Най-странните и смешни имена 9

• 120 310
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Аз попаднах на една статия и със сълзи се хилих, страшно въображение и глупост е имало при кръщаването на някои деца.
Определено някои родители наказват и подлагат децата си на подигравки, кoгато ги кръщават с иронични и смешни имена. Grinning Grinning Grinning
линк: http://bginfo.es/2009-12-20-21-36-49/17-2009-12-22-07-37-51/205- … -fantaziyata.html

# 331
Откакто ви чета, си направих цял именник с имена. Та точно такъв именник с български имена имаше едно време, който ти го даваха в Родилният дом. Та там си го четях и изведнъж  Shocked.
            Българско име, мъжко ШУНДЬО, /нямаше женско такова щото щеше да звучи ....... #Crazy/

# 332
 hahahaШУНДЬО

# 333
Така се казва кмета на район Лозенец ...

# 334
Аз имах една сзъученичка в гимназията,
която се казваше Вилдан и няма да забравя,
как учителя ни по история гледаше из дневника и попита"Кой е Вилдан? ",
незнам дали нарочно го направи или заради леките си националистически пристрастия,
но настана голям смях в залата. Grinning

# 335
Има такова женско име.То е турско.И аз съм имала ученичка с такова име.

# 336
  • София
и няма да забравя,
как учителя ни по история гледаше из дневника и попита"Кой е Вилдан? ",
незнам дали нарочно го направи или заради леките си националистически пристрастия,
но настана голям смях в залата. Grinning
Егати простотията! Тук вече на място идват стрелящите емотикони:  #2gunfire ooooh! box bash #Sniper fight

# 337
Аз попаднах на една статия и със сълзи се хилих, страшно въображение и глупост е имало при кръщаването на някои деца.
Определено някои родители наказват и подлагат децата си на подигравки, кoгато ги кръщават с иронични и смешни имена. Grinning Grinning Grinning
линк: http://bginfo.es/2009-12-20-21-36-49/17-2009-12-22-07-37-51/205- … -fantaziyata.html

Joy  Joy  Joy

Миналата година четох подобен списък с изчанчените имена в САЩ, и тогава си мислех че по-зле не може, но българският взима първо място! Горките деца. Това обаче ми напомни как някои думи, сега смешни като имена, всъщност първоначално са били точно имена, преди да се грабнат от някоя марка да кажем, и сега асоциациите на хората са съвсем различни. Например Мерцедес - в днешно време звучи малко като Ферари и Фиат, но всъщност това е женско име с испански корени (означава "милостивата"), и е било име много преди да бъде създадена колата. А и колата е била кръстена на дъщерята на един от създателите й, която се е казвала Мерцедес. Или пък българското име Матка, което идва от Мата и просто фонетично съвпада с думата за утроба. Така че за доста от смешните думи и имена се чудя, какво ли са значели преди стотина години, или пък на какво точно са съкращения/умалителни?

# 338
Малко име Буран (не знам от къде идва)...
Ама пред вашите предложения бледнее  hahaha

# 339
Неранза и Фиданка.

Буран ми е познато, не е ли вид вятър?

п.п. Снежна буря и име на съветската космическа совалка.

# 340
В бургаския край  се срещат странни имена като например Плумка, Паунка, Нейка, Кичка, Труфка.    Laughing
А сестрата на баба ми /лека им пръст и на двете/ се казваше Пагона.

# 341
Теменужка Тредафилова Joy

# 342
Не знам дали точно в тази тема съм писала, но в моето село има семейство с фамилия Безгъзови  hahaha

Аз пък съм срещала Гъзобарови  Embarassed

# 343
Тази статия наистина е със смешни имена,но те са смешни само на български.Сигурно там имат друг смисъл.Например футболистът Мадуро.Мaduro в превод от испански озна4ава "зрял".Може да озна4ава и според контекста узрял,развит,отлежал.
Има доста коми4ни ситуации с български имена в Испания.Например Галина озна4ава кокошка,Ган4о-фиби4ка,кука,Мима-глезя,кърмя,прикотквам.
Фамилиите,запо4ващи с "Пет",Петков,Петров и имената също на тукашният диалект озна4ават"пърдя". Embarassed Знам един Петко Петков,който отна4ало много го беше срам да си каже името.Фамилията Пенев пък може да се превежда като Кур4ев.

Ина4е много се смаях и посмях тук с тези имена,за някои не съм и предполагала,4е ще хрумне на родител така да си кръсти детето. Laughing

# 344
Познавам две баби Трендафила и Малина...  Wink А имах една съученичка от турски произход, която имаше красиво еми - Айрин. Проблемът е, че учителката по география постоянно й викаше Айрян.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт