ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 933
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Мога аз да напиша една изцепка - вчера един познат отива на интервю за работа - работата е на едни машини на които той е работил. Та - викат го хората на място и той ги пита за работното време и за условията на работа, както и за заплащането и те му викат ми не можем да ви кажем това е фирмена тайна  hahaha След това ги питал в какво точно се състои работата (явно на тези машини може много неща да се правят) и те и на това отговорили - ми не можем да ви кажем това е фирмена тайна  Joy Викам що не ги попита извинете вие олигофрени ли търсите кой би почнал при такова положение  Mr. Green

# 151
Хубаво, че поне адрес за интервюто са му дали, че ако и той беше фирмена тайна  hahaha

Аз си седя вкъщи и си скучая... бяхме на разходка... реших да стана брюнетка от блондинка и си купих боя.. и се прибрах и се боядисвах  Sunglasses и така.. Преслава спа през цялото време сега хапна и пак ще спи май... Нищо интересно с две думи около нас baby_neutral

# 152
Здрасти  Hug
чета ви по диагонал и набързо, защото нямам никакво време. Моите и двете лапета не са нито спокойни нито поспаливи и на мен не ми остава и минутка свобода... Crazy Crazy Crazy

Честит Рожден Ден на Кари!!!!

Телеграфно отговарям на въпросите от по-горе:
1. Всеки ден къпем бебето и каката и нямам намерение да променям това. Все пак ние също се къпем всеки ден, а и те са деца постоянно се цапат, особенно София с тези пясъчници е направо кошмар има по едно кило пясък в косата си.
2. Мажа с Мустела.
3. Пъпчиците на лицето ги намазах с едно лекарство, забравих му името а не ми се ходи отатък да го видя от 2-3 пъти се изчистиха.
4. Що се отнася до плача от колики май е до децата и силата им. София буквално се дереше с часове, Борето понякога плаче силно а друг път само мрънка един такъв....
5. Забелвам пишлето, по препоръка на педиатър.  Thinking

Да ви се оплача, днес направо щях да лудна от нерви, може би за първи път от както малкия се е родил се вбесявам толкова. Мисля, че от недоспиване, стрес и преумора започвам да изпушвам а това не е никак добре нито за децата нито за мен...... Sad Cry Sad Cry Confused

# 153
  • Видин
И какво-оставихте многодетната майка да ви забавлява Crossing Arms
Ти си с най-много деца и най-много време за форума Crazy Crazy Crazy Аз съм тук някъде, ама с такова мрънкащо дете нямам много време.Одеве тъкмо заспа и носа пак го събуди.Поръчах му специален аспиратор и го чакам до няколко дни да дойде.Тоя Стеримар никаква работа не върши.Казаха ми да вкарам кърма в носа.Чували ли сте такова нещо?Тоя нос го унищожава.Толкова е мъничък, че до никъде не мога да стигна с клечките за уши.Направо луднах вече.Не знам какво да правя.Ако не е дупето е носа ooooh!
Миласара,ти как си, како? Hug
Айде отивам да се боря  Tired Иска да ме ползва само за биберон.Тая цица е много вкусна.Отива ми кравата в подписа нали Crazy

# 154
Здравейте днес и от мен.
Немога да се нахваля с моето мъниче.Откакто се е родила само спи и яде.Гласчето за първи път й го чух на първата ваксина.Сега по-малко спи но като е будна-общо 3-4часа на денонощие- си гледа играчките над нея и мирува.Затова пък каката я компенсира.

И моята коса още не е почнала да пада.Миналата година на втория месец почна и то доста.Пих витамини Ревалид и мих с шампоан Ривалид и ефекта беше супер.Само дето качих 4кг. от витамините.

# 155
  • София
Аманитка защо не пробваш да почистиш нослето с памучно фитилче. Аз понякога правя едно дълго памучно фитилче и с него обирам каквото има в нослето, мисля че ако пред това сложиш стеримар в нослето ефекта ще е по-добър. Ако искаш пробвай при нас има ефект.

# 156
  • Canada
Нослето и при нас хърка много, но аз продължавам да капя само физиологичен разтвор и засега сме така...

# 157
Ето ме и мен.. Първо за протокола, бяхме днес на консултация с малката, вече е 4530 гр. с парцалките и 54 см, а се роди 3650 и 52 см, т.е. наддала е около 900 гр. Докторката ни похвали, че сме отличници с това наддаване само на кърма и изобщо за развитието на Калина като цяло. Бубулече, тя ми каза, че стандарта е между 500 и 1200 наддаване за първия месец, така че изобщо не виждам защо се е обезпокоила вашата лекарка. Продължаваме си с храненето на поискване, с тенденция да се намалява нощното, ама моята мома взе сама да си прави 5-6 часова пауза нощем, та няма да я разбутвам засега. Ще давам по една капка Вигантол на ден. Ваксината до момента не създава проблеми, но взех един Панадол да имам подръка за всеки случай. Докторката ми даде сайт с видео за масажи и гимнастика, като каза засега да правя само масажа. Ето го, ако някой има нужда - http://www.momentofpeace.net/category/motherhood/massage_gymnastics

Питах я за морето и.. за съжаление според нея е по-добре да не се рискува, заради чревните вируси, които се разхождат там. Стори ми се, че малко си го изсмука от пръстите възражението, де. Още не съм решила дали да отидем все пак. Confused Казвам "за съжаление", защото и майка ми беше в кабинета .. цъфна ми сутринта като майска роза, да ме придружавала .. и сега още повече ще ме изтормози, ако решим да отидем.

Миласара, вярно можем да измислим някое забутано място и да си организираме среща с турнир по ориентиране и транспорт. hahaha
Емили, тия работодатели много яки бе..

Конци и мъниста не съм слагала. Особено с мънистата трябва много да се внимава, за да не ги откачат и да ги глътнат/напъхат в носа/или други такива. За кръщене още не сме мислили.

# 158
  • Варна
минавам да се оплача и да похваля моя змейко...
от няколко ден е супер кисел,само на ръце спи през деня.не ще да спи и реве до пълно изтощение...дано скоро приключи тоя период че откачам...освен това големите ми мъже се натръшкаха едновременно и сега се грижа за 3ма,добре че поне Лора е при свеки и е здрава Praynig

а Кайо расте с часове - вече сме 5,330 кг 55-56 см (+1100кг +4см) за по-малко от месец  Mr. Green биха му хепатита днес и съвсем се вкисна ooooh!

оплаках се че ми връща а всяко хранене но педито каза че нищо му няма щом така добре наддава и че най-вероятно е от преяждане Mr. Green
каза че може да реве от остатъчни колики,макар да не личи на пръв поглед че има ... и ако Колийфа вече не помага видимо, да не го тъпча Rolling Eyes

# 159
Привети!
Тук съм си , чета редовно , но не смогвам да пиша нещо  Simple Smile
Надявам се на следващата софийска среща да дойда!
Обзаведох се със слинг , предстой да се науча да го ползвам и да видя дали на малчо ще му хареса в него  Simple Smile
Стеф зависи колко го боли бебко , толкова и реве .Ако свива крачета и пръцка са колики.Не може да се сбъркат.
Аз кръстосвам улиците с кака и бебо , кърмя по пейки и градинки , събирам усмивки и  ласкави погледи за това колко е мъничък , днес се преборих със социалните и подадох всички документи - Влади имаше колики , та го разнасях там напред назад и хората взеха че и място ми направиха  Mr. Green
  Virginity Jillian браво на вашите дечица !
Диди , радам се за кроткото ти Кате.
Аз оставям Влади на баща му и хуквам към банята и после стягам багажа че утре ще пътуваме!
Целувки на всички !

# 160
Миласара, аз също нямам претенции, така, че момичета, само кажете ден и час. А вашата "маршрутка за деца" ми сеще да я видя Joy. Ние днеска в Борисовата предизвикахме интерес, двете с моята приятелка и другата ни дружка с близнетата, автопарк за колички Joy.
Честит рожден ден на малката Кари, да порасне голяма и много щастлива  bouquet.
moeto_dete_prekrasno , няма значение дали бабата е от Нигерия, ти си българска гражданка. Моята приятелка е в Холандия, мъжа й не е българин и нямаше никакъв проблем, но не помня какви документи и какво трябваше да се прави, питай верно в посолството.
Честит месечинки на всички.
БуболечеМече, нашата мома е на капки от вчера, че ни почнаха коликите, но и аз това се чудех как да разбера кога да спра да я тъпча, като нон стоп давам. Аз си мислех да я кръстим на втория месец някъде. Честита ти боя и аз в неделя се направих брюнетка.
Да ви питам Инфакола на всяко хапване се даваше нали???
Сандра, обясни на майка ти, че такова нещо, като нехранителна кърма няма!!! За качването не ми се вижда да е малко.
Емили, кажи на твоя познат да им каже като го попитат дали ще почне при тях да им каже тайна Joy, а и да им пожелае успех да си намерят някой да работи при тях.
За нослето и аз се чудя какво да правя и при нас свири, но карам като Карелия само на физиологичен разтвор.
Джилиан, аз като питах педиатърката и направо ми се сви сърцето, защото бяхме с таткото и ако кажеше, по- скоро не щеше да стане лошо, но нашата педи каза, че няма никакъв проблем за морето. За турнира по ориентация много се смях Joy.
Ние тези дни сме навън по цял ден. Вчера минах през работата да ги почерпя, е няма такива крави, онези двете злоби ги викнахме, че наздраве си казваме и те не дойдоха, а едната даже помоли колегата да и занесе цигарите и пуши в задния двор, само и само да не дойде при нас. Едната злоба вече е бременна, дано срещне същото отношение, каквото беше  към мен цялата бременност.

# 161
  • София
Ето ни и нас,току-що прибрали се от разходка.Ей сега влизаме в режим "къпане" и ядене,така че след около 2ч. ще ви нагледам пак Naughty
Аманита,добре съм,какиното.Леко ku-ku. А за носа освен памучни фитили ,можешда опиташ с навито пак на фитилче ъгълче на салфетка.Става малко по-твърдо от памука и по-лесно излиза секрета Peace
Julsko bebe,не им се ядосвай на фльорците.А маршрутката се надявам да я видиш на следващата среща travel
Jillian, Joy

Упс,1ва бройка ме вика mamma

# 162
  • Кърджали
Малката спи, баща и е по пътищата на България, а аз вися на компа и се чудя как да не скучая.
Взех и прахчето, сега се чудя как ще и го давам, като почти винаги малката заспива докато суче. Казаха ми че трябва да и изсипвам прахчето в устичката след ядене. Днес и го дадох два  пъти, мръщи се малко, ама е за нейно добро.
И да я похваля - днес е наакала три памперса. Това и се случва за първи път от 20 дена насам.
Утре трябва да измисля как ще сваля тази количка пет етажа, за да я изкарам на разходка малката. Днес не можах, че аз си имах сума работа и не ми остана време за това. После съответно трябва да мисля и ка да си я кача обратно отново пет етажа, което м исе вижда по - трудната част от задачата.
 Днес и купих кенгуру, пише че може да се ползва при навършен един месец , има и легнало положение Таткот много се смя като го видя, било му забавно как ще изглеждам с него. Ами как - като мама с бебче. Заяви, че той нямал да го ползва - можел да си носи щерката на ръце.
Julsko bebe/ Драга, аз на майка ми все и повтарям някои неща, ама тя си знае нейната. В началото, докато идваше уж да ми помага, имахме големи спорове. Мъжът ми все ми повтаря да си свиркам и да не обръщам внимание какво ми говори, да си правя каквото знам, все пак детето си е наше и ние ще си го гледаме както решим. Да, ама аз нямам неговото спокойствие, много лесно се засягам и съответно го приемам много навътре. Затова и се радвам, че си гледам малката сама,  със баща и /то него кога го има, кога го няма и той не знае/....

Да попитам нещо тези от вас, които са подавали документи в социалната за онази помощ за първо дете... Иска ха ли ви бележка за доход. Днес пратих майка ми да провери какви документи трябват, и т я ми каза, че искат доходна бележка за 12 месеца назад. Съответно аз сега трябва да събирам такива бележки от трите места, където съм работила за  таззи една година, а и имам един месец дето не работех, не бях и записана в бюрото по труда, та сега не знам з атози месец от къде да взема бележка..Ама предполагам от бюрото по труда ще трябва....

# 163
  • Русе
Sandra_19_84  - бележката за доход е ако кандидатстваш за социалните детски - 35лв. всеки месец,иначе за еднократната ти искат акта за раждане,удостоверение за родствени връзки от общината,което удостоверява кое по ред ти е детето и номер на банковата сметка за да ти ги преведат   bouquet

# 164
  • София
Сандреа,майка ти не е разбрала.Помощта е за всички, без значение от дохода.

Общи условия

Активация на акаунт