Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 130 372
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
             ЕПИЛОГ
Защо написах тази тема?

Често казано, започнах да я пиша от яд.
От яд към самия себе си.  Заради моята неспособност да вдъхна доверие и да ентусиазирам хората.

Преди няколко месеца попаднах на едно интересно, чудодейно лекарство. И започнах да го проучвам отвсякъде. Да, точно отвсякъде, като направих преди 2-3 години с рибеното масло.  И това до което се добрах се оказа фантастично. Лекарство което може да лекува над сто болести! Да знам, че не може да има такова лекарство. И все пак...Говорих с най-близкия си приятел - виден кардиолог. Показах му списъка. Той хвърли един поглед, след това ме погледна все едно му говорех за летяща чиния.
Турих го да седне и му изнесох една половинчасова лекция относно ендорфини, модулация на имунната система, В- лимфоцити, Т-клетки убийци, помощни Т-клетки и т.н. Иначе е добър слушател. Изслуша ме, каза:"Добре, де, продължавай да ровиш, пак ще говорим."

Продължих да ровя, после си го купих, забърках си го и почнах да го пия. След това го отпочнахме цялото семейство.
Изиках доктора, казах му, дадох му една таблетка "за зарибяване" (стига за две седмици) и след 4 дена ми каза, че отива да си го купи. Разна болежки, дето го мъчат от десетилетия му минали за два дни.

След това "зарибих" още 3-4 души. Е имаше и такива, които ме изслушаха и го прехвърлиха в другия крачол...

Започнах да ровя по фарумите. Оказа се, че преди мене друг форумец - Борислав Попов (иначе не го познавам) е надушил това лекарство и се лекува от тежко имунно заболяване - псориатричен артрит с още усложнения. За два месеца човекът се оправил и заминал на море.
Продължих започната от него тема, но откликът беше направо мижав. Опитах се да привлека внимание в други теми - учтиво ме "отсвириха" - "от зелена тиква семе не щем", ние сме чели, чели...
След два месеца напъни да привлека внимание и да популяризирам препарата ударих на камък - лекарите не не го знаят, пациентите са скептични. А аз не съм лекар...

Тогава реших - ще започна една тема за маслата, ама както аз си знам - химия, биохимия, фармакодинамика и т.н. За да спечеля доверието на хората. И след това да ги пратя да четат другата тема, започната от Борислав Попов и продължена от мене.

Аз нямам никаква лична изгода. Нито купвам, нито продавам. Просто бих искал хората да спрат да се изтезават с интерферони, енбрел, метотрексат и др. И да не изтезават децата си. А с парите могат да си купят нова кола, например...

Това ми е болката.

А, как се казва препарата - "Ниска доза Налтрексон" - "Low dose Naltrexone"

Като го напищете в Гугъл на английски (цялото с кавичките) ще изкочат стотина хиляди страници. А ако намерите писмото на една възрастна жена която пише:"Инвалидният стол го прибрахме в гаража. Сега ходя с бастунче." - не може да не се разчувствате.

Моля ви, четете! Не вярвайте на мен, вярвайте на очите  си!

Темата е тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382374.0

Благодаря ви за търпението!

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 17:07 от PinkPanther

# 76
Поставяш край на дискусията?

Дано греша, но целта ти е била реклама на това чудодейното?...чувствам се като зарибена да чета темата и накрая се стига до същността й???...понеже не съм прочела още нищо за туй чудо, извинявам се ако звуча малко грубо.... Crossing Arms

Казваш, че нямаш медицинско образование? Thinking

......и защо след като има такава тема, ти ни насочваш от тази....?!?!

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 16:32 от МамиБлю

# 77
  • В сънния Люлин, прибулен...
Това не е реклама. По всички форуми на болни от автоимунни се дискутира LDN
Ти нищо не си чула? И лекарите не са чули. Защото лекарството е извън патентен режим и няма кой да плаща проучвания.

Регистрирано е основно за други неща. Но ефекта му във висока доза е противоположен.
То навремето амфетамините са били официален антидепресант. Сега са извън закона.
Отделно - има лекарства от групата на т.нар. антиконвулсанти. Предписват се при епилепсия. Установили са, че помагат при депресивно болни - когато започнат да стават много лабилни, уравновесява "клатушкащите се" емоции. Сега ги изписват като тимостабилизатори - стабилизират настроението.

Проблемът е, че лекарите не знаят нищо за лекарства. А научават това, което фармацевтите им кажат.
Това обаче е едно голямо НИЩО.

# 78
Край на дискусията  - не, откъде накъде. Просто утре ме няма, да имате какво да четете.  Ако искате.  Задавайте въпроси, изцяло съм ваш.

И не го наричай реклама, не е с търговска цел. Опитвам се да пробия стената с глава.

Не мога да пиша спокойно по тази тема...

# 79
ок...отвори ми се за четене доста Mr. Green

# 80
МамиБлю, не се чувствай прелъстена и изоставена, няма да ви изоставя.
Просто онова ми е голяма болка. Ще видиш колко усилия съм хвърлил.

А иначе, надявам се да си доволна от сусама.

# 81
Доволна съм! Включвам го вече редовно в менюто си Hug

# 82
Аз като една патка - плувала, плувала, че се удавила...
Започнах да спазвам режим на хранене Зоната. А там се иска контрол над мазнините - до грамове. И сега се чудя как да си дозирам сусама. Или сусамово олио да диря?

Апропо, намерих масло от пореч и безстеблена иглика - тук http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 256&Itemid=74 и http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 211&Itemid=74

Сравних двата продукта - що се отнася до съдържание на GLA - пореч печели при разлика в цената от 6 лв

# 83
Диетата на доктор Сиърс е основана точно на същата теория за мазнините, с която ви досаждам цяла седмица. Навремето я четох, имам я някъде на компютъра, но не помня чак толкова да е мерил мазнините. Може би греша... Знаеш ли къде е магазина на NOW - на  "Красно село".

За сусама - препоръчвам тахана. Останалото в него са фибри, съдържа също магнезий. В София с магнезия сме зле...

Приятна вечер, приятна събота и неделя!

# 84

Голямо дете- Само рибеното масло от черен дроб на риба съдържа вит.А Тъй като това се счита за достойнство, то се изтъква на етикета. То е много полезно, но е крайно неподходящо за бременни. За всички останали възрасти е много хубаво, като се спазват максимално допустимите норми. Останалите рибени масла се правят от подкожната тлъстина на рибата и не съдържат вит.А.

Благодаря за уточнението Pink Panther. Аз не съм запозната с технологията за извличане на рибено масло, не бих се учудила ако направо смачкват или пресоват цялата риба, затова зададох въпроса.

Някои сигурно наистина се чувстват излъгани с това прехвърляне на другата тема, но аз лично ще си направя труда да изчета и нея, въпреки че както се вижда и тая ми е трудна за смилане  hahaha smile3538 на някои места.

Приятна командировка и весела събота и неделя!  baloni

# 85
Ааааа забравих да си задам въпросчето. По-горе беше написано, че пушачите са по-застрашени от предозиране с витамин А, отколкото непушачите. Защо? Нали уж все тръбят, че на пушачите им трябват по-големи дози витамини?

# 86
http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/olio-i-masla/kok … re-s-way-bio.html
някой май търсеше от скъпото кокосово масло?

п.п. съжалявам, но темата изисква да се съсредоточиш за да се се разбере и явно точно това съм го объркала.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 23:08 от дива коза

# 87
  • SA
   PinkPanther, горещо ти благодаря и за двете теми! Знам колко усилия ти е коствало да сьбереш цялата тази информация и да я поднесеш по този начин. Колкото до лечението с Low Dose Nalthrexone , не бях чувала за него и наистина вьзбуди интереса ми. Не сьм чела нищо по-интересно в този форум.  Ще поровя и в нета по тази тема. И се надявам да не изчезваш оттук , за да може да коментираме разни неща.
Приятен уикенд ти желая!

# 88
Благодаря ти, но ставаше дума за палмово   bouquet

# 89
Прочетох много полезни неща Peace
Благодаря  PinkPanther  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт