Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 434
  • 377
  •   1
Отговори
# 195
  • Plovdiv->Toronto
Кларетке ма, какви ги говориш  Rolling Eyes,
за китайски инструменти аз само мога да си мечтая, работя с подръчни боклуци ако не си забелязала  Crossing Arms  Joy ... Всичко е толкова непрофесионално, та чак опасно, щом го довърша и го мятам в боклука да не ми види някой резила  Shocked.
Мерси смехурка  Grinning !
 Joy ох, Дими ме довърши вече !

# 196
  • ВАРНА морето сините вълни
добър вечер и аз се надявам скоро да притежавам комплекта за цветя на Уилтън с помоща на Рая  Laughing
да ви покажа първата си торта с пандишпанови блатове по рецептата на Антоан   bouquet за което много и благодаря -блатовете станаха страхотни а досега  все се притеснявах да ги правя гледах също и клипчетата на Албенчето -те също много ми помогнаха като за първа торта от този тип съм доволна другия път още по-добра

благодаря на всички за помоща и съветите
и мисля че най-добрия и истински курс е тук при вас  Peace

# 197
# 198
Добър вечер, факири!

Чета ви редовно. Не пиша - пълен лаик съм в сладкарството. Уча се от няколко месеца.
Позволих си да нахлуя с молба - предстои първият рожден ден на дъщеря ми и търся шаблон за ЕДИНИЦА. Големината е без значение. Рових в дадените линкове, търсих и с ключови думи - без успех.
Ще съм благодарна на насоки.

Спокойна вечер.

# 199
Само, да отбележа, че аматьорските торти тук са в пъти по-добри от тези на повечето сладкарници в страната.

Опитвам се и тях да разбера, аз съм организирала курс с лектор от чужбина и знам, че има доста разходи - самолетен билет, нощувки, хонорар, преводач, наем на помещение, материалите, обяд... Не е лесно, но и трябва да е ясно към кого е насочен и какво се цели. В Англия и САЩ правенето на торти в домашни условия е бизнес, които се цени и уважава, не се гледа с насмешка и пренебрежение.

Слагам точка и няма да коментирам.

# 200
Здравейте и от мен!Отдавна не съм писала , но нямах и нищо за показване.По повод на оформилата се дискусия  - шапка ви свалям "аматьорки" такива newsm20 Видях много хубави торти , включително и от предизвикателството - разкошни бяха всички.
Пепи - на твоите кошници никога няма да им се нагледам. Peace
Antoan2006 - буквално приказни торти , особено втората. Peace
Дими - тоя пън е като истински , все едно чака да влезе в камината.  bouquet
Patriyani - и ти си признай от кой детски магазин купи това куфарче - супер е.
И Little Sweet Didka беше показала много весела детска торта - да й е живо и здраво детенцето със закъснение!И Bubolinkata пак е показала големи красоти!Не мога да не отбележа и чантата на Eli C - аз като я видях в началото помислих че е истинска , а не торта.
И накрая да си покажа двете торти - жълтата е по повод рожденния ден на майка ми , а втората е без повод или по-точно за едни приятели които ни идваха на гости.Маргаритките за първата торта ги правих с комплект поръчан от въпросния магазин на Кадемлия - явно съм изкарала голям късмет след като ми ги изпратиха  ooooh!.Поръчах си ги по скайпа , защото не исках да занимавам никого.Както и да е.Жалко че се отнасят така - те ще загубят!

Приятна вечер на всички!  bouquet

# 201
Дими, във вторник се прибрах и си бях направила голям график за сряда. свършихме си всичко със Симонетката и за награда си бяхме оставили посещението в двата магазина. Така че, театъра беше някъде към 14.30 -14.45 часа.
Само че екшън не е имало. Скандали също. Разговорът беше проведен любезно, без повишаване на тон. Не сме се карали на висок глас. Даже се усмихнахме любезно един на друг. това, че гласчетата ни "притреперваха", не значи че сме  репетирали "горно ДО".
Я, ако може някой да ми даде ДИРЕКТЕН линк към чантата на Ели. Щото регистрация си имам, ама се загубих из тортите!!! Ако обичате!!! Моля!!! ... ВЕДНАГА! baby_neutral

Кристофер - Ти ме уби! Шаблон, значи....  newsm78 . Мога да помогна със АКЪЛ! 1. Отваряш си една празна  WORD страница.
2. Минаваш на latinica и написваш цифрата "1"
3. след това от шрифтовете си избираш този, който ти харесва. Променяш размера на 200-300-400, или колкото там ти хареса и си принтираш.

Ако не стане, пробвай нещо такова:
http://bglog.net/ClientFiles/07c78bdc-6809-412b-9140-766d9c76ac21/cifra1.jpg
ТУК ги има всички цифри с балони:
ТОВА е линк към сайт за трансфер. Има различни шрифтове. Можеш да принтираш.
А ТОВА е една елементарна за сваляне и използване програма, с която ти сама решаваш на колко страници да принтираш картината.
Единицата е най-елементарна. Опитай да си направиш кройка от вестник. Кълцай и оформяй докато ти хареса!
Успех!
БРАВО!!! 6 ПОСТА ДОКАТО СЕ ИЗКАЖА!!!

# 202
Я, ако може някой да ми даде ДИРЕКТЕН линк към чантата на Ели. Щото регистрация си имам, ама се загубих из тортите!!! Ако обичате!!! Моля!!! ... ВЕДНАГА! baby_neutral

http://www.cakecentral.com/cake-photo_1445046.html

# 203
van444eto, благодаря сърдечно.

разгледах, видях, избрах.

# 204
Здравейте! Hug След няколко дни безнетна бях като болна. А вие сте почнали нова тема, че и сте я преполовили. Няма да коментирам всички торти , защото са много. За всички  "аматьори"  newsm51 Ето тортата за моя порастнал рожденник. Покритието е марципан Варна. По принцип не го харесвам на вкус, но нямах възможност за друго. Важното е, че рожденника я хареса. Има и разрез ако искате ще го пусна.

# 205
Само да добавя, че замених количеството вода в рецептата с мляко. Получи се добър резултат.

# 206
  • Vaudreuil Canada
Добър вечер, факири!

Чета ви редовно. Не пиша - пълен лаик съм в сладкарството. Уча се от няколко месеца.
Позволих си да нахлуя с молба - предстои първият рожден ден на дъщеря ми и търся шаблон за ЕДИНИЦА. Големината е без значение. Рових в дадените линкове, търсих и с ключови думи - без успех.
Ще съм благодарна на насоки.

Спокойна вечер.

Ето ти една схема как от стандартни форми да си направиш число

# 207
Smehurko - БлагодарЪ! Гласувах.  newsm80
Ели newsm58 ............  Simple Smile
6estja - Честит ти пораснал рожденник! Да ти е жив и здрав. Много ефектна торта си му направила!

# 208
  • София
И аз глсувах, Ели!

И по повод обувките - едни бебешки буйки са ми в главата и ме мога да измисля как, аджеба, се залепя подметката за горната част на обувчицата  newsm78 Идеи? (мисля да ги правя с готовата ММ, но ако не щат да съхнат - ще бъркам тестото на Нелка)

По повод бизнесмените от Кадемлия - 'ми толкова могат хорицата... Twisted Evil
Тооо - професионалния курс го изпуснАхме, ама дали не е време да се замислим за един втори Семинар, питам аз??????
Или поне да си правим от време на време срещи на местно ниво. Напоследък си мисля дали не бихме могли да се организираме да си намерим място ,където не само да пием кафе и да бърборим, но и да пробваме едно-друго (предимно декорация)... веднъж месечно приемрно? Да се заинтерсуваме от помещение, което да наемаме - в някое читалище или кафене или... знам ли? Има много варианти, стига да има интерес към подобни срещи, на които всеки ще е добре дошъл и ще си говорим за торти Simple Smile Какво мислите за такава идея?

И последно - попаднах на склад за хартиени изделия, където предлагат и подложки за торти и кутии. Попитах само за подложките, които ми попаднаха пред погледа - златистите, къдрави, размери Ф30 и Ф20. Цената за 100 бр. беше съответно 22 и 15 лв. Складът е в Зона Б-18, бл. 10 - на гърба на блока - успоредно с цветната борса на пазара Д. Петков. В работно време ще разпитам за целия асортимент и цени.

# 209
Van444eto, благодаря ти. В момента това е най-гледаното филмче за тази възраст. Децата са пощурели по него. Искам да ти кажа, че откакто пробвах твоето шоколадово тесто "работя" само с него. Само този път нямах възможност да го направя. Но е крайно време и аз да посетя складовете(май)   bouquet

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 00:13 от 6estja

Общи условия

Активация на акаунт