ЕКО БЕБЕ II

• 41 659
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Петлето, Евридика, много благодаря. Знаех си аз, че ние не сме по-умни от природата. Няма да го пипам детето. А за ваксините е ясно, никой няма да вкарва гадости в децата ми.

Евридика, а как сушиш сливите във фурна? И при нас има чудна реколта и с мъжа ми искаме да ги оползотворим в най-добрия вариант за зимата.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 00:32 от Milush

# 76
Как ще подсилвате имунитета на децата тази зима? Някакви идеи, освен спирулина?
Аз бих давала Коластра, в случай, че ни предстоеше ясла или детска градина (заради изобилието от вируси там). Такива, слава богу, не се очертават. Praynig

# 77
Мами от Пловдив,кажете къде мога да намеря био кафяв ориз,утрепах се да търся тези дни и никъде няма.

А  може ли мами,които вече са отминали етапа на захранване да кажат как са процедирали и с какво?Особено ако има такива,които са правили'смесено захранване'(нещо м/у ПЗ,но подбирайки какво да дадеш и обикновеното захранване).Много ми допада ПЗ,но все се притеснявам,че не ядем био храни.И затова си помислих,че ако съчетавам,може да правя на бебчо нещо био.....но нямам богат избор.Чудя се кое по добре био готови храни(хич не съм фен на готовите) или не био,но домашно приготвени newsm78

А относно приборите-Жени напълно права си,ама кой да се усети Crazy
Кюбит,идеята ти е прекрасна,но нещо не мога да поръчам...не знам защо.И много се чудя дали няма да ми тряснат някое мито тук в нашите пощи?
Вие каква посуда и прибори,съдове за готвене използвате или сте използвали за вашите бебоци,като са били мънички(не са яли изцяло от вашите)?(Жени за теб знам-мерси много  bouquet)

# 78
В Сани има кафяв басмати.

# 79
Намерих този сайт - http://www.ethicalsuperstore.com/ Има много неща. Писах им за цена на доставка и ето отговора: The shipping charges to Bulgaria are based on weight. The charges are:
upto 500g £7.95
upto 1 kg £24.00
upto 2 kg £27.00
upto 3 kg £30.00
upto 4 kg £33.00
upto 5 kg £36.00
upto 6 kg £39.00
upto 7 kg £42.00
upto 8 kg £45.00
upto 9 kg £48.00
upto 10 kg £51.00

# 80
  • София
  Евредик в амазон открих доста такива машинки за сушене... Но за тази година вече ми е късно да мисля по сериозно по въпроса, може би догодина...

# 81
Момичета благодаря ви за инфото за квасенето и правенето на извара. За мен опитите продължават , но мисля наистина да си купя термометър. Някой има ли идея откъде?

Сушенето и на мен ми се струва добра идея, но нямам сушилня. Преди години ги гледах и аз в ТСМ, но не вярвам да ги има все още.
Иначе аз правих сладка тази година (правим си гофрети с брашно от овесени ядки, които става невероятни) и сладката ги правих с фруктова захар, вместо с обикновена. Може да пробвате, по-скъпа е, но си струва. И за компоти става - слага се по-малко като че ли, струва ми се по-сладка.

# 82
АМи 6.50лири душ-гел + 4.95 крем за протекция = 11,45лири * 2,3 = 26 и някакви стотинки, но лирата е даже по-малко от 2,3 в момента Wink
Ти колко ги изкарваш?

Права си.
Не знам защо си бях втълпила, че лирата е около 3  Rolling Eyes Ама то с мислене не става, става с проверка на курса.

Американската педиатрична асоциация има становище от 1984 още, че не трябва да се забелват пенисите на момченцата, и че е нормално до 4-5 години да не може напълно да се открие главичката, ако това не създава други проблеми като инфекции.

нор4и, аз гледам детето да яде в стъклени съдове, подариха й за РД и порцеланови с Мечо Пух, но още не ги е ползвала. Но трябва да яде задължително на меко, иначе ги мята и чупи. Лъжичките й са пластмасови, но не меламин. Аз не се вманиачавам чак толкова. Гледам да няма пластмасови играчки, или ако има, да са от разградима пластмаса като на ЛЕГО.

# 83
А по принцип защо избягвате пластмаса-заради децата си или околната среда,питам тъй като например на всички играчки,които имат пластмаса пише,че е безвредна или нещо от сорта.

Жени мерси,намерих си ориз и басмати и обикновен кафяв(и кръгъл и дълъг)..

Някои  друг да сподели нещо за посудата и за захранването.Аз за сега смятам да давам на бебчо от нашите чинии,рой е още малък и няма нужда да има лична и сам да я де от нея,а за лъжичките също се чудя дали да не е от нашите,ама най-малките(кафените),но само когато аз му давам...като почне сам,не знам newsm78.
А мамите,които готвят на децата си слагате ли мазнина и каква?(при печене,ако печете).Иначе като варя аз не слагам...не пържа

# 84
nor4y, аз приготвям сама храната, старая се да е от био-зеленчуци и плодове, но от време на време се налага да давам и някой друг нитратен. Спазвам тези правила за нитратните:http://dieti.rozali.com/dieti-lubopitno/p6940.html Давала съм и от био-бурканчета.
Лъжичката ни доскоро беше меламинова, но вчера четох за меламина и не харесах нещата, които прочетох  Confused. Така че се върнахме към силиконовата. Скоро мисля да започна да го храня с метална (от наште, де).
Мазнина слагам след като сваря и пасирам зеленчуците-зехтин.Няма смисъл да вариш в зехтин, че всичките му полезни вещества ще изфирясат.

# 85
От къде взе ориз? Simple Smile
Иначе аз също използвам от нашите прибори. В началото ползвах пластмасова лъжички, но после преминах на метална. Най-добре е сребърна, ако имате Simple Smile

# 86
А по принцип защо избягвате пластмаса-заради децата си или околната среда,питам тъй като например на всички играчки,които имат пластмаса пише,че е безвредна или нещо от сорта.

Ами не ми харесва посланието на пластмасата, ако мога така да се изразя - употребявай и хвърляй.
Повечето пластмаса не се разгражда и не ми харесва да се трупа по сметищата, а и много се чупи. Тоест, ако една играчка е от пластмаса, обикновено може да я ползва само 1 бебе и то вероятно ще я счупи. И после следващият родител пак ще плати в магазина за такава играчка и т.н. Ако е дървена, могат да я ползват много бебета, дори десетки и не се спонсорират големи корпорации, чиито фабрики замърсяват околната среда. Това е в общи линии.
Освен това пластмасовите играчки са скучни и еднотипни, не насърчават въображението на детето и са доста грозни.
Дървената играчка има стил, красива е, често е правена ръчно - тоест, има душа... и на пипане е съвсем различна, излъчва топло...

# 87
Milush, за сушенето - някъде в Кърмаческия бях чела за това, как се суши във фурна и си го припомних: махнах костилката на сливите, разрязах ги на две, наредих ги в една голяяяяма тава и пуснах фурната на 40 градуса. Сложих тавата в 22ч и в 8 сутринта я извадих. Фурната през по-голямата част беше с отворена врата, за да може да циркулира въздухът. Получи се добре, но енергоемко много ми се видя. Та сега съм сложила сливи на терасата, отново в тава, под една марля, да не ги кацат осите. Няма много слънце тези дни в София, но все пак виждам, че съхнат, бавно и полека Simple Smile

Моят син яде със сребърна лъжичка и в стъклени съдове. Мия му неговите неща с отделна гъба.

# 88
Евридика, благодаря. И на мен ми се вижда много енергоемко на фурната. Ще опитам като теб на терасата. Започнах да търся сушащ уред, но не съм намерила засега.

# 89
Момичета, ето нещо за разведряване
http://www.vbox7.com/play:add86fe4

и няма как да не споделя с вас ето това:

Двама бебоци близнаци си говорят в корема на мама:
- Братко, как мислиш има ли живот след раждането?
- Ами не знам, никой не се е върнал от там, за да каже. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт