ЕКО БЕБЕ II

• 41 612
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
artexa, закваските са на ЕлБИ- аз ги дистрибутирам - ето това са http://www.matatama.com/product?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdQcm9kdWN0GPaoAgw - изпробвах ги тези дни- вършат чудесна работа. Предо това квасях с едно кисело мляко "равно поле"- също се получаваше- но го няма в цяла София.

За подаръците- ами още не съм го съвсем решила -а и не очаквам всички да се съобразят, освен това тя ще прави годинка  и мисля че няма да очаква подаръци, както едно по-голямо дете.

# 46
artexa, закваските са на ЕлБИ- аз ги дистрибутирам - ето това са http://www.matatama.com/product?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdQcm9kdWN0GPaoAgw - изпробвах ги тези дни- вършат чудесна работа. Предо това квасях с едно кисело мляко "равно поле"- също се получаваше- но го няма в цяла София.

За подаръците- ами още не съм го съвсем решила -а и не очаквам всички да се съобразят, освен това тя ще прави годинка  и мисля че няма да очаква подаръци, както едно по-голямо дете.
А прясно мляко какво ползвате? Аз не мога да намеря домашно.
За сирене имат ли мая, но да не е от животински произход Simple Smile

# 47
  • Враца
жени
ти в кой квартал си, може да се насочваме една друга за млекце Grinning
аз знам в овча купел, оттам взимам, нищо че не ми е толкова блезо, усилието си заслужава  chef

# 48
От Пловдив съм. Wink

# 49
  • Пловдив
Жени, за Пловдив ли ти трябва или за София?

Щот гледам на профила ти пише София..

А в Пловдив къде си?
Аз взимам от една жена до нас /кв. "Гагарин"/ от години. Много е хубаво.

# 50
Жени, да имат и за сирене- по принцип щамовете им са колекция от млечнокисели бактерии, изолирани от традиционни млечни продукти и природни източници-  ще порверя ако искаш как точно стои въпроса със закваската за сирене.

Мляко си взимам от Горубляне- за всички от този раойн и Младостите- препоръчвам- имат и овче.

# 51
Жени, за Пловдив ли ти трябва или за София?

Щот гледам на профила ти пише София..

А в Пловдив къде си?
Аз взимам от една жена до нас /кв. "Гагарин"/ от години. Много е хубаво.
От 2 години живея в Пловдив и не съм сменила инфото Simple Smile В Пловдив живея зад търговски център Гранд на Капитан Райчо. Това Гагарин къде е? (още не съм ги научила). И млякото сигурно ли е - в смисъл дава ли на кравите някакви антибиотици и др. такива, разрежда ли го много с вода и т.н. Simple Smile

anamar да, моля те, провери за сиренето дали не е от животински произход (от стомаха на животни знам, че може да е) Hug

# 52
  • Пловдив
Гагарин е до Панаира...Далече ти е.

Млякото е добро, не го разреждат с вода, мисля че са достатъчно съвестни, за да не го продават, ако в момента кравите пият АБ,...Доста майки купуват за дечицата си. Живеят в с. Ягодово и всеки ден си носят млякото в града за продажба.

От тях купувам и зеленчуци и зелени подправки понякога /когато нямаме от село/. Зеленчуците, които продават, са малко като количество, продават ги покрай млякото, и са гледани за лична консумация, не за пазар. Просто са им в повече и затова ги продават. Според жената, не са пръскани. Не знам колко са био, но поне няма да са толкова обработени, колкото, ако бяха за пазар...От нея взимам и дом. сирене и кашкавал /ако успея/ и понякога яйца /ако имат в повече/.

# 53
  • Варна
Здравейте много е вдъхновяващо да ви чета давате ми стимул да търся и аз био-то. А за изварата как се прави и някой знае ли как може да се направи топено или пушено сирене, че тези от магазина имат всичко друго но не и мляко  Confused

# 54
  • Дивия Северозапад
artexa, искам да те посъветвам при квасене, температурата на прясното мляко да е между 42 и 47градуса. Хубаво е да ползваш за закваска кисело мляко, което си квасила в къщи. Знам, че за деца, които са на диета без глутен и  без казеин киселото мляко се кваси за 24часа и след това се прибира в хладилник. При мен киселото мляко винаги става фантастично. Правя го от дете.
borixbg, домашна извара правя по този начин и става много хубава, а когато отлежи става като кашкавал.
http://209.85.135.132/search?q=cache:k76-H-WbwGMJ:www.gotvetesme … ct=clnk&gl=bg

# 55
  • Варна
Петлето благодаря още утре ще пробвам  Grinning

# 56
Момичета,да ви се похваля скоро ще имаме първите  ни 3 бодита от органичен памук.Все мрънках на мъжа ми,че искам да му купим нещо,а той все казваше като имаме пари...е вчера  ни изненада като каза,че ни е поръчал 3бр от www.ebay.co.uk (от магазин) за 9 паунда с доставката  Simple Smile(виждаме си супер евтино).С нетърпение чакам да ги видя и да споделя...

Понеже вече сме го ударили на пазаруване(дрехи,козметика,посуди и т.н.) исках да ви питам тези от вас,които използват Веледа какво биха ми препоръчали за тяло и коса-сапуна или течния душ-гел и кое ли е по-икономично.Сапуна е 2 пъти по-евтин,но не знам дали е подходящ и за коса,а и по принцип знам,че сапуните изсушават.А малчо и без това след баня си е леко сух.
И последно какво бихте ми препоръчали за лице,нещо нежно и леко и подходящо за зимния студ?

# 57
Момичета,да ви се похваля скоро ще имаме първите  ни 3 бодита от органичен памук.Все мрънках на мъжа ми,че искам да му купим нещо,а той все казваше като имаме пари...е вчера  ни изненада като каза,че ни е поръчал 3бр от www.ebay.co.uk (от магазин) за 9 паунда с доставката  Simple Smile(виждаме си супер евтино).С нетърпение чакам да ги видя и да споделя...

Понеже вече сме го ударили на пазаруване(дрехи,козметика,посуди и т.н.) исках да ви питам тези от вас,които използват Веледа какво биха ми препоръчали за тяло и коса-сапуна или течния душ-гел и кое ли е по-икономично.Сапуна е 2 пъти по-евтин,но не знам дали е подходящ и за коса,а и по принцип знам,че сапуните изсушават.А малчо и без това след баня си е леко сух.
И последно какво бихте ми препоръчали за лице,нещо нежно и леко и подходящо за зимния студ?
За бебето или за теб питаш? Я дайте линк директно към бодитата Grinning

# 58
Момичета,да ви се похваля скоро ще имаме първите  ни 3 бодита от органичен памук.Все мрънках на мъжа ми,че искам да му купим нещо,а той все казваше като имаме пари...е вчера  ни изненада като каза,че ни е поръчал 3бр от www.ebay.co.uk (от магазин) за 9 паунда с доставката  Simple Smile(виждаме си супер евтино).С нетърпение чакам да ги видя и да споделя...

ЗА бебчо питам.
Ето линка,няма много продукти и са предимно летни,но пък според мен са евтини http://stores.shop.ebay.co.uk/mariasorganicbabies__W0QQ_armrsZ1
А иначе има и много други  от органичен памук

# 59
Момичета,да ви се похваля скоро ще имаме първите  ни 3 бодита от органичен памук.Все мрънках на мъжа ми,че искам да му купим нещо,а той все казваше като имаме пари...е вчера  ни изненада като каза,че ни е поръчал 3бр от www.ebay.co.uk (от магазин) за 9 паунда с доставката  Simple Smile(виждаме си супер евтино).С нетърпение чакам да ги видя и да споделя...

ЗА бебчо питам.
Ето линка,няма много продукти и са предимно летни,но пък според мен са евтини http://stores.shop.ebay.co.uk/mariasorganicbabies__W0QQ_armrsZ1
А иначе има и много други  от органичен памук
Аз ползвам за Ива душ- гел за коса и тяло на Веледа. От доста време го имам и още доста ще го ползвам като гледам Grinning За зимни условия също ползвам Веледа - кремчето за студено време. В чуждите сайтове цените на Веледа са по-добри.
Ето в този сайт има безплатна доставка - http://www.feelunique.com/brands/weleda.html?pr=2139 Двата продукта ти излизат 26 и малко, а в БГ 40лв. Wink

Общи условия

Активация на акаунт