Световна конспирация срещу здравето

• 7 400
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Хубава тема. И аз все си задавам тези въпроси и се чудя колко трябва да са болни мозъците на тези, които правят всичко възможно да се облагодетелстват от мъката и страданията на другите.  Вечно ли си мислят, че ще са на този свят..не знам....
За себе си и за детето си съм приела алтернативни методи на лечение и най-вече хомеопатията. Синът ми е пил единствено панадол  досега, всичко сме лекували с предписани хомеопатични лекарства. И виждам как неговите приятелчета, лекувани с антибиотици боледуват седмица, две, а на Тарик бронхит например му минава за 3-4 дена.

# 16
Цитат
Някой дали ме разбра?!
Разбрах те,но не съм убедена ,че всеки непременно ще умре от някоя болест.  Peace...В моя род например нямаме такива-всички са починали от старост...Та?Какво всъщност искаше да кажеш?Че не зависи само от лекарствата и лекарите?Ами да-съгласна съм.Не зависи разбира се.Зависи от теб-дали правилно си разбрала какво значи алтернативна медицина и какво официална.  Peace...Ама и с лоша психо нагласа ....нищо не може да ти помогне.И ако ние хората търсим услугите на официалната медицина и помощта на скъпите лекарства....то бъди сигурна,че това стига дотам,че ако започнеш с една болест,след нея се навързват от 21,а ако започнеш с три лекарства,след тях се навързват още 33....Такава е системата...съжалявам,че трябва да го кажа,но си е истина.Ти трябва да си болна до края на живота си,трябва да наливаш мангизи в лекарствената индустрия доживот.Знаеш ли колко лекарства за страшни болести са открити?А знаеш ли колко от тях са видели бял свят?...Много,ама много малко,да не кажа хептен  почти нула....Запитваш ли се защо е така?Ами нали,като го пуснат на пазара това лекарство чудодейно хората ще си го купят,ще се излекуват и край!Неможе ли например ти всеки месец да си даваш 20-30 години подред например по 100лв за лекарства,отколкото да дадеш веднъж 1000 и край-повече никакво ходене в аптеката....Там е ключа за бараката,там е....Както се казва в една реклама:"За пари ли,а?За много ли?"......Отговор:Не за много ,а за адски много! Wink
Цитат
едва ли е чак конспирация; по-скоро е естествено развитие на пазарната икономика. смъртоносни, но лечими болести получават много малко внимание и изследвания, защото в по-голямата си част засягат хора в бедни райони и инвестицията не е възръщаема.
Няма такова неща.Вземи за пример един диабет...Според най-новите твърдения диабетът е напълно лечим,само ,че кой чете,кой слуша,а и кой вярва/най-важното/???...Целта е да се наливат,наливат средства в лекарствената индустрия,тя да процъфтява,да се измислят нови и нови лекарства,кое от кое "по-надеждни",и така и така,докато накрая си умреш в чакайки на най-новото лекарство-вечен роб на лекарствата и аптеките.А ,ако се опитват лекарите ,а и хората да лекуват причините за заболяванията -не следствията....лечението ще е еднократно-няма лекарства,няма клиники,няма щуротии......има хиляди регистрирани случаи,дори онкоболни,които са се излекували без помощта на лекарства и терапии....Въпроса е обаче ,че все още ходим ,като коне с капаци и не се интересуваме как става това "чудо".........гордо крачейки към аптеката за поредното лекарство,което са рекламирали снощи,с надеждата,че този път ще ни помогне......и така до гроб. Tired
Цитат
Вечно ли си мислят, че ще са на този свят..не знам....
Няма да са вечни,но след тях идват други....и други и други....техни съмишленици... Tired

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 07:54 от dodyniki

# 17
Световна конспирация чак не е..Но има негласно споразумение между големите фармацевтични компании.
Всичките големи и смъртоносни епидемии първоначално са създадени с военна цел - и тествани в страните от третия свят..А после изкуствено поддържани от фармацията..
Колкото повече страшни болести има - толкова повече само една единствена ваксина (на дадена компания) може да помогне..
Като цяло вярвам в медицината..но не е и във фармацията.
Там всичко е бизнес..  ooooh!

# 18
Световна конспирация чак не е..Но има негласно споразумение между големите фармацевтични компании.
Всичките големи и смъртоносни епидемии първоначално са създадени с военна цел - и тествани в страните от третия свят..А после изкуствено поддържани от фармацията..
Колкото повече страшни болести има - толкова повече само една единствена ваксина (на дадена компания) може да помогне..
Като цяло вярвам в медицината..но не е и във фармацията.
Там всичко е бизнес..  ooooh!
Подписвам се под казаното от Магаренце.

Лошото , обаче, е, че фармацията повлича след себе си и лекарите, неминуемо, защото бъркането в кацата с мед е мноооооого сладко. Много неща са ми разказвани от моя близка, работила дълги години в голяма софийска болница, но....ще се спра дотук.

Ще дам само един пример със себе си - месец май се поразболях, гърло, ангина, ей такива едни неща. НО не много тежки.
Лекарката, при която отидох, ми изписа антибиотик. Преди да го изпише, обаче, ме попита дали частната ми осигуровка покрива лекарства. Казах "да'и хич не се замислих даже. Хвърлих антбиотик за 60!!! лева в коша, защото след втория прием направих силна алергична реакция. Сега, ще каже някой, всеки може да реагира към лекарство и не се знае кога и на какво.
НО!
Прочетох после в Мрежата за какво се изписва това лекарство. Оказа се, че това е ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ при вече много силни инфекции, при пневмонии, абе....с 2 думи-я да изпитаме как действа този илач на някой, който може да си го плати??

# 19
Жози, за съжаление е така..
Това си е чиста корупция - има го навсякъде, особено по болниците..
За тва ама хич не вярвам на лекари, здравеопазване и тн..
Само ако по някакъв начин ми е близък - в смисъл ще го приеме лично..

Затова ако ми има нещо - отивам на изследвания..После ..мисля и преценявам как да се лекувам сама..Има достатъно книги с инфо за лекарства и алтернативи.

# 20
Книгата на Ат. Гълъбов с това наименование ми е любима, както и куп друга литература, съответно темата ми е близка и интересна, изключително полезна.
В резултат за семейството променихме радикално начина на хранене и въобще- начина ни на живот. Не се лекуваме /също и не боледуваме/ по традиционния начин, което смятам, че дължим именно на тази корекция. Самата аз, с промяна само на храненето, излекувах собствени хронични заболявания.
Очевидни са причините, поради които тази книга не се преиздава, а има интерес. Майка ми, например, си я разпечата и си я прочете от папка, а на мен ми я предоставя познат- лекар, споделящ идеите.
http://mitack.net/misc/ZDRAVE_KONSPIRACIA.pdf

# 21
  • София
Цитат
Защо въпреки широко изтъквания напредък на медицинската наука броят на болните продължава да се увеличава? Защо средствата, давани за здравеопазване, непрекъснато нарастват с всяка изминала година? Защо се появяват нови болести? Защо нещата в здравеопазването като че ли стават все по-объркани и дори излизат извън контрол? Защо все повече хора са недоволни от официалната медицина и търсят помощта на алтернативни лечебни методи? Защо официалната медицина не признава и не допуска широкото разпространение на други видове лечебно въздействие освен синтетичните медикаменти, хирургията и лъчевата терапия? Как стана така, че идеите на Хипократ, чиято клетва полагат при завършването си медиците, бяха пренебрегнати?
Отдавна си мисля да пусна такава тема,защото ми е интересно кой до каква степен се доверява на медицината и кой на алтернативните методи на лечение.Защото според мен медицината лекува следствията от заболяванията и така подържа само симптомите,без наистина това да е съсредоточено върху самата болест,върху това,което я е провокирало,защото именно причините трябва да се лекуват.....тоест-пиеш си лекарствата и си носиш болестта до гроб.Целта е според мен хората да са зависими до края на живота си от лекарствата.А така лекарствената индустрия процъфтява,без да има полза за човека от това.Да не говорим,че лекарствата си имат и своите минуси и те далеч не са толкова малко,че да не им обърнем внимание.
Има ли световна конспирация срещу здравето?Новите вируси мутации ли са или са изкуствено създадени,за да се създават и продават нови лекарства?На какво мнение сте по дадения въпрос?

Значи си носим всички болести до гроб?! Ако приемем, че боледуваме в живота си от 10 тежки заболявания и няколко хиляди по-леки, значи не ми се мисли накрая какво сме събрали.
Колкото до твърденията, че има все повече болни-ами има, защото и населението постоянно расте. В природата си има нещо наречено естествен подбор и няма как и за нас да не важи.
Колкото до алтернативната медицина, който и вярва се лекува, който не, определено не вижда ефект. Да не говорим, че ужасно много се злоупотребява с уж чудодейни лекове за болести, които са нелечими.
Единствено за фармацевтичните компании съм съгласна. Има много интерси, които се обслужват по най-безкрупулен начин.

# 22
Всъщност в книгата не алтернативната медицина е толкова разковничето, а природосъобразния начин на живот. Ударението следва да се постави на превенцията, на профилактиката, а не на лечението. Както и на ограничаване приема на синтетични медикаменти, най- често изписвани без повод и допринасящи повече вреди, отколкото ползи.
Знам, че темата не е за книгата, но идеите, съдържащи се в нея, се залягат и тук.

# 23

Не ,не се доверявам на бизнес, който се крепи и просперира благодарение на болестите ни. Логика няма никаква. Не възприемам химията към здравето, така както например въздухът към живота..., приодосъобразния начин на живот към здравото тяло. 

Judy, благодаря за споделената книга!

# 24
Скоро в интернет попаднах на един PDF, озаглавен "Здравна конспирация".
Все още не съм прочела всичко, но има доста обяснения за всичко.
Принципът на действие е елементарен. Създават се болести, създават се лекарства за тях, хората купуват, фармацевтите печелят.
Така е и с компютърните вируси и антивирусните програми ако се замислите...

# 25
Мда, а нашето правитлство нарочно не запълва дупките, та да може да си трошим колите и да пълним гушата на сервизите  Laughing.
При положение, че има толкова болести, да не говорим за живота, който водим, цигарите, стреса, храната, въздуха, водата... на кого е нужно да разработва нови болести нарочно. Напротив, в последните години най големият бизнес са така наречените хранителни добавки- имуностимуланти, корени, отвари и т.н. (http://www.capital.bg/show.php?storyid=699934)
Компютърния вирус, простете, в немалко случаи се раработва от скучаещи хлапета с високо IQ. А аз все повече се изумявам от способността на хората да надценяват собствената си скромна личност и да носят от 9 кладенеца вода, само и само да не погледнат истината в очите.

Жози, лекарството ти за 60 лв най вероятно е по пречистено и добро от това за 6, и наистина няма никаква гаранция към кое ще си алергична. И не, не те тестват, за чий им е да те тестват, щом илачът вече е стигнал до продажба. Лекарите изписват скъпо лекарство и защото а) искат да се отърват от някой пациент, дето много си е повярвал- ако няма пари да го купи просто ще си вземе рецептата и няма да се върне повече при тях б) получават бонуси под различна форма за изписаното лекарство. и ако застраховката ти го поема- със сигурност ще го купиш. Колко просто  Laughing

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 10:41 от Рокси

# 26

Жози, лекарството ти за 60 лв най вероятно е по пречистено и добро от това за 6, и наистина няма никаква гаранция към кое ще си алергична. И не, не те тестват, за чий им е да те тестват, щом илачът вече е стигнал до продажба. Лекарите изписват скъпо лекарство и защото а) искат да се отърват от някой пациент, дето много си е повярвал- ако няма пари да го купи просто ще си вземе рецептата и няма да се върне повече при тях б) получават бонуси под различна форма за изписаното лекарство. и ако застраховката ти го поема- със сигурност ще го купиш. Колко просто  Laughing
Имах предвид точно това, което съм болднала, другото е просто предистория.

За компютърните вируси-позволИ ми да знам мааааалко повечко от кухнята. Laughing Laughing

# 27
Жоз, с цялото ми уважение, това, че обясняваш на хората как да си преинстлират антивирусната не те вкарва в кухнята.
Иначе е пълно с тийнове, пък и пораснали вече, които си пълнят джоба с крадени номера на кредитни карти точно чрез троянци. Все пак и родният ми град има принос, някои сигурно помнят VHG ( Varna hacking group) с поръчаните коли от щатите.
Много повече пари се правят от паниката или очакването на нещо лошо ( само си спомнете 2000-та година и очаквания огромен компютърен проблем,к ойто така и не се появи, но се изсипаха огромни средства за справяне с енго).
В това отношение теоретиците на конспирацията не са никак за завиждане  Mr. Green

# 28
Ох....Рокс.

За последен път пиша, с риск да отклоня темата.
Аз НЕ СЕ смятам за капацитет, но представи си, че съм говорила с ТАКИВА. Второ, трето ниво хора....
Да се мисли, че само хлапета с високо АйКю пишат вируси, е....неточно.

Логиката е същата като при грипните вируси и "предпазващите" ваксини.

# 29
Додиники, трябва да те запозная с жена си. По тази тема ще си паснете идеално....така хем няма да ми се налага да ми надува главата по цял ден с конспиративни здравни теории и ще мога да си пия пиенето на спокойствие  Hug

Общи условия

Активация на акаунт