ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 936
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честит рожден ден на Кари!Щастливо детство!

Днес бръмбароците полудяха #CrazyЦял ден ядоха-изяждат по 20-30мл.,заспиват за 5мин.,рев и пак ядене.За капак малкият батко не заспа следобед.Да видим как ще е преа нощта newsm78

Strelche,д-р Тайс съм ползвала за баткото.Мирише не особено хубаво,но свърши чудесна работа.
Стеф,дано бързо да се аклиматизирате с Иво.Много бебчета ги хващат коликите привечер и обикновено не мрънкат,а направо си врещят Mr. Green

Щях да пиша още,но забравих какво.Дано утре да се включа,при това по-адекватно.

# 136
  • USA
Снощи моята бебка се побърка да свива крачетата, да се превива,чак звуци издаваше, болеше я коремчето. SickТова цяла нощ, милото не можа да се наспи като хората,нестига че и през деня не спи Tired.Ако не мога да я приспя веднага след хранене,започва да мрънка, и после да се дере.И едни мъки докато заспи, и накрая сле 20 мин.ококорена. #CrazyЗа да спи повече трибва абсолютна тишина, никoй да не мърда и аз да съм я гушнала да може като се стряска на сън, да и натискам ръцете за да не се събуди.А като е наспана е като шило,рита, пери ръцете,кипи от енергия #Crazy.Как е при вас?

Сандра,аз имам книжка от педиатърката ми за всичко за бебето до 1 годинка, и вътре пише че средното тегло за месец е между 700 и 900гр, но това не значи че малко по-малко или повече е зле.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 05:55 от maimun77

# 137
Ем, аз пазя бебето от нахални баби като му слагам комарника. Като отворя и чадърчето е така барикадиран, че никой не може да го види, а какво остава да тръгне да го пипа.

Аз вчера писах, но нали съм патица съвсем забравих да честитя рождения ден на Кари  Embarassed - Карелия, да ти е жива и здрава и злото да я забрави!

# 138
Здравейте момичета  Heart Eyes

Stef-плача от колики е ужасно силен рев /изстеричен/ ,рев от болка - единственото нещо ,което може да го облекчи е да си сложиш ръката на коремчето или с нещо топло и да правиш кръгови движения по посока на часовника.
amanita-моята педи ми каза ,че приема на вагинтола започва от 1 септември.Летните месеци не е препоръчително да се дава ,защото детето си набавя вит.Д от слънцето.
Sandra 19 84-като изписаха Алекс от болницата цялата му уста и език бяха в афти т.е. млечница.Докторката ни изписа Дактарин - мажех го три пъти на ден устичката и езичето и афтите се махнаха за два дни.
viki85-не е задължително вие да сте кръстени за да си кръстете детето.Важното е кръстника или кръстницата да са кръстени- нали те кръщават.

По отношение на косата - все още не е почнала да пада.
Както на Хрис ,така и на Алекс не съм връзвала нито червен конец на ръчичката,нито съм слагала синьо оченце на количката.

Ние може да се похвалим ,че проблема с коликите сме го решили - вече нямаме такива .

Лек и спорен ден на всички.Нека да има повече усмихнати и послушни деца

# 139
  • Canada
Здравейте момичета,
още веднъж благодаря много за пожеланията за РД на Кари! Много сте мили  Hug Hug Hug
Маймун, и при нас я има същата ситуация, но напоследък ни помага лежането по корем на бебчо... Не заспива , но явно му е по-добре, само дето се мъчи да пълзи.. #Crazy
Мише66, не се измъквай само с поздравления за Кари, ами драсни два реда да знаем как си... Naughty
Относно косопада - аз нямам все още (даже се чудя), но и на Нико не му пада бебешката косичка, а пък си мислех че трябва вече да пада... newsm78
По повод наддаването при бебетата, знам че първите три месеца средно наддават по 900 гр, т.е. Сандра няма за какво да се притесняваш...
И ние сме на 2 капки Вигантол...

# 140
Здравейте на всички Hug
Весел празник на Кари!!!  bouquet
Имам един въпрос относно третия болничен-кога се издава,тъй като сега видях ,че предният е с дата до 25 август,тоест вчера?

# 141
Здравейте на всички Hug
Весел празник на Кари!!!  bouquet
Имам един въпрос относно третия болничен-кога се издава,тъй като сега видях ,че предният е с дата до 25 август,тоест вчера?

Фионита, и моят болничен е до вчера и днес пратих мъжа ми да взима последния изравняващ от педиатърката на децата. А не знам, дали по-късно може да се издава.... На мен ми звъннаха от офиса вчера, че ме чакат да го занеса.

# 142
  • София
Хааа!Днес се класирам сутрешно,да видим как ще е по-късно...
Карелия,и мойте се опитват да пълзят като ги сложа по корем и ги заварвам на ний-различни места из кревата Laughing
На бебетата косата им пада,но мойта все още не.

Да питам майките на момченца-ако сте прочели или педиатъра ви е препоръчал да не пипате пишката,,да споделите какви са аргументите за това newsm78Вчера ми се наложи да се занимавам с пишката на баткото- след едноседмичния престой с баба му беше съвсем леко залепнало на едно място.Е,няма такива ревове, при това не го е боляло.Представям си ако трябва да направя това на цялата залепнала кожичка на 2годишно дете #Crazy

# 143
Evita-благодаря  bouquet и аз ще тръгвам тогава!!!

# 144
Стеф, говорим, когато думите "не пипай" изобщо не се отразяват - в случая въпросния го пипна, беше му направена забележка, отиде да мо донесе сладоледа и да ми върне рестото и продължи да пипа, при което аз се развиках - недей, той продължи и накрая момчето даже му направи забележка. А вчера на нашите приятели също е пипал бебето и бащата му казал - ама той е с един бандитски глас - шш ей не ми пипай детето с мръсни ръце, е това на какво ти прилича освен на МАЛОУМИЕ? Същия тоя винаги като бях бременна се засилваше да ми гали корема и ВСЕКИ път му казвах, че не трябва и всеки път го взимаше на майтап. През нощта след кърменето сума време не можах да заспя от яд и другия път ако посегне направо ще му хвана ръката и ще изяде 2 майни.
Ехо, то от тоя комарник и аз няма да я виждам много много... пък и на мене целта ми е тоя да го усмиря, други толкова нагли няма..

# 145
  • Canada
Миласара, нашето педи ни каза че фимозата минава от само себе си в повечето случаи докъм 2 годишна възраст. Това беше основния аргумент. Каза ако искаме да се опитваме да забелваме, но съвсем лекичко, в никакъв случай да не травмираме мястото...
Повечето ми приятелки с момченца са забелвали, така че най-вероятно и ние ще го правим, но след 3-ия месец...
Марулке, всеки работен ден съм навън в района между ЛК Тракия и Центъра, така че ако имаш път в тази посока, Борината е в мен и може да се срещнем да ти я дам. Ще ти пиша на ЛС телефон...

# 146
  • София
Здравейте и от нас с Катрин!
На беболинка косата вече почна да пада, а моята още се куми май има някакви наченки. Майка ми ми е казвала, че като ме е родила косата й е падала по цели шепи, направо е останала с два косъма й са и казали да си натрие скалпа с чесън, направила го е но казва, че такава миризма няма. цяла година след това й е миришела косата като я намокри. Косопада й е спрял ама дали от чесъна или защото си му е дошло времето не се знае. Аз знам, че тази коса се възстановява после от самосебеси, но наистина е ужасно вбесяващо косата да ти пада а ти нищо да неправиш през това време.
Стеф от коликите има зверски ревове, но по някой път когато не са много силни може и само да мрънка, различно е. Пробваш ако не е гладен, жаден, мокър, няма Т и реве значи са колики. А знаеш ли дали това мляко Лактана не е някакво от което много се наддава защото ние имаме проблем с "наднормено тегло".
В този ред на мисли Сандра изобщо не сте наддали малко даже както са ти казали сте над нормата, сменяй педито.
За червения конец мисля, че нетрябва да изпадаме в крайности. И аз не бих казала, че съм особено суеверна нито особено религиозна но съм й вързала червен конец. Имам си собствена теория за нещата. Вярвам в Бог, но не и в църковните канони, освен това вярва, че има и "лоши очи", това за мен е някакъв вид отрицателна енергия, целият ни свят се движи от различни видове енергия включително и човешкото тяло, защо да не е възможно някои от тях да са не дотам "добри", а бебенцата са най-уязвими нямат собствена защита разчитат на тази от майка си, не че червения конец ще ги предпази, ама то по-скоро като психическа нагласа на майката която да има все едно на ум, че трябва да внимава. Ето например това с пипането на бебетата-повечето така реагираме, не ни е приятно, ние си го обясняваме с това, че могат да бъдат замърсени и т.н. но има някаква интуиция да ги предпазваме от заобикалящия ни свят къде физически къде енергийно. Ако обърнете внимание на това което правите ще видите, че не всяко нещо което правим е добре обмислено по-скоро е някакъв инстинкт и то не е адресирано само срещу физическа заплаха за бебето, а изобщо към някакъв вид заплаха. Ама как само ви го обясних май нищо не се разбира, но това си е моя теория. Дано не съм ви отегчила.
Маймун и ние вече така се приспиваме на пълна тишина на тъмно и в прегръдките на мама.  
Карелия, няма да се съглася с твърдението, че фимозата минава от само себе си. Има и възрастни хора които цял живот са живяли с фимоза защото не са си обърнали внимание на време. Това е много неприятно от където й да го погледнеш освен, че е нехигиенично, ами пречи и на ерекцията, неможе да се осъществи нормален полов акт. Не е за пренебрегване, но и не е нещо непоправимо винаги има възможност да бъде отстранена с лека хирургична интервенция.
Хайде пак изписах света. Embarassed
Лек ден  Hug Hug Hug

# 147
  • Кърджали
Привет!
Или малката нещо и е кисел деня, или я боли коремчето. Дори и в люлката не издържа дълго. Сложих я на дивана и леко я завих, вмсе едно съм я повила - успокои се и заспа. Което ми дава възможност да пооправя в къщи, и после да я оставя да я наглеждат и да отида да и взема прахчето за млечницата.
За теглото и засега спирам да мисля. Помислихме снощи с мъжлето и решихме, че ако продължава да си наддава така, няма да и даваме АМ, няма нужда. В този ред на мисли, Радина, таткото мрънка не просто защото не разбира/чене разбира нищо, то е ясно/, а просто защото това дете е голямата му мечта, толкова дълго е искал да има дете че сега направо трепери над нея. Всяко нещо го хвърля в дълбоко притеснение и загрриженост. Затова и очаквах снощи  да започне да мрънка нещо, но той беше категоричен, че детето си е добре  така.
Отивам да си дочистя, за да мога после да си свърша работата навън докато малката още спи. ЧЕ ако я мъчат коликите, не ми се мисли за нервитне на момичето, дето ще ми я наглежда. Ама нищо, да свиква, че и тя чака бебе след някой ден. Да види че бебетата не само спят и ядят.  Joy

# 148
BubolecheMeche - наистина е противоречие, но някак си така е останало и това с конеца. Традиция! Аз също съм вярваща. Ние ще кръщаваме Константин на годинката живот и здраве.
mia_ata - Нека да растат, това им е работата. И аз исках да взема на Константин кръстче, но някак си не ми се връзва за момче и още съм в зачудване.
Sandra_19_84   - 750 гр. за 15 дни изобщо не е малко. Незнам защо се притесняваш. Нормално е да наддават между 150-210 гр. на седмица. Много е индивидуално.
cherry girl - косата ми не пада, въпреки че витамини през бременността не съм пила. Даже ноктите ми, които винаги са меки, сега са станали много корави. Все си мислят, че съм с ноктопластика. За косопад и засилване на косата /моята е дълга и къдрава/ съм най доволна от маската с газ, мас, оцет и яйце. Обаче е неприятно, но пък ефекта е поразителен.
Viki85 - важно е кръстниците да са кръщаване. Вие може и да не сте. На моят кръщелник родителите не са кръщавани.
Emily - смени тона, явно не разбира. Е...ати нахала. И към моята количка са се залетявали, но засега успявам да ги узаптявам. Преди седмица една идва и почва да се лигави, викам и че спи, а път тя налита да го отвива и да го целува. Не ме знаеш каква съм като видя бебета, викам и ти незнаеш аз каква съм, ако го събудиш. Казах и го сопнато и мъничко повиших тон и тя се отдръпна. Ама има и такива, дето трябва с лопата да ги гониш.
.:.Stef.:. - плачът е различен - зависи от силата на коликите. Ако са колики трябва да си свива крачетата, да му пука или къркори коремчето. Обаче, мисля, че е от смяната на мястото и до ден два ще се климатизира.
maimun77 - всички бебета се стряскат, но чак пък толкова. Да не би нещо да я дразни - някой етикет или материята на чаршавчето. Пробвай преди да заспи да вижда едно нещо - например обиколника. Така като се събуди няма да се разсейва. Незнам дали го обясних.

оп.. викат ме

# 149
  • София
Ехо-о-о-о Whistling!Къде сте се покрили всички?Няма я Драга да разведри обстановката с някоя роднинска изцепка Laughing PeaceОсвен с Jillian да си спретнем една срещичка и после да разказваме коя къде и с какво е отишла Laughing
Сиси на Балкана,Стеф се аклиматизира,Дейзи в Ст.Загора,Аманита и тя някъде си е била камшика Thinking,другите с колики Sick.И какво-оставихте многодетната майка да ви забавлява Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт