Най-странните и смешни имена 9

• 120 442
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Запряна. И това ако не е наказание... Все едно да си кръстиш момиченцето Затворничка или Заключена  Crazy
Съвсем друга символика има това име.От старобългарското запирам - спирам. Изpaз нa poдитeлcкoтo желaниe дeтeтo дa зaпрe смъртта и нещастията, а понякога - дa зaпрe paждaнeтo нa дpyги децa (ако са били много).

Подозирах аз че сигурно има някаква стара история името, но не знаех каква. Чувала съм от стари хора думата да се използва като "срамежлива" но и това не ми се виждаше подходящо за дете в днешно време. Както и да е, наскоро се натъкнах на малко момиченце с това име, и въпреки старобългарското значение в днешно време асоциациите са други и изглежда по-скоро странно. Поне за младите поколения, де.

# 256
  • Плевен
И аз имам среща с такова странно име  Simple Smile
Работех в магазин на мтел и трябваше да се обадя заради клиентка до главният офис.Питаха ме за името и като погледнах личната карта да го прочета,не знам как не прихнах да се смея-ПЛАНЕТА !!! От другата страна обаче не спестиха кикот и изумление  Laughing

# 257
кръсти ли го светлин,щото дядо му се казвал ламби! Grinning Grinning

hahaha Joy Joy Joy

# 258
Да в старите български имена се среща и женското име Стига.Смятало се е че давайки такова име ще се спрат по-нататашните раждания.

На мен ми звучат смешно американските имена с които кръщават българчета.
Например Кимбърли Владимирова или Сюзън Иванова,Ричард Богданов и др. такива.

# 259
Да в старите български имена се среща и женското име Стига.Смятало се е че давайки такова име ще се спрат по-нататашните раждания.

На мен ми звучат смешно американските имена с които кръщават българчета.
Например Кимбърли Владимирова или Сюзън Иванова,Ричард Богданов и др. такива.

Да и тези с две имена:Франческа-Пенка и такива подобни Joy

# 260
По-странни съм чувала : Любимка, Гризина, Кармина, Галилея, а за мъжки: Никодим, Месалин и още има, които съм забравила с времето.

Никодим е много старо име и не е рядко. С гръцки произxод e и означава  "народопобедител".

# 261
  • софия
Контеса, онуй чудо,  което  роди на 11 години.

hahaha Но все си мисля , че това е най-малкия проблем в случая.

# 262

то това 4удо така ли се казваше....не е ли Кортеза  newsm78 не ми се смейте много ако греша  Joy

# 263

то това 4удо така ли се казваше....не е ли Кортеза  newsm78 не ми се смейте много ако греша  Joy

Не грешиш, Кортеза е чудото. Gabelas нещо е недочула  Wink

# 264
  • софия
Май недочувам, ама и Кортеза ми влиза в списъка с фаворитите. Joy

# 265
Абе Светльо на дядо си Ламби как да е, а какво ще кажете за Ташко на дядо си Мъдьо хихихихи

# 266
  • Талант на 2012,2013 г.
А какво ще кажете за следното: Стоя си аз пред лекарския кабинет. Отваря се вратата и лекарката казва: " Да влезе Делонги"! Олеле майко! Изгубих си акъла. Не знаех да се смея ли или какво... newsm78

# 267
  • UK
Никодим наистина не е странно,аз познавам даже един  Mr. Green Ама майка ми е детска учителка и редовно се информирам за новите "изгъзици" - с извинение...  Rolling Eyes Любимото ми е Пенислава - на баба си Пенка....  #2gunfire

# 268
 Синът ми имат в детската градина момиченце с името Агни-Мария....

# 269
В кварталната градинка водят момченце, кръстено Пол. Чудя се какво ще е бащиното име на децата му.

Може би ПолОВ.  hahaha hahaha hahaha Ужас! Ама понякога наистина не мислят някои хора като кръщават децата си.  ooooh!

Дъщеря му ще е Любов Полова!
Някоя от вас беше споменала Пенислав.Видях го във вестник "Уикенд",но реших,че е печатна грешка!
Измислила съм име на неродената си(и непланирана още)дъщеря-комбинация от имената на двете баби-Пепа и Елка.Пепелка!Така де,да се запиша в тази тема с високо вдигната глава!

Общи условия

Активация на акаунт