ЕКО БЕБЕ II

• 41 716
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
А какво мислите за даване на бебоци, мойта е на 9 м , на пюре от сурови зеленчуци? Не картоф, разбира се, но тези които могат да се ядат сурови.

# 136
Моето мнение е, че на бебета изобщо не трябва да се дават пюрета Mr. Green Според мен едно дете е готово да смели определена храна, когато може да си я сдъвче самО.

# 137
Моето мнение е, че на бебета изобщо не трябва да се дават пюрета Mr. Green Според мен едно дете е готово да смели определена храна, когато може да си я сдъвче самО.

Е това не значи ли всички по-твърди зеленчуци или да отпаднат, или да се посварят?!

# 138
artexa , аз също не съм пюрирала/старгала нищо, въпреки че от съвсем скоро- няма и месец има два зъба- не й  е пречело да яде зеленчуци. Всъщност кои твърди зеленчуци те притесняват? Например краставички на четвъртинка или ивичка чушка много забавляват  повечето бебета и успяват да си остъргат/осмучат по малко. Доматът изобщо не е твърд за дъвчене и с внеци, а тиквичка и морков предполагам че даваш сварени.

# 139
Здравейте!  Hug
Бях ви изпуснала от поглед, но си наваксах, даже с полезни записки. Hug
С Влади лесно се справяме с всичко - с ЕБХ сме на 6, козметика много рядко ползвам, повече чиста водичка, пера многократните пелени с подходящите препарати, радваме се и двамата на слинга, не съм му купила все още нито една играчка, но вече започнах да му давам и подходящите за момента, останали от кака му. Успях да замразя някои "селски" продукти за предстоящото ни захранване, което съм замислила около Коледа или след. Само дрешки от органичен памук така и не съм му взела, но все още не сме в София и ми е по-трудно да се снабдявам с каквото и да е.
Нямам търпение да се нанесем в новия апартамент с още нови неща и правила, които съм си набелязала - набавянето на още подходящи съдове и уреди, още препарати и козметики за цялото семейство, направата на натуралната закваска за хляб, кълнове и въобще семейното меню и кухня да се пренаредят и обогатят още и пр. Че сега като сме тук-там при баби, колкото и да се стремя Юлиана да получава всичко както трябва и бабите спазват и съм им благодарна, но е по-сложно. Доволна съм обаче, че съм си свършила добре работата в това отношение и детето ми различава вредно от полезно, контролира се сама и затова си е заслужила и изключения понякога.
С каката ми е малко по-трудно и по отношение на играчките, ето днес напр. се сдоби с лунен пясък и въобще не съм и чела какво съдържа. Но съм и несериозна и си обещавам тази седмица да й направя пластелин! Наближават празници и съм измислила вече играчките (ще допълним дървените и образователни колекции), но не знам как да компенсирам жаждата й за принцески, мадамски неща!! Освен самите кукли тип Барби и аксесоарите им са много и ужасни! Дали има такива от разградима пластмаса? Приемам и идеи за алтернативи!! Не че държа, но просто я влекат, макар че вкъщи почти не гледа филмчета, мразим с баща й Disney и съответните "красавици", има си парцалени кукли, дървена къща за кукли с мебелите и т.н.
Вярно, че темата е еко бебе (макар че май е по-правилно ЕКО ДЕЦА), но с по-големите деца става по-трудно и ще се радвам да коментираме..

Засегнали сте темата за засилване на имунитета, хайде пак, че идва зима! С Влади ще си се кърмим и само това, нали, и/или? А с каката какво мога да прилагам, макар че в момента не ходи на градина? Може ли повече инфо за коластрата? А също ще помоля и за координати на добър класически хомеопат в София, знам, че има отделна тема, но искам изпитан, ще чакам предложения на лични! Hug

Видях, че сте обсъждали забелването на пишлетата, аз много четох по въпроса, направих си справка и с приятелки, които си гледат момченцата в Англия и Германия и се радвам, че решението ми съвпада с вашето мнение! Milush, Петлето (мерси за статиите), Евридика,  Hug

ОП, дано си почистиш кутията, че исках да те питам за координати на заведениеТО!

# 140
artexa , аз също не съм пюрирала/старгала нищо, въпреки че от съвсем скоро- няма и месец има два зъба- не й  е пречело да яде зеленчуци. Всъщност кои твърди зеленчуци те притесняват? Например краставички на четвъртинка или ивичка чушка много забавляват  повечето бебета и успяват да си остъргат/осмучат по малко. Доматът изобщо не е твърд за дъвчене и с внеци, а тиквичка и морков предполагам че даваш сварени.

Ами притесняват ме твърдите зеленчуци, краставица и чушка и тя яде така; както и плодове. Успява да гризе ябълка, круша, праскова. Мисълта ми е обаче за моркови, карфиол, броколи, червено чвекло - не мога да ги дам сурови и цели; а пък има ли смисъл да ги варя - по какъвто и да е начин - знаем, че повечето витамини се унищожават. Сега ги варя обаче другото е просто идея. Не ядем обяче изключително цели неща, защото сме много много навън и в движение, трудно е да носим и съхраняваме по този начин.

Относно имунната система и засилването и също съм се замислила, че сега е периода, за баткото става въпрос. Някой давал ли е зелени водорасли например? Аз миналата година давах пчелен клей, но не намерих някакво подобрение.
За играчките, след нашите зелени подаръци за рождения ден, за пореден път установъх, че на Жоро най-интересни от всичко са му книгите, мозайките и едни пъзели за лепене с малки частички на второ място. Енциклопедията за динозврите вече един месец я разглеждаме всеки божи ден, а дървената къща с обзавеждането например не я погледна и веднъж, след като отмина празника. Така че ние май ще си подаряваме книги за коледа. Въпреки, че твърди, че иска куклен театър с кукли; нещо май пак ме пуска по пързалката. Миналата година купихме голям камион с багер, поръчахме от от Германия и тн; седи си така и никакво внимание.

Замислила съм се за още нещо напоследък - съхранението на вода, когато сме на разходка. С малката ползваме шише от пластмаса без Бисфенол, но баткото пие от пластмасовите шишета, които се продават. В детската имат каничка от стъкло , всеки си има чаша и налива от там, но още малко ще тръгнем и на училище( е не скоро, но времето си лети Simple Smile ) Четох за за термоси от стомана без никел, посребрени отвътре; чак ми се струва невъзможно някой да го прави това в днешно време; вие чували ли сте?
Стъклено шише не ми се струва най-безопасен вариант. Други идеи??

Искам да питам също някой има ли пречистваща система за водата, от тези които се поставят на самия водопровод?

# 141
 Като заговорихте за вода- да ви  питам как предлагате вода на бебоци,които никога не са пили вода,не са имали биберони,не са пили от шише???
На моя сладур пробвах да му дам от чаша(съвсем обикновена),ами не пие...и сега се чудя как да му давам и дали не е проблем,че още не пие?А не искам да го уча на биби и т.н.

А относно приготвянето на храна на пара някой има ли идея какво се случва с нитратите и всякакви отрови,химии и т.н.(за храните ,които не са био,разбира се)

А относно суровите плодове и зеленчуци и аз горещо се интересувам кога е подходящо да се започне.по принцип са ми казвали да изчакам малко,тъй като суровата храна е малко по-трудно смилаема и т.н.Аз му давам чат-пат ,но по много мъничко...смятам след месец(ако още има )да давам по-смело.А иначе за сега всичко му приготвям на пара и малко наситнявам(не на пюре,а на много малки парченца или намачкани леко и т.н.)

# 142
artexa и мен ме интересуват тези филтри  Peace За шише - може да ползваш от тези на сокчетата на Куинс - стъклени, но малки и удобни за носене. Това се сещам сега  newsm78

nor4y -
- за водата - аз давам само от шише и чаша. Никога от биберон или специална чашка (е, купих преди време, но е в кашона с играчките Wink ), а сламките по заведенията му са за гризкане  Laughing

-храна на пара - както и за витамините, според мен, логиката е и нитратите да си се позапазят. Поправете ме, ако греша Simple Smile

- суровите плодове и зеленчуци - винаги съм давала такива, от самото начало  Peace

# 143
nor4y, пробвай вода да даваш с лъжичка,  с капачка от шише, ако сте навън, а със спринцофка става, ако е наложително да й даваш някаква течност. С чашка става, но отнема малко време да се научи.

Количка  Simple Smile от натурални/ органични материали http://www.naturkind-kinderwagen.at/navigation/cms,id,1,nodeid,1 … _language,en.html
и нещо забавно за игра, оот царевично нишесте, 100 % разградимо, съдържа вода, нишесте и хранителни оцветители. Сега се чудя дали да взема, да видим децата дали ще го одобрят.  http://www.oxfam.org.uk/shop/ethical-collection-toys-and-games/HN287016

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 15:32 от Алекси

# 144
Здравейте! Чета темата от време на време и реших, че тук е подходящо да споделя/попитам.
Купувам био сирене на Хармоника поне от 7-8 месеца. До скоро на етикета пишеше, че съдържа био краве мляко, закваска, мая и сол. На последното купено пакечте, обаче забелязах, че в съдържанието се е появил и някакъв калций, който хич не ми звучи био.Предполагам, че е калциев дихлорид, какъвто има във всички други БГ сирена и кашкавали. Смятате ли, че  е редно и безобидно добавянето на калциеви производни във БИО сирене?

# 145
Здравейте! Чета темата от време на време и реших, че тук е подходящо да споделя/попитам.
Купувам био сирене на Хармоника поне от 7-8 месеца. До скоро на етикета пишеше, че съдържа био краве мляко, закваска, мая и сол. На последното купено пакечте, обаче забелязах, че в съдържанието се е появил и някакъв калций, който хич не ми звучи био.Предполагам, че е калциев дихлорид, какъвто има във всички други БГ сирена и кашкавали. Смятате ли, че  е редно и безобидно добавянето на калциеви производни във БИО сирене?

На био сиренето му смениха производителя от 1-2 месеца и за това е разликата. Писаха ми и че вече не било вегетарианско - ползвали сирище от животински произход. За калция не съм се сетила да ги питам.

# 146

На био сиренето му смениха производителя от 1-2 месеца и за това е разликата. Писаха ми и че вече не било вегетарианско - ползвали сирище от животински произход. За калция не съм се сетила да ги питам.
Да,ти спомена за това,но аз пък хич не съм се заглеждала в етикета....А яйцата да знаете защо изчезнаха,никъде не намирам?

# 147
Забравих да ви попитам вие с какво мажете д...тата на бебоците ви,аз използвам само зехтин,но мажа много рядко.Напоследък забелязвам че околопилието ни много често е зачервено (той по принцип си е с много чувствителна кожа,на лицето все сме с пъпчици или сухички,ама всички лекари казват нищо му няма..)Sad а днес ми се видя доста червенко ooooh!
Чудих се да не е от храната?Не съм виждала зачервено дупе от храна,ама дано не от това.

А след баня мажете ли лицата?Аз до сега с нищо не съм го мазала,не смея...ама се зачудвам дали да не го мажа с нещо,някакво олио/масло???

# 148
За яйцата не знам.
Аз като видя, че е зачервено дупето слагам на Веледа кремче. През другото време нищо не мажа. Ива получи зачервяване при захранването, което седя 1 месец. Големи усилия бяха докато се махне.
За лице слагам или зехтин или олио на Веледа, но не винаги.

# 149
За яйцата не знам.
Аз като видя, че е зачервено дупето слагам на Веледа кремче. През другото време нищо не мажа. Ива получи зачервяване при захранването, което седя 1 месец. Големи усилия бяха докато се махне.
За лице слагам или зехтин или олио на Веледа, но не винаги.
http://www.feelunique.com/p/Weleda-Calendula-Oil-200ml.html за това олио ли става въпрос?То не е ли за тяло,или става и за лице?Пише,че става и за дупе Grinning,дали може да замести крема против подсичане???
А този крем как ти се струва http://www.feelunique.com/p/Weleda-Calendula-Facial-Cream-50ml.html??Или по-добре олиото?
Аз мислих и за бадемово олио,на алтея например.

Аз поръчах душ гела и крема за студено време,дойдоха много бързо и наистина доставката е безплатна(включена в цената).

Общи условия

Активация на акаунт