Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 249
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Днес поредното разочарование от Виница. Психоложката каза, че юни ще е в чужбина а юли ще отсъства. Въобще тия там са ала-бала. Затова моля всички, които са от Варна да ми препоръчат добър рехабилитатор, психолог и логопед, ако са ползвали. Но искам наистина да сте видели полза от тях. Съгласно съм да се работи само на частно, стига да има полза.

# 736
Добро утро на всички. Днес нашите дечица имат празник Simple Smile.Нека да растат здрави и усмихнати малките слънчица  Hug  Hug  Hug

# 737
Добър ден! Честит празник на всички !
Имам въпрос :От къде си взимате ортопедични обувки с протокол? От магазин Орто 1 ми казаха , че вече не работят с протоколи.От Шевро ми казаха че този който ги прави напуснал, т.е. и при тях няма ортопедични обувки.И сега накъде? Остави друго ами и измененията от 1 юни вече усложняват нещата допълнително.
Нещата се задълбават.И Бойко Недков не работи с протоколи.Защо въобще ги издават

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 15:50 от bebo4e

# 738
Недков от кога не работи с протоколи?Ние последно правихме зимата при него, а сега за лятото не съм се интересувала още, защото сме с гипс на крачето и за сега не ни трябват.

# 739
Недков от кога не работи с протоколи?Ние последно правихме зимата при него, а сега за лятото не съм се интересувала още, защото сме с гипс на крачето и за сега не ни трябват.
Нямат подновен лиценз, но не знам от кога.

# 740
Нали в Пловдив правили сполучливи ортопедични обувки но незнам къде,за тоя ли става въпрос,че както се бях наканила и ние да правим обувки така и не направихме сега да видим Бруно кво ще каже! Confused

# 741
Ние нашите обувки и зимните и летните ги правихме в Пловдив.Във фирма Васер на ул.Богомил №21А.Имам и телефон на фирмата,ако някой проявява интерс.
Аз лично съм доволна от тази фирма и повечето майки които познавам и са правили там обувки също.Само че сега вече от 01.06 трябва първо да си платиш обувките /там струват около сто и тридесет лева-предполагам че навсякъде са по толкова/,а после за възстановянето на сумата още не било ясно как ще става поне така обясниха от тази фирмата не съм ходила още в социалните да питам.

# 742
Веси пиши ми по-подробно на лични или в фейса че ние си имаме изкривяване стъпва навътре и сме с плоскостъпие да си запиша адрес и телефон!Благодаря ти предварително!:)

# 743
Някой знае ли дали тази фирма работи с протоколи http://www.levmigdal.com/ и обувките добри ли са?

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 09:19 от gerche

# 744
Здравейте.Искам да ви попитам дали знаете нещо за лечение на дцп с ДИСПОРТ какви са резилтатите и имали последствия? Защото след консултация при доктор Райков във Варна ни посаветва да направим такава инжекция.

# 745
Здравейте.Искам да ви попитам дали знаете нещо за лечение на дцп с ДИСПОРТ какви са резилтатите и имали последствия? Защото след консултация при доктор Райков във Варна ни посаветва да направим такава инжекция.
Това е ботулинов токсин,по известен като Ботокс.Аз например съм противник,но доста хора си падат Wink
Въпреки това,изгледайте клипа,името му говори много:
http://www.youtube.com/watch?v=ZE-SmOmNGtI&feature=channel_video_title

# 746
Ние нашите обувки и зимните и летните ги правихме в Пловдив.Във фирма Васер на ул.Богомил №21А.Имам и телефон на фирмата,ако някой проявява интерс.
Аз лично съм доволна от тази фирма и повечето майки които познавам и са правили там обувки също.Само че сега вече от 01.06 трябва първо да си платиш обувките /там струват около сто и тридесет лева-предполагам че навсякъде са по толкова/,а после за възстановянето на сумата още не било ясно как ще става поне така обясниха от тази фирмата не съм ходила още в социалните да питам.
Ще може ли и аз да получа телефоните на тази фирма.Нашите социални ми обяснихатака: харесвам си обувките, дават ми проформа фактура, по нея ми превеждат парите и аз си купувам- плащам обувките.

# 747
Здравейте,
на моя приятелка с момиченце с ДЦП, и се налага да купи проходилка - детето е около 1 м(лакът на 57-60см). Та, ако на някой му е останала малка проходилка за продаване, да ми пише на лични, да ги свържа. Благодаря Ви предварително.

# 748
Мили, майки, моля за помощ! Бебето ми е на почти 5 месеца. Отскоро като го държа под мишниците не иска да стои прав, губи опората и почва да подскача (пружинира) с крака нагоре-надолу. Преди имаше стабилна опора. Понякога кръстосва леко крака като го държа под мишниците, не винаги. Вие какаво можете да ми кажете. Ошашкана съм.

# 749
  • варна
 На 5 мес това което описваш си е нормално. Не е нужно да има опора на крака на тази възраст.
 Би трябвало на 5мес да има:
 добър контрол на главата,
 лакътна опора, и да се протяга с едната ръка евентуално като му подадеш играчка ,като опората остава на единия лакът
 да движи симетрично ръце  и крака
  да се завърта странично, може би  и от гръб по корем
 Когато е легнало и го издърпваш да седне, главата да бъде в линията на гърба ,да не виси назад
 Ако имаш някакви други опасения,  или не може да прави детето повечето от тези неща, педиатър и невролог трябва да посетиш.

Общи условия

Активация на акаунт