm78 . А като знам как хората си ги държат памперсите в кухнята с дни Sick! За няколко часа нищо няма да им стане предполагам.... newsm78 . Тук мамите с опит могат да кажат дали мислите ми се развиват в правилна посока или да я сменям (посоката).

Предните два дни се бях подула като балон. Много вода задържах и вчера пратих милото да ми купи диня... а той се върна с 6 дини! Да съм имала до края на седмицата и да не го занимавам с глупости... та от днес минавам на динена диета....само дето тук едни други вкусотии ме гледат много втренчено и май ще им разкажа играта hahaha

Още щях да пиша, но забравих какво.... Отивам да поизчистя малко и да подредя, че в къщи е кочина... или поне така изглежда, защото стаичката ни е малка и колкото и да подреждам изглежда все едно бомба е паднала.... #Cussing out

Докато се напиша и 12 отговора! какво правите вие!?!?!?!

# 251
Addri - честно казано повечето мои познати ползвали помпа им е трябвала спешно- гърдите се надуват изведнъж и ако не ги освободиш от кърма става лошо...иначе може да се ползва  (дай Боже да има кърма) по-нататък сигурно още- да изцедиш и таткото нахрани бебето при нужда, напр. Но нека по-опитните споделят по-добре Embarassed
При мен беше така. Млякото ми слезе и гърдите ми се препълниха-това на 2-3 ден след раждането. От този момент съм използвала помпата плътно 6м. Първо си докарах хиперлактация, защото цедях докато пуска(това, защото не четях кърмаческия когато трябваше), след това просто до 6м. кърмата ми не се регулира напълно и нощем задължително изцеждах до облечение, а доста често и през деня.

Но има жени които никога не им се налага да цедят. Кърмят безпроблемно дълго време и помпа не са ползвали. Пожелавам на всяка една такова лесно кърмане.

Ипанемче, аз искам помпа на Медела, но още не съм я открила. Ползвала съм на Авент, и след 6м. издевателство над нея доста се амортизира. Та ако не намеря Медела май ще заложа на Томи типи. Thinking

Мууни, според мен не е добра идея памперс в допълнителна торбичка и после в кофа в стаята(то май такава е функцията и на кофите които се продават специално за целта). Памперсите се разграждат достатъчно дълго и замъсрсяват околната среда, а в допълнение с пликче, още повече. Все си мисля, че не е голяма хамалогия да се отиде до кухнята/терасата и да се изхвърли памперса. Но това съм аз с моите разбрания. Не живея в палат, в който ще ми отнеме много време да стигна до кухнята.

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:08 от Ронка

# 252

Ипанемче, аз искам помпа на Медела, но още не съм я открила. Ползвала съм на Авент, и след 6м. издевателство над нея доста се амортизира. Та ако не намеря Медела май ще заложа на Томи типи. Thinking

Ронка- в английския амазон погледна ли за помпата?

# 253

Ронка- в английския амазон погледна ли за помпата?

Не съм, то трябва малко акъл, но на време. Mr. Green Отивам да погледа дали има има каквото искам.

PP. Намерих я!
http://parapharmadirect.com/product-105.html
Много съм доволна, ей сега ще се регистрирам и я поръчвам, има доста интересни неща на фирмата. Еххх, почувствах голямо облекчение.

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:18 от Ронка

# 254
чоко, много те мисля  Cry Хайде дръж се, всеки ден е нова победа за тях ! Права се оказах че с такова разкритие няма начин да не се развият бързо нещата, но сега най-важното е, околоплодната мембрана да не се спука, тогава раждането е неминуемо. Докато тя е здрава, бебетата ти са предпазени от инфекции. Успех мила и не се тревожи, каквото дойде, това ще е.

За помпата, не съм ползвала, а може би е трябвало  Outta Joint Наистина, когато на 3-тия ден млякото се качи те се препълват и стават страшно болезнени, мъка е и за майката и за бебето Rolling Eyes Явно не съм чела достатъчно по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт