Най-странните и смешни имена 9

• 120 442
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • Испания и Стара Загора
Последните две не са ли цигански? newsm78
Ами не знам.Хората,които познавам с тези имена не са цигани. Peace

# 601
на отрочета български - Деймън кръстен на дяда Дамяна.
В групата на сина ми има Райан кръстен на дядо си Райчо Simple Smile
Това ми харесва повече, отколкото името на дядото. Пък ако ще NewFashion да позеленее Simple Smile

Що си мислиш че се ядосвам за нещо, което ходи по хората?!?!?!?! Човешката простотия е безгранична Laughing

Анита92, аз лично съм с гръцко име, а майка ми с еврейско - и в двете ни няма капчица кръв от тези националности. Но при циганите  и турците не е така.

# 602
Обстановката леко се нажежи.  Peace Ще я разведря с два стари лафа, по повод на Раянчо: " Светльо, кръстен на дядо си Ламби" и " Ташко, кръстен на дядо си Мъдьо"  Wink
 И, за да не е спам, добавям Профир. Моя колежка си кръсти така детето, за да угоди на свекъра си.

# 603
Профир ли е бил дядото?

# 604

Профир?  #Crazy
Горкото дете!
Българско ли е това име, защото аз не съм го чувала? newsm78
Свързвам го със съкращение на дума от рода на профпредседател, профгрупорг,  или с профил, кефир.........

# 605
Аз като бях малка много се смеех на бабите със странни имена. Имаш една баба Неделя, шегувахме се, че сигурно тогава е родена и така са я кръстили, че нали едно време много деца са имали и им е омръзвало имена да мислят. И една баба Смарайда познавах, винаги ми е било смешно, защото ми напомня на думата " смърдя " и се чудех тая баба дали смърди наистина. Познавам една Матка ( мнооого грубо от страна на родителите ). Една Кортеза познавам също ( беше ми колежка и докато й науча името, тя взе, че напусна ). Имах шефка, казваше се Незабравка ( на мен ми е странно това име ). На моя приятелка майка й се казва Зефира. А като живеех в Търново, над нас имаше едни възрастни с фамилия Серилещови, как сме се смяли на горките хорица  hahaha hahaha hahahaМайка ми е имала съученик, който се е казвал Джанино ( говорим за края на 60- те ), а е бил чист българин, което е било много странно по онова време.

# 606
Аз постоянно попадам на невероятни имена - Милифон Иванов е последния ми фаворит  Laughing

# 607
Профир ли е бил дядото?

Да, да Профир. А, колежката си наричаше детето на галено Пуфи. Аз лично я съжалявах, че е била притисната да кръсти детето си така, но се оказа, че тя нямала нищо против , тъй като харесвала и уважавала свекъра си, който бил много достолепен човек. Името се предавало от дядо на внук вече много поколения, родът бил стар и известен на времето и пр., и пр. и нямало как да наруши традицията. Между другото и фамилията им е Профирови, та детето се казва Профир Профиров.

Милият МилИфон! ooooh!

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 23:47 от hrista

# 608
Първата ми реакция беше да съжаля горко майката на Профир - твоята приятелка.
Но щом не е имала нищо против да продължи традицията, остава само моето очудване към това нечувано от мен име, което освен това не означава и нищо.
Кръстителят на първия Профир просто  си е поиграл, нареждайки букви и е направил име. Име, което поне на мен ми звучи ужасно.

# 609
  • Варна
Ако аз се казвах Профир Профиров, нямаше да мога да дочакам 18г, за да си сменя името. Междувременно щях силно да тровя живота на родителите си, а както и на предтечите им, на които им е хрумнало подобно безумие. Както и още по-безумната мания да го спазват.

Въобще, това с традиционните имена в една фамилия ми е повече от закостеняло, архаично и миришещо на крипта. Особено пък принудителното му налагане.

# 610
  • In The Middle Of Nowhere
Споделям по-горните мнения, с тази разлика, че като име на възрастен човек не ми звучи толкова грозно и смешно. Наслушала съм се на всякакви имена на стари хора - едно време като дете на село. Пък и на не чак толкова стари. Но за млад човек е непело и трагично. Още повече сега да кръстиш детето си така.  На мен Профир ми звучи старо, старовремско и дедешко, без значение дали името означава нещо, та ако ще и  'диамант' да е.

# 611
Профир предполагам е с гръцки произход, напомня ми за порфир, което е някакъв камък или скала за облицовки. Срещала съм и Порфир като име в книга.
Понеже съм срещала много гръцки побългарени имена, затова правя такова предположение.

Матка най вероятно е съкратено/галено от някое друго име, едва ли има нещо общо с анатомичния орган. Баба ми, лека й пръст, имаше някаква приятелка Параскева, на която викаха Пъша ( толкова зле ми звучеше, че специално питах баща ми и той ме просвети за произхода, бях възмутена).

# 612
  • Italia
Матка най вероятно е съкратено/галено от някое друго име, едва ли има нещо общо с анатомичния орган.
Matka на словашки (не изключвам и на чешки) означава "майка". Също така е и галено за Мартина

# 613
  • Варна
Матка най вероятно е съкратено/галено от някое друго име, едва ли има нещо общо с анатомичния орган.
Matka на словашки (не изключвам и на чешки) означава "майка". Също така е и галено за Мартина

Мхм, знам едни две сестри, починали отдавна вече баби - Матка и Дучка, а всъщност са Матилда и Евдокия. ooooh!

# 614
  • Испания и Стара Загора
. Баба ми, лека й пръст, имаше някаква приятелка Параскева, на която викаха Пъша ( толкова зле ми звучеше, че специално питах баща ми и той ме просвети за произхода, бях възмутена).
Прабаба ми се казваше Параскева,съкратено Кева.Името е гръцко.В северна България(Врачанско) доста се е  използвало.Само на нашата улица живееха 3 баби с това име. Peace

Общи условия

Активация на акаунт