Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 262
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ema-диди, а добавяли ли сте някаква тежест към него?

Момичета, искам да ви питам за ефективни упражнения за изправяне на гръбчето при седеж. Самуил вече се изправя, дори прави по 2-3 крачки в креватчето настрани, за да стигне до нещо, но е приведен напред, а при седежа е още по-прегърбен.

Искам също да попитам за по-малките дечица  (преди 1г. и половина) ползвахте ли някакви обувки за прохождане и какви, според мен му е рано за ортопедични newsm78. Засега стъпва на цял крак.

# 586
annie13 не сме слагали тежести,но да ти кажа като я направихме по висока стана и по-нестабилна,но аз го държах сина ми на каишки,а той си буташе!

# 587
Здравейте на всички.
Аз отдавна не съм писала, така че с 2 думи ще разкажа: Синът ми Илиян е на 2г. 6 м. с хидроцефалия, епилепсия и ДЦП. Не седи, не хваща с ръце и не следи с очи играчки или предмети.
Прочетох поста на мамето, дето пита за обувки и проходилки и се наканих и аз да питам - при кой ортопед в Горна баня е най-добре да отида за преглед, взехме си направление, а като малък го водих при Стефанов и той каза като тръгне да става, да се изправя да го заведа пак. Дали ще е добре пак при него да отида?
На майката, която пита за рехабилитатор за София - ако може да дойде в центъра за деца с проблеми в развитието в бл. 11 в Студентски град за преглед, може да и изготвят програма за рехабилитация в къщи, да работи сама и да ходи за консултации или като нас да посещава редовно центъра, където има всякакви специалисти - кинезитерапевт, логопед, ерго-терапевт, монтесори и др. Аз водя малкия от 1 г. 2 м. вече и виждам голяма промяна, много съм доволна. Ако някой иска може на лични да му дам повече инфо.
Понеже пописах доста ще приключвам да не прекалявам.
Целувки на всички!

# 588
аnnie 13, моят син (и той Самуил) и досега стои много прегърбен - по-скоро вече му е лош навик, не че не може. Лазенето е добра терапия за това, или когато стои да притискаш отзад гръбчето малко над опашката и той ще го изправи. Моят син се изгърбва, защото седи на "опашка", а не на дупето - забележи дали и при вас не е така. Аз го научих и му казвам "Седни на дупе" и той оправя седежа за 3 сек., след което отново се отпуска. И изобщо на мене ми казаха да не го оставям така - да е облегнат примерно на твърда облегалка, за да премахнем този лош навик.

За проходилката - с уолкър не можахме, защото вече беше висок за такъв, а и много го е страх. Една майка от форума ни даде специална проходилка за ДЦП (която после предадохме нататък), но и към нея не прояви интерес, защото габаритите им са много големи и той на практика не можеше да ходи и да пипа по шкафовете Simple Smile Така че и досега продължаваме да се водим за 1 ръчичка. Имаме една детска количка за играчки, която сме натоварили, но него го е страх и с нея. Та с това искам да кажа да помислите и да изпробвате и прецените - да не си вземете проходилка, която после да не се ползва...

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 22:28 от Надето77

# 589
  • София
Наде, много благодаря за полезните съвети и целувки за адаша  Hug. За сядането винаги го слагам на дупе, ако е  в поза на конче много по-добре изправя гръбчето. Правим упражнения, дано има ефект.  Засега е доста нестабилен в стъпчиците, най-добре се справя на пръчките на леглото. Има още време до бутането на уокър или нещо друго, но вашите мнения, като минали по този път са много ценни.

# 590
Мами, да питам - някой да има малък вертикализатор, който не ползва, да продава втора употреба??? - много ми трябва за малкия.
Предварително благодаря за всякаква информация.

# 591
  • Варна
annie13,когато седи в количката или в столчето сигурно пак седи на опашката си-можеш да сложиш отзад на таза  хавлийка или тънко одеалце за да му пречи да се прегърбва ,а със времето ще свикне да стои изправен.Ние също седяхме буквално на гърба си но вече не е така. Peace

# 592
Здравейте,
днес говорих с една майчица със син с ДЦП, която трябва да купува проходилка - детето е около 1 м. Та си помислих, ако на някой му е станала малка проходилката, да ми пише на лични, ще ги свържа  Peace

# 593
Здравейте, извинете ме за нахлуването в темата ви. Малкия ми син отключи епилепсия след ваксина, която стана Уест след неправилно лечение с радедорм. Вече гърчовете са овладяни от 10 месеца, като правим активна рехабилитация - Войта, кинезитерапия, ходим на логопед и психолог. Детето напредва, но така или иначе сме поне 8 месеца назад от възрастта - в момента сме на 1г. 6м. Наскоро прочетох във вашата тема за кинезиотейпинга, а покрай него - разбрах и за боуен терапията. Въпроса ми е - дали някой от вас е опитвал боуен терапията, или пък е чувал от свой познат. Ясно е, че дали ще помогне, можем да разберем само ако опитаме - въпроса е, да не навреди - в смисъл, да провокира пак гърчове.
Благодаря предварително!

# 594
Здравейте,момичета

Чета темата постоянно и искрено се възхищавам на всички вас.Винаги си поплаквам.Аз сам майка на близнаци на година и 4 месеца,единият от които е с епилепсия и ЦКС.За в момента сме поовладели гърчовете и правим редовно рехабилитация.Имаме и сериозно увреждане на зрителния нерв.Знам,че има очна клиника в Нови Сад,Сърбия,моля ако някой има впечатления от там да ми пише,предварително благодаря.
Моля напишете ми нещо за утеха,знам,че най-добре ме разбирате,вярвам,че всички тези мъки не са напразни Cry.Децата ми се казват Криси и Сашко,Криси е болничкия.
Прегращам ви! Hug

# 595
  • Stuck in a moment
Не е напразно всяко усилие, което полагаш, за да помогнеш на детето си, децата всичко усещат, още в корема на майка си, не се отчайвай!!! Hug
Правете редовно рехабилитацията, тя е много важна.
Съжалявам, че не знам нищо за тази клиника, дано някой даде инфо за там.

# 596
Разбира се,правим рехабилитацията редовно,искам да пробваме и иглотерапия,ако някой има опит моля да сподели. Hug

Прегращам ви

# 597
  • Варна
http://www.demand.org.uk/disability-equipment/wp-content/uploads/floor2.jpgтърся си това чудо.Моля ако някой има и не му трябва или знае откъде мога да купя или да си направя да ми пише.  bouquet

# 598
  • Stuck in a moment
Момичета, някога срещали ли сте негативно отношение към вас и децата си? От познати или непознати хора? От други деца към вашите?
Как преодолявате такъв проблем?

# 599
Какво разбирате под негативно отношение.........? На мен ми се е случвало да ме подмине "познат", ама такъв "познат" с който съм се запознала там някъде си и може би има хора, които не искат да познават хора като мен, ама какво от това......... Или пък съжалителните и не знам как да ги нарека тези погледи също са вид негативно отношение за мен, ама се правя и се опитвам да не ги забелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт