Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 192
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Дони, да ти е жив и здрав, и много щастлив баткото!

Смайлинг, аз още не съм почнала да слагам Анастасия на гърне, но с баткото така действах- 1. след хранене, 2. когато го виждам , че се напъва и 3.. просто през 1-2 часа. Поне в началото така, докато му хванеш цаката. Има някои деца са много упорити и направо бягат от гърнето  Laughing Колкото по- рано, толкова по- добре. Аз чакам да сяда що- годе и ще я слагам.

# 151
Дони, да ти е жив, здрав и много послушен рожденника

# 152
Честит рожден ден на Хриси!Да е жив,здрав и послушен батко!
Дони,весел празник  bouquet

# 153
  • Пазарджик
Благодаря ви за подкрепата момичета.Вдъхнахте ми много кураж.
Много са сладки всички бебоци.
Честит рожден ден на Хриси.Да ти е жив и здрав ,Дони.

# 154
  • Пазарджик
Дани,и ние пазаруваме като с вас с Йоанка.
на пазар
с мама

# 155
  • София
Благодаря ви много за пожеланията момичета Simple Smile Почерпете се за здравето на нашия рожденик
Поръчал си е такава торта за купона в събота Simple Smile Сега ви оставям, че Гого прави сефтето в проходилката и батко му го тормози, като го бута насам натам Simple Smile

# 156
И аз да се появя, че изоставих малко форума, ама ви чета.
И аз така  Embarassed

Как напасвате закуската, в колко часа, давате ли мляко преди това?
Нашите хранения са:
6.30-7 кърмене
10.00- закуска (старая се закуската винаги да е към 10 независимо кога е сукала последно)
10.30- 11.00 кърмене (за приспиване, а не за хранене)
14.00- обедно пюре
15.00- кърмене (за приспиване, а не за хранене)
18.00 - следобедна закуска

20.00-21.00 кърмене ( и от там нататук до сутринта каквото Петя реши..обикновенно се буди през 1-2 часа да прицоква)
Ванила, Петя не яде попара и аз и давама готови каши или домашно приготвени закуски (които редувам на сутрешна и следобедна закуска). Например:
Плодове пюре (или пресен плод) със сухар (или бисквитка) + АМ
Плодове-млечен грис
Плодове-млечен кисел
Овесени ядки + плод+ АМ (всичко много добре пасирано)
Елда + плод + АМ
Мария, аз също съм имала рахит като малка. Моля те не се притеснявай и нацелувай малката принцеса! Ако ти се разказва ще ми разкажеш ли по кои симптоми определиха, че е рахит? Аз не давам на Петя вигантол, тя се роди с много малка фонтанела. Педи каза да и давам по 1 капка през ден (аз го правех, но само през зимата).
Йоана и Аничка са страхотни !А Йоанка изглежда толкова голяма, особено като я сравня с моята палечка.
Ние сме добре. Петя вече лази (по-скоро се влачи) навсякъде, отваря  шкафовете, които стига. Изправя се в креватчето, а напоследък любимото и занимание е да застава до скецията с телевизора и да вади списанията (в резултат на това днес се ожули и има мъничка синка на бузата).

# 157
  • Пазарджик
[
Мария, аз също съм имала рахит като малка. Моля те не се притеснявай и нацелувай малката принцеса! Ако ти се разказва ще ми разкажеш ли по кои симптоми определиха, че е рахит? Аз не давам на Петя вигантол, тя се роди с много малка фонтанела. Педи каза да и давам по 1 капка през ден (аз го правех, но само през зимата).

И аз точно не знам.Доктора каза,че фонтинелата й е голяма и има изпъкнали ръбове.Поне това каза,а и на амбулаторния лист това написа.Нямала съм никакви облаквания преди това.Тя си седи доста стабилно,върти се като пумпал, опитва се да пълзи.т.е. видимо не се различава от останалите.
Не съм го казвала,но и аз като малка съм плекарала рахит,но само,че при мен е открит по-късно и имах малко проблеми докато се възстановя,но се възстанових на пълно.Надявам се,че сега когато са го открили в по ранен етап да не се стига до изкривявания.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 18:48 от maria1986

# 158
  • Пазарджик

Вигантол и аз все забравям да давам,но иначе дозата й ее по 2 капки.Мария,не знам коя ти е педката в Пз,но се надявам нещата за малката кукла да се развият по възможно най-добрия начин. Praynig Hug

Педката ни е Стоянова,но Агов откри диагнозата.Лек път и приятно изкарване на морето и дано слънцето ви огрее поне за малко. sun

# 159
Здравейте, момичета! Наминаваме да ви видим и да ви почерпим за 8-ма месечинка Simple Smile   

Иначе при нас какво ново: засега сме само с двете зъбчета които избиха на 6-ти навършен месец. Другите много ни мъчат, но не са се показали още. Лошото е, че два пъти Ели се разболя от "летния вирус" в рамките на 1 месец. Много странно беше, че и двата пъти симптомите се развиха след детска консултация, а на море не сме ходили.  Няма да се впускам в подробности за високи температури и разстройства, всичко мина за 2-3 дена. Лошото е, че със захранването го закъсахме. След първата инфекция отказа да приема каквото и да е в устата около 3 седмици/заради лекарствата/. Тъкмо почна да яде и пак се разболя, съответно пак бяхме само на кърма, и така досега. Сега почна да хапва на обед зеленчуково пюре, следобед - каша от елда или оризова с плод. Но количествата са не повече от 120 гр. Не съм давала месо още. Хемоглобина беше 105 преди месец.
Иначе се опитва да стои, но не може без придържане. Не сме я слагали в проходилка, засега мисля да се въздържа.  Много е активна, почти не спи през деня, може да пропълзява по малко, непрекъснато бърбори- ба-ба, ма-ма, да-дай. Играе си на топка, таткото я подхвърля към нея/малка гумена/, тя я взима с една ръка, засилва се и я топва към него  newsm03 . През цялото време се хили с глас.

# 160
Хайде да ви поднеса кафенце!   Grinning

Нещо хич я няма активността. Мислех, че лошото време ще ви активира.
Абе ние още не можем да сядаме без помощ ( възглавници, ръце и т. н.)  Thinking Има ли и други като нас?

# 161
  • СТАРА ЗАГОРА
ние сме като вас  newsm32

# 162
Здравейте и от мен.
Тъкмо го приспах и вместо да свърша нещо, сядам да се ровя тук.
Искам да ви кажа, че този уикенд бяхме на "Елените" - наградата от "Горчиво" - беше чудесно. Уцелихме времето, всичко беше на ниво. Комплексът е чудесен и поддържан /малко кич ми се видя на мен/, пълно с гости - предимно семейства с деца на всякаква възраст, храна и напитки на корем. Просто беше много добре като почивка /макар че с бебе не е кой знае каква почивка/. Та ако някой реши да отиде там, няма да съжалява.
Пепи, благодаря за кафето.
Аз искам да ви споделя какво сънувах снощи  ooooh!. Сънувах, че отивам на гости на Смайлинг Сиси, но сама, Марти е останал във Варна с баща си. И Сиси ме е поканила на гости, в нов апартамент, уж оправен, уж хубав, но ужасен, като всяко ново строителство - завършен надве-натри. И Калоян е много голям и страхотен, и самостоятелен, а мъжът на Сиси е малко 'алтернативен' /лек хипар  #Crazy/. А Сиси е купила някви билети за представление /за което аз съм забравила/ и ми го показва, че е след една седмица, а аз се ядосвам, защото съм забравила, а пътят до София струва пари /пък Сиси го е платила и не знам дали може да го върне  ooooh!/. Та това беше в общи линии, Сиси   bouquet.
Извинявайте, че ви занимавам, но не се сдържах. Явно стоенето в къщи не ми се отразява добре.
Хайде лек ден. До после.

# 163
hahaha Абе сканирам аз последните мнения набързо и гледам, че
И Сиси ме е поканила на гости, в нов апартамент, уж оправен, ...
и  Shocked ???  newsm78  Joy

Елена, ми освен да те поканя на гости, друго не виждам какво мога да направя след този сън Wink. Само дето доста разминаване има с действителността, но пък знае ли човек - докато ми дойдеш на гости и ново строителство може да си вземем, и Калоян да е пораснал, и Митко да е станал хипар  hahaha Ох, много смешно ми стана  Laughing  Hug

Браво за хубавото изкарване на Елените!

Пепи, ако имаш предвид, че не може да се изправи от легнало положение без помощ - и Калоян е така. Трябва да го изправя аз. Даже преди малко около час стоях до него и се мъчих да го стимулирам да се изправи в кошарата и да седне. Ама тц - той само си реве ли, реве  Whistling. Иначе като седи си седи.

Момичета, мерси за споделеното за гърнетата. Като му купя ще се опитам да го приложа  Laughing. А сега съм и с друг въпрос "от общ характер" - как да го приуча да пълзи напред? Опитва се да пълзи, но като се изправи на 4 крака почва да се клати напред-назад (и е така от доста време вече), след което леко се навежда и се избутва назад с ръцете си. И така се придвижва  Thinking. Ама не стига там, където иска (що ли  Laughing) и пак си мрънка и реве  Crazy. Та, иска ми се да се научи напред да пълзи. Пробвах да си сложа ръката на крачетата му или нещо, на което да има опора и да се изтласква напред, за да схване, че това е посоката, но не става. Т.е. изтласква се, но не схваща, че натам се пълзи по принцип  Laughing

Хайде, че ме вика...  Tired

Ох, взех го и се сетих да питам още нещо - знам, че е далече още моментът, но ние мислим по въпроса.. Ще ги обличате ли с костюми за Хелоуийн и откъде ще ги вземетеMr. Green Аз се разтърсих из ибей, но нещо няма особено разнообразие на дрешки, доставяни до Бг, та се зачудих в големите детски магазини дали продават? И то по-малки размери?  Thinking

# 164
Сиска, да си пълзи както иска детето, няма какво да го учиш. Петя стоеше на четири крака и се клатеше (точно както ти описваш) повече от месец преди да се научи да стига къдерто пожелае. Сега е много бърза, мен ме е яд, че се влачи по корем (защото си цапа бодитата), но явно и е по-удобно от на четири крака. На четири крака пълзи само ако е на грапава повърхност и влаченето по корем е трудно  Joy
За сядането- тя също и помага като сяда. Наблюдавам я, че или се хваща за нещо. за да се надигне или се извърта и някак странично се изправя (по същия начин се изправя и на крака)...Така де бебчовците не могат да се движат по начина, по който ние очакваме да го правят- всяко е само за себе си уникално и неповторимо.

идеята ти за Хелоуин е супер, но аз смятам да я оставяза по-нататък когатосама прояви желание. Ние с Милен Хелоуин сме празнували сам в САЩ, когато сме в БГ не сме се сещали  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт