ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 914
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • варненка от София
Честит рожден ден на кака Кари!
Нека да е послушно дете, да е здравички и много игрива, нека има щастливо детство и да дава поводи за радост и гордост на мама и тати!

Карелия, да ти е жива и здрава! А за борината съм навита, ако имаш да споделиш с мен малко  Blush

# 91
Честит рожден ден на Кари! Да ти е жива и здрава!!
Честити месечинки на Jillian и другите които имат!   bouquet

# 92
Честит Рожден Ден на Кари!Много здраве,щастие и безгрижно детство й желая!

# 93
Здравейте и от нас  Hug
Честит Рожден Ден на Кари  newsm38  bigdance2 Да е жива и здрава и да радва мама и тати!!!
Жилиан,Честита ви месечинка.Всичко най,най ви желая!!!
Момичета,знам,че много писахте за 40дни,но искам да попитам:
В църквата носи ли се сладка питка,или само за вкъщи да направя? И само жени се канеха нали?И само сладки неща се слагаха на масата?

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 13:06 от darka_jivko

# 94
Честити месечинки на всички бебчета и техните мами!
Дарка  на ортопед ходих след края на първия месец. По принцип казват, че се ходи до третия. А що се отнася до Пентаксима - тя се купува. Това, това което ти е казала педката е за друг вид ваксина, по ЗК и наистина е без пари. Полага се на всички, но се приема по-трудно от бебоците, а е и с две боцкания. Затова препоръчват, ако искаме да си купим Пентаксим. В църквата не се нощи пита. По принцип се канят само жени, но който както прецени. Ние се събрахме родата.
Lennyh - представям си багажа на твоята гвардия. Не ми е ясно как се оправяте без микробус  Simple Smile . Ние като пътувахме и бяхме само трима възрастни и малкия и с целия багаж колата клекна. Мъжът ми ми вика. Нашата кола слуша-неслуша /сега караме Голф3/ трябва да я сменяме, то се не издържа, като цигански катун сме.
Sandra_19_84 - и на нас само това ни повтарят, че е много кротък, не плаче, спи си, а като е буден си се заиграва сам. Но и при нас има моменти, в които е кисел. Особено, когато му се доспи, а нещо го отвлече от съня. Не може да се успокои после, хем му се спи, хем е нервен. Ама това е то - бебешки работи
MAMA MISHE - като ака всеки ден, не мисля, че има място за притеснения. Ние сме на АМ и ака по веднъж на ден, случвало се е два пъти да пропусне, но и то като нас не може да е часовник. Знам, че и кърмени бебета не е задължително да акат по няколко пъти на ден, даже напротив. За запек може да се говори, когато акото е твърдо, т.е. дори и да пропусне ден, щом е с нормална консистенция няма място за притеснения. Мисля, че Мама Диди беше казала, че Катето не ака всеки ден, а и Петя е била така. /дано не бъркам/
medula - в столчето го пробвах от време на време, не искаше да стои и се виждаше, че му е неудобно. Последния път беше преди една седмица- сложих го в кошницата, качих я на рамата на количката. Седя си, гледа и накрая даже заспа.
Буболече - може и да съм изпуснала. Каква люлка имате?

ЧРД на малката Кари!

moeto_dete_prekrasno - има начин, но предполагам зависи и от гражданството на двамата родители. Допитай се до компетентните органи. В посолството ще ти отговорят най-точно.

Оф, времето тече наистина бързо. Направо се сливат дни и часове.
Нашия мъник си се събуди през нощта в 1,30 и после в 5. А преди ставаше в 3 и в 6, та и в 7 даже. Защо започна да се буди по-рано, незнам. Смених му млякото от НАН ХА на НАН 1 и имам някакви съмнения, че не го наяжда, защото огладнява през деня на два часа и нещо. А не може да приеме повече от 100-120 гр., даже и на 90 спира някой път.
Мен ме викат, отивам да се оправяме и на разходка

# 95
Дарка, погачата може да се прави ДО 40, не е задължително да е На 40тия ден Simple Smile Обаче традициите навсякъде са много различни. Дори в различните църкви искат различно да се носи. На нас като записахме час в църквата ни казаха да не носим нищо. На колежка на майка ми й бяха казали обикновена (несладка) питка и вино да носят и ние занесохме по наша инициатива  Peace
За погачата вкъщи се канят само жени(поканихме и мъжете им, но те седяха в кухнята и обядваха и пийваха ракийка Simple Smile ) и на масата се слагат или неготвени неща (колбаси, кашкавали, сирена, готови дребни сладки.. и каквото се сетиш още) или нещо сготвено за обяд на гостите примерно. На масата задължително се слагало сирене и мед, а за теб и една глава лук (да я изядеш цялата дори в няколко поредни дни, че "да имаш кърма") Ние си бяхме поръчали и сладка и обикновена питка. Сладката ми я разчупиха над главата, дадоха ми залък с меда "да ми е сладко детето" и намзаха с едно залче и нейната уста с мед, дадоха ми да хапна и малко лук... Лука го ядох няколко дни след това по мъничко, че не можах наведнъж.. И това май беше Simple Smile

ТАНИ80, люлката е на Кенгуру baby swing..  

# 96
  • Canada
Честити месечинки на всички бебчовци!!!  bouquet
Марулке, днес получих колета от Миме-то и утре или вдругиден може да се видим да ти дам. ОК? Аиде на ЛС за подробна уговорка...
Аманитке, разбирам те дето се сърдиш на природата... И аз съм така. Но при нас по често се случва някой малоумник да прави глупости. Наскоро се събудих през нощта от странен силен шум. Излизам на терасата и виждам 3 младежа, които чупят стиропор и веднага им се развиках че имаме бебе и то спи и т.н. Да не повярваш че ми се извиниха и веднага престанаха... Peace

# 97
  • София
Здравейте мами!
Честит рожден ден на Кари и честти месечинки на всички бебоци от нас с Катрин. Живи и здрави!
По въпросите: не мажа личицето с нищо освен когато я извеждам и то не всеки път я мажа със слънцезащитен крем на Мустела, но й мия личицто сутрин и вечер с вода от чешмата, вечер й "бъркъм" в носа с памучни фитили да го чистим когато е запушен (тормоз), но като неможе да диша как да се храним, къпем се всеки ден с душ гелче главата всеки ден с чиста водичка, че цял ден я премятаме и много я потим главичката и на три дни я мием с шампоанче, къпем се във ваничка с дюшече на което ляга, а през деня мием дупето на мивката, когато тати го няма се къпем под чучура на душа. След банята правим масажче с различни кремчета. Незнам докога ще се къпем всеки ден, но ще го караме по интуиция. Нашите пъпчици изчезнаха от личицето самички без да ги мажем, но доста време поседяха де.
За гражданството мисля, че щом майката е с българско гражданство няма пролем и детето да е с българско освен, ако при раждането не е придобило чуждо гражданство на държаа на която законодателството не позволява двойно гржданство (в България ли е родено).
За смяната на млякото щях да питам-ние сме на Аптамил, но ми се искаше д побвам Лактан Био май беше (записала съм си го), че тук много мами го похваиха, та се питах мога ли на своя глава да го сменя и дали може да направи някаква реакция? Малко ме е шубе.

# 98
Здравейте и от нас Simple Smile
Дея две поредни нощи спа от 9вечерта до 8 сутринта без да става,но снощи се събуди в 1 дадох и ам,после 4 дадох и вода и така до 8.
сега сглобяваме едно музикално легло от кикиморско царство,но усещам че ще е поредната глупост newsm78
да ви питам кога парвите масажчета на бебчетата,защото ние преди го правихме след сутрешната баня,но тъй като вече я къпем само вечер,а четох че не било хубаво да се масажират вечер и незнам кога да го правя този масаж newsm78

# 99
Здравейте и от мен!

Честит Рожден Ден на Кари! Много здраве, усмивки и безоблачно детство! Hug

Изминалите два дни бяха доста тежки при нас. Близнаците се гърчат яко от колики и бях на ръба на нервна криза. ooooh! Отделно и обрив по лицето е нападнал Маги от няколко дни, от вчера и Иво. Личната ми препоръча да взема за мазане Балсам на д-р Тайс - някой има ли впечатления за него?
Вчера успях да подам най-после декларациите в Общината, а след това и да минем през църквата за Чиста молитва.
Буболечемече спомена, че погачата се правело до 40 дни, а аз отложих нашите - по всяка вероятност ще е броени дни, преди децата да навършат 2 месеца. Дано не е проблем. Rolling Eyes
Много ми се искаше вчера и ние да дойдем на срещата, но все още ме е страх да тръгна сама с децата където и да било.
Голяма част от вас споменахте, че возите бебетата си на предната седалка. Къде можем да получим информация дали закона позволява това разбира се, в случаите, в които майката шофира и е сама с детето?! И аз като Миласара ще съм с три седалки и ако трябва да ги разположа и трите отзад, няма да съм спокойна по време на движение, че мога да реагирам и да имам достъп до бебетата.
Снимки и аз не съм качила още в сайт, а са ми в лаптопа. Blush

# 100
  • Видин
Стрелче, племенницата ми имаше атопичен дерматит.Само продуктите на д-р Тайс успяха да й оправят лицето.Нищо друго не помогна.Много сме доволни  Peace Дано и на вас помогнат  Hug

# 101
Да е жива и здрава малката Кари, много да радва мама и тате и да обичка малкия Нико     bouquet   bouquet   bouquet
Честити месечинки   bouquet

Аз да се отчета  - днес бяхме на косултация, Калиника е наддала 1780 гр за 1 месец и 5 см. Уж добре, но се оказва, че било прекалено много, сега почвам да давам вит. Д по 2 капки  на ден. Биха й ваксина...и така...Колики за сега почти няма, капки не давам...дано да не се появят по никое време Praynig. Нощем спи вече по 6 часа, от към 11-12 до 5-6 ч. Това поне добре. Като цяло е спокойно бебе, само дето е много лакома. Налага ми се пак да се цедя, че гърдите ми преливат сутрин, заради нощната пауза, но и това ще отмине...
Лицето мажа с лайка, т.к. има още пъпчици. Почнах и Бочко да слагам понякога, помага  Peace
Къпя всеки ден, но само с вода. А главичката и с лайка. под чешмата или в легенче. Но порастна вече човечето и ще почвам във ваничка. Винаги я къпя сама  Peace После масажче докато я мажа...
Приятен ден и спокойни дечица ви пожелавам  Hug

# 102
Стрелче, не мисля че няколко дни ще са проблем... всъщност всичко си е до традиция. Аз така съм чула. Пък и онова с яденето на глава лук, за да има майката кърма... Едва ли има много общо едното с другото, та така и с датата за погачата. Нямам впечатления за мазилата, но вижелая бързо да се изчистят личицата., а коликите да затихват вече   bouquet

Барборанче, а защо да не е вечер масажа?

Аз днес не съм давала капки за колики... ей така на своя глава.. дано довечера тоя експеримент не ми излезе през носа  Praynig  Вие докога мислите да ги давате? Как да разбера, че коликите са преминали, ако постоянно давам капки?!  Thinking

Все забравям като пиша... Честити месечинки на всички!    bouquet

# 103
ЧРД на Кари !

# 104
BubolecheMeche и аз това се чудя за капките newsm78
а за масажа бях чела някъде че обудрявал и затова не било хубаво вечер ooooh!
аз да се похвалкя че за 2 дни мазане лицето с сребърна вода и бузките и вече не са толкова грапави Grinning

Общи условия

Активация на акаунт