Психически тормоз заради имот?

• 5 118
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Дай повече инфо, наистина ли за тормоз става дума, или за подхвърлени думи? Ако е сериозно, първо си потърсете наемите, после подайте жалба за тормоз.  И с тези стъпки нали знаеш какво можете да очаквате във връзка с бъдещите ви взаимоотношения.. за съжаление.

Не искам да разказвам много подробност в Нета.Нали знаете-за едни сватба,за други брадва.
Ние никога не сме имали добри отношения.Когато разделиха къщата те бяха сърдити и недоволни,все казваха "Вие си имате,защо ви е това?!"като никога не са предлагали да наплатят или каквото и да е (а може и мъжа ми да се е издал,че иска да запази своята част).
Къде се подава тази жалба?Това ме интересува а не да дискутираме кой крив,кой прав.

Добре де, аз нещо сега не мога да разбера...
15 години вие не живеете в този имот. Той се ползва от чичото.
Сега проблема е, че искате да си влезете във владение на имота или че чичото подхвърля реплики.
Питам, защото юридически имота е на двамата братя, но доколкото разбирам дом е само на единия.
Вземам отношение, защото и съпругът ми има такъв имот, където живеят майка му и брат му със семейството си. Но всъщност това не е негов дом. И когато изпращам детето си на гости при баба му, се съобразявам с още едно семейство и го изпращам с чистата съвест, че отива на гости, а не че отива у дома си. Пределно ми е ясно, че е в тежест по отношение на храна и на сметки в това безпарично време и за това не прекаляваме с посещенията си там.
И не, няма да се обидя, ако чичото заяви на хлапето, че е на гости, защото дефакто е така.
Не искаме да влезем във владение.
С времето детето се запозна с децата на приятели на мъжа ми от детинство,цяла зима си говориха по скайп и това лято поиска да отиде при свекървата.Предварително сме говорили с нея,тя го посрещна на летището.Изпратихме пари на нея.
Първата седмица чичото и семейството му са се държали много резервирано после са започнали да коментират пред децата си как говори български и от там братовчедите да му се подиграват.Свекървата се скарала на децата,възрастните се разсърдили и взели да го пъдят всеки път когато отиде до техните деца.От там тръгва напрежението.Стигнало се е до доста сериозни неща за които свекървата разказала на мъжа ми.По наша преценка те са търсили повод за скандал и използват детето ни като им е ясно,че само тогава ще реагираме веднага.
А вие си плащайте данъците на имота и пазете документите. Че тоя чичо явно ще ви създава проблеми.
Говори и с момчето - да не  си пуска силна музика, да не  събира в къщата много приятели.
Може и от това да се дразни чичото - чешити всякакви.

Данъците ги плаща свекървата като ние и даваме парите.Нямаме бележки у нас.Какви проблеми може да ни създаде?Не е ли наш проблем как поддържаме собствения си имот?
Не пуща музика,тя (баба му)все се оплаква,че по цял ден играел навън и дори не се връщал да яде на обяд.И приятели не кани.

Нерешения проблем на този имот са тока и водата.Все още ползваме един водомер и електромер.
Някога искахме да отделим партидите,свекървата ни помоли да не го правим защото щяла да се чувства като отделена.Тя предпочита да им плаща част от разходите и да се чувства като член на тяхното семейство.

# 16
Плащайте си ВИЕ данаците защото ако десет години този чичи ви е в имота и не можете да докажете че сте си плащали данака може да поиска право на собственост. Вземете бележките от свекарвата, кажете че ви трябват да ги декларирате за да получите даначно облекчение там кадето сте и после си ги плащаите по интернет.

# 17
Плащайте си ВИЕ данъците защото ако десет години този чичо ви е в имота и не можете да докажете че сте си плащали данъка може да поиска право на собственост. Вземете бележките от свекървата, кажете че ви трябват да ги декларирате за да получите данъчно облекчение там където сте и после си ги плащалите по Интернет.
Благодаря за съвета.
По пътя на логиката да се бяхме скарали и изпъдили от нашата част а ние какво?Уж за хубаво,мир да има.
Къде го пише това за 10-те години,в кой закон?

# 18
знам, че няма да го одобрите, но аз на ваше място бих забравила завинаги, че съществува този наследен имот

Да си го отнесат ако щат на оня свят ... братя!

# 19
Какви бележки, бре? Дължимите данъци са на тяхно име, все тая кой и как ще ги плати, важното е да се плащат. Жалби за тормоз се подават в полицията.

# 20
Добре де, аз нещо сега не мога да разбера...
15 години вие не живеете в този имот. Той се ползва от чичото.
Сега проблема е, че искате да си влезете във владение на имота или че чичото подхвърля реплики.
Питам, защото юридически имота е на двамата братя, но доколкото разбирам дом е само на единия.
Вземам отношение, защото и съпругът ми има такъв имот, където живеят майка му и брат му със семейството си. Но всъщност това не е негов дом. И когато изпращам детето си на гости при баба му, се съобразявам с още едно семейство и го изпращам с чистата съвест, че отива на гости, а не че отива у дома си. Пределно ми е ясно, че е в тежест по отношение на храна и на сметки в това безпарично време и за това не прекаляваме с посещенията си там.
И не, няма да се обидя, ако чичото заяви на хлапето, че е на гости, защото дефакто е така.
ТОЧНО!!!  Sunglasses

# 21
знам, че няма да го одобрите, но аз на ваше място бих забравила завинаги, че съществува този наследен имот! Да си го отнесат ако щат на оня свят ... братя!

Е дай сега пък братът, който не живее там направо да си подари частта на чичото, който пък за сметка на това живее там от години, нищо че 1/2 от имота НЕ Е негова ooooh!

Тъй де... Съсобственик съм на част от имот, но не живея в него от години. Мой роднина обаче живее и се изживява като пълноправен собственик на всичко защото си е внушил че като не живея там, значи имота не ми трябва ooooh! Какво следва да направя АЗ? - Да му харижа частта си безвъзмездно, за да му задоволя болните амбиции или да си защитя правото на собстевност?

Това че не живееш някъде не те прави по-малко собственик, щом по документи СИ собственик.

# 22
Може ли някой да ми каже къде трябва да се подаде жалба срещу близък тормозещ психически сина ни? Детето е на гости на баба си,къщата е собственост на мъжа ми и брат му. Чичото тормози сина ни,казвал му,че е гостенин и имота на баща му е... в чужбина (ние не живеем в Бг,имаме имот тук).

А детето ти всеки път ли си мълчи и търпи пред чичо си?
Нека поне веднъж го пита как точно възнамерява да оспори собствеността на баща му.
Да пробва, ако иска съдебно. Нищо няма да загуби. Но и нищо няма да спечели! Mr. Green

# 23
  • E-CLM & CH-VD
Първата седмица чичото и семейството му са се държали много резервирано после са започнали да коментират пред децата си как говори български и от там братовчедите да му се подиграват.Свекървата се скарала на децата,възрастните се разсърдили и взели да го пъдят всеки път когато отиде до техните деца.От там тръгва напрежението.Стигнало се е до доста сериозни неща за които свекървата разказала на мъжа ми.По наша преценка те са търсили повод за скандал и използват детето ни като им е ясно,че само тогава ще реагираме веднага.

Само заради това бих изпразнила моята част от техните вещи и бих я заключила.  Crossing Arms
А детето да му каже, че си е у дома.

# 24
Всъщност сега ми стана ясно, че проблема не е в имота. Имота е само повод за конфликти.
Проблемни са отношенията между двамата братя и това рефлектира върху децата.
Дори и да ви наплатят вашата част, дори да заключите частта си от имота, дори да подадете жалба, ако щете до арменския поп, проблемът няма да се реши, а ще се изостри.

# 25
защо просто не си разделите имота веднъж завинаги. Взаимоотношенията и без това са ужасни ... едва ли може ли да стане по-лошо. Делите го и това е. Вие си плащате сметките, данъците и сте си независими. Тогава няма да сте на гости и синът ви няма да се чувства  тормозен. На мен лично ми се вижда най-простото  решение... защо си усложнявате живота. От така описаната ситуация аз виждам разбити роднински отношения, които не могат да се оправят...така че какво губите

# 26
  • Бургас
Какви бележки, бре? Дължимите данъци са на тяхно име, все тая кой и как ще ги плати, важното е да се плащат. Жалби за тормоз се подават в полицията.

Аз не мога да разбера защо говорите глупости без да сте наясно с нещата. Няма значение, че данъците са на тяхно име - по закон, ако някой има доказателство, че ги е плащал 10 или 15 години /не съм сигурна за срока/ може да предяви претенции за собственост.
marsie го е обяснила много добре.

# 27
Плащайте си ВИЕ данъците защото ако десет години този чичо ви е в имота и не можете да докажете че сте си плащали данъка може да поиска право на собственост. Вземете бележките от свекървата, кажете че ви трябват да ги декларирате за да получите данъчно облекчение там където сте и после си ги плащалите по Интернет.
Благодаря за съвета.
По пътя на логиката да се бяхме скарали и изпъдили от нашата част а ние какво?Уж за хубаво,мир да има.
Къде го пише това за 10-те години,в кой закон?

В закона за собствеността

# 28
Всъщност сега ми стана ясно, че проблема не е в имота. Проблемни са отношенията между двамата братя и това рефлектира върху децата. Дори и да ви наплатят вашата част, дори да заключите частта си от имота, дори да подадете жалба, ако щете до арменския поп, проблемът няма да се реши, а ще се изостри.

Дори и да се изостри проблема, решението съвсем не е да харижеш и подариш частта си на друг.

Аз не мога да разбера защо говорите глупости без да сте наясно с нещата. Няма значение, че данъците са на тяхно име - по закон, ако някой има доказателство, че ги е плащал 10 или 15 години /не съм сигурна за срока/ може да предяви претенции за собственост.

Не знам кой говори глупости, но ако имаш законен документ и си вписан като собственик, никой не може да ти отнеме собствеността толкова лесно, ако ще и 50 години да го е владял и плащал данъци.

Не е достатъчно само да владееш 10 години имот за да го присвоиш напълно, само ако другата страна не ти противопостави официален документ, тогава можеш. А документа има най-голяма сила, ако ще и десетилетия някой да се е възползвал от това че ти не си живял там.

# 29
  • Бургас
Не знам кой говори глупости, но ако имаш законен документ и си вписан като собственик, никой не може да ти отнеме собствеността толкова лесно, ако ще и 50 години да го е владял и плащал данъци.

Не е достатъчно само да владееш 10 години имот за да го присвоиш напълно, само ако другата страна не ти противопостави официален документ, тогава можеш. А документа има най-голяма сила, ако ще и десетилетия някой да се е възползвал от това че ти не си живял там.

Аз къде съм писала, че може лесно да им го вземат.  Писала съм, че може да предяви претенции за собственост, което може да направи по закон, а не че със сигурност ще го направи. Законът го предвижда като вариант - така че да твърдиш, че никой не може да ти го вземе, само защото документите са на твое име и без да си сигурна в това са си чисти глупости Peace

Общи условия

Активация на акаунт