Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 232
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Гале не са толкова лоши новините сега трябва много работа,няма да се предаваш!Но не мога да разбера защо Литвиненко се е закелешил като той е невролог,а Чавдаров ортопед вместо да се подържат като лекари и помагат вдигнали носовете,единствено от това ние страдаме,но АЗ си го знам Литвиненко не приема друго мнение!Важното е сега да запазиш самообладание наблягаш на логопед и психолог,правиш си упражненията и ще видиш че ще има резултати!Успех миличка Hug

# 706
Здравейте,
Аз съм майка на недоносено момченце родено в 27 г.с. Сега е на 6 месеца от раждането и освен ехография на фонтанела не са му правени други прегледи за неврологичния статус. От Добрич сме. Искам да ви попитам дали да го водим във Варна или в София и и по-точно при кои лекари?

# 707
  • густо майна Филибето
Любознателна, виж това.
Тези гащички са нещо което можеш да използваш многократно,има и преходни BambinoMio  3+(16кг+) http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1954  Интересни са! Simple Smile

Благодаря ти, за съжаление са само за бебета.

# 708
Tita това, че детето е недоносено не значи непременно, че ще има проблеми. Просто трябва по-внимателно да го следите как се развива - вие и джипито. За твое успокоение може да го заведеш на детски невролог. За съжаление във Варна не мога да ти препоръчам никой.

Имам един въпрос към всички. Чавдаров ни препоръча плуване. Някой знае ли във Варна дали има плуване за деца с ДЦП? Някъде бях чела, че имало в Силистра. И ако има някоя майка, която детето й да е с такава форма на ДЦП - атаксична, моля да ми пише.

# 709
Здравейте, мами! Може ли да ме насочите от къде да си купим детска инвалидна количка втора употреба? На новите цените са изключително високи.  От АСП ни предлагат единствено стандартните за възрастни, но как да сложа в тях  дете 20 килограма и то да се чувства добре. До скоро си ползвахме бебешката, но ни стана прекалено ниска и ще трябва да я сменим, за да си подновим разходките. Благодаря ви предварително.

# 710
  • густо майна Филибето
гала , моето дете е и с атаксия, но децата с ДЦП са толкова различни като състояние.....И хипотония си имаме, която с времето  вече не е толкова силна. И спастика .
На басейн съм водила моята дъщеря, по-точно беше топла вана (мини басейн). Треньорката каза, че не е добре като за начало да се започва направо в басейна, защото водата е студена и спастиката се засилва. Докато се стигне до истинското плуване минава мнооого време, ако изобщо се стигне.  Движението във вода е полезно, но за един час два пъти седмично едва ли е имало особен ефект. Има за деца силно обездвижени. Първото на което учат децата е да задържат въздуха под вода. Моята така и не се научи. Що вода изгълта....

# 711
  • София
Здравейте, бих искала да ви питам някой от вас минавал ли е комисия за отлагане от ваксини и ако да, на какво основание?  Сами е роден 1200 гр. в 28 г.с. и сме с ДЦП. Имахме съмнения за епилепсия в края на миналата година и с бележка от невролог ни отложиха за 6 м. Епилепсията, слава богу, не се потвърди. Сега обаче не знам какво да правим. Не искам да ги слагам засега, Пентаксим категорично ще откажа завинаги (не знам дали мога да се позова на Наредбата, че ваксинация за коклюш изобщо не се прави на недоносени, родени под 1500 гр. ). От друга страна ми се иска да тръгнем на детска в даден момент  Confused. Много ще съм ви благодарна, ако споделите опит.

# 712
Относно въпроса за детска инвалидна колична "на старо" бих искала да Ви предложа следното:
Директор съм на "СБР-НК" ЕАД-филиал Банкя, където е рехабилитационното отделение за деца с ДЦП. Имаме доста бракувани детски инвалидни колички и ако решите можете да дойдете на място да ги огледате. Ако Ви хареса някоя, бих се радвала да я вземете и ползвате.
Може да ме търсите на телефон 99 77 291.

# 713
Относно въпроса за детска инвалидна колична "на старо" бих искала да Ви предложа следното:
Директор съм на "СБР-НК" ЕАД-филиал Банкя, където е рехабилитационното отделение за деца с ДЦП. Имаме доста бракувани детски инвалидни колички и ако решите можете да дойдете на място да ги огледате. Ако Ви хареса някоя, бих се радвала да я вземете и ползвате.
Може да ме търсите на телефон 99 77 291.

Много благодаря! Ние сме от провинцията и няма да можем веднага да дойдем, но ще трябва да се организираме и да Ви посетим. Щеше да е добре ако можех да ги видя на снимка, но..... Преди да дойдем, ще позвъня.

# 714
Здравейте. При нас няма нищо ново. Най-хубавото е, че малката напредва и вече ходи доста по-стабилно. От 25-ти почваме и рехабилитация. Искам да попитам, децата с ДЦП ползват ли се с някакво предимство при прием в детски градини и ясли? Искам да я пусна малко с другите деца за по няколко часа. Мисля, че ще й се отрази добре.

# 715
  • София
Гала, децата с ТЕЛК над 50 % се ползват с предимство при кандидатстване в детска градина/ОДЗ. Така че, ако нямате решение, трябва първо да минете през ТЕЛК.  Много се радвам, че напредвате и вече ходите стабилно  Peace.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 21:48 от annie13

# 716
Здравейте  annie13 - ние ходихме на такава комисия и ни отложиха ваксините - но нашият малчуган е с епилепсия и дцп.Общо взето става доста бързо- проблема е само че тези комисии са в определени дни и трябва да се поинтересуваш.
гала - и ние сме на гимнастика от 25-ти Вие каде правите тези процедури каде се чувства най-добре мъничето.

# 717
  • София, Дружба
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър рехабилитатор на ДЦП в София, който работи на частно. Ходили сме само при Мими Петрова от педиатрията, но ни е доста далече.

# 718
  • Stuck in a moment
Наскоро гледах по телевизията репортаж за една майка (забравих и името), чието момче е с ДЦП на количка.
Акцентираха върху това, че децата с ДЦП са затворени и нямат социални контакти и равен достъп до образование...
Не можах да повярвам на очите си - майката всеки ден возеше детето си на училище и седеше с него през целия ден, носейки го с количката по стълбите нагоре-надолу, за да сменят стаите за различните часове.
Стана ми тъжно, стана ми гневно и в същото време се възхитих на тази жена, за силата да прави това за детето си.

# 719
  • варна
 Майката е pogar  bouquet
  Ама честно казано, по-добре да не стигаме до подобно възхищение, мисля че това е  била и целта на репортажа - да се променят нещата.
 Човек на много неща е способен заради детето ,ама що трябва да сме такива магарета  в грижата си.
Полини, в кой град сте ходили на комисия? И аз се каня да ходим на такава.

Общи условия

Активация на акаунт