Турски език за начинаещи 5 - Хош гелдин

• 72 963
  • 515
  •   1
Отговори
# 450
Чакаме с нетърпение!!! Wink

# 451
Моля компетентните за превод hadişu işi yapalım bugün günlerden neee,благодаря ви Simple Smile

# 452
# 453
лелелеле,какво стана??темата май напълно замря и обещания пост го няма.май ще се справяме самички. Laughing

# 454
  • София
А аз ще правя опити да ви догонвам  Hug и не затривайте тези хубави теми с безучастието си!

# 455
толкова се надявахме на обещаният постинг от ''Гадинка'' - май оправда никнейма си  Laughing ... шегувам се разбира се  Wink 

но нека темата продължи  Praynig

# 456
Моля компетентните за превод hadişu işi yapalım bugün günlerden neee,благодаря ви Simple Smile
Така вън от контекста немога да разбера точно за какво иде реч, но превода е нещо от сорта на:
Хайде да свършим тази работа сега, днескашния ден от дните каквооо

За тези, които го учат- ето времената:http://www.turkce.ca/grammer_main.php
За по-напредналите - http://www.turkceciler.com/Dersnotlari/kelimebilgisi.html#Gercek това може да ви е полезно  Peace

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 05:41 от Edira

# 457
Edira много ти благодаря  bouquet

# 458
Цитат
Цитат на: емка бадемка в Пет., 29 Апр. 2011, 20:28
Моля компетентните за превод hadişu işi yapalım bugün günlerden neee,благодаря ви
Така вън от контекста немога да разбера точно за какво иде реч, но превода е нещо от сорта на:
Хайде да свършим тази работа сега, днескашния ден от дните каквооо

Хайде да свършим тази работа, днес кой ден е /от седмица, месеца в такъв смисъл/

# 459
имам чувството,че темата ще се възроди

# 460
Ами аз ще удрям по едно рамо, ако има въпроси Simple Smile

# 461
Здравейте на всички желаещи да учат турски! Присъединявам се към вас , защото заедно можем повече;  не ви обещавам че ще го проговорим, а съм сигурна колко свободно ще го говорим турски Laughing LaughingИскам да попитам тук присъстващите искате ли да започна да публикувам думи, за да си обогатим речника, а по-късно ще се погрижа за граматиката.Като видя как се движат нещата ще обсъдим пускане на упражнения.Хайде да направим тази тема оазис на турскоговорящите. Hug smile3534 knit

# 462
# 463
Хайде почваме смятам че ще се включат още хора.Като за начало малко думи :
adres - адрес:
yavaş- бавно
baba-баща
kardeş- брат
sağol- бъди здрав
nişanlı kız - годеница
nişanlı oğlan- годеник
bay- господин
bayan- госпожа
şehir- град
tanışmak- запознавам се
bakalavr,bakalorya - бакалавър
allkolsuz, ispirtosuz- безалкохолен
kaygısız,tasasız,endişesiz- безгрижен
yürürlülte olan, mutber- валиден
yabancı memleket parası,döviz- валута
Смятам че стигат толкова думи, успех в научаването , вярвам че ще се справите. Hug smile3501

# 464
много ти благодаря,blaugranas   bouquet
започваме. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт