Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 296
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Orhid,искрено се надявам да се възстановите възможно най-бързо!!!

# 556
Рокси не съм чувала затози препарат.Дано някой се включи.
Мимичета имам питане.Казаха ми че в Централни хали - София има щант, на който се продават неща за нагрявки при травми.Много удобни за нашите деца, така че да заменим нагрявките с парафин.Става за домашн условия, вечер се вари, като изстине някаква част се прегъва, почва да загрява прави се нагрявката преди упражненията.Аз го видях, много е удобно, не знам точното наименование.Леле стана дълго и  не много ясно.Въпроса ми е някой купувал ли си е някой оттам или има ли път натам,поне да знам на каква цена са.

# 557
Рокси, попитай майчетата от Тази тема, преди години, при тяхното заболяване им се полагаше по здравна каса Нивалин.

# 558
Бебоче,името му е ТЕРМОСОЛ,пиши в Гугъл и ще ти излезе,води се термовъзглавница.Аз лично,бих си купила ей такива две,за всеки крак по една Grinning:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=6135

# 559
Ние преди време ползвахме тремогелчета,загрявах ги на мокровълновата преди гимнастика и стояхме около 20-30 мин.с тях на крачетата.Те бяха от аптеката.Утре трябва да вземем ортезите,нямам търпение....дано помогнат!

# 560
Благодаря ви момичета, но това което съм виждала е като наколенник и като за китка- омотава се.И на нас точно там са ни проблемите.Имам и даден телефон, но никой не отговаря.За това питах и вас.Весели празници

# 561
  • Stuck in a moment
По колко пъти на ден децата с ДЦП трябва да правят упражнения, има ли някаква норма или зависи от степента на засегнатост?
Сега по празниците аз се поотпуснах и някои дни пропускаме, да не кажа цяла седмица, но принципно ме интересува това.

Бебоче, намерих твой постинг от 2008 г., където пишеш, че упражненията на Войта можело да отключват епилепсия...Сега не мога да дам линк, но ще кажеш ли, откъде тази информация....?

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 23:26 от l'etrangere

# 562
  • густо майна Филибето
Прегръдки за всички мъничета и силните им майчета Hug
ивмилева, много се радвам за твоето детенце, след година най-късно ще чакаме да се похвалиш, че ходи!
l'etrangere, когато започнахме рехабилитация, невроложката ни каза, че се правят 4 пъти на ден. Тогава ми се стори немислимо, но след години, когато прочетох книгата на Доман за лечение на ДЦП, също и някои статии за СИД, се оказа, че точно това е начина - чести повторения, за да "запамети" мозъка правилното движение или стимулация. Иначе не съм сигурна, че се случва кой знае какво.

# 563
Олеее, 4 пъти на ден......... това ми се струва прекалено много  Shocked Аз като си отделя половин час на ден и се чувствам удовлетворена от себе си  Laughing Нямам думи.........

# 564
  • варна
 Войтата наистина 4 пъти на ден се правеше.  Иначе другата рехабилитация никой не  е казвал че 4пъти трябва. И ние сме имали паузи без да посещаваме рехабилитация ,но игрите ни вкъщи са били все насочени в правилна посока.
 Аз в момента правя някакъв вид рехабилитация почти непрекъснато - във всеки един момент го намествам в правилна позиция, така че да насърчавам полезното движение и да намалява спастиката на краката ,да изправи гърба и т.н. Признавам че крада занаят от всички рехабилитатори при които сме били и от клипове в нета също.

Като играе ,играе с подходящи играчки за моторика на ръцете ,докато слуша музика използвам да го задържа прав, че го болят краката, но тогава по-малко се замисля. Като го взема в мен, веднага намествам краката да стъпят правилно, и постепенно отпускам глезените.
   Изобщо почти непрестанно е с някакво въздействие, може би вече ми се е изкривило съзнанието Mr. Green но мисля че това е добър подход, защото не го усеща много.

# 565
  • густо майна Филибето
Да, Войта имах предвид като рехабилитация. Но сензорните стимулации, а много от хората с ДЦП имат и сензорни проблеми, също се правят дори не 4 пъти, а през два часа.

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 10:14 от Ljuboznatelna

# 566
  • София
Като става дума за рехабилитация, много бих искала да се ограмотя повече за упражненията и правилното позициониране по Бобат. Много малко клипчета намерих в нета. Ако някой е намерил, вкл. книги, описание на английски, моля да сподели.

Весело изкарване на празника и много здраве и щастие през Новата година! Hug

# 567
Весело посрещане на 2011г !
Посрещне те я с радост, изживей те я с любов, изпрате те я с успехи !
Късметът и здравето да бъдат наша сянка /или постоянни гости в домовете ни.  Simple Smile Nature Snowman  Close-mas:

# 568
Честита 2011 година,момичета,здраве и късмет в повече да е тази година,да се хвалим с постижения!
Гимнастиките трябва по-честичко да се употребяват,на кой колкото му е възможно.Моето дете се изморява доста,с рехабилитаторката ни играе час и малко по обед,после спи,като стане хапва и играе с мен,колко мога повече,защото аз немога като нея.Първо разтягане,клякания,катерене на шведската(нашата ни е малка вече),упражнения за ставане от легнало положение,поклони за гръб,пълзене,ходене на успоредка,настрани,с проходилка,м/у всичко това има и много други,падане,ориентиране в пространството.Всичко това е зверско,но без него щяхме да сме като растение.Като виждам с каква мъка се учи всяко едно движение...Сега и с ортезите плаче като го изправя,надявам се да свикнем скоро,защото е по-стабилен с тях.Със всичко се свиква в този живот уви...

# 569
  • варна
 Честита нова година и от нас! cheers Tada
 Много здрави да са ни дечицата през тази година ,да им е лека и успешна рехабилитацията. jump running
 На нас си пожелавам Боян да проходи отново, за да може да "играе с дечицата", за което постоянно ми повтаря. dancing 1swing
 Пожелавам същото и на всички  деца в темата ,които го очакват Hug

Общи условия

Активация на акаунт