Август 2009 - тема №61

• 15 401
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
честито на мама drambue!

Янче, опитвам все още не съм се предала, ноо ще видим докога ще изкараме така...
В Поморие се местим временно засега, но нищо не се знае...

# 241
Честито на мама Драмбуе, да й е жив и здрав Ванката!
Ние пак сукахме и като дръпна зърното да видя дали не ме ползва за залъгалка  и то пълно с кърма, а тъкмо се бях изцедила..е 18мл..но какво да правиш..иначе съм упорита, пия лактогонен чай, даже и жито имам  Sick мразя, ама..за филето всичко правя и пия вода яко по 2 литра

# 242
  • София близо до Витоша
Здравейте ,
с малко закъснение Но на 22 август се роди Бебе Михаела 3 кг , 49 см. в болница Шейново , при доктор  Лазаров.

# 243
  • София
Момичета, няма ли да има вече тема за родените през август?  Thinking

# 244
Честито бебче на Драмбуе, да расте голямо и умно момче и много да радва мама и тати.
Аз изпивам по 4 литра вода на ден, напрво не знам къде я събирам.
Зърната и на мен са ми много разранени, мажа с кърма при всяко хранене, през нощта като яде по-нарядко мажа и с бочко. Малко се пооправиха нещата, но ... през деня адем през час и половина два и няма как да заздравеят. Но няма отказване  Peace Това е последното нещо, което може да ме накара да се откажа от кърмене.
Янче, честита ви месечинка. Супер, че сте си изкарали добре  Mr. Green
Джиджин, браво, само така. Никакво АМ  Peace

# 245
Ночко, тази като свърши, пускам в родените вече. Само се чудех, тема номер 1 ли да е, или да продължим със 62  newsm78

Честито на новите ни бебчета.

А моя бебо почна да суче през 3ч вечер, дали аз му развалих графика, като една вечер го събудих в 1ч да яде, че да мога да поспя повече уж, щото не бях заспала в 1, а той беше сукал в 22. И викам, вместо да ме буди в 3, да яде в 1 и после в 6. Е да, ама не, почна да се буди през 3ч. Другия вариант е растежа - от няколко дена суче мн често, особенно днес. Та ще видим до кога ще е така.

# 246
  • София
  tracy_t освен, че те боли разранени ли са зърната ти и има ли кръв. АКо е така значи бебето не суче правилно или има други проблеми и е важно да се коригира за да престане проблема. Неправилното сукане освен че разранява зърната, може да доведе до недостатъчно добра стимулация на гърдити и количество кърма и наддаване. Ако искаш да поговорим може да ми пишеш на кюто или скайпа. Най-важното е бебето широко да е отворило устичка, да захапе зърното и максимално голяма част от ареолата. Трябва устичката му да образува почти 180 градусов ъгъл, и устничките да са извити навън. Погледни и за къса юздичка, тоест дали бебчо може да си изплези езичето извън долната устна.

# 247
  • София

И аз да питам нещо - може ли примерно безкофеиново кафе да се пие, докато се кърми? През бременността не се лиших от кафе, но сега го правя, обаче от време на време така ми се припива поне няколко глътки. Айла, какво мислиш по въпроса?
  Безкофеиновото е още по-кофти заради обработката на която се подлага за да се махне кофеина.  АЗ лично през цялата бременност и сега си позволявам по едно дълго с мляко, за целия ден но не го изпивам цялото. По-скоро една трета от него. Всяко бебче е различно, опитай за да видиш как ще реагира. Алкохола и цигарите са обаче със сигурност забранени. Бирата също в това число. Може по една биричка за седмица, но не ежедневно по една или две бири. Ако е за лактацията бирената мая върши същата работа, но без алкохол.

# 248
  • Ах, морето
Честити бебчета на drambue и tsvetelina83!

Благодаря за отговора, Айла.   bouquet И аз така го пиех последните месеци - с млекце, понякога не го допивах даже, ама сутрин това ми беше първата работа. Иначе цигари и алкохол не ме блазнят изобщо, но понякога пийвам една-две глътки бира, не цяла.

Момичета, само на мен ли ми е носталгично, че дългото чакане свърши?  newsm78 Много се радвам на бебенцето си, но от време на време се сещам как с трепет го чакахме и се приготвяхме. Съвсем съм се сдухала май.  Sad

# 249
  • София
Здравейте на всички!
Нас ни изписаха вчера,двете с малката Силвия сме добре. С две думи мен ме е подгонил хормона още вчера на изписването зароних крокодилски сълзи, срам! Просто не мога да се сдържам,гледка голяма бяхме,дано по-скоро се стегна!
Хлапето тази нощ беше примерно спа от 1 до 6,но май ме послъгва,че се храни добре,спи, яде ,чува се преглъщане и излиза мляко от устата и,а пемперсите празни!
Сега започва поредната битка от войната наречена майчинство-кърмене,изцеждане...
Гърдите ми са пълни,цедя след като малката се нахрани,масажирам,но не мога да усетя къде е границата на цеденето,да не се получи свръхпроизводство,то пък и да не се задържи мляко и да станат бучки...
Връщам се да чета назад и е ясно че ще имам нужда от ВАС.
И нещо последно-природата не е честна! Бременност 9 месеца,после раждай,но няма край-кърмене,болки,хормони... Ако има мъж,които да преживее тия три неща, аз трамвай да стана!
Поздрави на всички,снимки на Силвия и разказ за нормалното геройско раждането по-късно!

# 250
И аз да се похваля...
на 17 Август се роди и моята звездичка - бебе Айона Александра
Роди се 4.08 кг., 52 - голяма, което наложи операция, но и двете сме добре....
Тя е най-прекрасното бебе - разбрана и сговорчива, кротка и ящна, да не говорим, колко е красива и изразителна с тези шарещи оченца и огромни бузки. 
Никога не съм си представяля, че мога да обичам някого толкова много.
Да ми е живо, здраво и щастливо на мама слънчицето....
Hug Heart Eyes Hug  Heart EyesHug  Heart EyesHug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes
На всички настоящи и бъдещи мами жела здрави бебета и мнооого щастие.

# 251
Джули, добре си дошла  Hug А това с мъжете си е така, затова ние раждаме, а не те - просто нямаше да има деца, ако раждаха мъжете  Mr. Green За цеденето, нормално е да изцедиш, колкото да не са ти напрегнати, а ако цедиш, след като е яла, НЕ го прави, освен, ако не искаш да стимулираш лактацията. Аз цедих под душа 2 дена, защото имах бучки вече, иначе никакво цедене, само, ако са мн напрегнати, или за стимулация  Peace

Веси, мн се радвам, че вече не съм с корема, никаква носталгия нямам Simple Smile

Ayra74, честита ти принцеска, все така послушна и ящна да е Simple Smile

# 252
Ох да се оплача и ние взехме да повръщаме когато го изправя да оригне. Почти през цялото време докато яде се гърчи, яде на почивки и най-лошото докато суче и плаче. Усещам как газовете се движат в коремчето му докато с храни. За сегаа сме на Еспумизан но не на всяко хранене, че се бяхме запечли. Утре ще ми пристигне и Инфакола да видим от него дали ще има ефект. Който го ползва да каже какъв ползва от Гърция или от Англия.  Hug

А и как се отучва после от този грозен навик, поне за мен, да ползва гърдите като биба. За мен това не е нормално, така как да разбера дали се е наял - не знам. Храни се, почива, оригва се, понякога повръща - веднъж съвсем малко когато орига, друг пък като фонтан, унася се, след минута пак започва да ме яде, като че ли е гладен и когато дам гърдата сукне 3 пъти и заспи. Когато след това обаче дам водичка да си изплакне устичката и елате да видите за какво става дума - засмуква като за световно.
Между другото и моите зърна ме болят когато започва да изтича кърма от тях. Например когато наближи часа за кърмене или малко сме се забавили усещам лека пареща болка и после като се погледна виждам че тека. Или когато бебо суче от другата гърда започва да тече и тогава усещам същата болка. Болка има и когато бебо ме захапе в самото начало на кърменето, след това няма проблем. Е единствено когато реши че зърното е бонбон и  вземе да го върти в устата си докато го намести в правилната позиция за хам-хум.
Дали бебо не стана нервен зареди факта че го кърмя на легло. Защото ми препоръчаха да не го държа на ръце поради многото пъпчици и наистина откакто го кърмя на легло лечицето му се оправи почти.

# 253
  • Бургас
Честити бебчета на drambue, tsvetelina83 и Ayra74 Simple Smile да сте живи и здрави и вие и малките бебоци и всички около вас  Heart Eyes

Аз най-накрая успях да сложа малко снимки в албума на Августовските бебенца Simple Smile

Веси , Трейси , благодаря ви за съветите за епз. .....днес си правя през един час компреси с риванол освен кисненето в тетра и като че ли има някакво подобрение.
Относно носталгията - и при мен я няма......само ме е яд , че сега менюто е оооще по-ограничено отколкото като бременеех .....а си виках "Веднъж да родя , че да ям каквото си поискам"  Mr. Green ама няма......а така ми се хапва един кочан царевичкаааа  newsm78
Вчера си купих и един стягащ колан за корема , че сега съм като в четвърти месец  Mr. Green

Яна-сладурана честита ви месечинка и не забравяй да нащракаш днес малката Андрея та да и остане спомен /гледах тук във форума някоя майка беше/  си направила колекция от снимки за 12-те месечинки - много мила картинка Simple Smile

Веси и мен ме тресът едни хормони и в комбинация с болката от епз често ми текват сълзите, та ча се учудвам от себе си , мъжът ми се чуди какво става  Hug

Искам да благодаря /НО НЕ ЗАПОМНИХ НА КОГО  newsm78 / за съвета да се мажат зърната на гърдите с малко кърма в началото като обезболяващо - е наистина е много добро средство.....имах малки разранявания и това ми помогна.....

В бургаската болница правят ремонт за сега на едното крило в родилно отделение - става много хубаво - стаите са боядисани в розово или зелено, санитарният възел е с теракот и фаянс + ДУШ ....ще бъде отворено след около 15 дни Simple Smile

# 254
  • София
  Набързо само да кажа нещо после ще отговоря по подробно за останалите неща. Лекото боцкане и болка при слизането на кърмата не е проблем. Нормално е и отшумява. Обикновенно се усеща няколко минутки след началото на кърменето, когата слезе кърмата или ако е наближило времето за кърмене, усещате боцкането и малко след това гърдите протичат.

Общи условия

Активация на акаунт