Август 2009 - тема №61

• 15 342
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
От няколко дни се каня да напиша и аз за секса и все забравям!  luvbed АДСКИ ми е забавно като отворя темата всеки ден и видя, че отново някой е задал въпроса 'как сте със секса, ние еди какво си...' Явно това е второто нещо след съня, което най-много ни липсва на всички  Joy Аз от кога съм му се заточила на моя мъж, а той все се тревожи за нещо. Като бях бременна - морални притеснения имаше. Сега пък понеже не са ни казали до кога да се въздържаме и забравихме да питаме док, та пак се тревожи, но този път с право. И аз не знам всъщност до КОГА трябва да трае това мъчително въздържание???  Sick hahaha Аз например вече така наречените лохии (парчоците) ги нямам, тук таме през 3-4 дни имам малко ръждивка по т. хартия.

Ох а и нещо друго започна доста да ми тежи: хей тез 2 бомби bombs Гърбът ме скъсва, малеее имам чувството, че са натежали двойно!  #Crazy На всичкото отгоре цяла бременност удържах фронта със стриите, а сега забелязвам по гърдите 1-2 по тъмни местенца - наченки на стрии  newsm45 Ама то много са се уголемили бе, малеееее  smile3515

Лека нощ от мен! Дано е лека де...  smile3506

# 61
  • Кърджали
Честито на новородилите майки. Да са им живи и здрави малките съкровища.
Иначе ние с малката Катерина сме добре.  Мъничето започна да показва, че освен да спи и яде, може и да реве, но засега положението е търпимо. Дали има или няма колики не мога да реша все още, има моменти през деня в които ужасно реве направо цялата почервенява от рев, свива си крачетата. Нощем спи като пън, поне заесга, което и на мен ми осигурява сън. Като почне така да реве през деня, и давам Еспумизан, ей така за мое успокоение, не че виждам някаква промяна.
Оказа се, че има млечница и и изписаха някакво прахче. Днес и го взех и го дадох два пъти. И това си беше борба, защото малкото инатче не ще да си отваря устичката. А как ще и го давам когато заспива направо на гърдата ми, и идея си нямам.
Вчера бях при лекарката, претеглихм ея там и се оказа че сега е 4600 гр. Малката се роди 4100гр изписаха я от болницата 3850 гр. Лекарката го сравни с теглото, с което е родена малката и каза че е наддала малко и трябва да се дохранва. Не можах да разбера защо използва като база за сравенние килограмите и при раждането, а не тези , с които е изписана от болницата. Ако гледам тези от болницата, излиза че малката е наддала почти 750 гр, което за мен си е доста добре за 20 дена, но сравенно с тези от раждането - става 500 гр за 20 дена...И това не е малко де. Та лекарката каза да дохранвам, което засега смятам да не правя. Малката е спокойна, според мен добре се храни защото след ядене е спокойна. пробвах веднъж да и дам АМ след като съм я кърмила, не изпи и милитър от шишето. ОБаче ака по един път на ден, но в в много голямо количество. Днес за първи път наака три памперса.Кърмя я когато пожелае, понякога през половин час направо, но така да ми е мирна главата. Дали имам достатъчно кърма за нея, не знам, чувствам гърдите си меки, но пък редовно текат понякога цялата се оливам в кърма. Пробвала съм да се изцедя без да е яла, изцеждам различни количества, но и не се изцеждам до край, че честно казано по някое време ми писва. От едната гърда оббаче винаги изцеждам мног опо - малко количество от колкото от другата, не знам дали това е нормално.
за секса, ох как съм се наточила и аз, ама чакам да ми спре течението напълно. После вече нищо няма да го спаси от мен.

Италиана, аз си гледам малката сама. В началото майка ми идваше да ми помага, но сед като два пъти направо не издърржах и се разревавах сед като си тръгнеше , реших да ми е мирна главата и да си я гледам сама. То не беше желанието и да осоляваме малката,то не бяха намеци че нямам кърма или кърмата ми  била нехранителна...  Мъжа ми все ми повтаряше да си свиркам и да си правя каквото аз си знам, без да се карам излишно, ама не успявах да имам неговото спокойствие. Сега ми е добре - аз си я гледам сама с помощта на таткото / когато се случи да е в къщи, което е рядкост/, вярно повече се уморявам, но малкат ами дава възможност да поспивам вечерта и да си почивам.

# 62
Sandra и аз мисля, че сами е най-добре, на мен поне не ми се бъркат и ме слушат. Аз мн се ядосвах а нашите щото даваха сладки неща, ама и мъжа ми подкрепяше. Е, сега не мога да й извадя шоколада от устата, което за мен е мн погрешно. До 3г децата спокойно могат да минат без шоколади, разни вафли и пуканки, чипсове и т.н. боклуци. Ако можете да си опазите децата от тези боклуци, браво на вас.

# 63
  • Кърджали
Хубавото е, че и аз мога да съм доволна, че мъжът ми ме подкрепя. За всичко друго може да имаме различни мнения, и да си отстоява своето, но като стане дума за детето, винаги се съобразява с моето мнение. И така е добре, че ако и той ми застане в опозиция, щеше да ми дойде в повече.                             

# 64
Вярно е това, ние само за сладкото не се разбрахме, аааа и за това, че исках да п отделим в отделна стая на 6м, но той не даде - е, сега спи м/у нас и сама не заспива. Иначе поне един като се кара, другия не се меси, щото иначе нищо не се получава, ако единия се кара, а другия гушка.
На мен пък секс хич не ми липсва. Повече ми липсваше като бременна Simple Smile Но като ми минат лохите и аз ще нападна мъжо де. А м/удругото да ви питам, вие кога ще ходите на преглед? Знам, че 45 дни след раждането може да отидете безплатно на ЖК. Моята каза да отида след 15-ти септ, но е хубаво да са ми спрели лохите (мн ясно), та до края на септ ми е безплатно.

# 65
Sandra и аз мисля, че сами е най-добре, на мен поне не ми се бъркат и ме слушат. Аз мн се ядосвах а нашите щото даваха сладки неща, ама и мъжа ми подкрепяше. Е, сега не мога да й извадя шоколада от устата, което за мен е мн погрешно. До 3г децата спокойно могат да минат без шоколади, разни вафли и пуканки, чипсове и т.н. боклуци. Ако можете да си опазите децата от тези боклуци, браво на вас.

Цвети, Цветииии, това ми се струва толкова далечееее  Laughing Но е добър съвет и аз съм съгласна, просто се замислих колко ми е далечно  Thinking Laughing  Hug

И ние си се справяме сами  Heart Eyes Майка ми се опита да дойде да ни помага.....леле ужас! Скарахме се 100 пъти и помощ не видях, освен постоянното гушкане на малкия  Shocked И като и казах, че не ми прави услуга и че утре като си тръгне аз няма само да го дундуркам, тя се разплака, че не и давам бебето  Shocked Обесних и че мойте хормони са ми достатъчни в момента  ooooh! Тя кара и "критиката" в момента и още по зле, абе нямам думи  ooooh! Добре, че свеки е много печена и не се бърка  Simple Smile Когато азотида при нея с бебето, тогава  Simple Smile А мойта майка, що така се разминахме, не знам  Thinking Thinking
Но сами си е най готино  Heart Eyes

Айде, събуди се малкото миещо мече....  Laughing Отивам да го гнява  Heart Eyes

# 66
  • София
Честито на новите мамета - да са им живи и здрави дечицата!

Янче, някой от докторите на мамите в реанимация обясняваше, че секс след 40 дни. Май беше този на Биа.

Сандра, съвсем правилно правиш, никаква добавка. Такова наддаване е повече от перфектно. Ивка ми беше наддала за 3 седмици към 750 грама и докторките ми казаха браво.
И защо винаги казват добавка, никога не казват давайте по-начесто гърдата, е това не мога да разбера.
А докторицата да го сравнява с рожденото тегло не бебето ми се вижда голямо безумие. Нали е наддала бебата тази разлика, как може да не я смята!?

И нашият костенурчо не иска вода - преди седмица цокаше от шише, сега само си седи в устата му, без движение.
Подариха ми сребърна лъжичка бебешка, най-много с нея да се опитам да му плакна устата.
Захар не разбирам защо да се слага във водата, сложих само веднъж, че на доки и жълтеел. Но днеска и тя самата каза, че нямал никаква жълтеница.

От много четене забравих коя бъдеща мама постъпваше утре в болница? Стискам много палци.

Нещо и бременните все още мами не пишат....
Дано не им е доскучало много в темата.
Аз заспивам, лека нощ.

# 67
  • София
Qiuli  e родила в 22,20 часа малката  Силви - 3060 гр и 49 см

Жули, мила, да ти е жива и здрава щерката, много да ви радва, а вие много да я слушате и да бъдете най-прекрасното и щастливо семейство   bouquet  bouquet  bouquet

Бързо възстановяване и скоро да ходим заедно на разходки из Младост Simple Smile newsm51 newsm51 newsm51

# 68
  • София
Вчера бях при лекарката, претеглихм ея там и се оказа че сега е 4600 гр. Малката се роди 4100гр изписаха я от болницата 3850 гр. Лекарката го сравни с теглото, с което е родена малката и каза че е наддала малко и трябва да се дохранва. Не можах да разбера защо използва като база за сравенние килограмите и при раждането, а не тези , с които е изписана от болницата. Ако гледам тези от болницата, излиза че малката е наддала почти 750 гр, което за мен си е доста добре за 20 дена, но сравенно с тези от раждането - става 500 гр за 20 дена...И това не е малко де. Та лекарката каза да дохранвам, което засега смятам да не правя. Малката е спокойна, според мен добре се храни защото след ядене е спокойна. пробвах веднъж да и дам АМ след като съм я кърмила, не изпи и милитър от шишето. ОБаче ака по един път на ден, но в в много голямо количество. Днес за първи път наака три памперса.Кърмя я когато пожелае, понякога през половин час направо, но така да ми е мирна главата. Дали имам достатъчно кърма за нея, не знам, чувствам гърдите си меки, но пък редовно текат понякога цялата се оливам в кърма. Пробвала съм да се изцедя без да е яла, изцеждам различни количества, но и не се изцеждам до край, че честно казано по някое време ми писва. От едната гърда оббаче винаги изцеждам мног опо - малко количество от колкото от другата, не знам дали това е нормално.
за секса, ох как съм се наточила и аз, ама чакам да ми спре течението напълно.
   Наддаването ви е повече от добро, няма абсолютно никаква нужда от дохранване. За минимум се счита поне 600  грама първия месец от най-ниското тегло или 500 грама от рожденното тегло за месеца.

# 69

Янче, някой от докторите на мамите в реанимация обясняваше, че секс след 40 дни. Май беше този на Биа.

Да,да,ама нещо си сънувала ти в реанимация. LaughingДори не съм се и сетила да го питам за секса.....ама нищо де,на който какво му се прави за тва говори. Joy Е не,че не искам и аз де. Hug Heart Eyes
Първия път ми каза след месец,че може и като опитахме бях все едно девственица,ужас. ooooh! Все едно ми беше за първи път така болеше и всичко се беше свило,мани,мани.

Джули честита принцеска да ти е жива и здрава и много послушна. Hug

Бетиии и айде по-често влизай де излагаш се. Hug

# 70
Иееее, ЧЕСТИТО НА МАМА ЖУЛИ! ДА Й ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА СИЛВИ И ДА СА МНОГО ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО!!! Ето, че и тя дочака заветния ден, бравооооо! Миличка, чакаме те да споделиш историята Wink Simple Smile

За секса пак да се върна: За лохии се считат само тези парчоци, които изтичат нали? Аз вече такива нямам, има от време на време само ръжда, в този случай може ли вече сееееекс???? Или вярно 40 дни трябва да се чака ТОЧНО!!?? Simple Smile Simple Smile

# 71
Честито бебче на Жули,да и е жива и здрава малката госпожичка  bouquet
И аз нямам такива "парчоци",остана ми само леко жълтеникаво течение.Онази вечер мислех да се пусна на мъжлето,но нещо ме хвана шубето и реших да събера още малко кураж.Ама в най-скоро време мисля да свърша тази работа,че вечееее  Crazy
Какви витамини пиете за кърмачки newsm78

# 72
  • София
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМЧЕТА!!!   bouquet  bouquet  bouquet
И много стиснати палци за настоящите!!!  Praynig Praynig Praynig
Аз днес записах Мария на педиатър, прегледаха я. Наддали сме вече 550 гр. и сме пораснали с цели 4 см, засега сме само на кърма. Аз все си мислех, че не й стига, защото суче по максимум 15 минути и спира, но явно просто е по-лакома и гълта бързо. За водичката и  на нея много не й се пие, но докторката каза да продължавам да слагам захар, за да пие... иначе чистата вода въобще не иска да я вкусва, а си е жега и трябва да поема поне по малко. Иначе коликите вече ни мъчат доста, плаче ужасно особено следобед. Давам й Лефакс, донесаха ни го от Германия и моля, ако някой също го ползва да ми каже колко често го дава и в какво количество, защото ме е страх да й давам преди всяко хранене, а като пропусна после се съдира от рев.
За витамините, вчера си взех Супле маман, дано са добри, засега нямам наблюдения, по време на бременността пиех от време на време Матерна. След раждането се чувствам малко отпаднала, а и вече не се радвам на завидния си апетит от преди това, ям колкото да не съм гладна, та затова реших малко да се подсиля, че нали трябва да има храна за бебка.

# 73
Мара мацета!
Какви парчоци..такива екстри не съм имала хич..само едно разредено червено, я го има, я не. Като съм секцио може ли да не ми тече или при всеки е различно..Да не се наложи да ме дооправят, я споделете, че да не се шашкам..Малко повече ми тече първите дни и вече само от време на време прокапва.
Жули, честито Хепи бебе, да сте живи и здрави.. Hug
Любопитка ли остана?
Айла, за зърното, Дари се роди много мъничък и акушерките се постараха милите да ни помагат , но той само първия ден успя от моите зърна, от втория съвсем се отказа и алтернативата беше изкуствения гигант..нямах избор. Благодаря ти, че ни помагаш..
Аз се поизцеждам , за да се стимулирам, но ползвам масажите ма Мрамот, супер става..е, 30 мл за 2 часа, но стъпка по стъпка..
Продължавам да помпам..до после..а , и честити ни нови бебенца пак Hug

# 74
  • София
Здравейте и от мен!Нямам време да пиша,но моля ви кажете нещо ефикасно срещу колики

Общи условия

Активация на акаунт