АВГУСТинчето прави щури купони с парти-шапки и балони!

• 17 802
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро.
Кафенцето-

Ние сме будни от 6:30 Ицко започна да кашля много лошо.Чакам да стане 9:00 и да ходим на лекар.
Лек ден на всички. Kissing Heart

# 271
  • В светлината на слънцето
Малко на патерица, но от сърце
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ КРАСИВИТЕ ИМЕНА СОФИЯ, НАДЕЖДА, ВЯРА И ЛЮБОВ!

Аз имам работа колкото за целия китайски народ и направо изпушвам вече. Но няма как - хем затваряме един по-специален брой, който е кажи-речи половината на мой гръб, хем смятам другата седмица да отсъствам от София. Та общо-взето работа има мнооооого.  ooooh! Ако успея, живот и здрави, утре отиваме на село. За последно тази година. Grinning
От нас новини кой знае какви няма. Сашко поревава, когато го предаваме в яслата, но иначе сравнително бързо успокоява топката. Вчера имали даже рожден ден на едно от децата и до вечерта обясняваше как яли торта. Grinning
Бобче, това със сладкарничката, което ти е казала Тони е наистина прекрасна идея и от сърце ти пожелавам да се случи. Hug
Кроки, стискам палци премиерата да мине като по вода. Peace
На всички болнички пожелавам бързо оздравяване, а на ясленичетата - все по-приятно ясленичество. Hug
Малко телеграфно пиша, но пак засядам над работата. Ако ми остане време довечера да включа изобщо компа у дома, ще пиша повечко.

# 272
  • София
Яна, дано да е нещо безобидно и Ицко бързо да се оправи Praynig.
Лу, браво на Сашко, че е започнал да свиква Grinning. И нашия батко вече не се дърпа и тръшка така както беше в началото, но все още не е свикнал напълно.

# 273
  • В светлината на слънцето
Аз пак набързо се включвам. Успях криво-ляво да свърша половината работа, но пак ми остана много.  Confused ooooh! Но успях да си пусна отпуската. И утре заминаваме за село. Ура! Дано и времето ни зарадва с малко слънчице.  Grinning
Там нет няма, така че ще пиша чак след седмица. Пожелавам на всички весело изкарване на почивните дни и националния празник, децата да са здравички и мнооого да слушат, и въобще само хубави неща да ви радват тия дни. Hug Hug Hug

# 274
Добро утро Grinning

# 275
  • София
бобче, нямате ли застраховка? Ако нямате, напредвай с тортите, ще компенсираш...
Лулу, приятно изкарване на село...
тони и тото, добре ли са децата?
Кроки, браво на Лъчко за яденето. Яна все още си езлояда и това е..
Няма да я давам на ясла, тук е до 12 ча яслата и никаква работа не ми върши. От догодина- на градина...

# 276
Мами ,помагайте.Лъчо е с температура от снощи.Водихме го в Спешното -с херпангина и отит е. Cry Как се сваля температура?От време на време го обтриваме със студена кърпа с оцет ,но не можем да му сложим нищо в устата ,температуропонижаващо.Сутринта му сложиха свещичка ,преди малко пак ,защото пак му е висока температурата и големият ми въпрос е трябва ли да е хубаво завит ,за да се изпоти ,когато спи или да е съвсем леко завит ,за да не прегрее?

# 277
Кроки,покана ли видях Crazy ще я очаквам с нетърпение  bouquet
Ми то иначе ние няма да се видим.....
Кроки, висока температура само със студени кърпи с вода, но не знам дали ще стои, че моя много пищеше. Аз направо го вкарвах във ваната и му обивах крачетата с вода. Другото е свещички и в краен ама много краен случай хексалгин. Това със завивките... не знам, то миличкото като не може да каже....
Бързо да се оправяте!

# 278
Кроки като малка дъщеря ми много често правеше херпангини.Температурата много трудно се сваля свещички и хексалгин съм давала .Малко оцет и вода и с кърпичка мажех китките на ръцете, крачетата и вратлето така ми беше казала педито помагаше много.Не трябва да го завиваш много  докато е с темпертура.Поне два дена ще вдига температура-така е при херпангината.

# 279
Благодаря ви за съветите.Температурата поспадна със свещички и хексалгин.Горкото спа 4 часа и се изпоти 3 пъти.Това ,което ме притесява е ,че повръща антибиотика -въобще нищо не може да му влезе в устата...След като му даваме Зината сякаш му изтръпва устата и много мрънка -стиснал  здраво зъби ,не иска ни вода ,ни мляко ,нищо ,само се лигави и плюе. Cry Сега говорих с педиатърката ,каза да го омешам с Нескуик или степче. newsm78 Утре сутринта ще пробвам ,но от сега знам какъв АД ще е и каква нощ ни чака с тази ужасна температура. Cry
Лека нощ!Бъдете здравички слънчица малки! Praynig

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 21:08 от крокодил

# 280
Кроки, дано прояде детето или поне водичка да пропие. В такива случаи, поради риска от обезводняване давай подсладена вода, може пък да го привлече горкото.
Ако пак се случи висока темперетура се препоръчват и студени бани (темперетурата на водата да е с 2 градуса по-ниска от тази на тялото). Потапяте детето и трябва да стои поне 20 минути. Това се съчетава и с лекарствата.
Пиши утре как се развиват нещата и го нацункай от нас.  Heart Eyes

# 281
аз чак сега влизам,Кроки,незнам какво да кажа,аз на теди само панадол съм давала Rolling Eyes

# 282
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз да си кажа, не го завивай, Кроки.

Остави го да спи по боди. На Йована съм сваляла висока температура като я обтрия с мокра кърпа с хладка вода цялата, от до. Слагай му на челото и крачетата вода с оцет. Милото, то, дано изкарате нощта не толкова тежко  Hug

# 283
Благодаря ви много за съпричастието и съветите.Вчера в чудо се видяхме ,но след последната свещичка в 12ч. повече не вдигна температура и спа спокойно.До сега не ми беше вдигал такава температура и затова се шашнах толкова.Слава Богу ,уж стабилизирахме положението ,но антибиотика ,който му даваме е отвратителен и сякаш проявява непоносимост ,почти алергия към него.Всичко го изплюва и оповръща ,а после се лигави и кашля минимум половин час. ConfusedВсе още не яде ,но пък пие глюкоза ,сокчета и чайчета.
Уф ,от година не се беше разболявал сериозно ,ама сега яко си навакса.И това е само ,защото го пуснах не напълно оздравял на ясла. Embarassed Това ми е за урок!

# 284
Кроки, не се обвинявай, мила ! Децата си боледуват и колкото и да ни е неприятно, това е необходимост, за да си изгради организма им имунитет. Аз намирам даже, че дечкото ти си е здраво българче, щом дълго време не е бил болничък.
Наистина антибиотиците са голяма гадост  Rolling Eyes Моите магарета също не ги искат, но понеже цяла зима се наложи да ги гълтат им свикнаха на вкуса  Laughing
Хайде вече да не ви настигат болежки поне до Нова година ! Но колкото повече време прекарва между деца, толкова по-голяма е вероятността да прихваща разни вирусчета.

Бобче, тоя сладолед не го ли изядохте вече  Joy

Общи условия

Активация на акаунт