ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 921
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Мама Мише , Катя не е акала от три дни и е така от две седмици- но всичко е наред.

Карелийка,да ти е жива и здрава каката ,много да ти помага и да ви слуша.  Hug Патих ти днес колета  Peace

Честити месечинки на всички бебчета  Hug

Имате поздрави от Усмивка- вчера се видяхме в морската градина - добре са с Йоанка и са цял ден по разходки.Не пише защото нета й тук в Бургас нещо не е наред. А малката сладуранка има такава голяма коса - вече става за прически.

# 106
milasara, съжалявам че е станало объркване. Аз не съм от София и само тази Яга знам (така сме провинциалистите Simple Smile
Не съм чела много подробно, после ще прочета, искам да питам нещо.

Бебка от вчера повръща на всяко ядене. Сучи 5-10 мин. и още на цицата повръща. Не знам като повърне да я върна ли да си дояде или да я оставя? Тя видимо остава гладна, хапи си ръцете и будува нервно. Защо ли така повръща, преди не го е правила?

# 107
  • София
Честит Рожден ден на Кари!!!Да ви е жива и здрава, да расте щастлива и усмихната и да помага много на мама за бебето!!!

# 108
barbaron - от самото начало правя масажа вечер след баня. Не съм чувала да не е хубаво. И педката така каза. Иначе сутрин е гимнастиката, но да си призная все я пропускам. И това стъпване и обръщане не го правя мнг редовно, защото ако се събуди, то е защото е гладен и тогава не е време за такива занимания. А като будува двата си пъти все се е загледал в нещо и си гука или си говорим двамата и неискам да го разсейвам и така.
strelche - не мисля, че е позволено отпред, но виж в сайта на КАТ. Аз лично не бих си сложила детето отпред, макар че и отзад ме е страх като съм сама.
mia_ata - много бърза да порасне твоята госпожичка  Hug
BubolecheMeche - капките не спират коликите, а само ги облекчават. Ние нямаме от близо месец, но Биогайата я давам отвреме на време.

# 109
Момичета мислили ли сте дали и кога ще кръщавате дечицата си?

Преди малко майка ми ми донесе 3 сини мъниста. Една съседка от стария квартал ми ги пращала, че да сложа 2 на количката и 1 да вържа с червения конец на ръката на Преслава... И се замислих. Водим бебетата си на Очистителна молитва на 40тия ден, кръщаваме ги - правим ги християни, защо тогава връзваме мъниста или само конци? Не е ли суеверието "забранено" от Християнството? Сигурно ви изглежда, че си мисля глупости, но съм вярваща и ми стана странно това противоречие. Мисля да кръстим Преслава след месец или два.... и да махна конеца и от нейната и от моята ръка! Вие какво мислите по въпроса?

# 110
Момичета мислили ли сте дали и кога ще кръщавате дечицата си?

Преди малко майка ми ми донесе 3 сини мъниста. Една съседка от стария квартал ми ги пращала, че да сложа 2 на количката и 1 да вържа с червения конец на ръката на Преслава... И се замислих. Водим бебетата си на Очистителна молитва на 40тия ден, кръщаваме ги - правим ги християни, защо тогава връзваме мъниста или само конци? Не е ли суеверието "забранено" от Християнството? Сигурно ви изглежда, че си мисля глупости, но съм вярваща и ми стана странно това противоречие. Мисля да кръстим Преслава след месец или два.... и да махна конеца и от нейната и от моята ръка! Вие какво мислите по въпроса?

Поста ме заинтригува, защото и аз съм вярваща. Кръстихме Калиника на 25 дни, преди 10-ина дни. Без гости и дандания, защото смятам, че това се прави за да се въведе детето във вярата, да може да стане причастник, а не да хапнем и да пийнем - последното можем да направим с повод и без повод.
По отношение на червените конци и сините очи - да, суеверие е и е в противоречие с християнската вяра. Но всеки за себе си решава. Аз лично не съм слагала на децата си тези неща. Симона кръстихме на почти 2 месеца и от тогава си носи осветеното кръстче. Калиника още няма, но мисля тези дни да й взема и на нея.  Peace

mia_ata - много бърза да порасне твоята госпожичка  Hug
Тани, май си наваксва, че доста слабинка се роди  Peace

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 18:46 от mia_ata

# 111
Ние ще кръстим Катя живот и здраве на рожденния й ден на годинката.Така напраихме и с Петя- исках да е на именния й ден- Петровден но тогава се чакаше да раждам и не посмях.Сега Катя има имен ден на 24.11 но Петя като я кръстихме на деня й и с Катето така ще направим.А за тези неща,които говори Бубулечемече не вярвам изобщо.Не водих Катя на молитва на 40 й ден защото ми се струва нередно след като не съм вярваща да правя такива неща.

# 112
Здравейте и от мен днес моя мъник нещо беше много нервен  ooooh! аз мисля да го кръстя на годинката защото тогава живот и здраве мислим да си ходим в бг ,а иначе не съм му слагала кончета и мъниста и на мен също не съм много суеверна и а също и не съм много вярваща на 40тия ден едва ли ще го водим на църква макар че сигорно има някаде бг тук.

# 113
  • София
Запис, Буболече   bouquet имам да чета назад Hug

# 114
  • USA
Честит рожден ден на Кари,да е жива и здрава,мама и тати да се гордеят с нея.

# 115
ние вчера бяхме на очистителна молитва и попа видя синците на ръката на малката ( аз незнаех)  каза да го махнем и да не слагаме такива глупости!
и че като я кръстим да и сложим богородичка! Simple Smile  Peace
 Hug  Hug  Hug на всички

# 116
И ние мислим живот и здраве на рожденият и ден да я кръстим(защото сега ми се струва малка а и кръстниците са чак от Разлог,а по нататък ще стане студено Crossing Arms.На 40-тия ден ходихме за очистителна молитва,попа нищо не каза за червеното кончето.

# 117
Честит рожден ден на Кари да е жива здрава и безгрижно детство    party023  ura newsm18 1swing

# 118
  • София
Ей барбарон я кажи кой са ти кръстниците от Разлог?Че и аз съм от там Heart Eyes
Честит рожден ден на Кари да расте много здрава и щастлива

# 119
забравих  Embarassed
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КАРИ!!!
 newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт