Август 2009 - тема №61

• 15 414
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Рано ли за пътуване?Искам да си отида до София докато още е топло,че после няма мърдане.Дали ще ме линчува родата Joy

# 256
  • София
Здравейте и от мен,
Включвам се набързо.Aila, имам едно питане отново (някой те беше питал по-рано ,но не намерих отогвора)-ако се храни бебето смесено с кърма и АМ в едно шише ли да смесват или да се дават в две отделни и ако е така има ли значение кое е първо и кое второ? Wink

# 257
  • София
Здравейте и от мен,
Включвам се набързо.Aila, имам едно питане отново (някой те беше питал по-рано ,но не намерих отогвора)-ако се храни бебето смесено с кърма и АМ в едно шише ли да смесват или да се дават в две отделни и ако е така има ли значение кое е първо и кое второ? Wink
  Не си спомням да съм отговаряла на точно този въпрос. Само бях споделила, че е най-добре при смесено хранене всяко едно от храненията да е с част АМ, част кърма, защото кърмата спомага за по-доброто усвояване на АМ. Иначе  е хубаво да не ги смесвате и то не защото е проблем, а просто за да не се изхвърля кърма -  първо да се даде кърмата и след това да се дохрани с АМ. Ако бебето не е много гладно може да не изпие цялото количество АМ, докато ако е смесено, по този начин и част от трудно изцедената кърма ще отиде в мивката. Обикновено се процедира, първо кърмене от двете гърди, ако бебчето суче, след това изцедената кърма и ако бебето желае се прави и опредеделеното количество АМ.

# 258
И аз чакам отговора на въпросите на sosmy, че и ние имаме кажи - речи същите проблеми. Макар, че мен това за ползването за залъгалка не ме тревожи, защото това преминава (че няма 1г за залъгалка да ни ползват  Laughing). Аз по-скоро се чудя дали с това често хранене, защото дори и за залъгалка да ни ползват, пак си похапват малко или много, дали не си претоварват коремчетата така, ида ги боли повече. Ей, това ми е по-интересно. Също така знам, че има пози на кърмене, когато детето спира да повръща, но не ги знам (така и не съм влизала все още да чета в кърмаческия).

# 259
Диди,мерси за отговора,казаха ми че е нормално да има такива аномалии след раждане и че на някои жени им се ускорява пулса,а на други се забавя и било временно докато организма привикне с това че вече няма бебе в корема Peace

# 260
sosmy аз ползвам гръцкия Инфакол и ъм доволна за сега.

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!!!

ДОБРЕ ДОШЛИ НА ДЖУЛИ И СИЛВИЯ !!![/b]

За носталгия
да ви кажа хич нямам. Все едно не съм била с голям корем никога. Едно такова ми се вижда нереално като се замисля, че допреди 12 дни бах като тюленче.

За корема - и аз съм като в 3-4 месец, ама доктора каза за колана, че залиняват мускулите и че ако се движа повече корема ми ще се прибере по-бързо  newsm78 newsm78 newsm78

За хормоните, да ви кажа честно не вярвах в тези работи, ама и аз в началото първите2-3 дни кслед като се прибрахме все ревях, за всичко. И сега пак лесно реввам, ама вече е по-различно. Някой знае ли тази следродилна депресия, ако е това де, колко време трае?

dolls
като гледам вие сте почти на 1 месец. Не не е рано за пътуване, спокойно можеш да качиш детенце в колата и газ. Те толкова обичат да пътуват, че даже им е добре дошло.

Момичета ама ние жените наистина сме силния пол. Права е Джули, че ако това дето ние го изтърпяваме, нито един мъж не може да го изтърпи. Даже четох една статия, че са правени опити: на мъже са им давали хормоните, които при нас се отделят при бременност, и същевременно са им слагали тежести съответстващи на месеца от бременноста т.е. 1ви, 2-ри и т.н. все едно че им расте корем и накрая ..... когато се стигнало до около 5ти месец 90 % от учстниците МЪЖЕ в екперимента се нуждаели от СЕРИОЗНА психиатрична помощ.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Та така Джули права си ... ако те трябваше да раждат деца - света щеше да загине.
За пример - нашия татко като види наакано дупе и беж в другата стая  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Малко се отнесох, но ще ми простите   bouquet

# 261
И на мен не ми липсва бременния корем.С нетърпение чаках да родя и да мога да си легна като хората,да се движа без нещо все да ме натиска от някъде или да умирам от жега постояно Laughing.
За коланите и съм чувала,че по-скоро те отпускат от колкото да стягат.Не си ли държиш сама коремчето и да се опитваш да го стягаш,колани няма да ни оправят.Аз все се опитвам да го прибирам и така мускулите ми постояно работят.
А за хормоните не знам,но мен май още ме държат.Още съм си доста чувствителна,но най-вече се стягам на мъжа ми и съм готова да ревна по всяко време Crazy

# 262
  • Бургас
Да ви развеселя малко с една случка като си купувах колана: влизам в магазина и питам какви стягащи колани за след раждане могат да ми предложат и продавачката ми вика : "Ааааа ми не ви ли е много рано , нека първо да родите , тогава си купувайте колан"  smile3514  е верно , че не може да знае жената какво , що .....ама ми стана хем смешно, хем малко конфузно Simple Smile
Та така....

# 263
Това се случи  и на една моя позната.Бебето и беше на окло 3 месеца,и влязохме в един магазин.Продавачката и беше позната,но явно не беше чула,че е родила и я попита няма ли да ражда вече.На мен ми стана смешничко,но тя милата изтръпна.
М/у другото мен май ме е хванала някаква депресия или и аз не знам какво ,но се тъпча по цял ден.Все съм гладна и тършувам в хладилника.Добре че се запасявам с повече плодове и не се храня с разни боклуци (не винаги Blush).Може би ,защото още няма секс и го заменям с папкане Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 21:58 от dolls

# 264
  • София
Да ви развеселя малко с една случка като си купувах колана: влизам в магазина и питам какви стягащи колани за след раждане могат да ми предложат и продавачката ми вика : "Ааааа ми не ви ли е много рано , нека първо да родите , тогава си купувайте колан"  smile3514  е верно , че не може да знае жената какво , що .....ама ми стана хем смешно, хем малко конфузно Simple Smile
Та така....
  И при мен беше същото. Ама по-добре да дойдете след като родите. После се извини. НО само дето си го купих. Сложих си го два пъти, и както и предния път за месец без колани си ми се прибра корема. Структурата си ми е такава и кг са ми предишните, но излишната кожа си остана, но тя ми е спомен основно от близначките.

# 265
Момичета да питам - след колко време се прибира таза?
Аз в обиколката на ханша не съм мръднала и един сантиметър, иначе нося еластичен стягащ клин , който ми обхваща и корема и в обиколката на талията от раждането до сега съм  с 12 сантиметра по - малко. Не знам дали мускулите на корема залиняват от колана, но аз имах ужасни болки в гърба още от бременността и като сложих колана просто се родих - изчезнаха на втория ден.

# 266
Мисля,че болките в гърба идват от това,че през бременността цялата тежест е там.Сега я поема колана и за това не те боли.Мен си ме наболява още кръста,но рядко.

# 267
Честито на новите мами!

Жули, добре сте се завърнали!  Hug baby_neutral

Мисля,че болките в гърба идват от това,че през бременността цялата тежест е там.Сега я поема колана и за това не те боли.Мен си ме наболява още кръста,но рядко.

И мен кръста ужасно ме боли, ама като вися през нощта над кошарата...после не мога да се изправя...

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 23:06 от napetia

# 268
И мен ме наболява от време на време, дето вика Петя, като се понаведа повече и после - като стара баба. То мен срамните кости още ме болят и ставам като бременна, само дето не ми тежи корема  Laughing Та въпроса с таза и мен ме вълнува, кога ли ще се посъберем  Thinking
Мале, няма още 23ч, а мъжо и каката спят. Митко и той спи, а аз чакам да стане към 12 да хо кърмя, ама се чудя да се приспивам ли и аз, че ми се спи...ама пък после ще ми по-кофти. Ама май ще прегледам Продавалника, че ако заспя, най-вероятно Митко да ме събуди в 2ч. Или пък да го оставя, когато той реши, вместо да се каня да направи паузата до 5ч, щото нещо сметките ми излизат криви.

# 269
Desy_Stz, кажи какъв точно е този колан, че не знам какъв да си купя. А коремът ми си е доста голям все още ooooh!!

Общи условия

Активация на акаунт