Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 292
  • 758
  •   1
Отговори
# 570

Бебоче, намерих твой постинг от 2008 г., където пишеш, че упражненията на Войта можело да отключват епилепсия...Сега не мога да дам линк, но ще кажеш ли, откъде тази информация....?
В първите месеци след раждането е правила гърчове прилаган е Войта и никой не е лекувал епилепсията.Когато сменихме невролога той ни каза.Съответно сменихме рехабилитаторката и новата го потвърди. Правихме само Бобат и детето и аз се чувствахме добре. Боже какви времена бяха.Ама оцеляхме. Hug

# 571
  • Stuck in a moment
Благодаря, много ценна информация!Пък и щом рехабилитатор и невролог са ви казали...

Явно всяко дете се повлиява различно от рехабилитацията , при нас един път на ден е дал много добри разултати, но сега ще почнем и сутрешна рехабилитация, а следобед ще прави смен Simple Smile Просто се озорва и и идва в повече, досадно и става, но какво да се прави Simple Smile
Мерси на всички, които споделиха как са организирали нещата!

# 572
Здравейте майчета!
Отскоро живеем в София с моята дъщеря,която е с детска церебрална парализа.Искам да ви помоля да ме насочите към  опитен рехабилитатор,който се е занимавал с такива дечица и работи частно.Ще ви бъда благодарна ако ми дадете някакви координати.Желая много здраве и успех на всички!

# 573
Iskam da saoptam che ABR pregledi shte ima na 24, 25 i 26 mart.

Pozdravi.

# 574
Здравейте момичета,искам да ви попитам някоя от вас кандидатствала ли е по някоя от прогамите за личен асистент,има ли от вас ползващи се.Аз кандидатсвах сега по една програма в общината,ако можете проверете и вие.Аз лично,ако не ми беше казал някой нямаше да знам,че освен в социалните,и в общините има такива програми с европейски пари.

# 575
  • густо майна Филибето
Аз кандидатствах по общинската и сме одобрени , 140 часа месечно. И на мен ако не бяха ми се обадили, нямаше как да разбера Confused Ти, доколкото разбирам, си за втория етап, който започва през март? В Пловдив са одобрени почти всички, но часовете са различни, започват от 160 до към 40-50.
Има една тема Програмата "Личен асистент" , там момичетата пишат , когато има нещо такова, записах се вече да я следя.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 08:30 от Ljuboznatelna

# 576
Да,за вторият етап сме,първият незнаех.Надявам се и нас да одобрат.Аз неможах да се регистрирам в бюрото по труда,просто сега е една голяма драма там,с дни се чака,но и без това подадох документи.Надявам се да звъннат сега...

# 577
  • варна
 Ивмилева,беше писала,че вървите из къщи с проходилка-какъв вид е и откъде я взехте?
 Боян минеалата година проходи с един обикновен уолкър, но сега му е много нисък и не става.
 Замислям се да търся специализирана проходилка. Харесах един вид ,моля ако някой ползва подобна да сподели отзиви и откъде и за колко е купена.
http://www.r82.com/Crocodile---Flash.asp?objectid=A448ED1C2D2F44 … contentsection.dk
 И също от социалните какво се полага и възможно ли е от тях да се вземе нещо подобно ,дори да е втора ръка. Аз видях в една наредба че се полагат само 72лв?  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 19:05 от orhid

# 578
И аз се присъединявам кам питането на orhid.Аз все още издирвам проходилка за Мони.

# 579
Проходилката е за възрастни(тя се регулира на височина),72лв.се отпускат от социалните,но тя е от най-леките,аз понеже нямах представа,че са различни,пратих мъжа ми с протокола,дакли му тази,иначе щяхме да си доплатиме и да вземем по-тежка.Тъй като баща ми я преправи с железа,за да не е толкова лека иначе политаме напред и неможем да я бутаме спокойне,все сме на страх,така че ви съветвам да купите по-скъпа и стабилна пък държавата ще ви върне 72лв.Трябва да вземете направление за ортопед и той(с ТЕЛК-а)ви издава протокол,примерно за проходилка и ортоп.обувки,поне при нас е така,като го подпечатате,отивате в социалните подавате нужните документи(непомня вече точно какви) и след 10 дни си взимате бележките за обувки и проходилка.Само да ви кажа,че имате един месец срок в който може пръво да вземете проходилката и после като представите док.от социалните да ви върнат парите,така беше при нас,но с фирми,които работят така.Дано съм ви била полезна...

# 580
Орхид моя син също буташе уолкър но му стана малък и моя мъж го взе и го разглоби горе в дръжката и сложи две тръби от двете страни и стана по висок запоявал е незнам какво е правил но стана му високо до кръсчето!Съжалявам че не мога да го покажа дадох го на друго дете с проблем да го ползва!

# 581
  • варна
 Ясно, то и ние бихме преправили нещо ,но точно този нашия не става да се преправя .
 Благодаря за информацията на всички които писаха Peace

# 582
# 583
  • София
За много години мили майчета и страхотни дечица!
Пожелавам ви здраве, щастие, много късмет и повече успехи на малките съкровища!!
Да имате радости и реализирани мечти, да са по-малко сълзите и ако все пак ги има то нека са от щастие!!!

Хиляди целувки от мама Надя и Мимозка!!!

# 584
Орхид нашия уолкър беше такъв:
http://shop.danet.bg/userfiles/productimages/large/product_5764.jpg
и отстрани се удължи с едни тръби и стана!

Общи условия

Активация на акаунт