колко и какво трябва да изтърпя преди да се реша на развод

• 6 631
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
Някой пак каза тръпка … хм !

Нека да оставим мъглявите понятия и да подходим по математически

Значи авторката казва че работи при него, финансово зависима е т.е. облича я и я храни , има дом, семейство, но е нещастна защото той не я уважава - ето уравнението:

Нещастие = дом + семейство + работа + осигуровки + храна + подслон - уважение.

Обръщаме знака т.е. правим всичко положително- отрицателно или на езика на математиката - умножаваме с (-1) и двете страни - равенството се запазва.

Приемаме също че Щастие  = - НЕщастие. Тогава:

Щастие = - дом - семейство - работа - осигуровки - храна - подслон + уважение.

По прегледно написано:

Щастие = + уважение - дом - семейство - работа - осигуровки - храна - подслон.

Нещо да кажете ?!  Crossing Arms

# 46
  • Варна
 Find_NEMO животът не е математика, нещо си се объркал. Simple Smile

Иначе, признавам, интересно хрумване.

# 47
  • София
Понякога липсата на уважение боли и тежи много повече, отколкото имането на покрив над главата и всичко останало.
Затова и съм против писането на за и против от двете страни на листа - може да изброиш хиляди ЗА и само едно против, но то да е толкова силно, че да обезличи всичко останало.
С две думи, ако искаш уравнението ти да работи, трябва да сложиш един множител за тежест пред всеки критерий  Mr. Green

# 48

С две думи, ако искаш уравнението ти да работи, трябва да сложиш един множител за тежест пред всеки критерий  Mr. Green

Плииз ! !  Peace

# 49
Авторката очаква уважение от някого, когото досега не е казала да уважава особено.
И я боли от липсата на обич и уважение, които тя самата никога не е давала на човека, от когото иска да ги получава.

# 50
  • Варна
Не, тя каза, че не му е давала обич. За уважение никъде не споменава. Едното може да съществува без другото.

# 51
Колко по- просто би било ако всичко се свеждаше до математическо уравнение.Животът е странно нещо- имаше моменти в които се опитвах да го обичам и сигурно успявах -изпитвах безусловно доверие и вяра в него.За мен тогава той беше човека с който щях да живея  и се съгласявах с всичко в името на семейството.Никога не съм си мислела че може да има край.Не знам какво се  промени , но винаги съм го уважавала и съм се  съобразявала каквото и да ми коства това .Исках да имам семейство .И бях готова да направя своите жертви компромиси,но в един момент разбрах че това което правя не значи нищо за него.Той живее с мисълта ,че той прави огромни компромиси като живее с мен.По причини които съм писала преди се почувствах  предадена и излишна.В един момент се чувствах като враг сред свои. Не се свежда до това да се направя хубава или каквато съм била преди и да възродим връзката си.Това го направих - сега именно изглеждам както тогава когато се оженихме - но това не му допада.Сега е още по враждебен и чужд.Всяка истина има две лица , аз съм сигурна ,че ако питат него той ще звучи  прав и обоснован.За подслона и храната които ми е осигурявал те не са даром нали и аз съм работила та макар и в собствената фирма,нали съм била част от това семейство и съм изпълнявала задълженията си като майка  домакиня.

# 52
Аз пък мисля, че един любовник ще реши проблема.

# 53
Аз пък мисля, че щом, описвайки брака си, използваш думата "търпя", то бракът ти е бита карта... Казаха ми го преди доста време - тогава не повярвах, но се оказа точно така. Защото човек не може да "търпи" до безкрай. Поне за мен е така. Tired

И любовник би задълбочил проблема  Confused

# 54
  • най-шареното място
Може би трябва да намериш баланса между липса на уважение и унижение.
Да видиш каква част е резултат от собствените ти възприятия и ако там има възможност за корекция - ами просто да не му се връзваш. Ако не... да не се страхуваш може би...

# 55
Колко по- просто би било ако всичко се свеждаше до математическо уравнение.Животът е странно нещо...........

Умишлено го опростявам защото от усложняване - файдата е никаква. Иска ми се за някои неща да има просто обяснение  Confused но няма. Ако трябва да съм искрен с теб - моето мнение е, че за твоя случай уравнението ще е точно такова каквото го написах. Имаше една крилата мисъл - ако не си щастлив тук - няма да си щастлив никъде. Преведи си я сама  Peace

# 56

Щастие = + уважение - дом - семейство - работа - осигуровки - храна - подслон.

Нещо да кажете ?!  Crossing Arms

А това:

дом+семейство+работа+осигуровки+храна+подслон=уважение - щастие

Щастието е променлива величина,но уважението е много трудно човек да си върне.

# 57
  • на брега на морето
Аз ли нещо не съм наред незнам.Чета  форума и за това как двойките се борят за брака си, преоткриване, тръпка и тн  и стигам до извода ,че не искам да се боря за него.Знам ,че има много, много  по лоши бракове със насилие и др. и трябва да съм доволна че децата ми имат дом , покрив над главата и баща който ги обича.Защо тогава се чувствам като в капан .Никога не съм била егоистка,винаги нуждите на другите са били преди моите.Защо се промених - на моменти ми се иска  всичко да е по старому -да си заровя главата в пясъка и да се преструвам ,.е всичко е наред, да си живея в измисления свят.Но искам повече за себе си.Знам че може да сгреша ,страх ме е ,че може да остарея самотна и без дом ,без децата ми да ме уважават.Най големият ми кошмар е ,че съм се провалила в оцеляването  след като съм го напуснала и той ме прибира обратно с думите -" казах ли ти" .
А упрека в очите на децата ми - ще го преживея ли .Искам да се боря за себе си, колкото и да е егоистично, каквото и да ми струва .

Все едно виждам себе си, аз съм зодия Везни.
tener, на 38 години си - чудна възраст, млада и силна, за да започнеш
промяна и достатъчно зряла, за да поискаш съвет. Чети много внимателно,
което е написано тук, страхотна подкрепа, нужно е само да я осмислиш.
Защо смяташ, че не можеш да направиш това, което другите могат?
Колкото до щастието newsm78 За мен щастието е да не живеем
заедно със зълвата Стрелец.

# 58
  • Варна
Кое не ми харесва.Не бях конкретизирала нещата до сега - но ето -интригант-обича да се намесва в живота на другите-особено жени-сплетничи уж им е приятел а търси изгода от ситуацията;Обича да работи с жени -не че това е лошо-но той го прави за да ги манипулира по- лесно.Използва такива които са уязвими уж с благородната цел да им помага но винаги в негова полза.;Не харесвам чувството му за хумор- шегите му са солени дори бих казала жестоки , уронват достойндството и т н.Злобен е не може да понася да загуби ако не си с него значи си против него.Тези които не мислят като него  не са прави.Не търпи различно мнение.Обича показността, парвенющината,  - това ми идва на ум на първо четене.Той знае че не съм го харесвала като се оженихме - беше ме пречупил - играех му по свирката послушна ,важно е да изпълняваш каквото каже без право на въпроси.Ако задаваш въпроси  го обиждаш с недоверието си.Плаща огромни сметки за телефон същевременно аз трябва да пестя заради кризата не го правя по принуда напротив; и изобщо такива неща - не съм дребнава но ми писва.Сигурно има и друго но това ми дойде на ум на първо четене.Далеч съм от мисълта че аз не го дразня напротив съвсем различни сме като характери - аз съм везна  а той стрелец.
Можеш ли да изброиш също толкова неща, които харесваш у него? Или поне половината? Ако не можеш, то ти не го обичаш и не го уважаваш. Е, тогава защо ти е да търпиш каквото и да е и колкото и да е, за да се разведеш? Да предприемеш стъпки за развод винаги е страшно, последствията никога не са само положителни, но ти знаеш, че само това би било честно спрямо теб, че и за тези около теб, включително и съпруга ти. Отговри си на един въпрос - ако имаше добри доходи, работа, която те удовлетворява, твой си дом, щеше ли да останеш с този мъж? Страх те е не да го напуснеш, а от това, че не си наясно как ще си уредиш живота след това. И това е съвсем нормално,и мен ме беше страх, но се справих, макар че не ми беше лесно. И аз съм зодия Везни, но това едва ли има нещо общо. Успех!

# 59
И аз мисля че бракът ти няма никакво бъдеще
Живеем един живот нетрябва да го пропиляваме .Ти си млада ще се справиш
По смело и напред

Общи условия

Активация на акаунт