Най-странните и смешни имена 9

• 120 429
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • забравих си мисълта...
Имах съседка, казваше се Ружа, но понеже по онова време в дворовете на съседите имаше много ружи и някак тогава това име не ме впечатляваше. Сега когато сигурно повече от 20 години не съм виждала такива цветя, ми звучи някак странно, знам ли и аз да си кажа.

# 586
  • In The Middle Of Nowhere
И аз имах учителка Конова.Познавам жена,която се казва Марулка.Също и Стоя с ударение на о.

На Конова кое е странното  newsm78 Аз познавах сем. Конови, но никога не съм го намирала за странна фамилия... до този момент когато изведнъж се сетих, че сигурно правите асоциацията с кон  Crazy на мен никога не са ми напомняли за това.

А Стоя не се ли произнася точно така с ударение на о-то, иначе ще е глагола стоя.

# 587
[Между другото, ника ти е типично български. Wink Комплименти!

Очаквах да се закачиш за псевдонима ми /в превод от ник/ и за жалост ти си типичен екземпляр от новите "родолюбци". Насочих вниманието, че масово се кръщават децата с проамерикански имена и никой не обърна внимание на този акцент. Защо не използваме турски например, а? Пък и 500 години сме им яли попарата. Лично моите имена са странни - фамилното ми даже не знам какво означава. Но си го нося с гордост - аз съм поне 10-то поколение. В случая не исках да обвинявам децата от смесен брак. Защото институцията, в която работя, ми позволява да видя именно родоотсъпното отношение на отрочета български - Деймън кръстен на дяда Дамяна. Ха-Ха-Ха- след време може дотолкова да откачим, че и име Лейди Гага да се появи. Аз съм в очакване на какво ли не.

# 588
  • забравих си мисълта...
Сега се сетих, че майка ми  разказваше за един шеф на отдел, който е имал фамилия Гурлев.

# 589
  • софия
Прошко Прошков- снощи по новините го чух. Ново 20-е от редиците на ДСБ, май кандидат за кмет.

# 590
  • Пловдив
на отрочета български - Деймън кръстен на дяда Дамяна.
В групата на сина ми има Райан кръстен на дядо си Райчо Simple Smile

# 591
Днес на работа попаднах на някои странни имена - Новак, Керка, Смяда, Аргира, Бабачева, Дучегарова, Зисов, Панчо Панчев и любимката ми за днес - Грозданка Тръпкова  Grinning

# 592
  • Варна
Това ми харесва повече, отколкото името на дядото. Пък ако ще NewFashion да позеленее Simple Smile

# 593
  • Бургас
Днес на работа попаднах на някои странни имена - Новак, Керка, Смяда, Аргира, Бабачева, Дучегарова, Зисов, Панчо Панчев и любимката ми за днес - Грозданка Тръпкова  Grinning
Леля ми е Аргира,нищо странно-гръцко име е.

# 594
  • някъде по морето

[/quote]Леля ми е Аргира,нищо странно-гръцко име е.
[/quote]
Аргир, Аргира(гр.) - Сребрин, Сребрина

# 595
  • Испания и Стара Загора
В университета едната ми преподавателка се казваше,а и още де(надявам се) Тройка Бъбрикова! Crazy

И аз за нея се сетих. Laughing
Иначе странни ми се виждат имената Чонка, Шенка и Джисо Crazy

# 596
  • Варна
Последните две не са ли цигански? newsm78

# 597

И аз за това се сетих-познавам едно хлапе-Раян, кръстено на баба си-Райка!  Peace

# 598
  • Варна
За разлика от Райчо, името Райко ми харесва. (Баба ми нарича така слънцето  Crazy)

# 599
За разлика от Райчо, името Райко ми харесва. (Баба ми нарича така слънцето  Crazy)

Покойният ми дядо се наричаше Райко.
В някои краища на България наричат слънцето - райко Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт