Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 120
  • 441
  •   1
Отговори
# 240
  • Враца
Цитат
А и при нас колкото и големи и късно да се родят, задължително ще ги поставят в кувьоз, така че задължително ми трябва неонтология. Та така началото на октомври отивам в аг-то за сърфактанти и после каквото сабя покаже. Ами това е, мисля,ч е бях изчерпателна Simple Smile.
Съветвам те да се насочиш към София, в Токуда или в Майчин дом (освен, ако вече не си де). И не искам да звуча тлкова крайна в изказването си, но от избора на добра клиника зависи понякога живота на децата ти (особенно когато бебетата са 3 и недай си Боже се родят под 1500). Знам, че си наясно със всичко това, но аз да си кажа   bouquet Hug. За мен избора на болница се свеждаше до избора на неонатология - родих в Токуда. 

# 241
  • Някъде там...
Инжекция за дробчетата ми сложиха за всеки случай в 32 г.с. Не бях тръгнала да раждам, но бях с доста подготвителни контракции и едри бебета и се презастраховахме. Купих си инжекцията Флостерон, струваше 2-3 лв ако добре си спомням и ми я сложи анестезиолога, който ми беше на раждането. Каза, че ако тръгна да раждам преди 35 г.с. ще ми сложат още, ако подмина тази седмица, няма да има нужда.
Мегисан, наистина е добре да се насочиш към София. Моя приятелка с тризнаци я приеха за наблюдение в болницата около месец преди планираното секцио, роди в 36 г.с. бебета с тегло 2200, 2000 и 1750. И трите бяха в кувьози, кое повече, кое по-малко време. Изкара почти месец (без 5 дни) в болницата с тях докато ги изпишат. Чакаха най-малкия юнак да стане 2 кг. Беше в 1 АГ Света София, но ако бебетата бяха тръгнали по-рано вероятно щеше да се насочи към Майчин дом или Токуда.

# 242
  • Русе
Знам, че всички препоръчвате София, но твърдо знам, че няма да отида там. Да ме извиняват софиянци, но не съм фен на столицата и не искам да ходя там. Вярно, че в Русе има много проблеми, но неонтология имаме и то не лоша. Инжекции слагат още 27 седмица, не чакат повече, дори и за случаи, които имат съмнения, че може да стане нещо. Слагат 3-4 инжекции. А иначе и тук искат да ме приемат даже може би още инжекциите, като слагат, но ще видим все пак. За съжаление в Русе се раждат достатъчно малки бебета, грижите, които получават са на много добро ниво, поне от там няма оплаквания. Ако нещо все пак стане, варианта ми е Плевен Медицинска академия, така съм решила засега. А и лекаря, на който имам доверие и не е от Русе, каза, че тук ще получа необходимите грижи. А и в Русе само за тази година ще бъдем третата и четвърта тройка тризнаци Simple Smile. Дано да съм права и да имаме късмет.

# 243
Мегисан за Плевен имаме хубава неонатология завеждащ отделение Росманова е много добър специалист ама тризнаци в Плевен има само 2 тройки на 1,5 г и 6 м и двете са раждани в София ти си решаваш  Hug

# 244
  • Русе
Мегисан за Плевен имаме хубава неонатология завеждащ отделение Росманова е много добър специалист ама тризнаци в Плевен има само 2 тройки на 1,5 г и 6 м и двете са раждани в София ти си решаваш  Hug

Това къде е, в Медицинска академия ли? Знам,че вашите са раждани в София в Майчин дом. Нашите и двете тройки за тази година са си родени в Русе, и двете са след инвитро в София Simple Smile. И това също накланя малко везните.

# 245
Здравейте двойни и тройни мамчета,
Минавам да отчета, че при мен си остава секцио за другия четвъртък - 24.09. - средата на 38 седмица. Бебките са добре, седалищно са, уж били достатъчно големи, но ще я видим тази работа - все се притеснявам, защото едната мома върви по-малка от начало. Надявам се всичко да е наред. Страх ме е от секциото, ама ще стискам зъби.

Мегисан, аз съм родом от Русе, живея 15 години в София, обичам и уважавам родния си град, но бих те посъветвала да не се предоверяваш на специалистите и условията в Русе. Попадала съм в друг форум на близнашка майка, която се прехвърли от Русе в Плевен, защото имаше някакви проблеми. Аз лично, издърпах майка си да започне хемодиализа в Токуда, защото условията и отношението в Русе бяха много лоши. Стискам палци всичко все пак да е наред  Peace!

Поздрави на всички! Надявам се днес или най-късно през уикенда Чоко да си прибере девойките вкъщи!

# 246
Аз да се намеся и съвсем деликатно да ви предупредя, че понякога доброжелателството също може да навреди! Навремето бях избрала Втора градска за раждането, всички ме уверяваха, че трябва да се закотвя пред Майчин дом и там е мястото за мен, родих по никоето време във Втора градска и не съжалявам за избора си Peace Така че нека Meggysan прецени сама! Все пак това са нейните дечица и със сигурност тя е изчела всички "за" и "против" и в крайна сметка нейното собствено спокойствие и увереност са от голямо значение! Ако тя е решила, коя е нейната болница и има доверие на персонала, значи така е правилно! Дори и да си мислите, че го правите за добро, всъщност е възможно да я карате да се чувства тревожна и несигурна, а никой не иска това! Нека не се увличаме в агитациите - разумни хора сме, всеки се информира и накрая преценява сам Peace Вярвам, че ме разбрахте и пак казвам - убедена съм в добрите ви намерения!

# 247
Мегисан, моите тризнаци са вече на три месеца и половина живи и здрави без никакви проблеми макар че се родиха много малки 1300гр, 1250гр и 1000гр и то благодарения на д-р Дяволов и д-р Марков  които ги извадиха в 31 седмица и целия екип на интензивното отделение на неонатологията в Майчин дом София и на доц Слънчева. Тези ижекции Флостерон дето ги бият са ала бала мила важно е колко са зрели дробчетата на децата и килограмите нямат значение, най голямата 1300 гр беше най дълго в интензивното и беше на апарат с пневмония и така нататък сега е много хубаво и здраво бебе пак ти казвам благодарение на грижите на СПЕЦИАЛИСТИ, въпреки че ми биха Флостерон два курса в 26 седмица и в 30 седмица и от 26 седмица лежах в майчин дом. защото в нашия ГРАД и болница има само един кувьоз, а пък за Плевен за Росманов И Росманова просто не ми се говори те са едни печалбари но всеки сам си знае най добре. Успешна бременост, ако искаш да питаш нещо аз съм на разположение

# 248
Noraishkova, наближава и твоята среща с бебенцата! Не се притеснявай, всичко ще бъде наред Hug! Твоите момиченца ще са в 38 седмица, как ще са малки?!? Ето, и мен ме беше толкова страх от секциото, а сега месец и малко по- късно не се и сещам за него, все едно не съм раждала толкова скоро! Мисли си за това, което ви очаква след раждането- много гушкане, разходки, мили моменти с батковците, и така  Hug!

# 249
noraishkova желая ти леко секцио,бързо възстановяване и много радост с момите !
Нормално е да се притесняваш,но скоро всичко ще е наред!

# 250
Здравейте и от мен момичета мен ме пуснаха от болницата за сега няма нужда да лежа мога и вкъщи да си лежа,на 26.09 ще постъпя отново и ще правиме операцията най вероятно на 27.09 или на 28.09.Иначе бебките са добре и аз също като изключиме че вече ми е много тежко.Добре дошли на новите мамчета леко бременеене.

# 251
Креми, приемам забележката, права си, Мегисан, както и всяка майка сама решава, кое е най-доброто за нея и за бебенцата  Peace
Тук е моментът да отбележа, че една от причините да харесвам форума е, че получаваш различни независими гледни точки, позиции, опитности и сам решаваш накрая, без ангажимент да се съобразяваш или обяснваш в последствие за решението си  Peace.

slavina_S, как си мина месец и повече - надявам се, че сте добре и пълната къща е още по-задружна с новите членове , пиши как сте, как се оправяте (или да четем вече в Близнашката тема Simple Smile). Благодаря за куража на теб, и на malinkap - наистина не мога да се позная, но обещавам да се стегна.

baby_one, и тук да кажам че се радвам, че си у дома при синчето и в по-благоприятна обстановка. Стискам палци и на теб, че по това време ще съм още в болницата - всичко да мине благополучно и леко  Hug.

Очаквам хубави новини от Чоко - дано да са ги изписали и затова да не смогва да пише.

# 252
  • Близо до София
assya_g  Hug

Чоко, чакаме новини от теб, дано скоро сте си комплект в къщи  bouquet  bouquet

noraishkova , baby_one успех момичета, то не останало много до срещата с бебоците  bouquet

Магисан, ти сама прецени кое е най-добро за теб и бебетата, ние ще те подкрепим,  Hug

# 253
noraishkova, браво, а виж докъде изкара с двойния корем!  Hug Не ти правя още други пожелания, че има време  Wink
А че едната мома върви по-малка е съвсем в реда на нещата. При нас от самото начало та и досега все си е така  Simple Smile

baby_one
, радвам се, че са те пуснали вкъщи.  Сигурно си е друго у дома Simple Smile

За тези, които знаят английски и им се чете попаднах на този линк с информация за бремеността с близнаци по седмици от зачеването до раждането - промените при мама и бебетата, а също така и съвети и рецепти за пълноценно хранене за трима  Simple Smile (в края на всяка статия е линка към следващите седмици)

http://www.divinecaroline.com/31790/31475/

# 254
Здравейте момичета!!!

Добре дошли на новите мами!!!!
 Аз отдавна май не съм се отчитала,ама нещо ме смързява май напоследък.

noraishkova как успя да искараш до тези седмици Shocked .Браво Браво Peace и стискам палци всичко да мине добре!
  baby_one и от мене стиснати палчета. И на мен вече много ми тежи корема!!

Аз да дам отчет. Бях на ФМ. Всичко е наред,само дето крачето на моята беба хе се вижда вече толкова надолу е слезнала и вече нищо не могат да ми кажат. Всеки ден се моля да е грешна диагнозата за кривото краче Praynig.
  И понеже госпожицата така и не се обърна секциото няма да ми се размине.Вече имам и дата 21.10,но док мисли,че няма да успея да изкарам до тогава....
  А корема вече така ми тежи.Преходите са ми доста трудни... и вместо удоволствие разходките май стават мъка..,.,. Grinning А то много време има.
  Вий как се справяте с ходенето и домашната работа?  Добре,че мама пристига другата седмица на помощ Crazy

Общи условия

Активация на акаунт