Кандидоза и кортикостероиди...

• 5 405
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте   bouquet
Надявам се тук да получа малко информация относно тази комбинация. Извинявам се, ако повтарям предишна тема, но ми се иска да отворя нова, в която да споделя моята ситуация.
Историята е, че правих секс с моя приятел без презерватив. Един-два дена след това получих странно парене около влагалището и като погледнах с едно огледалце как изглежда забелязах едни малки бели, приличащи на парцалчета, нещица...голяма красота   Mr. Green Разбира се отидох още на следващият ден на преглед - резултата беше Кандидоза (не много силно изразена) и преход към Бакт. вагиноза (пак не много силно изразена). Изписаха ми Арилин, Низорал + глобули (забравих точно какви) и за моя приятел хапчета (и тях забравих, но утре мога да ги напиша, защото си пазя опаковките). Моето лечение беше 5 дена - комбинирано от всичките гореспоменати хапчета. На мен лично ми ставаше много гадно от хапчетата - болки в корема, гадене, замайване - все хубави странични ефекти. За Арилина четох, че може да доведе до Кандидоза.
Както и да е, на 3тия ден всичко утихна и аз си довърших спокойно лечението. Тази седмица трябваше да ходя на контролен преглед и контролна микробиология, но вчера пак се появи гадното парене и малките бели парцалчета  #Cussing out Е, да, ние пак правихме секс без презервативи, както и орална  Blush Mr. Green
Съответно днес се прибрах с нова рецепта за Канестен, а в сряда като излезе резултата ще мислим какво още да пия/пием.
Сетих се обаче да проверя какво по дяволите са кортикостероидите и прочетох, че имунната система отслабва доста от тях, като по този начин организма е податлив към гъбични инфекции.
И тъй като и аз и лекарката се чудим как е възможно след онова ударно лечение аз пак да имам гъбички, реших да ви питам дали е възможно моя възлюбен съвсем неволно да е предизвикал това ?
До колкото знам при мъжете рядко се наблюдават изострени симптоми на гъбични инфекции, т.е. те могат да са носители без да подозират...
Очаквам мнения   bouquet
Благодаря предварително и извинете за дългия пост  Blush Mr. Green

# 1
Пфу, цял ден чета в нета за тия кортикостероиди и не мога да свърша работа за 5 стотинки....голяма гадост е това  Sick

# 2
кортикостероидите имат като страничен ефект(един от многото) появата на инфекции,включително и гъбични.

# 3
И тъй като и аз и лекарката се чудим как е възможно след онова ударно лечение аз пак да имам гъбички

Повярвай ми твоето лечение въобще не може да се нарече ударно...И повече лекарства съм приемала за тези гъбички,но вече 2 години сме неразделни (с малки прекъсвания)  Mr. Green  #Cussing out .Лекувай се навреме и колкото е нужно,за да не си блъскаш главата като мен  Peace ...А,и секс без презерватив-по-добре когато се излекуваш.

# 4
Ето ме пак  Crazy
Обадих се да проверя дали изследването ми е готово. Лекарката каза, че пак са гъбички (този път не пишело какви, предния бяха candida albicans>10^5 кл/мл, сигурно пак са такива). Каза, че бактериалната вагиноза е излекувана и имам нормална аеробна бактериална флора.
Последните 2 дена четох много за гъбичките и различните лекарства. Предният път се появиха 1 седмица преди цикъл и тогава 5 дена бях на антибиотици + 6 глобули Макмирор (за бакт. вагиноза). Сега пак ми се появи 1 седмица преди цикъла. Лично аз подозирам, че е било редно след цикъл да се проведе още един етап на лечение, защото от спарването с дамски превръзки се създава чудесна среда за развитие на гъбичи при условие, че имах и предразположение  Mr. Green
В понеделник ми изписа Канестен глобули 6 броя (дадоха ми от 200mg) и смятам днес да се консултирам с нея дали не е по-добре сега да ползвам 3 и след цикъла другите 3, за да избия евентуално оцелели гъбички  Mr. Green
Моят възлюбен вероятно ще получи Канестен крем... Crazy

# 5
Е, не познах  Mr. Green Този път е Candida non-albicans  Crazy Хубавото е, че бакт. вагиноза и albicans са излекувани (дано не се появят пак), но тези малки гадини са рецидивирали  #2gunfire На мен ми изписа едно хапче  Diflucan 150mg, а на любимия Canesten крем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт