Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 478
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • В сънния Люлин, прибулен...
И аз се чудя много. Вчера пекох едно телешко на 120 със зехтин, водичка и други разни.
Обаче солта и другите съставки повишават температурата на кипене на водата, затова вероятно е на по-висока Т, все пак има топлообмен.
Обаче аз сложих зехтин, е, поне ароматът му се запази  Thinking

# 406
veihaivei - не ме вкарвай в дебрите на кулинарията, хич ме няма. Деленето което направих на готвене, пържене и печене е достатъчно. Никъде не съм казал, че зехтина при 100 градуса става, а при 105 не става. Просто при високи температури се окислява няколко пъти по-бързо от свинската мас, но пък няколко пъти по-малко от олиото. Този процес протича и при 80 градуса (бавно), и при 180 градуса (бързо). Голямо влияние има и какво друго има в тенджерата. Просто посочените от мен норми са ориентировъчни, но не трябва да се забравят когато сте в кухнята.

Добър апетит!

iznenada - прогестогелът се използва по следния начин: ако приемем, че на твоята възраст произвеждаш 50 % от нормалния прогестерон, трябва всеки ден да се мажеш с 2.5-3 см (12-15 мг) от крема. Отклоненията нагоре или надолу не са фатални.  Мазането става на различни места по тялото с тънка кожа. Избягвай лигавицата и около очите, защото кремът малко пари на такива места.

Щом те интересува способността му да заглажда бръчките и хидратира кожата, то през ден-два си мажи лицето или шията или деколтето (откритата част). Може да ги въртиш само тези места, но не мажи два дена под ред на едно и също място. Не се мий веднага след крема. По-добре преди мазане. Изключение прави кожата на главата, ако имаш проблеми с косата. Тогава кремът се нанася вълху кожата на главата около час преди миене, в по-голямо количество.

Това е!

# 407
Много,много ти благодаря за компетентния отговор.
Обяснил си ги точно като за мен.
Супер си.Благодаря ти.

# 408
veihaivei, всякакво месо готвя без допълнителна мазнина, независимо от манджата!   Peace

# 409
Полезна и интересна тема!  Naughty Включвам се за да следя коментарите тепърва, а и имам още да дочитам
Бихте ли ми препоръчали някоя хранителна добавка с омега 3-6-9 к-ни която да е подходяща за бременни, но да не съдържа други витамини и пр. И рибеното масло не би представлявало проблем да се предприема по време на бременност, нали!?

# 410
Почти безобидна, диетата ми е такава, че дори и най-крехкото и "тънко" месо трябва да гарнирам с полезна мазнина - на 28 гр. сурово месо се пада 1,5 гр. мазнина, това е примерно 2/3 ч.л. зехтин, 3 бадема, 6 фъстъка.
Дали ще влезе при готвенето или в салатата - както предпочета. Иначе често запичам месото на едно тефлоново саче, без М и става добре.

Евита83, мисля, че не можеш да намериш омеги без поне вит. Е. (Писали сме - ако не искаш вит. А, в никакъв случайн не вземай рибено масло от дроб!) Вит. Е, независимо какво пише за препоръчителен дневен прием, не се предозира толкова лесно. Поне не с такива дозировки, които са в омега-продуктите.
Горещо ти препоръчвам да приемаш такъв продукт, моят печален опит е, че през бременността почти не пих омега и добавки (с изключение на фолиева к-на) и сега такъв проблем ми се отвори... че си скубя косите...
Има и други много полезни добавки, но омега3-6-9 е сред най-важните.
veihaiveiНикъде не съм казал, че зехтина при 100 градуса става, а при 105 не става. Просто при високи температури се окислява няколко пъти по-бързо от свинската мас, но пък няколко пъти по-малко от олиото. Този процес протича и при 80 градуса (бавно), и при 180 градуса (бързо).
Пинко, извинявай, ама "бързо" на висока Т, при което и термичната обработка е много кратка, звучи същото като "бавно" на ниска Т при продължителна обработка. Ако ще пека нещо с водичка и зехтин на конвекция три часа при 120 градуса, не е ли все същото като да го пекна за половин час на 240? Тук идеята ми, естествено, не е икономия на електроенергия  Laughing

# 411
Полезна и интересна тема!  Naughty Включвам се за да следя коментарите тепърва, а и имам още да дочитам
Бихте ли ми препоръчали някоя хранителна добавка с омега 3-6-9 к-ни която да е подходяща за бременни, но да не съдържа други витамини и пр. И рибеното масло не би представлявало проблем да се предприема по време на бременност, нали!?
Евита, приемнето на Омега мастни киселини през последните месеци на бременността е много полезна за бебето при изграждане на нервната му система, а и предпазва майката от следродови депресии.
Вит Е в Омега мастните киселини се слага като антиоксидант, за да ги предпази от гренясване,  количеството наистина е ограничено и безопасно.
Аз бих ти препоръчала Омега мастните киселини на Forever - 2 пъти по една капсула на ден е достатъчна

# 412
Цитат
Ето защо балансът между омега-6 и омега-3 (4:1)  трябва да се спазва.

evita83, аз също гледах добавки 3-6-9 на Now, но за да се спазва по-горното съотношение си мисля, че добавка само Омега 3 ще е най-добрият вариант. Все пак набавянето на Омега 6 не е проблем, дори е в повече. Омега 9 се набавя лесно от зехтина и маслините, голяма част от ядките. Също така може да се произвежда в малки количества от организма при наличието на другите две.

http://www.mens-total-fitness.com/omega-3-efas.html  това е на английски.

# 413
  • SA
Така е, аз сьщо мисля, че приемането на омега-6 с хранителни добавки е излишно, заради наличието им в много храни от растителен произход. Може би е полезно само за хора, които по принцип са ограничили силно всякакьв вид мазнини в храната си.

# 414
Благодаря ви момичета много полезна информация ми давате, ще потършувам  из нашенските аптеки
mama Tin линка, който си пуснала нещо не ми се отваря

# 415
# 416
# 417
mama Tin, колко струва този смешен продукт? Ти си дистрибутор, защо не каза, че се продава само на принципа на Мулти левъл маркетинга и че ако си го поръча при теб, ти ще спечелиш?
Много грозно нещо правиш.
И освен това на пазара има МНОГО неща, които са ПЪТИ по-добри!

# 418
Благодаря ви момичета много полезна информация ми давате, ще потършувам  из нашенските аптеки

Вземи си от аптеката рибено масло на GNC (General Nutrition Corporation) - 90 капсули от по 1000 мг (1г) са ти около 14 лв.  Peace

mama Tin, колко струва този смешен продукт? Ти си дистрибутор, защо не каза, че се продава само на принципа на Мулти левъл маркетинга и че ако си го поръча при теб, ти ще спечелиш?
И освен това на пазара има МНОГО неща, които са ПЪТИ по-добри!

Поддържам мнението!  Peace

# 419
  • София
И аз тъкмо се чудех това Forever препоръчано от мама Тин не е ли неприлично скъпо и защо?

Общи условия

Активация на акаунт