Август 2009 - тема №61

• 15 498
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
Абе аз се зачетох в тази тема, ама после я загубих. Ще взема да я сложа на 1-ва стр. от новата тема. Иначе Славенче и при нас е така, на гърда и в/у мен записва, до мен на леглото пак спи, преместя ли го в неговото (щото иначе каката мн го обича и все го целува, дърпа му ръцете, иска да го взима) и почва да се гърчи и т.н. Сложна работа да си спи в леглото. Та преди малко го преместих и ревна, сега суче (вече не мога да му хвана часовете, ще почна да записвам да видя през какъв интервал се храни).

# 286
Абе аз се зачетох в тази тема, ама после я загубих. Ще взема да я сложа на 1-ва стр. от новата тема. Иначе Славенче и при нас е така, на гърда и в/у мен записва, до мен на леглото пак спи, преместя ли го в неговото (щото иначе каката мн го обича и все го целува, дърпа му ръцете, иска да го взима) и почва да се гърчи и т.н. Сложна работа да си спи в леглото. Та преди малко го преместих и ревна, сега суче (вече не мога да му хвана часовете, ще почна да записвам да видя през какъв интервал се храни).
Да ще е много добре да се сложи на първа страница.
Айдееееее пускай новата тема У родени. Party

# 287
  • Ах, морето
ВЕСИ, ДИДИ да ви кажа и аз мислех точно за носталгията да пиша. Още като родих се започна. Така ми е мъчно все още, мислейки си 'всичко свърши, леле колко бързо', макар то всъщност тепърва да е започнало Simple Smile Но много ми липсва да усещам бебка вътре, да чакам с нетърпение да си я видя и цункам, тези трепети ми липсват.

Един да каже, че изпитва носталгия. Помислих, че съм само аз.  Laughing Яна, и аз се чувствам по този начин, ама твоето ми се струва в по-лека степен.  Grinning При мен всичко е от тази следродилна депресия, която не знам защо не отшумява, при все че пия и лекарства за нея. И след първото раждане ме беше подгонила, но не помня за колко време премина.

А, сетих се още нещо - като четох темата за д-р Карп, реших да си купя слинг. Имате ли представа дали се продават по бебешките магазини? Помня, че Цвети беше дала един линк, ама май беше само за София.  

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 17:52 от vesi_127

# 288
Здравейте и от мен  Hug
Биа С интерес прочетох темичката и всичко звути толкова логично. Да си призная инстинктивно съм прилагала някои от нещата. Сега се завислям и за повиването.. Винаги като излизаме навън я увивам с пеленка за да я сваля пред блока в количката. И винаги тя моментално се успокоява и затваря очички! Златна си просто. Ще започна и аз да практикувам по успорито правилата.
Славенче, стискай зъби мила. Дано скоро да стане по спокоен и да почне да поспива повече. И ние сме така. Днес 1 час се кърмим и гушкаме и носим и люшкаме и си шъткаме докато заспим. А като я сложа в креватчето и тя усеша, че вече не е при мама Simple SmileАз я галя лекичко по челцето и тя се успокоява.
Цвети Аз от самото начало си записвам часовете в които храня, да знам поне на какви интервали се храним и кога да очаквам събуждане Simple Smile Оказва се, че тя спазва някакъв неин си режим . Освен когато ядем през час  Shocked
Да ви се оплача..ние в събота излизахме, и явно я пекна малко слънчице и и излязоха пъпчици по косичката  Cry / може пи леко се изпоти / Да ги мажа ли с нещо или само с водичка когато я къпем?

# 289
Маник, не знам какво да ти кажа за пъпчиците, но предполагам ще минат сами, но най-добре питай педи.
Веси, за София е, но не вярвам мацката да ти откаже да ти го прати и по пощата  Peace
Ето го сайта http://bebe.to/sling/sling.html , а ето и един друг - http://www.zilana.com/buy-simple.html Ако не друго може да видите как се носи и т.н. Иначе мисля, че има и по магазините, ама от по-модерните така да се каже. Преди бяха от 90лв на горе, сега не знам как вървят цените.

А моя Митко сега май е гладен, щото повиването не помогна. Иначе той все мята ръце, та не знам как ще успея да го повия така, но ще опитам по нататък. Ако не - понеделник Биби отиваме за яденето на каката в Обеля 1, може да се видим Simple Smile Има там една площадка където ходим да играе преди да вземем яденето.

# 290
  • Ах, морето
90 лв. за едно парче плат и две халки!!! #Crazy Те не са добре. Нямах идея, че са толкова скъпи. Ех, да можех да шия, сама щях да си го направя.  Whistling
Хайде, отивам и аз да храня.

# 291
Аааа, тези за 90лв са по-различни, не е само парче плат, ще потърся да покажа какво представлява. Нещо подобно - http://www.piggyshouse.com/bg/SLINGPREMAXX/
А ето я и новата тема, при вече родените Simple Smile

# 292
  • Кърджали
Някой беше питал дали откакто сме в къщи с бебето се караме повече с таткото. Ами засега не се е случвало. Всъщност, май ние все още не сме се скарали нито веднъж като хората. Това защото аз имам навика като се изнервя, вместо да се карам се затварям в себе си и се разплаквам. Той пък на това не може да издържи, и да е невинен пак се извинява. Но откакто сме тричленно семейство, не се е стигало нито веднъж до спор. Особено за отглеждането на малката. Винаги се съобразява с това, което аз съм решила че е най - добре. Де да можех да накарам и майка ми да се съобразява /това лирическо отклонение, ама просто вчера пак идва на гости жената и пак успя да ми противоречи за всичко/.  
Все още не мога да  ихвана края на моята девойка. Думата режим при нея не е валидна. Не казвам, че се опитвам да и налагам режим, оставила съм я сама да си го нагласи. Ама тя всеки ден е различна. И за храненето и за спането. Кога будува сутрин, кога будува следобед кога вечер след къпане. Добре, че все още продължава да спи нощем. И то какво спане му удря... Снощи след будуване от един следобед до 8 вечерта заспа. Към дванайсет направих опит да я взема да я нахраня, хапна в спящо състояние малко и я оставих. Не е събудила в 5 както прави по принцип, а чак в 7. Хапна спа до 11, после постоя час и нещо будна и сега пак се унесе. Което ми напомня , че трябва да използвам момента и да свърша нещо. Че после дали ще мога не се знае.
И малката има много пъпчици.. Вече нямам търпение да  и минат...    

# 293
  • На плажа
Момичета,аз съм гроги.От това недоспиване на зомби приличам вече.Днес за първи ден сме сами с бебето - баща му  почна работа,а баткото е на гости.Та се гледаме двамата.Но бебчо нещо се е наплашил и много се стряска.Днес 2 пъти заспива в мен и като го оставя в кошара след минутка е писнал.Накрая като заспа (пак в мен) го сложих на дивана в хола и посма 40 мин.Ама аз не смогнах нищо да свърша-само огладих и хапнах малко.Не знам как ще се организираме.Сега го сложих да спи в кошарата,та да видим до кога ще е.Суче когато си поиска, боли го коремчето.Давам капки,но не на всяко хранене, защото се случва да яде през 1-1.30 часа и не знам дали може толкова често.
Не съм ви прочела още.Сега се връщам да чета, дано има малко време.Реших,че няма смисъл да си лягам да спя,защото няма да е повече от 15 мин.,а така само ме заболява главата.
Честито на всички родили мамчета!
СЛАВЕНЧЕ,и ние сме тъка,а колко беше кротък,но явно са го почнали коликите,и милия търси все някой да го гушне,пък аз не мога да си свърша работата.Къщата ми е с краката на горе Laughing
Бия,с какво го повиваш бебчето?То при нас не е много топло,но пак ми е съвестно да го омотая като пашкул.Иначе си мисля,че тъка поне като се стресне,няма да се събуди от махащи ръчички.
Сандра ,нашата докторка ни изписа тридерм за пъпчиците и след два дни изчезнаха.Ти мажеш ли ги с нещо?

# 294
момичета , съжалявам че доста късно съобщавам, нои и ние се родихме:) доста раничко и докато се окопитим минаха 40 дни. малкият се казва Димитър, роди се на 21.07, 3200, 49 см. за сега сме добре, поздрави на всички !

# 295
  • София
ПОМОООООЩЩЩ!
Моля, пратете ми линкове към статии за кърменето и изцеждането! Тотално се обърках или по-скоро са ме пообъркали!
Имаме мляко,даже много! Силвия пие,спи и пълни памперсите. Мляко остава в гърдата от която е пила,коя гърда изцеждам употребената или другата,от която вече капе!

# 296
Джули, ако те болят гърдите - цеди, колкото да облекчиш. Ако нямаш напрежение, не цеди въобще, защото така все ще си имаш кърма в изобилие. Бебчо ще си регулира кърмата с времето.

# 297
Момичета айде де идвайте в Новата тема!

tina1801 там съм ти писала.
ДАнчееееее виждам тее,айде пиши по-често де. Hug

# 298
И накрая и аз да ви разсмея: днес на мъжо му хрумна гениалната идея да се премеря на кантара докато той ми държи нагоре гърдите - да видел колко ми тежат и по-точно колко бих тежала БЕЗ тях. Е познайте! по 2 кила на цица!! Направо бях като гръмната. Те по принцип са ми поне по 1 кг (големшки са ми), а сега явно хептен съм станала крава монтафонка! Ааа и още едно от гениалните изказвания на мъжа ми от преди няколко дни: вика ми 'Трябва да ти пускам спокойна музика докато кърмиш, като Моцарт например. Ти знаеш ли, че са правени опити в обор с крави да се пуска Моцарт - кравите давали повече мляко!' Аз съответно му викам: 'Намек ми правиш, че съм крава ли???' Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Хайде лека ви!

Хихихи,  не е само твоят, аз,  въпреки че почти нямам кърма, моя ме спуква от бъзици. Вчера бях залегнала почти пред компютъра и той пристига с една кофа и казва: "Наведи се още малко напред да те издоя"  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт