Еднократна помощ за първокласници

• 32 798
  • 63
  •   1
Отговори
Здравейте!
Някой знае ли какви документи се изискват за тази еднократна помощ и дали са почнали да ги изплащат във Варна?
Благодаря предварително!!!!!!
 Hug Hug Hug

# 1
мисля че след 15 септември се подават документите,но не съм мн сигурна

# 2
  • у дома
А аз мисля,че вече се подават...може ли някой,който ходи да попита и тази година има ограничение за дохода или ще се отпускат на всички първолаци...

# 3
  • София, Дървеница
Целева помощ за ученици, записани в първи клас
Кой има право на помощта
Родител на дете, записано в първи клас, ако средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 300 лв.Семейства на роднини и близки и приемни семейства за децата, настанени по чл. 26 от Закона за закрила на детето, независимо от дохода на семейството 
Размер на помощта Определя се ежегодно с акт на Министерски съвет по предложение на Министъра на труда и социалната политика 

Необходими документи 1.Молба-декларация по образец2.Удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за предходните 12 календарни месеца3.Удостоверение, че детето е записано в първи клас, издадено от държавно/общинско училище4.За децата, настанени по чл. 26 от ЗЗД – копие от Заповедта на Директора на Дирекция “Социално подпомагане”5.Лична карта на майката (за справка)

От тук  http://www.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&task=view … 10&Itemid=333

Може вече да се подават документи!
Но не знаят какъв ще е размера на помощта.
Лек ден!

# 4
blagodarj za informacijta
sori no na rabota ne mi raboti kirilicata

# 5
дохода за тази година е 350 лв

# 6
  • Под гъбата
Снощи по новините съобщиха че тази есен паричната помощ за първокласниците е 150 лв. и родителите сами ще могат да си изберат дрешките за децата. Нищо повече не казаха но крайният срок за подаването на документите е 30 септември.

# 7
Да и аз го чух, това че ще се дават пари, а не дрехи. Браво на новото министерство. Видях дрехи на мои познати дадени като помощи за минали години. Грозни, не отговарят на дадения размер, а якето беше с емблема- МТСП . А и като ги дават в края на Септември каква ми е помощта? До тогава аз вече трябва да съм му купила.

# 8
  • София
 Здравейте,бъдещи майки на първолаци!Аз подадох молба август месец и по закон тази т.нар.помощ трябва да се изплати през септември.УЖ.От понеделник водя безмилостна борба по телефона с МТСП да ми кажат дали това ще се случи,но попадам все на мноооооооого компетентни служителки и служители,които или нищо не знаят по въпроса,или дават дежурен отговор"все още се обсъжда".Имат няколко номера на пресцентъра и като им звъннеш се оказва,че те били сложени там за друго.Ама аз все си мисля,че точно ПРЕСЦЕНТЪРА е мястото,от което се дава информация.Някой от всичките,с които говорих каза,че щели да ги дадат в края на октомври,но то така се получава след дъжд-качулка.Пък не се ли наобсъждаха 2 месеца,то останаха 10-тина дни до училище.
 Аз лично съм приготвила детето,но има мами на които им е трудно да се справят с всички тези разходи,така че да им досаждаме до дупка.В ЗСПД пише,че помощта за дете,записано в първи клас следва да се изплати през месеца,следващ този,в който е подадена молбата,т.е. да не ни обясняват,че не знаели,не можели и т.н.Имам чувството,че си правят гаргара с нас,току виж сме се отказали от парите и да им останат за банкети и нови коли.
 Утре продължавам с атаката,дано г-н Министъра да е в настроение и най-накрая да осветли народа по този въпрос.
 Ако някой изнамери някаква друга информация,моля да пише.

# 9
Сутринта моят мъж прочел в нета че ще се дават пари тази година а не дрехи.По 150лв. на дете.Довечера ще ви пусна линка.
Намерих го:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/09/04/ot-15-septemvri-pomoshtite-za-pyrvolacite-150-lv.77141

# 10
  • Пловдив
Миналата седмица подавах документи за детските. Имаше няколко жени, които подаваха за помощите за първи клас . Казаха им да пишат какъв номер дрехи и обувки носят. Попитах няма ли вече да дават пари и ми се отговори "вие бъдете благодарни и на това, че както изглежда и него ще премахнат". Става въпрос за 5 кметство в Пловдив. Но предполагам, че в целия град е така.

# 11
  Днес продължих да търся информация от въпросното Министерство,пак от няколко телефона имаше различна информация-едните не знаели нищо,другите отговаряха с половин уста.От нашата община Слатина казаха,че вече ги вадят тези пари от ведомостите,имали заповед и да звънна в началото на другата седмица.Само,че в бюлетина им го няма като новина.На горещия телефон обявиха,че който е подал молбата си август ще получи септември с детските и парите за първи клас.

# 12
  • София
  Днес продължих да търся информация от въпросното Министерство,пак от няколко телефона имаше различна информация-едните не знаели нищо,другите отговаряха с половин уста.От нашата община Слатина казаха,че вече ги вадят тези пари от ведомостите,имали заповед и да звънна в началото на другата седмица.Само,че в бюлетина им го няма като новина.На горещия телефон обявиха,че който е подал молбата си август ще получи септември с детските и парите за първи клас.
Защо ме изкарва като гост?

# 13
  • София
  Някой придоби ли друга информация?

# 14
  • София, Дървеница
Отново звънях на Социално подпомагане  ooooh!
Аз документите ги подавам в Пловдив, район "Север" и за сега нямат имформация дали ще е в натура или пари. Приемат документи до 30.09.
иначе оттук
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/09/04/ot-15-septemvri-pomosht … cite-150-lv.77141
излиза, че ще е по 150 лв на първолак.
Документите са същите както за детските:
-служебни бележки за доходите на родителите от 09.2008 до 08.2009
-удостоверение, че детето е записано и ходи в първи клас
-среден доход на член от семейството 350 лв

Общи условия

Активация на акаунт