Не искам да разказвам много подробност в Нета.Нали знаете-за едни сватба,за други брадва.
Ние никога не сме имали добри отношения.Когато разделиха къщата те бяха сърдити и недоволни,все казваха "Вие си имате,защо ви е това?!"като никога не са предлагали да наплатят или каквото и да е (а може и мъжа ми да се е издал,че иска да запази своята част).
Къде се подава тази жалба?Това ме интересува а не да дискутираме кой крив,кой прав.
15 години вие не живеете в този имот. Той се ползва от чичото.
Сега проблема е, че искате да си влезете във владение на имота или че чичото подхвърля реплики.
Питам, защото юридически имота е на двамата братя, но доколкото разбирам дом е само на единия.
Вземам отношение, защото и съпругът ми има такъв имот, където живеят майка му и брат му със семейството си. Но всъщност това не е негов дом. И когато изпращам детето си на гости при баба му, се съобразявам с още едно семейство и го изпращам с чистата съвест, че отива на гости, а не че отива у дома си. Пределно ми е ясно, че е в тежест по отношение на храна и на сметки в това безпарично време и за това не прекаляваме с посещенията си там.
И не, няма да се обидя, ако чичото заяви на хлапето, че е на гости, защото дефакто е така.
С времето детето се запозна с децата на приятели на мъжа ми от детинство,цяла зима си говориха по скайп и това лято поиска да отиде при свекървата.Предварително сме говорили с нея,тя го посрещна на летището.Изпратихме пари на нея.
Първата седмица чичото и семейството му са се държали много резервирано после са започнали да коментират пред децата си как говори български и от там братовчедите да му се подиграват.Свекървата се скарала на децата,възрастните се разсърдили и взели да го пъдят всеки път когато отиде до техните деца.От там тръгва напрежението.Стигнало се е до доста сериозни неща за които свекървата разказала на мъжа ми.По наша преценка те са търсили повод за скандал и използват детето ни като им е ясно,че само тогава ще реагираме веднага.
Говори и с момчето - да не си пуска силна музика, да не събира в къщата много приятели.
Може и от това да се дразни чичото - чешити всякакви.
Данъците ги плаща свекървата като ние и даваме парите.Нямаме бележки у нас.Какви проблеми може да ни създаде?Не е ли наш проблем как поддържаме собствения си имот?
Не пуща музика,тя (баба му)все се оплаква,че по цял ден играел навън и дори не се връщал да яде на обяд.И приятели не кани.
Нерешения проблем на този имот са тока и водата.Все още ползваме един водомер и електромер.
Някога искахме да отделим партидите,свекървата ни помоли да не го правим защото щяла да се чувства като отделена.Тя предпочита да им плаща част от разходите и да се чувства като член на тяхното семейство.