ЕКО БЕБЕ II

• 41 668
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,имам да пиша много неща(май открих сушилня за плодове....,един магазин за био храни в софия, и още сравнително евтини дрешки от органичен памук),но в момента нямам време.
Кюбит смяташ ли да взимаш нещо от  dandelion да поръчваме заедно,че ми искат  $18.5 за доставка на комплект прибори #Crazy
Жени ориз взех от магазин Път към Здраве има 2 в Пловдив,единият е в нашата махала(близо до гребната база),а другият е на Опълченска (пресечка на черната главна,която стига до градинката на дома на младоженците).

Да ви попитам къде мога да намеря сребърни прибори и скъпи ли са?
Евридик@  какви стъклени съдове ползвате,някакви специални ли?

И да ви питам,щом никои не ползва пластмаса в какво съхранявате подправки,семена и т.н. -кутии за шкафове,хладилник и т.н.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:34 от nor4y

# 91
  • Пловдив
Подправки и продукти съхранявам в стъклени буркани.   Peace

# 92
nor4y, аз съм в САЩ. Дано някой друг прояви интерес и да делите с него.
И аз съхранявам в стъклени буркани.  Peace Всичките са ми от Икеа. Тази серия имам и тези мъничките.

# 93
  • Варна
Някой ще сподели ли какви сладости дава на по-големите дечица че с бебчовците лесно био пюрета, но като почнат да разбират и искат вафли, бонбони, зрънчовци и шоколади че даже и бисквитите. На всичките като им прочета етикета и ми настръхва косата, а децата си искат своето!!!

# 94
  • София
Здравейте момичета,имам да пиша много неща(май открих сушилня за плодове....,един магазин за био храни в софия, и още сравнително евтини дрешки от органичен памук),но в момента нямам време.
Кюбит смяташ ли да взимаш нещо от  dandelion да поръчваме заедно,че ми искат  $18.5 за доставка на комплект прибори #Crazy
Жени ориз взех от магазин Път към Здраве има 2 в Пловдив,единият е в нашата махала(близо до гребната база),а другият е на Опълченска (пресечка на черната главна,която стига до градинката на дома на младоженците).

Да ви попитам къде мога да намеря сребърни прибори и скъпи ли са?
Евридик@  какви стъклени съдове ползвате,някакви специални ли?

И да ви питам,щом никои не ползва пластмаса в какво съхранявате подправки,семена и т.н. -кутии за шкафове,хладилник и т.н.

Норчи, ами да ти кажа проучих го този въпрос: не скъпи, а тук  в БГ са безбожно скъпи. Има ги в няколко магазина и една лъжичка за чай сребърна е от порядъка на 100-120 лв.
Най-добре е да се закупят онлайн.

Ще чакам да кажеш за този магазин.
Сушилнята за плодове съм я виждала в Метро, но нещо не ми вдъхна доверие тази пластмаса
Стъклени съдове за подправки използвам!

# 95
  • Пловдив
borixbg, домашно приготвените.  Wink
Кексове, соленки, сладки, бисквитки, курабии...Каквото се сетиш, може и по -лесна и проста рецепта да е, никой не е казал нещо завъртяно...само да е домашно приготвено.  Peace

# 96
Ясно, че сребърна лъжичка е най-добре, но има ли проблем с обикновените stainless steel прибори?

# 97
Имам две сребърни лъжички, едната е наистина много малка, съвсем за бебе, другата е ОК и за по-голямо детенце.
Имам и позлатени лъжички, понякога храня и с тях, когато не съм измила сребърната.
Съдовете са ми обикновено стъкло, навън нося домашно приготвена храна в стъклени бурканчета също.

# 98
  • Враца
като стана въпрос за стъклени бурканчета, да знаете къде се продават капачки за тези малките, стария тип от бебешки пюрета?

че не е най- полезното нещо да се слага храна в бурканче с ръждясала капачка Sick

ъъъ, за софия става въпрос Grinning

# 99
  • София
 Привет на всички. Много полезни неща научавам от вас, благодаря ви  Hug

Аз понеже отскоро "позеленях" и все още имам вредни навици, като например мокрите кърпи, та затова гледам поне да купувам биоразградими. Първо вземах Toddies на Nivea, а отскоро открих ето тези, които са и с 99% естествен произход.

Много се зарадвах на този онлайн магазин и смятам да поръчам някои неща. Някой да има отзиви за сухия шампоан?

Понеже зачезнах лятото и не съм чела последните десетина страници от старата тема  Embarassed не съм наясно какво стана с чувалчето от овча кожа. Една от мамите, които пишат в темата беше обещала, че ще провери как стоят нещата, ако не се лъжа?

Благородно ви завиждам, че можете да кажете какви играчки да не ви подаряват, а и най-вече, че ви слушат и изпълняват молбата ви. Всички дървени играчки, които имат децата съм си ги купила сама - нямаме нито една подарена.

Трън в очите, капачки с винт съм купувала от борсата в Дружба и от Женски пазар.

# 100
Здравейте момичета,да се отчета Wink
Значи сушилнята за плодове е от Метро,да shivani.Пластмасова е,но не съм чувала да има други домашни.Пък и е по-енергоспестяваща от фурната доколкото знам.Марката е Optimum,сега е 72 лв.една мадама от персонала каза,че юли е била 30 и са се скъсали да я купуват...каза и че може скоро пак да я намалят Simple Smile.Каза също и че работи на 50-60 градуса,не знам другите как са
Дрешките(има и други продукти)- http://www.naturalcolourcotton.com/ .Някакви отзиви за тази марка.Има и още една марка,но в момента не съм вкъщи и не мога да се сетя,ще пиша по-късно за нея.Магазина с био храни в София се казва Здраве или Здравец,не съм много сигурна.Срещнах го като в коментар на една статия,която четох...но за съжаление не помня вече коя и къде я четох за това не мога да ви дам подробна информация...дано го намерите.Мадамата споделяше,че е много по-евтин от Слънце и Луна и даже питаше защо,да не би случайно да им има нещо на продуктите Laughing явно има голяма разлика.
JeniB кафяв,а също и бял ориз и много други продукти има и в Пикадили.
 Котката Марта не съм се изразила много правилно относно пластмасата-и аз не я харесвам,никак даже,но просто я има навсякъде...за съжаление и ми беше интересно,като цяло дали е по-вредна за децата или за природата.
А това,което съм писала за играчките се отнася за тези на mothercare,но съм пропуснала да напиша марката Simple Smile
За stainless steel приборите и аз съм се чудила.Grace',че е проблем хром/никеловата стомана,и по-точно никелът,който е силен алерген,но не разбрах дали само при загряване....пак ще питам Embarassed
Проверих и колко струват сребърните лъжички...наистина са доста солени.Намерих една единствена по-евтина-40лв(евтинийка  Laughing),но беше уникално малка,и лъжичката и дръжката(има чувството,че ще се загуби дори и в на бебо ръката).
Понеже повечето казвате,че използвате стъклени съдове,някакви специални ли са(от какво стъкло,марка и т.н.)
Бурканите са супер,а дали има подобни купички или нещо от сорта...за хладилник(като ми остане например половин лимон,или лук).
easy мерси за линка  bouquetкакто вече писах в друга тема не разбрах картофите ги беля един ден по-рано и ги кисна в този разтвор(а какво е аскорбинова киселина и може ли без нея),така ли,цял ден във вода???
А с морковите как се справяш,аз от както прочетох това,изхвърлям сърцевината.И всичко само в студена вода ли се кисне?Лошото при нас е че нямаме село(домашни плодове и зеленчуци),а и в Пловдив няма био магазини и съм се хванала в чудо от къде да купувам .А за мазнината за готвене май също не съм се изразила правилно.Аз по принцип като варя не слагам мазнина,понякога само,но накрая.Не пържа.Но пък от време на време ни се преяжда нещо на фурна,е за тогава се чудя,че без мазнина,само с водичка си става като варено.сега надявам се съм станала по-ясна newsm78
В Пикадили био подправки в саксии,но не съм си взимала,тъй като не знам как да ги гледам и дали раждат по няколко пъти.Не са скъпи,но не си заслужава,ако ги обереш веднъж само.Ако има някой,който може да даде съвет за отглеждане на подправки в саксия в домашни условия

# 101
  • Враца
аааааааа, аз магазин ЗДРАВЕ го знам- в една пряка на алабин е, там където трамвай 5, след като се е завъртял в колелото и влиза отново в алабин, точно отсреща има една пряка, та по нея на 50-ина мегра отляво.
отдавно не съм ходила, бяха евтини цените, и е голям ,на 2 етажа е. Peace

# 102
nor4y, аз не разбрах дрешките от сайта, който си дала, ги продават някъде в София, така ли? В този магазин Здраве ли?
Ще ти отговоря и в другата тема за приборите - хром-никеловата стомана не е много ОК за посуда за готвене, но за прибори едва ли е проблем.

Ползвай зехтин за мазнина или сусамово олио за готвене (сурово за салати не ми харесва, защото нагарча).То е много по-устойчиво на високи температури.

# 103
  • Пловдив
За стъклените буркани: моите не са специално купувани за целта. От различни неща, които съм купувала са. Не хвърлям стъклени буркани. Запазвам бурканите, които ми харесват като форма, и които ми вършат работа като големина, за подправки и продукти. Останалата стъклария е за село за зимнина.  Peace

# 104
А какви съдове за готвене ползвате? Ние сме взели Силит Салган/Салиган (забравих как точно беше), но тях още не съм ги пробвала. В момента готвя в неръждаема стомана.

nor4y чак да има толкова разлики в стъклени съдове не вярвам да има така, че няма значение каква марка вземеш.

Здраве явно е магазина на Лавале. Аз от там отдавна пазарувам, но изобщо не съм обърнала внимание как се казва.

Общи условия

Активация на акаунт