Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 254
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
За операцията под прасеца се слага гипс като чорапче и шината продължава да се носи.до колкото разбрах,като минат операциите ще трябва да спим с шините.
Мони вече се научи да я разкопчава, макар че лепките са доста здрави ,но все още не може да я сваля.Шината я сваляме само за масаж на крачето и смяна на превръзката ,другите упражнения си ги прави с нея.Превръзките си ги сменям аз на всеки 5 дена, а при операцията на адукторите сменяхме всеки ден.
Ljuboznatelna, шината е с дупка за коляното, но за да не се свива крака се поставя така, че дупката да се пада встрани или отзад, по този начин и лепките се падат отзад и на Наталка ще и бъде по-трудно да я сваля.

# 646
  • густо майна Филибето
О, майсторка е тя! Май ще сме с гипс Confused

# 647
Здравейте,
Бих искала да Ви съобщя, че КРО за деца с ДЦП в гр. Банкя, ул. "Шейново" 8, което вече е болница в състава на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД, от 14.03.2011г. отново приема пациенти.
За радост, вече работим и по договор с НЗОК по 7 клинични пътеки, едната от които е КП 240 за деца с ДЦП.
Повече информация за изискванията за прием по клинични пътеки можете да получите на сайта на "СБР-НК" ЕАД: www.rehabilitation.bg.
Очакваме Ви - Вашите (Нашите) деца и Вас!
Вие ни познавате!
Директор на "СБР-НК" ЕАД филиал Банкя:
Д-р Паскалева

# 648
  • варна
 Много добра новина Peace

# 649
Тази вечер гледах репортаж по БТВ за това, че Специализираната болница за лечение на деца с ДЦП на д-р Чавдаров в София не може да приема всички нуждаещи се деца, защото средствата, отпуснати й от здравната каса, са ограничени.
Нашата болница има средства за усвояване за това тримесечие, защото информацията, че вече работим по клинични пътеки, все още не е достигнала до родителите.
Телефоните ни са на сайта на "СБР-НК" ЕАД, който вече посочих: www.rehabilitation.bg (за филиал Банкя).
Възползвайте се от тази възможност!
Стаите ни са изцяло ремонтирани през 2010г., а специалистите, които работят с децата, имат дългогодишен опит в тази област.
Придружителите, при наличие на показания, могат също да бъдат приемани по клинична рехабилитационна пътека.   

# 650
  • Sofia
Мила, работите ли по КП 242?

# 651
Да.
Имаме договор за следните клинични пътеки: 236, 237, 240, 241, 242, 243 и 244.
КП 242 и 243 са за деца до 18-годишна възраст, а всички останали са за деца и възрастни.

# 652
  • Sofia
Благодаря.  Hug КП 242 е до 18-месечна възраст.

# 653
Права сте, разбира се!
Отговорила съм автоматично.

# 654
Момичета,някой ходил ли е в санаториуама в Сандански,да споделите впечатления,много ми се иска да потопя малкия в минералните вани,пък и въздуха е супер!Подходящо е за ДЦП,нали?Видях,че се приема по КП 237,дали има някакво значение?

# 655
  • Sofia
Има значение, не могат да ви лекуват по КП 237 с диагноза ДЦП. Трябва да имат договор за КП 240.

# 656
Ок.Благодаря!

# 657
  • Stuck in a moment
Гледахте ли в Господари не ефира, даваха, че в Св. Наум преувеличили качествата на апаратура , дарена от Българската Коледа.
http://www.gospodari.com/reports/neopravdana-nadezhda
http://www.gospodari.com/reports/neopravdana-nadezhda-2
http://www.gospodari.com/reports/neopravdana-nadezhda-3

# 658
Здравейте ,момичета посещавате ли някои от вас занимания в детска градина,имам в предвид мамите на деца дето немогат да се обслужват сами,логопед,психолог?Аз днес бях до единствената в нашия квартал дето имат група със СОП,определено директорката небеше особено ЗА,но в сряда ще ида с детето при комисията,да видим какво ще кажат.Аз лично им обясних като майка,че искам малко да социализирам детето,че сме наблегнали само на физическия напредък,и би ми било много удобно да посещаваме занимания с логопед,дефектолог и пр.каквото може и предлагат,понякога да постояваме при децата,за да свиква,без да взимаме легло или храна,тъй като групите са пълни,пък и мен до обед ме урежда,да видим какво ще кажат и дали няма да ме отрежат.Директорката намекна,че искала да види детето,т.е. дали не е пълен идиот,за да се разбере дали може да се интегрира,тъй като те ги поемали и подготвяли за предучилищна.Едва ли не,да не им загубя времето с дете дето нищо няма да стане от него!Че,коя майка неиска да го интегрира и детето и да върви напред,пък докъдето стигне-така и казах,замълча си но да видим в сряда,дано да съм останала с грешно впечатление.

# 659
  • София, под Карлсон
Здравейте, мами!
Обръщам се към вас с молба за помощ. Става дума за детенцето на моя много близка приятелка, което е на 3 годинки с ДЦП (хемипареза от дясно), в следствие на преждевременно раждане. Слава Богу тя вече проходи, но почти всички ортопеди казват, че трябва да й се направи операция за удължаване на ахилеса. Големият проблем е, че детето е и с белодробна недостатъчност и не се знае как би му понесла една пълна упойка, а и не всеки лекар тук в БГ се наема с нейния случай именно поради този проблем.
Въпросът ми към вас е дали някой тук е минал операция в Германия? Четох, че най- често се ходи до клиниката в Ашау. Ако има някой с опит, мога ли да помоля за малко повече информация как точно се инициира процеса- трябва ли първо да им се изпратят преведени епикризи, след това да се отиде на преглед и после евентуално операция, има ли начин подобна операция да се поеме от Здр. каса или трябва да търсим пари от друго място? Въобще, всичко, което ви се струва, че би могло да ни даде насока от къде да тръгнем...
Предварително благодаря и желая много здраве и сили на семействата ви!   

Общи условия

Активация на акаунт