ЕКО БЕБЕ II

• 41 690
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
момичета,нямам много време така че само набързо.кое е по-добре крема на веледа за студено време или някое органично растително олио

# 106
момичета,нямам много време така че само набързо.кое е по-добре крема на веледа за студено време или някое органично растително олио

Според мен е по-добре на Веледа. Лично аз с такъв мажа дечко, че и аз се мажа от време на време с него. Peace

Момичета, в нашия супермаркет тука наскоро заредиха много бебешки продукти от тази марка. Не съм я чувала досега, четох и темата, но не видях да е коментирано. Засега съм пробвала само мокрите кърпички - несравнимо по-добри ми се виждат от тези на Памперс. Не оставят никакъв мазен филм върху кожата, харесаха ми. Ще пробвам и други неща и ще докладвам.

Да ви питам - колко често миете косата на децата и с какво? Аз лично ползвам Бюбхен, не е точно био, но е без парабени, което е добре. Peace

За подправките - много съм несериозна, всичко си седи по пликчетата, а все се каня да ги прехвърля в стъклени съдинки. Embarassed

# 107
За кой супермаркет става дума?

Аз косата я мия 2-3 пъти седмично с душ-гела на Веледа.

# 108
ЖениБ, извинявам, че не уточних. Чужбинска мама съм... Rolling Eyes

Говориш ми за бебешката серия с невен на веледа,нали? Не е ли прекалено силно ароматизирана? Нещо не съм май доволна от нея. От Веледа ползвам пастата за зъбки, кремът за подсичане и кремът за лице. Другите мазила много силно ми миришат на мен?? Sick newsm78

# 109
ЖениБ, извинявам, че не уточних. Чужбинска мама съм... Rolling Eyes

Говориш ми за бебешката серия с невен на веледа,нали? Не е ли прекалено силно ароматизирана? Нещо не съм май доволна от нея. От Веледа ползвам пастата за зъбки, кремът за подсичане и кремът за лице. Другите мазила много силно ми миришат на мен?? Sick newsm78

Мирише на Лавандула, но е от етерично масло. Може да ти е прекалено силно.
На мен много ми харесва. Според мен кремът мирише най-силно, душгелът не толкова. И аз го ползвам за коса - веднъж седмично, защото малката изпада в потрес от заплахата да й бъде измита косата. Много мраиз да го пипат по главата това лъвче.
За Нейчър Бейбикеър знам, че са много добри. Блазе ти, че ги има в супермаркета.

# 110
Здравейте,аз нещо съм се побъркала тези дни....мъжът ми се видя в чудо с мен Crazy Започнала съм да го умувам това пусто захранване от сумати време вече и все така си седим.Купих кафяв ориз,но по ваши препоръки не го дадох..после взех бял,ама пък си викам защо да почвам с каши(притеснявах се че с ме с железен дефицит,нали казват че късно захранените бебета имат този проблем,не сме правили изседявания). Защо да не почна с плодове и зеленчуци...сега бол пък по нататък каши.Големия проблем ми е биото иначе досега отдавна да сме почнали с ПЗ,но нашата храна няма как да е цялата би.Смятах да комбинирам двата вида захранване,като му давам чат пат от нашето,подбрано разбира се.Но все още се чудя newsm78Вече месец не смея да започна,да не объркам нещо,не предполагах,че съм толкова...страхлива.Сега съм взела картофи,уж да му дам утре на пара...Кое е по-добре според вас не био,но домашно приготвена храна или био,но купешка(много съм скептична към готовите каши,пюренца и т.н....ама все пак нали са био)Пък и много искам да му давам сурови плодове и зеленчуци,а не само пюрета,ако не сега то скоро....
Все още чакам easy да разясни нещата с нитратите.
А м/у другото писах и в другата тема да питам и тук- има ли  отзиви за този продукт на  babylena http://babylena.fr/fla/babylena.html .Нещо ме съмняват съставките,макар че е био козметика.Аз вече си поръчах на веледа,но ползвам това в момента,а смятам и след това да го ползвам ...за ръце например....,Kabiv?

# 111
А какви съдове за готвене ползвате? Ние сме взели Силит Салган/Салиган (забравих как точно беше), но тях още не съм ги пробвала. В момента готвя в неръждаема стомана.

JeniB, съдовете за готвене ги коментираме в тази тема. Иначе, Силарганът на Силит, който е керамика, засега се счита за един от най-безвредните.

П.С. Норчи, намерих захранването по д-р Роси, нали го търсеше - сложен е линк на първа страница в темата за педагогическо захранване. Ето.

# 112
А какви съдове за готвене ползвате? Ние сме взели Силит Салган/Салиган (забравих как точно беше), но тях още не съм ги пробвала. В момента готвя в неръждаема стомана.

JeniB, съдовете за готвене ги коментираме в тази тема. Иначе, Силарганът на Силит, който е керамика, засега се счита за един от най-безвредните.

То, ако имах време да чета 100 теми  Laughing Значи за Силита добре сме нацелили Simple Smile Само трябва и да се преместим най-сетне, че да готвя в тях Simple Smile

Норчи ти докато захраниш, детето ще почне само да си взима от чинията  Grinning Почвай там с нещо, стига си го мислила толкова. Иначе зависи от кашите и зеленчуците/плодовете. В каша от просо примерно има много повече желязо от в пюре от картоф примерно(където няма  Grinning)

# 113
Момичета писах и в другата тема ,забравих да ви питам и нещо много важно.Имам стерилизатор Нук,който става и за готвене на пара,но е пластмасов,май е полипропилен,но не съм сигурна..това кофти ли е,според вас?Вие какви уреди имате?
И как ги чистите,например дъното?
Аз съм яла зеленчуци ,харесват ми,но картофите са малко твърди...в указанието пише 100мл вода и че ще се готвят около 20мин.
На бебо сложих 150мл.(да се готви около 30мин, хапна малко,но като ги опитах после аз...ми се видяха твърдички...леко като че ли суровки Sad....дано не съм сгафила нещо...
И да ви питам с какво бършете...предимно мокро,че малкия е голяма лудетина.Аз бърша с домакинска хартия,но като е много мокро не смогвам,трябва да изразходвам цяла ролка.Гледах  тези бебешки кърпички за многократна употреба,но едва ли ще са толкова абсорбиращи/

# 114
Момичета писах и в другата тема ,забравих да ви питам и нещо много важно.Имам стерилизатор Нук,който става и за готвене на пара,но е пластмасов,май е полипропилен,но не съм сигурна..това кофти ли е,според вас?Вие какви уреди имате?
И как ги чистите,например дъното?
Аз съм яла зеленчуци ,харесват ми,но картофите са малко твърди...в указанието пише 100мл вода и че ще се готвят около 20мин.
На бебо сложих 150мл.(да се готви около 30мин, хапна малко,но като ги опитах после аз...ми се видяха твърдички...леко като че ли суровки Sad....дано не съм сгафила нещо...
И да ви питам с какво бършете...предимно мокро,че малкия е голяма лудетина.Аз бърша с домакинска хартия,но като е много мокро не смогвам,трябва да изразходвам цяла ролка.Гледах  тези бебешки кърпички за многократна употреба,но едва ли ще са толкова абсорбиращи/
Като сготвиш нещо за детето, първо го пробвай Wink
За какво мокро става въпрос? Хващаш парцала и готово. Или с хавлиена кърпа.

# 115
  • Чехия
Ние пък въобще не ползваме кухненска хартия, много разточително с нея. За пода силно попиваш моп, за повърхностите кърпи от памук, или парцали от старите дрешки на дечкото или тениските на мъжо. Почти не ползвам препарати за под, ако не броим банята и тоалетната там предимно белина. Другото минавам само с вода, или със сапунена вода. 

За готвенето на пара картофите стават по-бързо като са рязани на четири.

# 116
Картофките на пара ги режа и то не на 4,а на малки кубчета около 1см.
А иначе говоря за кухненския плот,напоследък с постоянното миене,киснене на разни плодове и зеленчуци, бебо често дърпа,бута и разлива и т.н.Иначе ползвам хартия за почти всичко-прах,влага и т.н. ,няма много време да пера,а и чистя всеки ден...
Иначе с кърпа е добра идея,пробвала съм,но с едно две бърсания става вир вода...не става.А тези дето ги наричат гидории са отвратителни,миришат гадно,от гнусен материал са Sad,но пък попиват добре

# 117
Привет момичета Hug
Честичко влизам в темичката ,за да си сверя часовника , но до сега не съм писала.
Аз съм мама на три слънчица и се опитвам всячески да предложа на децата си един по природосъобразен начин на живот ,колкото и да е трудно понякога  Crazy
За малката принцеса ползвам козметиката на "Веледа" и "Bentley Organic", а за батковците "Larbre Vert" ,"Plante System"  и  "Nuxe"(само някои продукти) Пастите ни за зъби са на "Logodent", а препарати за чистене предимно на "Amway"(не знам дали са ме информирали правилно , но ми ги предложиха като изцяло натурални newsm78) .
Относно храненето , доста трудна мисия при батковците , но не и невъзможна Mr. Green.
Ежедневно предлагам плодове , а бисквитки в най различни варианти, купувам от магазините за здравословно хранене.  В момента са ни фаворит едни много вкусни и полезни био бисквитки от Карфур.
Праха за пране или по точно течния му вариант, верото и таблетките за миялната са от сапунени ядки  и съм доволна от тях.
Много ми се иска да разгледам съдовете от Силарган, но незнам къде във Варна да намеря такива? Ако някой може да ме ориентира ,ще съм много благодарна   bouquet
veroniki би ли споделила ,за биоразградимите кърпичките , които си открила ,доволна ли си и  от къде могат да се купят  bouquet
Малко ми е неудобно че ви заривам с въпроси, ама имам още един, за който се рових доста и нищо не намерих Някой има ли впечатления за уреда-тенджера ,който се предлага по TV за здравословно готвене newsm78 Много добре звучи рекламата ,ама предпочитам някой с опит да сподели мнение.
Благодаря ви  Heart Eyes

# 118
Здравейте ,забравих да се похваля,че бодитата пристигнаха-супер са,меки и много сладки...малко са големички Simple Smile

Grace'  извинявай,че все те забравям.Значи тези дрешки ги няма в този магазин(а може и да ги има,но аз нямах това предвид).Видях ги в един online магазин пак в ebay.Ама докато се натуткам и разуча и вече ги няма като оферта по ebay.Но аз следя и ако изскочи пак нещо ще пиша.

И последно да ви питам според вас как е по-добре не био,но домашно приготвена храна или био,но купешка?Няма значение дали за бебчета(говоря за каши,пюрета...),малки деца или големи хора.Няма значение как сте,ще или  захранвате(макар че при ПЗ няма какво готово  да купиш...но все пак).Просто ми е интересно да разбера вашето мнение....

Мами от Пловдив,моля ви ако имате близки,отглеждащи плодове,зеленчуци..каквото и да е или пък хора,на които вярвате и пазарувате от тях,да ми дадете координати.

# 119
  • София
  Най-добрия вариант е готвена и ако може от био плодове и зеленчуци  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт