ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 935
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Ей барбарон я кажи кой са ти кръстниците от Разлог?Че и аз съм от там Heart Eyes
Иван и Славка.Кръстника е зъболекар-д-р Терзиев Wink

и аз все забравям:

Честит рожден ден на Кари  bouquet

# 121
  • Кърджали
Днес направихме първата си разходка навън. А разходката я отлагахме защото живеем на 5 етаж, няма асаньор и няма как да качвам и свалям количката сама. Но днес се наложи и с малко помощ излезнахме навън. Естествено, госпожицата си проспа разходката.
Записахме малката при личната лекарка. И реших че тъй и тъй сме там, ще поискам да я претеглят, за да видим колко е наддала. Оказа се че тежи 4600 или там някъде, не запомних. Роди се 4100,изписаха ни 3850 и сега товва тегло и се видя малко на лекарката, а и на мен май. Каза, че трябва да я дохранвам. Ей това не ми се щеше да става, ама... Да, но като се прибрахме я нахраних, че беше станало време за хранене.След това и дадох от АМ, е това дете се плюнчеше с биберона и грам не хапна. След малко върна малко от хапнатото и почна да хълца. Дадох и да посуче още малко, сука там , само тя си знае колко и какво сучеше.
Оказа се, че има гъбички в устата. ИЗпсаха ни някакво прахче,утре ще и го търся. Лекарката каза, че гъбичките могат да и пречат да суче достатъчно, и затова да наддава п о- малко.
Сега ще търся начин да хапва повече кърма, за да може да махнем добавката по - скоро, че искам да я кърмя възможно най - дълго. Е сега вече майка ми като разбере какво е казала лекарката ще почне пак - ти нямаш кърма, кърмата не ти е хранителна... защото само от такива натяквания имам нужда сега.
За суеверията и кръщенето.
ТНяма да кръстим малката, тъй като нито аз, нито таткото сме кръстени. НЕ можем да се наречем и вярващи, макар че когато съм се чувстваа объркана и незнаеща какво да правя съм търсела утеха в църквата. Мъжът ми си пада доста суеверен, но аз като че ли не толкова, в гтраниците на разумното. Не съм връзвала на малката нито конец, нито синьо мънисто.

# 122
  • София
Сандра,това прави 750 гр за половин месец,нали така Shocked?Хич не е малко  ThinkingЧе то 800 гр е нормално да качи за 1 месец,аз не бих давала добавка.Случая на А4 беше съвсем друг,например,ти не си така.И на мен все ми бяха казаха да се цедя или да давам АМ,но не послушах (слава богу) и сега София е качила 2700 за 2 месеца.А и щом Катерина има гъбички,знам,че доста ги боли и им пречи на сукането.

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 20:50 от Mime-to

# 123
  • Кърджали
Да, толкова прави за има няма 20 дена. Но не знам защо лекарката гледаше не теглото с което ни изписаха от болницата, а това с което се е родила. И тази база каза , че е наддала малко.Иначе за спокойствието на таткото /че той е повече притеснения в случая/ ще и предлагам от време на време добавката/ най вече когато той си е в къщи, за не мрънка/, пък като гледам как днес малката се плюнчеше на шишето, май само дето ще хабя излишно млякото. И аз мисля ,че и стига това, което суче, защото сама пуска гърдата/ е след като е висяла почти час/ и повече не я иска.

# 124
darka_jivko - ние нищо не сме носили в църквата. Пита имахме само у нас и сладки работи също Simple Smile. Бяхме само жени, даже мъжа ми излезна преди да дойдат.
barbaron - браво на твоето бебче, как спи цяла нощ. Бени се буди през 2-3 часа все още.
mia_ata - само на кърма ли е наддало бебчето толкова. Защо да не е хубаво?
BubolecheMeche - за масажа и гимнастиката съм чела, че трябва да е 1 час след ядене, когато бебето будува.

# 125
  • Видин
Габриел наддаде 1900грама, но педиатърката нищо не ми каза за Вигантол newsm78 Изцяло на кърма сме.Пипа му фонтанелата, огледа го целия и нищо не каза да пие.
Сандра, гледа се теглото с което е изписано бебето.Ква е тая докторка та гледа теглото при раждането  Shocked

# 126
ЧРД на малката Кари!  Желая й шарено детство, изпълнено с безброй вълшебства!!!  

Честити месечинки на Цвети, Ники, Калина и Алекс!!!  Hug Heart Eyes

Стрелче, ползвала съм Балсама на д-р Тайс с баткото и съм много доволна от ефекта му.  PeaceМога да сравня с Мустелата, която ползвам в момента за бузките на бебка и определено Д-р Тайс е по-добър за суха и атопична кожа. Сега съм решила да пробвам А-Дерма, че много ми я хвалят.  Но според мен, всяко дете си е индивидуално и това, което при едно действа, при друго може да няма ефект. Така че опитай, поне не е скъп.

Вързах на малката червен конец още като се прибрахме от болницата. Ще го махна, като й омалее и повече няма да слагам. Не че вярвам особено в такива суеверия, но пък не мисля че ще пречи.
Кръщене мисля да й правим на Димитровден, така както и Никола кръстихме на Никулден. Не съм от най-вярващите, но това за мен е една хубава традиция.  Peace
Масаж правя след банята.  Не съм забелязала да я разсънва. Гимнастиката е преди обяд, стига да е в настроение, но честно казано не си давам много зор с нея.

И все се каня да ви питам - Започна ли да ви опада косата след раждането? Първия път някъде към третия месец забелязах, а сега е в такива огромни размери, че взех да се плаша че съвсем ще оредея. Някой може ли да ми препоръча изпитан лек срещу тази напаст!

# 127
Здравейте,не съм писала много отдавна,но нещо все не ми достига времето  Blush.Сандра ще си позволя да те посъветвам да не започваш да даваш добавка,защото ние имахме същия проблем (афти) и аз започнах да се цедя и да й давам АМ,за да не я боли докато суче.И сега заради моята глупост отказва да я кърмя (започва да плаче) и почти изцяло сме на АМ.Сега отивам пак да се борим с кърменето...

# 128
Здравейте,момичета!И аз съм сложила едно синьо мънисто на количката от суеверие,пък и не пречи на никой Wink А иначе искам да направим кръщене на бебчо,но не може май,защото и двамата с таткото не сме кръщавани Sad Права ли съм или се бъркам? newsm78

# 129
Вики май трябва поп да питаш, но мисля, че няма значение дали вие сте кръстени.
Чери, косопада на хормонална основа не знам дали се лекува  newsm78 Май самичко ще се оправи.

Ей много съм бясна имаме едно квартално магазинче, което го държи един на наша възраст, като се втурна днес към количката като минавахме оттам - всеки път предупреждавам, че детето не се пипа и му викам недей и той с мръсните ръце дето цял ден пипа пари като взе да я пипа по крачето и по коремчето, изрод смотан! И то на 2 пъти чак на едно момче дето беше седнало отвън пред магазина му стана неприятно и вика абе не пипай бебето бе - щото мен явно не ме чуваше, не знам трябваше да го блъсна, да се развикам, да го напсувам или какво? Кретен смотан, още не мога да се успокоя, сигурно около вас няма толкова нагли хора, та да искам съвет как да процедирам, освен всеки път да заобикалям чаааак от другия тротоар  Confused

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 22:01 от Emily_

# 130
Sandra_19_84 не я слушай тая лекарка,мнбого добре си наддава твоето бебче Simple Smileние нададохме за 1 месец само на кърма 1030гр и моето джипи гледаше теглото на раждане newsm78
нашата Дея пак пропуска ядене,яде в 18:30,заспа в 20:00 и като я гледам няма намерение да става,а таткото стои и чака да я къпе,нагласил ваничката милия Laughing,май тази вечер няма да спи много ooooh!
а това с пипането на дечицата е много неприятно,моята свекърва работи в дрогерия,и като ходим на разходка минаваме да я види и постоянно я пипаше по ръкавиците,но казах на милото да и каже да престане,все пак по цял ден пипа мръсните банкноти,а преди няколко дни една комшийка я пипна Дея по ръката и аз веднага и нахлузих ръкавици Crossing Arms

Viki85ние с милото като кръщавахме детето на нашите кумци,не си спомням да искали кръщелните на майката и таткото,май искаха само на кръстника

# 131
  • Кърджали
Благодаря Ви момичета. Сега говорихме с мъжлето. Решихме засега да си спестим всякакви изкуствени работи. Продължаваме си само с кърмата.

# 132
  • София
Да, толкова прави за има няма 20 дена. Но не знам защо лекарката гледаше не теглото с което ни изписаха от болницата, а това с което се е родила. И тази база каза , че е наддала малко.Иначе за спокойствието на таткото /че той е повече притеснения в случая/ ще и предлагам от време на време добавката/ най вече когато той си е в къщи, за не мрънка/, пък като гледам как днес малката се плюнчеше на шишето, май само дето ще хабя излишно млякото. И аз мисля ,че и стига това, което суче, защото сама пуска гърдата/ е след като е висяла почти час/ и повече не я иска.
То така се гледа,теглото колкото се е родила,затова казвам,че са 750 гр за половин месец.Това е 1,5 кг за месец,що да е малко  newsm78,тя колко иска да качи?
Благодаря Ви момичета. Сега говорихме с мъжлето. Решихме засега да си спестим всякакви изкуствени работи. Продължаваме си само с кърмата.
[/quote]
 newsm10

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 23:23 от Mime-to

# 133
Честит рожден ден на Кари! Да расте здраво и усмихнато детенце!   bouquet bouquet bouquet

Сандра, момичетата са ти отговорили, чудесно е наддало детето. А мъжа ти вместо да ти мрънка като не разбира, да си намери хоби Wink
Червен конец на ръчичката има и Елин, а на количката синя гривничка. Подари му я една приятелка. Не че вярвам в тези неща, ама както беше писала една мама не пречи Wink
Кръщене ще правим около годинката.

Това видях че сте обсъждали, връщам се да ви допрочета  Hug

# 134
Ето ме и мен, вече в Пловдив. Още се климатизирам, ужасно ми е топло...Даже на моменти съжалявам, че си дойдохме...
Добре се оправяме засега, мислех, че ще ми е трудно...но то е по-скоро психологическа бариера някаква...Само дето вечер, точно към 6-7 часа, Иво започва да реве изстерично, до засиняване, без да спира...или ни почват колики, или не знам какво, но е страшно. Целият ад продължава 10-15 минути, точно след хранене, или по време на хранене. Та искам да ви питам - когато плачат от колики, плачът като мрънкане ли е или си е чист рев? Аз много се изнервям, не мога да се позная, но този плач е страшен...

Ем - на такива простаци директно им казваш в очите - не ми пипай детето.
Дарка - за Пловдив ти препоръчвам с-р Хазбун или д-р Янакиев. Ортопеди.
Цветен прашец - ние сме на Лактана, много съм доволна. Има ефект, вкусна е, гъста, с био суровини. Пише, че моье спокойно да се премине към Лактана, без значение какво сте ползвали преди това.

Днес и аз се чудех кога почва косопадът, защото моята коса расте и хубавее и хич не виждам влошаване Thinking

За уроките - купих о тцърквата, където се кръстих аз, в Смолян, едно филато и го сложих в количката. За мое успокоение де. Иначе бебчо мислим да го кръстим като порасне, за да осъзнае ритуала.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 00:54 от .:.Stef.:.

Общи условия

Активация на акаунт