ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 915
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Честит рожден ден, Люлия! Бъди много щастлива, обичана и всичко най-най-хубаво ти пожелавам!  newsm59

# 256
Здравейте и от мен !
Най -накрая се преместихме в другият апартамент , разката ми се фамилията от подреждане и т.н. Аман.... не ми стигат грижите по двете деца ами сега и това  #2gunfire.
Толкова се изтощих вече , че нямам време да остана с мислите си , като труп съм , само като усетя легло под гърба си и заспивам, будя по никое време не помнейки хранила ли съм или не Йоана...  ooooh! С разходките също не смогвам , така както би ми се искало... сега сме на 4 етаж и няма асансьор, трябва да мъкна количката нагоре и надолу като шерп , Борис го е страх да седи с Йоана да сваля количката , не е сигурен явно на новото място.Мъка някаква ме е налегнала. Tired
Добре че поне лекар намерихме/не аз де.. мъжът ми търчи и той нагоре-надолу.../ за децата в частен педиатричен център , защото  държавната им клиника е като да не ви казвам, при нас в бг няма такива. ooooh!
Сега и за у-ще на Борис търчим да го запишем, да учи детето , че откача в нас , така поне език да научи и да се занимава. То пък повечето у-ща от 1-4клас учат на казахски език , като го чу това мъжа ми категорично отказа да учи този бенбенистанскси език. Слава богу намерихме руско у-ще и да видим дано потръгнат нещата.
Яко ни тресе семейно депресията и не знам кога ще влезем в ритъм . Тъкмо си мислим ,че сме свикнали и изведнъж се явяват сто и петдесет нови неща. Tired
Иначе пък децата ни са здрави ...пупупу... Йоана много е пораснала/ ще пусна по-късно линк със снимки/, смее се радва на играчките , гука , вика ,вече си фиксира чат пат и ръцете ... въобще развива се детето. Peace
За проходилките: нямам отрицателно мнение, въпреки всеобщо ширещото се  впечатление , че били вредни. Вредни са , ако детето не иска да ги ползва по предназначение и виси с часове вътре. Борис от 8-ми месец го сложих като беше бебе в проходилка и много добре си я ползваше, стоеше по -малко и като му омръзнеше да да се разхожда или пързаля се размрънкваше и го вадех. Проходи на 11м. /няколко крачки/ , а стабилно на 1г. и 1м. сам. Прохождането си е строго индивидулано за всеки човек и не мисля , че проходилката или паяка люлка ще навредят , ако всичко е с мярка и възрастта позволява да се ползават.
За цикъла: първият след раждането ми дойде на 42рия ден. За разлика от първото раждане , тогава  до 4-ти я месец нямах такъв. И тогава и сега кърмя активно. Явно е до организъм, при мен различно реагира , но не смятам , че е не е в рамките на нормалното.
Стеф знам какво е да нямаш време да се цедиш , аз отдавна спрях , просто нямам нито сили , нито време. Можеш да предлагаш и двете гърди на хранененията в началто докато усетиш облекчение,.Помага също многои при душ топла кърпа отгоре на гърдите , отпушват се каналите и можеш за няколко минути да се поизцедиш на ръка под душа , става по-лесно. От топлата вода , кърмата потича по-лесно и това носи впоследствие невероятно облекчение. Опитай , дано ти помогне, че това с постоянната твърдост не е много добра алтернатива , пък и е опасно. Peace
Марулка, съчувствам ти за дните на рев и мрънкане и при мен имаше една поредица от такива дни и направо ми се мреше , но явно беше период, дано не се повтаря...пу пу пу. Пожелавам бързо да премине и да не го боли дечко толкова коремчето. Йоана не я подминаха коликите , но аз отдавна и спрях капките саб симплекс, след кето видях , че нямат голям ефект, тя поревава някой дни повече в други по-малко и така , напоследък ми се струва , че са и по на рядко , но да видим, нищо не е ясно. Все пак влиза в 3 ти я месец и им се вижда края на коликите. :peace
Това е от мен за сега , по-късно пак ще се включа, че замалко да изтърва цяла тема.
А ,да черпя ви виртуално Йоана на 26 август, стана на 2 месеца.  chef  bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛЮЛИЯ!!! МНОГО РАДОСТ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ЗАНАПРЕД В ЛИЧЕН И СЕМЕЕН ПЛАН!!! НАЗДРАВЕ , ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ ЛЮЛИЯ!  bouquet

P.S.... Божееее, какъв дълъг пост съм спратнала , личи си , че не съм в България. Confused

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 09:14 от Fortune

# 257
  • София
Добро утро и от нас. И нии се гърчим вече втора вечер и направо съм на ръба на физическите си сили - мнооого ми се спи, то по 2 часа на денонощие не си е работа  Cry За жалост гледам отбора на ревливите се увеличава вместо да намалява...какво им става на тез бебоци  Sad Sad
За количката - и ние смер на 4ти етаж и за това се наложо да си купим друга. не тази която бях харесала, но сега нер съжалявам. Държа шасито в колата, а аз мъкна само коша, че то пак си тежи де - 5 кила кош и още толкова бебе...но секциото не влизаше в плана, та за това поне първите 2-3 седмици седях затворена в нас като нямаше кой да помага, после ми писна и тръгнах самичка.
Цветен прашец, права си че няма да спрат коликите, просто еспумизана нещо не действа вече та търся алтернатива.
Сандра, маже би от гъбичките е това  Peace

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛЮЛОИ И ОТ НАС! ВСИЧКО НАЙ-НАЙ ТИ ЖЕЛАЯ!  Hug

# 258
Честит рожден ден, Юле!

Преди време попаднах на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?action=printpage%3Btopic=323743.0. Става въпрос за това как да се успокои плачещо бебе, като чета метода е доста успешен.

# 259
  • Варна
ЧРД Юле! да те поздравя и тук Simple Smile

# 260
Честит рожден ден на Люлия!    bouquet

Стеф, коя е тая пръдла? Тия дни много съм настроена да се карам с всякакви такива и изобщо да не са ми на пътя, особено пък сега като ставам от сън съм още по-лоша. Вчера чаках чаках пред един магазин продавачката да се сети че няма да си оставя бебето и да ме обслужи на вратата - а тя по принцип седи вънка при зеленчуците но сега почнаха да идват хора и тя влезе вътре и накрая найш как демонстративно си върнах нещата и отидох в съседния магазин, ааа ма ха. Следобеда пак чаках пред друг магазин но там жената се усети веднага!

Сетих се - минаваш с една чанта пълна с деткси дрешки през магазина и й казваш - аз си напазарих отдругаде - на вас ви пожелавам приятно блеене в магазина.

Оф неска съм голяма фантазьорка не ми обръщайте внимание Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 11:27 от Emily_

# 261
Честит Рожден Ден на Люлия,много здраве ,щастие и бебока да те слуша много Hug

Аз да се отчета,ние сме малко в Хасково на гости ,за моя радост малката е спокойна. Утре мислим да отидем малко на река,обаче до сега не съм я кърмила навън,но май ще се наложи ако стоим цял ден (че иначе гърдите ми ще се пръснат  ooooh!! )

# 262
Честит рожде ден и от мен, Люлия! Жива, здрава, много щастлива и обичана мама да си!   bouquet 

И аз като Лилчо идвам да се похваля с предстояща разходка! Заминаваме за вилата! Ще пиша и ще показвам снимки като се върнем, че сега стягане на багажи и колички ме чака  Crazy Само да си похваля девойката, че снощи заспа към 21 и АЗ я събудих в 4:30 в опит да й извадя едни сополки, че много хъркаше и мрънкаше и не спеше спокойно.. накрая като се събуди се оказа, че си е напълнила устата с лиги и от тях хърка... както и да е хапна и пак заспа, та до 7 сутринта  Heart Eyes
Прекрасен уийкенд желая на всички!!!  Hug

# 263
Здравейте!
Нека ви почерпя виртуално-днес Дани стана на 1 месец  Party newsm38

# 264
Честит рожден ден, Люлия! Много здраве, щастие и усмивки!   bouquet

# 265
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЛЮЛИЯ! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВИ ШАРЕНИ ДНИ С БЕБЧЕТО ТИ! newsm59
Честита месечинка на Чочо-сан! Да сте весели и усмихнати.
Направо ми се взе акъла като четох за тези "трънчета" още довечера след банята мисля да пробвам, да видя какво е това нещо.
Прекрасен ден на всички! Hug

# 266
Честито на рожденичката! Много здраве, щастие и късмет!

Да ви кажа, ние се оказахме със стафилококи. Доктора каза, че има инфекции по родилните и си ги носим от там. Открихме ги случайно, доктора видя, че имам на масичката спрей Стеримар и пита защо го ползвам. Казах, че бебо хърка като старец и той веднага се усъмни за тази инфекция и ни изпрати на микробиология (секрет от носа), е, позна - стафилококи ауреус! Сега ще слагам някакъв гел в носа, за щастие се лекува локално и не е нужен антибиотик!

Пиша го за мамите, които имат хъркащи бебета - проверете положението за всеки случай. Че както идва зимния сезон, колкото по-малко инфекции, по-добре  Peace

# 267
Аз пак с въпрос:
Вече две вечери Бени спи от 21:30 до 5:30 (това са 8 часа пауза) Нормално ли е за бебе на 1,5 месеца или а я будя да яде в 12 или в 3? Защото така пропускаме 2 хранения?

# 268
Аз пак с въпрос:
Вече две вечери Бени спи от 21:30 до 5:30 (това са 8 часа пауза) Нормално ли е за бебе на 1,5 месеца или а я будя да яде в 12 или в 3? Защото така пропускаме 2 хранения?

Според мен ако детето се чувства добре, няма смисъл да я будиш. Радвай се даже че от самосебе си си е изградила нощен режим
Моят Алекс също пропуска през нощта, но все още е нерегулярно. Снощи примерно заспа в 21ч, после се събуди в 2ч и накрая в 6ч. Явно след банята "спи като къпан"  Laughing та при нас е по-вероятно да пропускаме 12ч... Той татито иска да го научим за 3ч, ама ще видим...

# 269
napetia - Бени отдавна пропуска яденето в 12, но това в 3 само от 2 дни, затова се чудя. Според мен щом твоето бебче пропуска в 12, трудно ще го изместите в 3. А като пропуска  в 12, аз си лягам с нея към 10 и после като започне да будува от 6 и аз ставам

Общи условия

Активация на акаунт